Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma1973
újonc
válasz M4mmut #96527 üzenetére
Sziasztok, udvozlok mindenkit!
Regota olvasom a forumot de ez az elso hozzaszolasom.
A 3133-as szerkezet az aprobb hibai ellenere is szeretheto. Tobb ilyen szerk. oraval is rendelkezem, leirnam a tapasztalataimat:
Jarastartalek: kb. 60 ora
Pontossag:napi fel perc pontatlansag belefer.
A mukodo stopper jelentosen csokkenti a jarastartalekot, es tobb oramnal is elofordult, hogy a stopper megallitotta a szerkezetet. Egyik Poljot oramnal kb. fel ora mulva, a masiknal datumvaltaskor. A stopper es a datum egyutt nem megy.
A Zeppelinen viszont uj kora ota a stopper masodperc mutatoja lotyogosen megy, mintha a fogaskerekek nem kapcsolodnanak jol.
Nalam egyszer a datum allitas tonkrement, egy rugo csereje megoldotta a porblemat. Allitolag robosztus szerkezet, de ugy tudom, gyenge pont az emlitett rugo. Egy eleg regi, de nem hasznalt Poljot Aviatoron a felhuzo korona egesz konnyeden letekeredik a tengelyrol, de mivel nem hordom, igy fog maradni.
A Poljot Strela rogton szervizben kezdte a palyafutasat, mert a stopper masodperc mutatoja mukodes kozben neha ment, neha megallt, ha megmozditottam az orat tetszoleges iranyba fordult. Kb egy perc volt a javitas, ket kapcsolodo fogaskerek nem volt teljesen egysikban. Azota, tobb eve, hibatlanul mukodik.
Szerviz: az erdi Olah Zoltan urat nagy ivben tessek elkerulni! Egy gyujtemenybe szant karcmentes Aviator 1-et (a fel ora mulva megallost) meg akartam nezetni vele.
Egy vekony csavarhuzot hasznalt a menetes hatlap letekeresere! Mire leszedte a hatlapot az addig karcmentes, es sajnos elgge serulekeny feluletu ora hatlapjat tobb helyen osszekarcolta es az oldalat ugy vegig szantotta a csavarhuzoval, hogy akadt benne a kormom. Az orat a szep allapota miatt vettem meg, nem olcson. Az, hogy meg el az oreg, csak a jambor termeszetemnek koszonheto. Utana probalta polirozni a tokot, de a szaten feluleten csak rontani lehet igy. Inkabb porobaltam lehiggadni es nem gondolni tobbet a dologra.
A fenti dolgok ellenere nagyon szeretem ezeket az orakat. Sajnos mar nem gyartjak a szerkezetet, a Zeppelin kinalatbol is gyorsan kikopott.
Egy svajcival nem osszemerheto az apro hanyagsagok miatt, de atlag igenyeket boven kielegit es uveg hatlapon keresztul gyonyoruen mutat.
Ha mellette dontesz sok sikert az orahoz! -
soma1973
újonc
válasz M4mmut #96527 üzenetére
Meg valami a 3133-al kapcsolatban: a datumot nem tudod kulon allitani.
Az oramutatok tekeresevel tudod ugrasztani. Korabban ugy tudtam, hogy az elore 2 orara, majd vissza 10-re modszer a megszokott. Ez viszonylag gyors eredmennyel jar, de pont itt a forumon irtak hozzaertok korabban, hogy tilos visszafele tekerni. Ha egesz napokat tekered elore, az pl. februar vegen nagy szivas (vagy ha leteszed egy hetre).
Szep estet mindenkinek -
soma1973
újonc
válasz hoffman_ #104709 üzenetére
Sziasztok,
nekem evekkel ezelott az Erzsebet koruti markaszervizzel kapcsolatban volt rendkivul rossz tapasztalatom. Vasaroltam Ebayen egy vadi uj Citizen Nighthawk orat kereskedotol, szamlaval, sajnos vammal + afaval is. Elvittem a szervizbe, es a naluk vasarolt gyari femszijra szerettem volna kicserelni az eredeti szijat. Az ora nem volt meg elotte a kezemen, mert az eredeti szij eloben nem tetszett es el akartam adni a szijat. A szijcsere kozben lattam, hogy valami nincs rendben, mert a fazon rengeteget szoszolt vele, neha hatrament szerszamert vagy nem is tudom miert, de neha eltunt. A lenyeg, hogy a hosszura nyult csere soran ugy kaptam vissza az orat, hogy volt az uvegen (mineral) egy kb. masfel centis karc. Sajnos rohannom kellett, csak az autoban vettem eszre, amikor mar a kezemen volt az ora. Elotte hibatlan volt, az biztos. Hat, azota felek oda vinni barmit. Pedig szivesen kicsereltetnem zafirra, mert az orat nagyon szeretem. Csak hat attol, felek, hogy ezuttal mas fog serulni, a szamlap, mutatok, stb. Ha megigernek a szervizben, hogy most is a regi uveget karcoljak meg, lehet, elgondolkodnek az uvegcseren
-
soma1973
újonc
Van valakinek tapasztalata rez tokos oraval kapcsolatban? Nem kromozott, hanem natur rez. Konkretan az Armida A1 42mm brass-ra gondoltam. Tetszik a tok, a szerkezet NH35 japan werk, az uveg zafir, az ara sem rossz, csak hezitalok a rez miatt. Az alu Swatch-om hatlapjaba sikerult mm mely kratereket izzadnom, ezert tartok egy kicsit tole. Itt a hatlap ugyan acel, de azert a kezem siman hozzaerhet a szijtarto fulekhez. A csavaros rez korona szerintetek mennyire lehet tartos? Nem fog gyorsan kikopni a finom menet a puha rez anyagban?
[link][ Szerkesztve ]
-
soma1973
újonc
válasz Dzsana #107767 üzenetére
Köszönöm Dzsana, vadászcsiga a válaszokat!
Sajnos akkor elvetem a réz óra gondolatát. A bronz lett inkább vágyaimnak (távolabbi jövőbeli) tárgya. Sajnos a bronz tokos változatok ára már jóval magasabb, így már nem hangzik annyira jól a dolog. Ami nagyon meglepett, hogy az áruk használtan többnyire magasabb, mint az új ára
A patina szerintem amúgy jól mutat, ezerfélét láttam már különféle oldalakon. Van egy csomó trükk, amivel szoktak próbálkozni annak érdekében, hogy mielőbb kialakuljon a réteg. Szerintem egy szépen patinásodott óra nagyon jól mutat, ráadásul min. 100 évesnek néz ki a felülete. A réztől azért is tartottam egy kicsit, mert láttam ronda zöld foltos óráról képet, ami nagyapám rézgálicos permetezőjére hasonlított leginkább. Na az például már nem tetszik. Na mindegy, remélem egyszer majd találok egy megfizethető árú bronz tokost. -
soma1973
újonc
válasz Takuun #108845 üzenetére
Szia, nekem van 20/18-as fekete Rios Oxford Vintage szijam. Szerintem nagyon OK. A kulso felulete kisse hasitott bor jellegu, zsiros-olajos hatasu, selyemfenyu. Belul puha bor bevonatu. A szij oldalso ele valamivel be van kenve, felig ragaszto, felig festek jellegu anyaggal, egyszoval sima es fekete. Vastagsaga kb. 4 mm. Szerintem premium kategoria, jol nez ki, kenyelmes viselet. Ajanlom.
[ Szerkesztve ]
-
soma1973
újonc
Sziasztok, régóta követem a fórumot, de most először osztok meg képet veletek.
Idei szerzemény, aktuális kedvenc.
Nagy elismerés illeti Dzsana Mestert, mert életet lehelt az új, de működésképtelen órába.
Az életmentő műtét után átesett az óra egy kozmetikai jellegű beavatkozáson is, itt láthatjátok az eredményt.
Az eredeti állapot a Mester blogjában megtekinthető.
Hálás köszönet Dzsanának még egyszer![ Szerkesztve ]
-
soma1973
újonc
Swatch Irony Chrono javítással kapcsolatban keressétek Gróf Gábort facebook swatch csoportban.
Pár nap alatt feltámasztotta a működésképtelen órámat és nem keletkezett egy karcolás sem rajta.
Gondoltam hasznos annak akit érint[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest