Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
Voice24 #118289 üzenetére
Na, adtam a sz@rnak egy pofont, felhívtam a 1414-et. Az alapból bejelentkező nem tudott mondani semmit a csatornasorrendemmel kapcsolatban, átkapcsolt a műszakiakhoz, ott meg az volt az egyetlen javaslat, hogy egyénileg, mindegyik boxon kézzel állítsam be. Az appra semmi érdemi mondandó nem volt. Ennyi...
-
BluEyes
őstag
Ha a STBox elé egy switch-et iktatok, és abból megy a jel a boxba, akkor a switch másik portjáról tudok netezni? Nem akarnék wifizni, ha nem muszáj. Illetve a switchen keresztül megy egyáltalán a box, lesz tévé?
-
madagaszkar
tag
-
Adama123
aktív tag
válasz
madagaszkar #118290 üzenetére
Elvileg 3 streamet fogsz kapni.
Miután bekötötték, nézd meg a box menüjében hogy hány streamet nyitottak neked. Beállítások/Információ/Rendszerinformáció/Rendszer erőforrásai.
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Mai napon váltottam Sat TV-ről IPTV-re, bondingos VDSL2 hálózaton. 3 tv-re szerettem volna előfizetni, de az operátor hölgy közölte, hogy ez nem lehetséges, mert VDSL hálózaton csak két beltéri egységet tudnak biztosítani. Ez nekem új, mert úgy tudtam eddig, hogy 2HD+1SD lehetséges. Vagy ez is az új szeptemberi díjcsomagok sajátossága?
Most azon aggódom, hogy ha ezzel egy csatornát nézek, egy másikat felveszek, akkor a második beltéri egységen nem lehet tv-t nézni? Esetleg még két HD csatornát sem tudok egy időben két tv-n nézni? Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata? A vonali adataim egyébként így néznek ki, amit én jónak gondoltam a három beltérihez. Ha ez így van visszamondom a megrendelést, amire úgy tudom van 14 napom. Köszi előre is a segítségetek. Egyébként jövő hét kedden jönnének bekötni. -
tlala
addikt
válasz
Macka #118284 üzenetére
Olyan sticket vegyél, amelyik tudja a 802.11ac típusú wifi-t.
Bár a legtöbb már ilyen.
Az igazi megoldás az lenne, ha vennél a Sagem mellé egy olcsó routert, ráakasztanád a Sagemre (akár AP módban), és az sugározná a stabil wifi-t.
Nálam is így megy a wifi.
De egyre olcsóbbak már a kínai ax-es (WIFI6) szabványt is tudó routerek, amelyek erős és nagyon gyors wifi-t tudnak. Ha a PC-be is WIFI6-os sticket tesz valaki, akkor az majdnem kábel sebesség is lehet. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
szabogabor10 #118283 üzenetére
Pubszon a Sagemcomról beszélt, ami nem tud Ax-et. Szóval helytálló amit írt.
-
-
Voice24
őstag
Valaki esetleg a problémámra?
Röviden arról van szó, hogy a mai napon három olyan csatorna (spíler2hd, rtl2hd, IDDiscovery), aminek korábban változtattam a helyét, a boxon elkerült a beállított helyéről, és az Arena4hd-vel együtt a 161-től kezdődő helyeken találták magukat. Ezzel "csak" annyi a gond, hogy a műsorújság appban a csatornasorrend menüpontban 157-ig látom az adókat, így ezeket nem tudom rakosgatni. Mindez úgy történt meg, hogy nem piszkáltam semmilyen beállítást.
202009-es szuper családi hd csomagom van. -
kalanchoe
senior tag
a hűségidő lejárta előtt már lehet vásárolni készüléket egy otthoni szolgáltatásra? ha igen, a lejárati dátum előtt mennyivel?
-
Conscripter
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi #118251 üzenetére
Megtörtént, lehúzott a szerelő minden kábelt a sagem modemről majd konstatálta hogy ez működik, nálam lesz a gond és örüljek hogy nem kell a kiszálást kifizetnem.
-
w.miki
veterán
Telekom IPTV-hez, ha nincs már külön box-unk, lehet venni hozzá?
Létezik ebből olyan, ami buta TV-t is felokosít, és megy rajta a YouTube, HBO GO?
Melyik az ajánlott? -
Macka
veterán
Sziasztok!
A Sagem 5655 adja nálunk wifin a jelet. Sajnos az asztali gépem nem tudom vezetékkel hozzá kötni, ezért keresnék USB- sticket a wifi vételére.
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen sebességű, típusú sticket vegyek, amivel ki tudom használni a Sagem jelét?
Köszönöm. -
Voice24
őstag
válasz
merqree #118264 üzenetére
A box szerint jár, mert ahogy mondtam, tévén tudom nézni. 202009-es szuper családi hd csomagom van. De pl. a spíler2hd miért került át a 163-as helyre? Valami nagyon összekuszálódott. Ott van a bibi, hogy az app nálam csak 157-ig mutatja a csatornákat a csatornasorrend beállításánál, de hogy mitől és miért, nem tudom.
Vagy ott lehet valami gond, hogy a tájékoztatók szerint az arena4hd az 50-es helyre került, de az nálam a sorrendváltoztatások miatt már foglalt? -
Voice24
őstag
válasz
merqree #118262 üzenetére
Nos, új eszközt, egy tabletet párosítottam a műsorújság appal. Nem változott semmi, ugyanúgy nem látom a két említett csatornát, mégpedig azért, mert az appban 157-ig mutatja a listát (a telómon és a tableten is), a PestiTV nálam a tévén a 161-es, az Arena4 a 162-es, sőt, most már a spíler2HD a 163-as csatornahelyen vigyorog. Ez utóbbi megint csak érthetetlen, mert az eddig mentett helyéről eltűnt. Mi a fene az oka ennek a kavarodásnak? Nem állítgattam semmit sem a tévén, sem az appban, csak most akartam az Arena4-et a sportcsatornák közé előrehozni.
-
Voice24
őstag
válasz
merqree #118260 üzenetére
Lehet, hogy nálad ott van, nálam nincs, épp ezért írtam ide. A boxon már megvan, ott tudom nézni, de nem akarom mind a két boxon külön-külön átmacerálni a sorrendet, kényelmesebb lenne az app, de ott nálam még nincs a csatornasorrendet változtató listában sem az Aréna, sem a PestiTV. Párosítsam össze a telefont a box-szal újból?
-
merqree
őstag
válasz
Voice24 #118257 üzenetére
Android alatt hamarabb beállítottam a csatorna sorrendet, mint ahogy elérhetővé vált.
A kérdésedre a válaszom: működik a telefonos műsorújságban, megtalálható az Arena4, csak ameddig nem volt elérhető, addig az IPTV egység nem mutatta a csatornát, pl: nálam a 13as helyre került, így a 12 után a 14 jött... -
Voice24
őstag
Hali!
A telefonos műsorújság appban miért nem látszanak az új csatornák? (Arena4, PestiTV)
Pontosabban a műsorinfóban bent vannak, de a csatornasorrend menüben még nincsenek, legalábbis nálam, így nem tudom az Arénát előrébb helyezni (a másik nem érdekel). -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Troy. #118254 üzenetére
Idéznék a Telekom TVGO oldaláról (legörgetve ott a GYIK):
"Meglévő Telekom TV előfizetéssel használhatom ezt a szolgáltatást?
Igen, de ahhoz, hogy kipróbálhasd az új Telekom TV GO-t, külön regisztrációra van szükséged, itt. Meglévő Telekom TV-előfizetőként, kiegészítő szolgáltatásként továbbra is díjmentesen nézheted a meghatározott TV csatornákat a Telekom TV GO alkalmazásokban. Korábbi TV GO felhasználóként kérjük, regisztrálj a Telekom TV GO szolgáltatásban. Amennyiben még nem rendelkezel Telekom TV előfizetéssel, úgy lehetőséged van előfizetni az új, online Telekom TV GO tévécsomagokra is. "Másik:
"Meglévő Telekom TV előfizetőként, legyen az IPTV vagy SAT TV, a Telekom TV GO szolgáltatást összerendelheted meglévő tévéelőfizetéseddel, így a TV csomagod szerinti meghatározott csatornákat a Telekom TV GO-ban is díjmentesen nézheted, illetve az egyéb kölcsönzések is a tévé előfizetésed számlájának terhére fognak történni. Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy a Telekom TV GO regisztrációhoz használt Telekom fiókhoz hozzáadod a tévéelőfizetésed, ha még korábban nem tetted meg." -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Ha van telekom tv előfizetése valakinek, akkor költségmentesen tudja nézni Telekomtvgo-val a csatornákat, interneten keresztül?
-
M.Ildiko
tag
válasz
mrzed #118132 üzenetére
Csak azt tudom javasolni, hogy írásban kell ajánlatot kérni, ha magasabb mint amit számoltál, akkor a különbséggel megtalálni, újra írásban, emilen. Nem feladni, védeni az igazad. Nálam rossz számlázás volt, lemondott módosítással. Elnézést kértek, korrigáltak, és még jóváírást is kaptam. A másik ilyen, egy mobilos módosítás volt. Ott mást számoltak kedvezménybe, mint én a honlapon, és ott is elfogadták, amit én számoltam. Szóval, az ügyfeles nem biztos, hogy minden területen a toponvan, hiába igyekszik. Túl sok a lehetőség, és gyorsan változnak a feltételek, miközben egy csomó régi még él. Tudd hogy mit akarsz, és nézz jól utánna. Ha soknak tartod, telefon, és kérdezz,hogy lehet olcsóbban?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Conscripter #118250 üzenetére
Legjobban akkor jársz, ha bejelented a hibabejelentőn .
-
Conscripter
csendes tag
Hello, következő problémával szenvedek
Kaptam már egy éve Sagemcom Fast5655V2 AC-t 1GB nettel
Elsőre semmi gondom nem volt (a wifit lekapcsoltam, külön routert használok erre), Összeraktam mellé egy NAS gépet ami tökéletesen kapcsolódott hozzá, viszont ha adatforgalom van a gépről a telefon akadozik, nem lehet érteni a másik felet. Raktam Sagemcom után egy Switchet hátha tehermentesíti, de így sem jó.Sikerült kicseréltnem a készüléket mert ha más eszközöm is nagyobb adatforgalmat generált ugyan ezt a hibát okozta. Tapasztaltatok ilyen hibát? Mit lehetne ellene tenni? -
tobias40
veterán
1414-el beszéltem,tettek rá egy gyári visszaállítást,így meglett az Aréna4 263 sd és a 172-es hd csatornán.
De nem lehet beállítani hogy a hd csatornák 1-55-ig elöl legyenek és nem áll vissza a 999-es eredeti csatorna állapot sem.
Reset gombra nem reagál a box,így felvették eszköz hibára,kicserélik majd...
Ennyi egyelőre... -
tobias40
veterán
Az új Aréna4 tv csatorna megy már valakinél?
Nekem a listában sincs,az 50-es csatornán kellene lenni a hd adásnak ha jól emlékszem... -
erikke17
őstag
válasz
Sinkapeter #118229 üzenetére
Esetleg ha szomszédba át viszem modemet és ott be dugom optikai kábelt meg adok neki tápot milyen értékeket mutatna? Előtte meg nézem természetesen szomszéd modemje milyen értéket mutat. Ebből ki derülne modem hiba e vagy sem.
-
OldMike
őstag
válasz
Essejó #118228 üzenetére
Úgy hogy a resettel gyári alapállapotba kerül az eszköz, és onnan kezdve olyan lesz, mintha most kapta volna a szerelőtől. Ezért fog tudni belépni az admin felhasználónévvel és az eszközön lévő címkén található jelszóval. Utána már megváltoztathatja a jelszót (ajánlott is), és módosíthatja a beállításokat is.
-
Kaba
veterán
válasz
Szupercsirke #118237 üzenetére
A két HD+egy SD volt eddig.tehát ennek mennie kellene.Most már 3 HD lehetséges egyszerre.Áramtalanítsd a modemet és a set-top boxokat,majd indítsd újra őket,ha így sem működik akkor hívd a 1414-et.
-
Essejó
veterán
válasz
Szupercsirke #118237 üzenetére
1414 és beszélj Vandával.
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok bekötötték az optika netet és iptvt olyan gondom lenne h hd adás csak 1 tvn enged nézni miért?.
2 tv szeretnék egyszerre hd ban nézni. -
Essejó
veterán
válasz
Pizzafutar #118232 üzenetére
Nekem ma 0 órától jeleztek 480 percet. Fél kettökor el is ment a net, de reggel már volt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Pizzafutar #118234 üzenetére
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #118233 üzenetére
Már bejelentettem, beszélgettem egy jót Vandával, aki elmondta, hogy központi hiba van, de már dolgoznak az elhárításán, majd megígérte hogy küld egy SMS-t ha sikerül elhárítani a hibát.
Hogy is mondjam, Vandával beszélgetni olyan élmény volt, mint sajtreszelővel rejszolni: érdekes, de inkább fájdalmas... :-) -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Pizzafutar #118232 üzenetére
szerintem azt azért már jelentsd be hibára
-
Pizzafutar
aktív tag
Nah már megint! Kaptam értesítést arról, hogy éjfél és reggel 6 közt karbantartás lesz (koax), 30 perc kiesés várható a szolgáltatásban. Ehhez képest délután két óra van, és még mindig nincs internet!
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy Kaon CG3000-resem. A saját wifijén keresztül nem tudom elérni a vezetékes eszközöket. Pingre válaszol mind, de például a webes felületét nem érem el annak az eszköznek amit programozni akarok. Internet megy végig. Ha kábelen vagyok akkor nincs gond. Teszt céllal beraktam egy külön wifit. Azon keresztül minden belső hálózatos eszközt tudtam programozni. A wifi résznél van eszköz szeparáció, de az nem volt bekapcsolva. Van valami csodakapcsoló valahol ?
-
Sinkapeter
tag
válasz
erikke17 #118226 üzenetére
Mi is az elsők között köttettük volna be, még pont a kijárási korlátozás előtt tavasszal. A szerelő a csöpögő esőben állt vagy tíz percet az oszlop tetején, és aztán mégsem kötötte be, mert -28-as, vagy rosszabb értéket mért minden csatlakozónál. Végignézett még néhány oszlopot, és kiderítette, hogy valahol távolabb elrontottak egy csatlakozást. Azt kijavította az alvállalkozó, és utána tudtak jönni.
-
-
erikke17
őstag
válasz
Pubszon #118225 üzenetére
Hát igen meg nézhette volna.
Jelenleg -30.000dBm ez ilyen abszurd érdét, hogy pont ennyi legyen
Tx az nálam 2.386dBm, ebből az jön le (szerintem elvi alapon) ha ez jó tehát nincs határértéken túl akkor elvileg optikai szálnak nem lehet baja gondolom én. Igazából nem is zavar, mert megy csak idegesítő a piros led -
erikke17
őstag
válasz
Pubszon #118220 üzenetére
Érdekes... Vissza mentem szerelőkhöz mert pár házzal odébb is dolgoztak, azt kérdezte megy e. Mondom igen hozza sebességet nem szakadozik, akkor hagyjam figyelmen kivül nem az első eset sajnos hogy ilyet mutat raplis modemnek nevezte.
Mondta ha megállna akkor jelentsem be addig nem valószínű, hogy foglalkoznak vele szerinte. (most úgy vagyok meg állhatna, tesztelgetem terhelem hátha el dobja fonalat)Zsír új minden most indult faluban optika kb harmincadik kliensek vagyunk, az utcában az elsők. Ha hiba lesz valahol elő bújik úgy is. Meg nézem barátnőmnél, ott milyen értékek vannak pár utcáva odébb majd
Igen fordítva rosszul írtam -
Voice24
őstag
Hali!
Segítséget kérnék! Újratelepítettem a windowst a gépemen, most rakosgatok vissza mindent. Visszaraktam rá a korábban itt ajánlott qbittorrentet is, de valahogy nem akarja elindítani a torrenteket. Sem a már korábban letöltötteket nem tudom visszaindítani, sem újat nem tudok letölteni, pár B/s sebességgel "jön le", meg folyamatosan jön a windowsos hibaüzenet, hogy I/0 hiba x torrentnél. A kliensnél semmit nem állítottam másképp ahhoz képest, mint ahogy az újratelepítés előtt hibátlanul működött. Gondoltam, belenézek a Sagemcomba, de nem tudok belépni. Semmilyen jelszóval nem enged be, a név ugyebár admin. Megnéztem az alján a gyári jelszót, megpróbáltam már az összes, általam használt jelszót, de semmi. Hogyan lehet ilyenkor mégis valahogy belépni? -
erikke17
őstag
válasz
user12 #118218 üzenetére
Tx az rendben van szóval nem értem. Már - 30.554 a rx megy folyamatosan fel?
Csatikat is direkt meg takarítottam. Viszont azt írják 27 felett már szakadoznia kéne. 30 felett van és hozzá a sebességet, ping is oké, és nem is szakadt még meg. Nem lehet, hogy valami szoftveres gubanc ez?
Mert szerelő szerint múltkor egy másik kliensnel ugyan ezzel a típusú modemmel ez volt és simán ment. -
mrzed
senior tag
-
Kaba
veterán
válasz
Motion_Blur #118215 üzenetére
Üdv.A nettel nem lesz probléma.A HD adások hasonlóak lesznek mint az UPC-nél.A set-top-box talán valamelyest javult a régihez képest(a közeljövőben ezen a téren jelentős javulás várható, jön az új IPTV plattform).
-
Motion_Blur
félisten
Szia!
Személyesen bementem, ott volt nálam az adás-vételi, de meg se nézték, simán átírták a címet bemondásra.
Ezzel együtt megrendeltem Magenta 1 30%-os kezdvezménnyel a Gigabites netet, Szuper Családi HD IPTV-t és Mobil S +4GB-ot. Így elég jó az ár.
Már csak arra vagyok kíváncsi mi lesz meg valósan az 1000-es netből, illetve milyen lesz a HD csatornák minősége, mondjuk egy vezetékes UPC-hez képest. Telekom még mindig set-top-box-ot ad? Ha igen, olyan tetű lassút mint 4-5 évvel ezelőtt?
-
válasz
qnadam #118213 üzenetére
Igen, viszont nem jobb egy olyan erőforrású eszköz amit direkt erre találtak ki? Mármint az AP? Mert a router a maga mindenesével felesleges ha csak a wifi jelszórásra van használva, ebből gondoltam lehet jobb lenne csak egy AP. Talán szélesebb körben tudja a vonalat, elérhetőséget adni.
-
Sziasztok,
Egyik ismerősöm rendelkezik otthon Telekom internet+Tv-vel.
Az eszköz Wifi hálózatának térerejét, elérhetőségét nagyon gyengének találja a régi TP-Link routerjéhez képest. Azt kérdeznénk, hogy mit lenne érdemes utánarakni a Telekom eszköznek ami csak az internetelérés Wifi hálózatát szolgáltatja erősebb szinten?
Ő routert szeretne, de véleményem szerint egy AP jobb lenne erre a célra. Használ valaki így valamit? Melyik lenne a jobb irány?Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a Kaon CG3000 modem naponta többször újraindul magától és van olyan, hogy egy óra hosszát nincs internet és tv?
A másik probléma, hogy, amikor beszerelték, akkor néhány óra hosszáig 400 Mbit/sec volt a sebesség, majd lelassult 150 Mbit/sec-ra. Mi okozhatja a lassulást?
Előtte D-link modem volt, annál nem volt semmi gond. -
erikke17
őstag
Sziasztok
Most voltak bekötni optikai internetet, hozza a sebességet szuperül megy. Sagemcom 5655v2 modem/router.
Viszont a PON led piros. Azt irja arra, hogy: A vett optikai jel teljesítménye kívül esik az adott
tartományon.
Sebességet hozza szóval nem értem.Optical Module Rx Power (dBm): -28.860
Ötlet tipp? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #118204 üzenetére
Ha nem tudja a jelenlegit szolgáltatni, akkor engednek kötbér nélkül felmondani általában, de ehhez el kell indítanod az áthelyezést.
Ha viszed tovább és él a szolgáltatásod, akkor az indított áthelyezés miatt mindenképpen bekötik, maximum megtartod backup vonalnak.
Ha pontosat akarsz tudni, akkor 1414 jelenlegi MT azonosítóddal belépsz, ügyintézőt kérsz és megkérdezed tőle, hogy ő mit lát a másik címre a rendszerben.
(A címre nekem az egyetlen xDSL-es csomagot hozza, ami nem 50, hanem hirdetés szerint 30 mega, de hálózattól és körülményektől függően 100/25 is lehet.)
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja, hogy Nagykanizsán a Herman Ottó utca 2 alatt milyen és hány internetcsomag érhető el? A weboldal csak egy 50 megásat dob ki... Jelenleg Zegen lakom, és a Magenta miatt vinném tovább a szolgáltatást, de a giga után az 50 mega...
Vagy úgy lehet csalni, hogy megtartom a szolgáltatást a Magenta miatt, de a valóságban nem lesz bekötve? Még így is jól jönnék ki a mobilok miatt.Előre is köszi az answereket!
-
odipapa
senior tag
válasz
taki01 #118198 üzenetére
Egy Asus AC56U-t használok "NAS"-ként három tv van rajta (net+samba hálózat), és ő tárcsáz be a telekomhoz is, elvileg IGMP képes. (jelentsen ez bármit is is
) Jó lenne ezt a kábelezést használni nem kihúzni még egy rakás utp-t ami lehet el sem férne már a csövezésben.
-
Kaba
veterán
válasz
Motion_Blur #118199 üzenetére
Mivel már ügyfél vagy elvileg elég lesz egy adásvételi is.Hívd fel a 1414-t így biztosra mehetsz a lakcímigazolást illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest