-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
"Arany alma ezüst tálcán a helyén mondott ige."jolti: vannak elég viselhető kínai órák. Parnis jó példa erre. De ez nem német, hanem kínai. Ennyi. A szerkezet lehet benne a leírt, de akkor sem német.
Ha az lenne írva, hogy kínai, akkor minden ok. Vagy jó lesz, vagy nem.
Az a gond, hogy németet ír, miközben nem az, és ez már kamu.[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
-
veloke
tag
Longines Dolce Vita órákról mi a véleményetek általánosságban? Méret, szerkezet...stb. Érdemes lenne-e beruházni egyre, vagy már kicsit divatja múlt ez a formavilág? Köszi!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz minas #113794 üzenetére
Mindkettő szép és jó sztem. Nekem a fekete számlapos Flight van, azt bátran veheted, ha még találsz. Napi pár mp pontosságúra be lehet lőni / Jász u. /. Én a kettő közül ezt választanám inkább, a hosszabb mutatók miatt / tok-mutató arány, leolvashatóság /. Az enyém minden napszakban jól leolvasható, a kék számlapos esetleg becsilloghat - nem tudom. Lume elmegy, de jóval gyengébb a Mako vagy egy Monster fényénél.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
minas
aktív tag
válasz JDMKid #113777 üzenetére
Köszönöm. Csupán 7 dollár az árdifferencia, tehát nincs jelentősége. A J1 verzió, ami Made in Japan feliratos, az tényleg ott készül, míg a másik hol?
Illetve találtam egy hasonlóan tetsző órát, tehát az lenne még a kérdésem, hogy melyik képvisel nagyobb "értéket" (és nem az árra gondolok).
Seiko 5 Sport SNZG11J1/SNZGK1 vagy Orient Flight Blue Pilot
Durván 20 dollár csak a különbözet (mondjuk utóbbi tegnap még 118 USD volt, ma már 123)[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Ezek a Barbos órák milyenek? Milyen minőséget képviselnek. Ez így ahogy qurvára tetszik nekem![ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Ha már Timex, nekem ez tetszett régen. El is van mentve könyvjelzőnek. Fogalmam sincs mit mutatnak a kis körök csak tetszett a katonai kulso.
-
Szulita28
senior tag
Nauticfish és Schaumburg Watch-hoz volt már szerencséje vkinek? Ugyanaz a cég gyártja, azt látom, utóbbi ráadásul elég durva (árú) órákat is kiad. Made in Germany mindkettő. Vállalhatóak mondjuk a tradicionális németekhez képest (Sinn, Damasko stb.)?
Netán csájna germán köntösben?[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Ereshkigal
őstag
válasz JackFeryll #113786 üzenetére
Volt. Csinos óra.
-
JackFeryll
őstag
SARG013J volt már ?
csinos lünetta -
madle
őstag
válasz squir #113776 üzenetére
Nagyon szép, sajnos ezt élőben nem tudtam felpróbálni, ha leírnád nagyjából, megköszönném, hogy mennyivel nagyobb a tok életben, mint a SEIKO DIVER?
Ezt néztem előben és tetszet is, de egy hajszálnyit kicsinek találtam a tok átmérőjét a kezemre. Azért is gondolkodtam még abban ami neked van, csak sajnos nem volt a boltban. -
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #113781 üzenetére
képről natot megítélni...
Van egy hasonlóan sűrű szövésű nato-m, na az a legkeményebb, és legszarabb, amit valaha vettem.
A Timefactors-os meg látszólag durva szövésű, mégis ez a legpuhább.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
KunEmber
senior tag
válasz alphaville #113775 üzenetére
Egyértelműen erre kell elmozdulnia annak, akit ez zavar. Nem hiszem, hogy egy normális minőségű de mégis belépő szintű automata szerkezetből (Seiko, ETA, Miyota, Orient) ne lehetne ennél sokkal jobbat kihozni.
Egyébként tök fura, sokkal hangosabb, mint az Orientemben lévő szerkezet.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
JDMKid
tag
válasz minas #113772 üzenetére
Az üvegük is azonos, mindkettő hardlexes. Elírás ha valamelyikről azt látod, hogy nem az. A japán és nem japán teljesen ugyanaz lesz, a made in japan felirat kivételével. Ha nem vitán felüli számodra, hogy a J-sre vágysz, akkor a másikat vedd
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
KunEmber
senior tag
-
minas
aktív tag
Tanácsot kérek egy újabban felmerült kérdésben:
A Seiko 5 Sport sorozatnál az SNZG jelűek között van K1 és J1 kódos. Az előbbi nem japán, de hardlex üveges, az utóbbi japán, viszont "normál" üveges. Ahogy látom, minden másban azonosak.
Az eltérés pár dollár, tehát nem ezen múlik. Melyiket érdemesebb venni? -
Deskdiver
senior tag
válasz nbukta77 #113763 üzenetére
Ez elég összetett kérdés. Lehet ,hogy olyan a márka mint Forest Gump. Ott van mindenhol ,de senki nem veszi észre. Vagy olyat csinál amit már sokan előtte és már nem érdekes. Lásd. Eugene Andrew Cernan a 11. ember a holdon. Vagy minden adottsága megvan hozzá mégis "elpuskázza". Pete Best (Beatles) És persze ott van még egy hétköznapi tény. Lehet valamit közepes vagy akár gyenge szinten is művelni 100 éven keresztül. Ne értsd félre ,nem leszólom a gyártót csak valamilyen okból nem hordozzák tenyerükön az óra kedvelők. Igazából megvoltak a 15 percei (G.I. watch Vietnam, Timex NASA, vagy az Amerikai politikában kedvelt Ironman) Kb. ennyi, mint a fél 3-as sorozat az TV2-őn.
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz nbukta77 #113766 üzenetére
Olcsó.
A Timex quartz, praktikus, nem sajnálom, ha tönkremegy eldobható. Nem csak az ára miatt, a legtöbben nem javítható szerkezet van. Van olyan modell is, ahol a szerkezetet sem lehet cserélni, ha tönkremegy az egész óra kuka. Arra, hogy az ember szétverje a mindennapokban pont jó. persze azrét a megfelelő modellek bírják a gyűrődést, nem fog szétesni egy fuvallattól!
Ez a Timex már nem az a Timex USA, ami a sereg részére is gyártott katonai órákat. Az csődbe ment kb a 70-es években, ha jól emlékszem. -
nbukta77
addikt
Erdeklodnek, hogy a timex orakkal mi a baj? Sokan leszoljak. Elmeletben tobb, mint 100 eve gyartanak orat. Elore is koszonom.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
TemFug
csendes tag
válasz phranxinatra #113572 üzenetére
Ez igazán kedves, köszönöm!
Nem az idegeim, hanem az időm, pontosabban annak hiánya, az a bizonyos "tempus fugit" hatására - sokak örömére - ad hoc elhagytam a fórumot.
Hihetetlen véletlen, hogy ma éjjel, hosszú idő elteltével, valami deus ex machina erőnek engedve újfent felkerestem. S amint inverz kronológiai sorrendben haladva olvastam a hozzászólásokat, néhány oldal után szerény(telen) személyem említését konstatáltam nem kis meglepettséggel.
Korábbi belépési adataim hiányában újra regisztráltam.[ Szerkesztve ]
Tempus Fugit
-
condy
senior tag
Szívből gratulálok minden új tulajnak.
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Mercutio_
félisten
válasz tacto #113726 üzenetére
Ezt megnézném élőben, képen nagyon eltalált, de...
spanyoll : Pofás, grat! Pontos típusszámot majd írd meg.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
válasz JackFeryll #113751 üzenetére
Hah
Amúgy van bármi instrukció ápolásra, karbantartásra?
Oké, arra figyelek, hogy a zafírt ne basszam szét, de mondjuk a bőrszíjat kell-e ápolni, ilyesmi."Super perfundo on the early eve of your day."
-
g0n21
senior tag
válasz Blackhole13 #113748 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
Blackhole13
senior tag
Jobb minőségű perlon szíjat honnan érdemes rendelni,van valami jól bejáratott hely?
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #113745 üzenetére
neeeem, képzeld nem. de arról se tettem le, de most el kell hallgattatni a kislányt (mert ezt születésnapomra kapom tőle). egy szép kis dress lesz. csak ennek is kell foglalkozni a fém szíjával, de sanszos, hogy rögtön repül is.
de azt az aszfaltbúvárt is meg fogom venni. már csak a mérete miatt is.
I humbly and respectfully decline™
-
spanyoll
addikt
válasz vadászcsiga #113737 üzenetére
Az igásló is lehet szép, nem?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
JackFeryll
őstag
válasz tacto #113734 üzenetére
Elvileg hacking is van és a cikket olvasva elbírja a 20-as szíjakat is.
Ebay-en találtam 50-ért. Még az is lehet, hogy rendelek egyet. Úgyis terveztem, hogy amíg nem találok Antea KS-t jó áron addig kéne valami olcsóbb átmenetileg. Bambino-ra gondoltam, de ez lazább.
Szürke nato/szalma színű perlon/bőr nato/bőr handmade/vintage szíj mind jól állna neki. -
madle
őstag
válasz vadászcsiga #113740 üzenetére
Okés, köszi a segítséget!
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #113740 üzenetére
nekem úton van egy, maj megírom, hogy átcsúszott-e
I humbly and respectfully decline™
-
madle
őstag
válasz vadászcsiga #113736 üzenetére
Volt már rá példa, hogy átcsúszott a vámon? Illetve innen rendeltetek már? Mert akkor ezt meg is rendelem ha biztosra mondjátok a dolgot!
-
tacto
aktív tag
válasz JackFeryll #113728 üzenetére
Most, hogy mondod, nekem is tetszik.
Üsse kö a tokfül szelesseget meg a terjedelmet, van benne valami fura japo krealt vintage "diakromantika". A Murakami-s hatter sem veletlen tan...[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Srácok, az lehetséges, hogy EZ a Seiko Diver itthon óraboltban 120 ezer Ft, amazonról pedig 50 ezer plusz ÁFA, VÁM? Mert akkor is jóval olcsóbban kijövök.. Vagy lehetséges, hogy hamisítványt árulnak?
-
spanyoll
addikt
válasz Misi1979 #113730 üzenetére
Ez a skagen... nézegettük órákat, megláttam, nagyon megtetszett. Nézem az árát, ejj mondom ennyit most nem akarok órára költeni, de mindenképp jó lenne egy ilyen is. Tutunál amikor már megvettem az órát kérdezem őket, hogy ez a skagen ez milyen márka? Emberünk nem dicsérte őket halálra, mondta, hogy nem rossz, de túlárazott pöppet. Én meg ugye nem értek hozzá, elhittem, de minden esetre tetszettek azok is.
-
spanyoll
addikt
No. Gondolom nagyobb blaszfémia a világon nincs, de megvettem az órát, ami elemes. Hiába elemes, beleszerettem és kellett. Tutus vétel, orient, a típusjelzését nem néztem még, de nem is annyira érdekelt. Cserébe zafíros, úgyhogy megfogadtam legalább ezt a tanácsotokat
Köszi a segítséget!Íme:
-
JackFeryll
őstag
-
alphaville
aktív tag
válasz Misi1979 #113722 üzenetére
Szinte ilyen Cortebert órám van, nagyapámtól maradt rám. Hosszú hónapokig spórolt egy oldalkocsis Pannoniára, majd amikor benzingőzös mosollyal elment a mocit megvenni, az órával csuklóján kopogtatott otthon.
Nehèz volt nagyanyám zeuszi tekintetènek megmagyarázni a termèkazonosságot, így az öreg az örök hallgatás álláspontjára helyezkedett.
Kèt(!) nap múlva kezèn az új Corteberttel autóbalesetben elhunyt.
1964-et írtunk... -
tacto
aktív tag
Ha volt mar, elnezest. Egy jopofa "dizajner" Seiko:
-
Deskdiver
senior tag
válasz vadászcsiga #113723 üzenetére
Gyorsan elkapkodják ezeket az akciós cuccokat. A fekete dupla annyiba kerül.
-
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #113719 üzenetére
Nem írta el az árat, itt is annyiért hirdeti :
[link]Még a vaterán is max 20e Ft-ért megveszed szebb állapotban. Nem nézett utánna?
-
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #113717 üzenetére
Nem.
Nem néztem a hozzászólás számát, azt hittem a beépítéses kérdéshez írod. Sok lett itt hirtelen a Cortebert!Kérdésedre a válasz: egy aranyozott tokos Cortebert "öltönyóráért" ramaty állapotban lévő számlappal? Pont egy nullával írt többet, mint kellene!
-
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #113713 üzenetére
Beépítésekre azt mondják akkor drága, amikor veszed és akkor olcsó, ha el akarod adni.
Tudni kéne hozzá a részleteket, de elsőre nem tűnik soknak. A 12-esnél van a korona elhelyezve, valamint "bikaszarv-füles". Ha nem valami beazonosíthatatlan távol-keleti tok (a készítő alapján ezt erősen kétlem), akkor az már eleve drága cucc. Az egyszerű kivitelű, német vagy svájci tokok kb 30-40e Ft körül kezdődnek, az ilyen kialakításúak akár a kétszeresébe is kerülhetnek. Már ha sikerül szerezni és nem készíttetve van hozzá, akkor drágább. Mondjuk ezek legtöbbje elég nagyméretű min. 47-48 mm-es tokok szoktak lenni. Persze a szerkezettartó gyűrűt egyedileg kell készíteni hozzá.
A korona helyzetéből feltételezem, hogy a számlap eredeti, a mutatók szintén annak tűnnek.Összegezve a szerkezet tisztításával, a munkával együtt nem, nem tűnik soknak számomra, inkább reálisnak mondanám.
Kiegészítve: a Cortebert szerkezetek minőségük miatt alapból nem olcsók. Még a leggyakoribb zsebórák is 20-40e Ft között, vagy fölötte mennek a piacon. Ha pedig olyan típus, amit a Rolex, ill a Panerai is használt akkor a felső határ elég magasan van!
[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
válasz vadászcsiga #113710 üzenetére
Egy ilyen átépített, felújított Cortebert-nek mennyi lehet a valós piaci értéke?
-
squir
aktív tag
Vagy elírta az összeget, vagy nem tudja mit csinál! Sok sikert hozzá...
-
tibee77
őstag
(#113651) fagyalllo: Uhh baszki ez ma feldobta a delutänomat!
Egy gyors kerdes a forumhoz Steinhart ügyben.Ö rola tudnätok valamit mondani?Tisztäban vagyok vele, hogy milyen maga a Steinhart märka, azzal is, hogy ez az ora is egy kiköpött Rolex homage (amugy szerintem jobban is nez ki mint a roli ) tudom, hogy a szerkezete elegge franko ennek a tipusnak.Ezen a pär infon kivül tudnätok meg valamit mondani rola?Van vagy volt esetleg valakinek itt a forumon?Olvastam mär helyen, hogy nehäny darabnäl van valami gond a second hand-del, de igazäbol nem birtam kisilabizälni, hogy mi is az pontosan.Ja es Steinhart nato szijakrol valaki velemenyt tud mondani?Elöre is köszi a segitseget.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
Miamiquake
aktív tag
Jó hétvégét mindenkinek.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
törölt tag
Sziasztok,
Valaki ismeri vagy esetleg köztünk van "A." nevű felhasználó aki a jófogáson hirdet svájci órákat?
Mi a véleményetek ezekről az órákról?
http://www.jofogas.hu/pest/Hamilton_jazzmaster_valjoux_Eta_7753___certina_tissot_longines__33213358.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/pest/Tissot_le_locle_Automatic_eta_7750_valjoux__certina_longines___32916559.htm
http://www.jofogas.hu/pest/Hamilton_Khaki_Field_Pioneer_Automatic_Chrono_csere_tissot_certina__31559745.htm
http://www.jofogas.hu/pest/Hamilton_Aviation_100__os_allapot_papir_doboz__csere_tissot_certina_31558614.htm
http://www.jofogas.hu/budapest/Certina_DS_Podium___Valgranges___Automata_ferfi_ora_30461636.htm
Ár/érték arány érdekelne mint laikus óra kedvelőt, megbízhatóság, bármi hasznos infó.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest