- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAti77
aktív tag
válasz minas #114482 üzenetére
A kínaiak a 6497-es szerkezetnél az ETA modelljeit koppintották. Az eredeti Unitas még Auguste Reymond nevéhez fűződik, ahol ezeket a werkeket az 1950-es évek elején kezdték gyártani, de a gyár csődbe ment és az ETA SA megvette a 6497/6498 gyártósort (is) a licenc jogokkal együtt. "Korszerűsítettek" a szerkezeteken (egy helyett két helyen felfekvő horgonyhíd, rugóház hídjának sarkai lecsapása hogy a szerkezettartó csavart teljesen le lehessen csavarni a csapágylemezig, ETAchron szabályzó) majd 1983-tól ETA 6497-1, ETA 6498-1 néven gyártásba kerültek. Nem sokkal később kihozták a 6497-2, 6498-2 változatokat ahol a féllengés számot 18000-ről 21600-ra növelték. Ezzel egy jobban beszabályozható pontosabb járást értek el az eredetivel szemben...
...viszont ezek a szerkezetek drágábbak is, mint az alap változatok...a szerviz intervallum szempontjából viszont nincs lényegi különbség a két változat között..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
von toth
tag
válasz nyiriisi #114491 üzenetére
Teljesen rendben van. Mondjuk én nem vagyok külfödről rendelő webshop guru, de ha vámot meg áfát is ráraknak utólag, akkor lehet, hogy több értelme van leszaladni a plázába és megvenni.
És ehhez mit szólsz. Szerintem már nem gyártják, de talán valahol van még belőle.
-
nyiriisi
csendes tag
Erről mi a véleménytek?
AT8011-04E
Fontos nekem a solar és a dcf jel,hogy foglalkoznom ne kelljen se állítással és töltéssel.
Eddig egy Casio WVQ-121 amit használtam az is ilyen volt csak sokkal olcsóbb. De sajna betört az üvege és gyári szíjat se találtam hozzá régebben,szerintem üveg se lesz.
Köszi
-
Mr. Deluxe
tag
válasz vadászcsiga #114488 üzenetére
Sokkal jobb valasztas.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
von toth
tag
válasz 5-ös kezelő #114481 üzenetére
Régi szép idők. Már mint élelmiszer szempontjából. Akkor még a tej is megaludt/megromlott. Ma már a tej sem romlik meg.
On-line boltoknál az árakat nem csak dollárban, párizsiban is feltüntethetnék nem?
-
g0n21
senior tag
válasz minas #114482 üzenetére
Olvass utána a féllengés számnak.
Ez azt jelöli. A billegő féllengés száma óránként.
A magasabb féllengés számost picit sűrűbben kell szervizelni, cserébe máshogy ketyeg, es kisebb a razkodas okozta jaraselteres lehetősége.
De a 18000 az a jelenleg kapható legalacsonyabb lengésszam, a 21.600 sem sok. Efölött van a 25.200, 28.800, 36000.
Utóbbi beceneve hi-beat.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
minas
aktív tag
A 6497-es kínai óraműnél van 18000 és 21600 bph-s.
Ez mit jelent működés, beállítás, megbízhatóság, szervizelés stb. szempontjából ? Nem magára a technikai részletekre lennék kíváncsi. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Marv1988 #114475 üzenetére
Marv1988 : SRP601, a gumiszíjas van. Acélszíjas vari fogyott el. Nem? Vagy SRP599? Bár drágult valamicskét.
Dzsana : Szép a Marvin.
Veloke : Nekem ilyen tokban van fekete számlappal, 2836-2 werkkel. A tiéd 2824-2-es?
Bump3r111 : Ha bejön a Lonzsi, gyűjts automatára / nekem is tetszik, de a mutató becsillog és elüt a dátum színe a számlaptól /. Certina First Day Date jobban bejön formára és leolvashatóságra nekem.
Vasinger : Keresgélj még. Acél toknál alább ne add. Casio lcd-ben jobb, mint analógban. Bár ebben az árfekvésben nehéz jót találni. [link]
Gonzi : Köszi a cikket.
Eldöntöttem : Rolexet veszek, aztán tíz év múlva eladom és veszek egy újat. Megspórolom a szervizt. És nem veszek párizsit Tescóból. A madaras tescóból veszem . Amúgy jó párizsit utoljára az átkosban ettem, akkor még hús volt benne. Tíz deka 3 Ft és 60 fillér volt. Trappista dettó.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
Mik vannak, a sky-on újra van készleten az egyik első Baby Tuna, az SRP231K1
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
condy
senior tag
válasz Stukkoló #114471 üzenetére
Szervíz 4-6 évente.
Az SW200 egy ETA "másolat" van aki szerint jó, van aki nem kedveli. Minden esetre IWC is használja "olcsóbb" műszerekben.
Az a kerdés, hogy miért pont ez?
Azért mert Doxa...
Azért mert automata...
Azért mert svájci...
Azért mert bejön és szerelem volt első látásra...
Ha a 4. a jó válasz, én csak akkor venném meg.(Személyes velemény)
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Marv1988
tag
Szerintem megvan a befutó seiko
-
Stukkoló
csendes tag
Sziasztok!
Vétel előtt állok, Doxa 205.10.103.10 a kiszemelt. (Automata, SW200-as szerkezettel, zafír üveg)
Mit tudtok erről? Érdemes ezt venni?
Mennyire szervíz igényes?Mindent meghallgatnék róla.
Köszi!
-
BAti77
aktív tag
válasz bump3r111 #114467 üzenetére
A quartzban az L263-as werk van...
Az automatában az L633-as kaliber......ez egy ETA 2824-2-es TOP verziója, időtálló, megbízható, strapabíró szerkezet...ezzel sem lesz semmi gond, ha ezt választod...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
bump3r111
tag
-
BAti77
aktív tag
válasz bump3r111 #114452 üzenetére
Melyik LHC-t nézted ki? Mert több fajta quartz werk is van bennük...
L115...ez gyakorlatilag ETA 955.112
L263...ez pedig az ETA 955.412
7 köves, jó minőségű, megbízható alap quartz szerkezetek, amelyeket széles körben használnak a gyártók...a Longines-ban kicsit extra kivitelben...nem lesz vele gondod...Amúgy ha megteheted, gyűjts még egy automatára...
[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Vasinger!
nagyúr
Na, ma voltam órát nézni és igazából ez nagyon tetszett: Kép A típusát nem tudom, valaki nem tudná megmondani? (kerestem interneten)
Egy baj volt vele, hogy nem mutat dátumot. :\
Ezt találtam még: Boccia
Ennek a mutatói kicsit nagyok, jobban tetszik az előző Casio-é. Esetleg ennek a kettőnek az öszvére nem létezik, mert rohannék venni
-
ciryl65
csendes tag
válasz Deskdiver #114429 üzenetére
A felületi feszültség egy adott anyag tulajdonsága. A folyadék viselkedik másféleképpen a különböző felületi feszültségű tárgyakon. Így a nagyobb felületi feszültségű tárgyra csöppentve gömbölyű alakot vesz fel, a lehető legkisebbet érintkezve a tárggyal.
Természetesen a mosás elve a felületi feszültség csökkentésén alapul.. Mivel, hogy a mosóporban lévő tenzidek a vízben oldódás hatására a ruhaszövetek és a mikroszkopikus kosz felületi feszültségét csökkentik, ezáltal a mosóporban lévő egyéb hatóanyagok a vízzel együtt szétterülnek az anyagon, könnyebben leválasztva a szennyeződéseket.
Képzeld csak el! Ugyanazt a vizet cseppented a zafírra és az ásványi üvegre. Nem? A két vízcsepp tulajdonsága egy és ugyanaz, tehát a felületek különböznek valamiben. A felületi feszültségben.
Egyébként, ha teletöltöd a különféle fajtájú üvegből készült poharakat vízzel, a nagyobb felületi feszültségű poharak szélén nem simul a pohárhoz a víz, hanem gömbölyű alakban illeszkedik hozzá.
Ezek után így a zafír előnye még, hogy gyorsabban lepereg róla a víz, hamarabb felszárad, nehezebben terül el rajta a víz el. Az meg jó, hogy felfedeztétek, hogyan is lehet házi körülmények között ellenőrizni, melyik a zafír, melyik az ásványüveg, vagy egyéb.
Ne haragudj a hosszú értekezésért! -
Reverting
őstag
válasz WiZARD #114448 üzenetére
Ettol felek en is... h gariban biztos nem talalnanak semmit...
Biztos lesz info h hogyan erinti a szerviz koltsegeket... de most igy meg tobbet fog erni ha megvan minden papir gari az orahoz...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Wg5113
aktív tag
válasz von toth #114334 üzenetére
Van akinek futja drága,drágább órára,van aki sokat sporól rá és van akinek ez az egyetlen értéke.Valószinű szeretik az órákat.Mi van ebben amin ironizálni lehet (kell)? Ez mindenkinek szive joga saját lehetősége ,döntése.Van akinek igy sem sikerül "komoly órát venni,de vesz olyat amilyenre tellik és szereti . Szerintem.
Egyúttal mindenkinek gratulálok az új szerzeményekhez! Szép órák , sok örömöt a hordásukhoz. -
Reverting
őstag
válasz Misi1979 #114449 üzenetére
Budafoki sarkan van egy hentes uzlet, frissen sultek... ott szoktam en is ilyen jokat enni... Allva, mint regen apamal gyerek koromban...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
bump3r111
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Young78 fórumtárs segítségével az eddig kinézett órám egy Certina DS Action automata búvár volt. Azonban ajánlott egy másik darabot is, a Longines Hydroconquestet. Mondani sem kell azonnal beleszerettem. Árban sajnos viszont nem ugyanott mérik a kettőt. Hiába elsősorban automata órát szeretnék, a pontosság és praktikusság miatt quartz szerkezeten is gondolkozom. A Longinesről csupa jókat olvasok, azonban csak az automatáról, amit viszont nem engedhetek meg magamnak. Ráadásul a csuklóm is kisebb, és van belőle 39 mm-es, ez is mellette szól. A kérdésem az lenne, van-e valakinek quartz Longines búvárja, milyen szerkezet van benne, megbízható-e és jó vétel-e, vagy inkább gyúrjak az automatára. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz Reverting #114447 üzenetére
Nem hiszem hogy tudnak/akarnak nagyon tovább versenyezni, semmi értelme ebben egymásra licitálgatni korlátlanul.
Ráteszik gépre, és ha nincs baja (99%) akkor kapod is vissza. Max kamuzhatsz, hogy kevés a járástartalék, akkor lemérik azt is, és 1 héttel később kapod vissza
Szervizdíj változás is érdekes kérdés, hisz így lefelezik az innen jövő bevételt, ha nem emelnek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Reverting
őstag
válasz WiZARD #114443 üzenetére
Igy van... azert is irtam zarojelben... Es h erre lepni kell majd... Remeljuk...
Amugy en biztos beadnam 5 ev elteltevel h valami baja van, nezzek mar at gariban... persze elobb kene egy roller...
De teskos parizsit ugy unom... )iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
embe
nagyúr
válasz vadászcsiga #114444 üzenetére
99,9999999...%-ig biztos voltam benne.
-
embe
nagyúr
válasz vadászcsiga #114412 üzenetére
Ebben a hsz.-ben a korábbi válaszodra reagálva - szerintem - nem dicséret volt. De szerintem Te szerinted sem, az arra adott válaszod alapján.
Én a megjegyzést kicsit poénosan próbáltam megírni. Vagyis ha volt veled kapcsolatban egy negatív kicsengésű megjegyzés, akkor az egyensúly jegyében legyen egy pozitív is.
Lehet már fáradt vagyok és nem fogalmazok egyértelműen....De a lényegen nem változtat: vagyis az aláírásodban szereplő FB linken található bőrdíszműves munkák nagyon tetszetősek. Ha nem Te vagy az elkövető ( szerintem de ) akkor innen üdvözlöm a bőrös mestert!
-
nbukta77
addikt
Koszonom az infokat.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
Reverting
őstag
válasz WiZARD #114432 üzenetére
Durva... de ideje volt valamit mar lepni, az uj olajok (omega) fel... es erre lepni kell (kene) a tobbi gyartonak... Remelem a mi orainkon is tolnak egy evet...
Az mas kerdes h 10 ev "folyamatos" hasznalat h fog hatni a werken, vagy majd akkor egy szerviz 500e. lesz?
Mindenesetre jo olvasni, es hatalmas fegyverteny a konkurencia fele...iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
von toth
tag
válasz WiZARD #114432 üzenetére
Na most nekem az órásom azt mondta idézem; régen 2 évente szervizeltük az órákat, most ezekkel az újfajta olajokkal már más, de nem tudnám megmondani hogy a hosszabb szervizperiódus jót tesz-e...
Nyilván a Roli speciális kenőanyagokat használ, de amit a fórumban mondott az egyik tag; hogy majd ha esetleg megáll, akkor szerintem már késő. Illetve nem késő, csak sok alkatrészt kell majd cserélni.
-
WiZARD
addikt
Azt olvastátok, hogy rollernél az új szerviz intervallum ajánlás 10 év lett?
Bár egyes források szerint már nincs is ajánlás, csak annyi, hogy akkor vidd szervizbe, ha baja van.
Ti mit gondoltok erről? Dzsana?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
szatocs
őstag
g0n21 és fagyalllo, köszi a válaszokat.
=== Szatocs ===
-
-
fagyalllo
őstag
válasz szatocs #114422 üzenetére
K. olyan nincs, csak elírás
K1: gumi
K2: jubilee acélJ ugyanez, csak made in japan
A sky-on oyster szíjjal is kapható, de úgy tudom gyárilag azzal nem árulják ezt a típust, az SKX031/033 szíját rakják rá, ami hajtogatott szemekből készült.
Orient, Citizen: amelyik jobban tetszik a három közül, nagyjából azonos tudású órák, az Orient inkább valamivel a többiek alatt helyezkedik el a közvélekedés szerint
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
g0n21
senior tag
válasz szatocs #114422 üzenetére
Ez a különbség + az, hogy a J az japánban készül a K meg asszem Szingapúrban.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
ciryl65
csendes tag
válasz Deskdiver #114380 üzenetére
Tudományos magyarázat: felületi feszültség
A zafír üveg felületi feszültsége nagyobb, mint az ásványüvegé. Ezért lesz a vízcsepp rajta gömbölyű.
Így " működik" a mosás is.
A mosószerben lévő ún. tenzidek csökkentik a felületi feszültséget, így a víz a ruha szövetein belül jobban szétterül, a szennyeződéseket körbe fogva könnyebben leválasztják azokat, így növelve a mosás hatékonyságát.[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz g0n21 #114405 üzenetére
A teljesség igényével...
A Festina valaha svájci márka volt, de 1984-ben megvette a spanyol Lotus óracég. Azóta Barcelonában és Toledóban készülnek a tokok, illetve ott is szerelik össze őket, a szerkezeteket a Miyota (Citizen) szolgáltatja hozzá. A cég többek között megvette a Candino márkát is, ami még a svájci Biel-ben készül...itt készítik a márka "swiss made" vonulatát is..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
szatocs
őstag
Mi a különbség a K, K1 és K2 jelzések között?
Valamint dutyfree-n és skywatches-on hogyan érdemes rendelni, hogy ne fogják meg az áfával? Dobozzal, doboz nélkül?
Most épp ezt nézegetem, és majd vennék hozzá natot.
Bármi miatt esetleg ajánlható helyette az Orient Ray vagy a Citizen Ny0040-09E?
=== Szatocs ===
-
g0n21
senior tag
válasz von toth #114414 üzenetére
Benne van a pakliban, dióhéjban óvodás verziót írtam. Akit jobban érdekel, az a korábbi hsz-eimben megtalálja az óra ékszer magazin idevonatkozó, bescannelt két részes cikksorozatát, és arra hokizhat, ha lefeküdt a család...
Csiga, Milu87: Örülök, ez volt a cél...
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
fagyalllo
őstag
válasz nbukta77 #114398 üzenetére
Szóval röviden azt akarja mondani g0n21, hogy a Festinád egy ún. divatóra. Egy lufi.
Nagy, nehéz, divatos formájú tok. A divatórák vásárlóit nem érdekli a szerkezet és nem is értenek hozzá, mutassa megbízhatóan az időt, esetleg legyen rajta sok-sok segédszámlap, mert az olyan jól néz ki, ezért belül egy filléres Miyota kvarc ketyeg, amilyet az olcsó kinai és az olcsó kínai hamisítvány órákban is megtalálhatsz. Ehhez képest irdatlanul túlárazott. Szponzorálja a kokszos bringaversenyt, ismert a neve, jó sok pénz el lehet kérni érte, mert akkor biztos jó ha a túron is ezt hirdetik.
Szóval semmi baj nem lenne ezzel az órával, ha sokkal olcsóbban adnák.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
ciryl65
csendes tag
válasz Deskdiver #114380 üzenetére
Tudományos magyarázat egyszerű: a felületi feszültség
A zafír üveg felületi feszültsége nagyobb, mint az ásványüvegé. Ezért lesz a zafíron gömbölyű vízcsepp. Amelyik tárgynak kicsi a felületi feszültsége, ott szétterül a vízcsepp.
Egyébként ezen az elven "működik" a mosás is. Vagyis a mosóporok, illetve az azokban lévő ún. tenzidek csökkentik a felületi feszültséget, ami által a vízcseppek a mosás során a ruhán és a szennyeződésen könnyebben szétfolynak, szétterülnek ( nem gömb alakot felvéve ). Így a vízzel együtt a szennyeződések könnyebben leválnak, növelve a mosás, vagyis tisztítás hatékonyságát. -
BAti77
aktív tag
A Festina gyakorlatilag egy elfogadható tokozású divatmárka, ami a Svájcból a spanyol tulajok által megvásárolt nevet használva próbálja a japánoktól vett olcsó Miyota szerkezetekkel szerelt modelljeit eladni. A tiéd egy 2011-es Tour de France darab. Kő nélküli Miyota 6S10 tucat werk van benne...
Ezzel szemben a Citizen egy strapa búváróra, ami katonai alkalmazásban is bizonyított és egy jól bevált 21 köves Miyota 8203-as automata szerkezettel van szerelve, amit ha rendszeresen szervizeltetsz sokkal tovább fog szolgálni, mint a másik...
Persze a quartz werket is lehet cserélni, de itt alapvetően a mechanikus órákat szeretők vannak többségben, ezért ne várd, hogy a mellett teszik le a voksukat...
Ráadásul a Citizen egy klasszikus búvár, míg a Festina egy idény óra..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
embe
nagyúr
válasz vadászcsiga #114404 üzenetére
Csak hogy egyensúlyban legyenek a dolgok... legalábbis ma : Igényes óraszíjakat készítesz az aláírásodban szereplő FB oldal tanúsága szerint.
-
g0n21
senior tag
A Festina egy ex-swiss made márka.
A Nagy Kvarcválság során megvették a kínaiak / amerikaiak. Van egy-két órája, ami swiss made, de a többi már nem. Olyan, mint az Invicta. Régen rendes svájci óra volt, már csak egy-két swiss made darabja van, a többi kínában készül, Seiko werkkel.
Ha a nagy kvarcválságról többet szeretnél megtudni, akkor itt van, dióhéjban:
Amikor a 70-es évek környékén megjelentek a japán és kínai kvarcok, az embereknek bejött, hogy nem csak aránylag drága, mechanikus órájuk lehet, amit fel kell húzni, vagy hordani kell, hogy járjon. Bejött nekik a puritánság, és mindenki az olcsószartvette. Ezért a svájciak elkezdték lefosni a bokájukat, és létrehoztak ők is ilyen-olyan kvarc szerkezeteket, de mivel pumpálta őket a tradíció, meg a know-how, meg a QC, ezért csináltak mondjuk hangvillás kvarcot (mondjuk ezt már az ötvenes években is kitalálták, lsd Hamilton, és Bulova), meg hőkompenzáltat, nyilván k.va drágán. Ok, voltak olcsóbb quartzok is, de ezek elterjedésének annyi valóság alapja volt, mint macisajtban a brummogás...
Volt a harmincas évek óta két nagy group, az SSIH, és az ASUAG. Előbbi az óragyártok tömörülése volt, utóbbi pedig egy szerkezet és alkatrészgyártó "óriás". De azért mindegyik gyártott órát (tokot) is, meg werket is. Aztán a kvarcválság során annyira eladósodtak, hogy kénytelenek voltak összeolvadni, hátha együtt könnyebb a túlélés, lett is belőlük GWC (general watch co.). Aztán mikor a kínaiak rá akartak tenyerelni az egészre, és a tartozásukat megvenni a bankoktól, akkor felkértek egy consulting céget az adásvétel lebonyolítására. Ez a consultingos fazon a.k.a. Nicolas Hayek nagy órabuzi volt, és azt mondta, hogy "anyátoké lesz, nem a kínaiaké ez a sok tudás", és Ő vette meg a kínaiak helyett. Először valami gagyi nevet adott a nagy Holdingnak (SMC), aztán kitalálta, hogy legyen Swatch group. A swatchokkal (ami vagy Second watch,. vagy Swiss watch) a távol-keleti kvarcoknak mutatott dupla fakkot, és hozta vissza a svájciakat a keringésbe. Plusz, az a több száz éves know-how is egyetlen kézbe került.
Vannak gyártók, amik kiszorultak innen, és saját lábon sem ment nekik, meg Nicolas is szart rájuk. Ilyen a Festina is. Ők, mint morzsa, leperegtek a nagy bizniszről lecsúszott nagytőkés kínaiaknak.
Ezért nem veszünk Festinát. Mert a régi nevet használják, de ez már nem azt jelenti.
Vannak még ilyen megroggyanások, de ezekről megoszló a vélemény. Szvsz. a Heuer is addig volt buli, amíg a TAG nem vásárolta fel őket, hiába swiss made, meg swatch group.Aztán Mindenki elkényelmesedett, mert pumpálták bele a pénzt, mint Tony Montana-ba az ólmot a scarface végén, és imádták, hogy a sok tudást magába foglaló és már korábban ETA-ra keresztelt (de amúgy az ASUAG tudását felhasznált) werk gyártó kompánia tolja ki a bázis kalibereket, sőt még csinál 4-5 minőségi fokozatot, hogy ne ugyanolyan legyen a 2824 a Tissot-ban, mint a Longines-ban. PLUSZ a sok kis individuális gyártó is az ETA-tól seftelte a werkeket.
Nicolas felkúrta magát, és kitalálta, hogy innentől csak a swatch group márkáinak lesz ETA, a többiektől szépen lassan megvonja az új werkeket, majd az alkatrész ellátást. Mindenki lement keszonba (diver poén), ezért gyorsan lekoppintották a főbb werkeket, így lett pl. a Sellita SW200. Aztán a svájci versenyhivatal megharkályoztatta magát a Nicolassal, mondván nem lenne fair, ha egyszercsak megvonnád tőlük a kalácsot, úgyhogy 2020-ig kell alkatrész ellátást biztosítson mindenkinek, aki eddig ETA werket vákuumozott az óráiba.
Szerencsés hatás, hogy még a házon belüliek is belehúztak, és bár először csak szemfényvesztettek, mint az Omega, aki a cal.1120-ra verte magát (kussolok, enyémbe is ez van), de igazából egy ETA 2892-A2, más tészta, hogy plusz két kő, meg díszítés, és chronometer minősítés, stb. Aztán megcsinálták a co-axial gátszerkezetet, amivel előbb mindenki cumizott, és szentségelt, aztán lett örömujjongás, mert végre jól megcsinálták, bár pár évbe beletelt.. Meg nekik amúgy is ott a moonwatch, ami azért legendás, szóval OK.
A TAG Heuer is próbált odatenni egy kicsit, csak lebuktak, amikor a nagy büszkélkedés közepette kiderült a cal.1887-ről, hogy a Seiko-tól vette a licenset az alapjához, mégsem ők ilyen kurva innovatívak, hanem a kissárgák.
Szóval így. Ami swiss made, vagy true nippon, az szar nem lehet. Nyilván kategóriákra bontva.
tehát Casio, aztán/és Orient, aztán Seiko és Citizen. A Seiko a kvarc, kinetic, és automata vonalon maradt, a Citizen mnég gyárt egész jó automata werkeket Miyota névvel, de amúgy bekurvult, és napelemben nyomul az Eco-drive-val. Ez valamiért elterjedtebb, mint a Seiko Solar.
Swiss made-nél meg a swatch group oldalán találsz egy hierarchiát, ami meg nincs ott, azt kérdezd tőlünkEz picit szlenges lett, de nagyon jól esett. Nem akartam megbántani semmilyen faji, vagy erkölcsi rasszt, peace and love
Ez elég építő?
[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
válasz vadászcsiga #114399 üzenetére
Kosz. Ez epito jellegu volt.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
bigdaddylaza
tag
válasz vadászcsiga #114397 üzenetére
köszi legalább te észrevetted Csigujah és ugye chrono
-
veloke
tag
válasz vadászcsiga #114397 üzenetére
Köszi Csiga!
Kábé olyasmi lehet, mint a Seiko Kinetic, egy öszvér szerkezet, rotorral, és elem helyett egy kapacitorral, ami gyűjti a rotor által generált mozgási energiát. A mutató "nem folyik", ugyanúgy üt, mint a kvarc órákban. Állítólag nagyon pontos, ezt majd tesztelem. Persze azért a radió kontrollos citizen-eimet nem fogja ilyen téren megverni...
Az óra maga élőben szerintem szép, persze amennyire egy "tool" watch szép lehet. Kellemeset csalódtam benne, a múltkori váci utcai Fortis nézegetés után...ott valahogy nem tetszettek....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest