-
GAMEPOD.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
És akkor megint visszakanyarodtunk az örökös témához
Csak azt nem tudom, hogy akkor mi a fészkes fenét csiná a Z ezek ellen. No meg a klaszikus 4 gate ellen. Bár tegnap sikerült csúnyán begszivatni egy 4 warpgates protost. Amikor elindult, én szépen begurultam 8 bannelingel, meg vagy 12 speedlinggel....
Annyi volt csak a válasza, hogy monster fail. Még megpróbálta beütni a bázisomat, de addigra már lent volt az expem is, és volt elég lárvám, hogy lemassoljak ellene még néhány linget. gg és kilépett
Nem is annyira rosz dolog ez az 1v1
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
sith7
félisten
Bocs , hogy Te futottál bele, de nem voltál elég figyelmes, előtted Kovsol már írta, hogy majdnem elhitte ...
Amúgy ami igaz belőle, hogy tényleg szarul megy most ...
Leengedtem, mint a lufi ... 3 hónapja 2v2 - ben gyémántosokat püföltük, hogy platinába kerüljünk gold 1 - ből, erre tegnap a placementen 2 silveres lenyomott minket, mint a bélyeget, és silver 9 - re sorolt, gold 1 - ről ...
-
_OldBoy_
tag
Sosem az utolsó meccs számít, hanem a mozgóátlaga egy adott időszaknak. Simán benne van, hogy győzelem után lesorol vagy vereség után promotál. A mozgóátlagról bővebben, elsősorban tőzsdei elemzéseknél használják.
---> http://silver2master.com/ <--- OldBoy #863
-
föccer
nagyúr
Megkérdeztem Mamócát. Azt mondta, hogy nincs igazad
Sittes: Szépen lassan össze jöhet az. Nekem még jó sorom van. De amint itt van Babóca, nem nagyon fogtok sokat látni...
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
rt06
veterán
en nem e-penisz meregeteskent irtam a diamond ligak kozti kulonbseget, csak mar annyi siras ment a besorolasrol is, hogy amennyit utanaolvastam a dolognak, abbol megragat egy keves, s jo lehet tudni, hogy dimaond es diamond kozott is van kulonbseg
nem is igen lehet e-penisz meresre hasznalni, mert mint leirtam, ezt mi, jatekosok nem lathatjuk, hiszen a besorolaskori mmr ertekunk (amirol nem tudjuk pontosan, mennyi) donti el, diamond1-be, vagy diamond5-be (nevezzuk most igy, mert jobb nem jut eszembe) kerulunk-e
a vita amugy szerintem kevesbe vicces, jon egy ilyen senki, mint linoge, es osztja az eszt jobbra balra, merthogy o diamond bazzeg (es ez reg nem a jatekrol szol, hanem arrol, hogy mekkora arca van a monitor arnyekabol az ilyen senki trolloknak)
kinek hiszi ez magat?Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
killerjohn
addikt
Sajnálom is, de a meccsek jók voltak, élveztem nagyon még a vesztetteket is. Nem értem, miért bukunk ennyit, de ezek legalább büszke vereségek (nem is adjuk magunkat olcsón), és nem az van, hogy a végén a billentyűzettel verném szét mindhárom monitort...
Utólag is kösz a meccseket, majd lesz folytköv remélem.
KovsoL visszanyeri formáját, mi sem hagyjuk mindig hogy leöljék, én megtanulok egyszerre több dologra odafigyelni, pl scoutolni nem ártana néha, te felszedsz egy kis önbizalmat, aztán megyünk 4v4 master-bejó éjt!
-
-
h.adam.92
őstag
ez nagyon érdekes ám
tolok 1v1 placementet. mondom nehogymár megint platinába kerüljek, inkább lejjebb, hogy megtanuljak normálisan játszani és úgy jussak fel, ne makkból, mint a legelejénj, mikor az 5 placement meccsemből 3x olyan ellenfelet kaptam akik először játszottak a játékkal...
szal most elkezdtem az 1db placementet, belépek, írom "hy" aztán pedig "ggDDD" és leléptem. hátha esetleg goldba vagy silverbe rak...
erre betesz 5 másodperc játék után dc-vel platinába xD
ezt add össze
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
erosen ketlem
valoszinuleg ez csak arra valo, hogy a rendszer tudja, aktiv vagy, s teged be kell sorolni, majd besorol a korabbi eredmenyeid alapjan (szoval valoszinuleg oda tesz, ahol eddig is voltal, hacsak nem voltal nagyon valamelyik szelen, mert akkor megeshet, hogy egy ligaval feljebb/lejjebb)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
ugye eloszor, mikor meg szabad es jomodu, akkor erszenyes emlos (erszeny = penztarca), abbol lesz gyurusfereg (meggyuruzik, mikor megnosul), majd vegul papucsallatka (mikor az asszony kezdi el hordani a nadragot) ;p
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
killerjohn
addikt
holnap... szerda... nagyszerű!
6-tól fél nyolcig tudok lenni, aztán fürdetés, altatás, és fél kilenctől megint éjfélig simán.
fél kilenc és éjfél között lesz random időben még egy 20-30 perces szünet, amikor az én cenzúrám el tud szabadulni a kicsitől, és kiülünk a hidegbe egy capuccinoval beszélgetni, mert 2 gyerek + építkezés mellett kb ennyi jut -
föccer
nagyúr
Koati exp a dupla crono miatt, és a probok jobb elosztásai miatt jobb. 16 probe felett már már csökken az egy probe által átlagosan behordott mineralok mennyisége. A cannon fal meg azért is fogja megfogni a roachokat, mert raksz eléjük néhány nagy épületet. A roachnak még mindig 4-es a lőtávja, míg a cannonnak 7-es. Így előbb le kellene bontania a gateway-t, hogy a cannonokat el kezdje ütni. Amire a GW-t lenyomja, a 3 cannon szétszedi a roachokat. A mutáktól meg nem kell annyora férni. Amire lehozza őket a Z, addigra neked van legalább ugyan ennyi phonixed, ami durva counterje a mutának.
De ha lesz cérnám, akkor este kipróbálhatjuk
üdv, föccer
-
rt06
veterán
"....es akkor a falon belulre meg senki mas nem jut be, csak a zerg!!!"
meg a scan"2cannon tobb mint ket stalker ara mineralban....forge-al meg osszesegeben is tobb...."
viszont nem kerul gazba, nem kell assimilator-t tenni, nem kell probe-ot gazra allitani, valamint nagyobbat sebezPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
föccer
nagyúr
9 pylo, 12 forge, 14 gateway. És értelem szerően azokon a pályákon működik, hogy a naturalt le tuod zárni a main-el együtt. Seteps of war, scarap, jungel basin. A xel nagán értelem szerűen nem ezt a taktikát fogod alkalmazni. És a mondjuk már ezüst ligánál is az a helyzet, hogy ha a derítő drone látja a falat, akkor nem fog ling rush-t csinálni, hogynem inkább kirakja a 15 hachery-t. Ebben az esetben simán verhető a Z ezzel a taktikával.
És most kifejezetten nem a negatívumot láttam, hanem elmondtam egy P taktikát Z ellen, ami működik. Steam-en nem egyszer láttam már, hogy ezzel szivatják le a Zerget.
üdv, föccer
mod:
Az alg-nek címzett részt nem értem. melyik hsz-re reagáltál?üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Korai falat kell rakni a natural elé. 2 gate, esetleg cyber, mögé 3 cannon. Ez összesen 450 mineral kiesés, mert a többi kell a tech-hez. Biztonságban expelsz, a Z nem tud deríteni, 7 perc körül elkezded lelövöldezgetni a lordokat. Kb ennyi. Onnantól fogva annyi lárvát, és pénzt kell beletolni a lordok pótlásába, hogy már el is úszott a meccs.
Szóval hidd el, nem annyira nehéz az.
Üdv, föccer
#1805: Az 1 base muta open sem jön ki csak a 8. perc közepén, végén. Ha jól emlékszem, akkor 7:40 körüli idő alatt tudtam kihozni 5 mutát. Tehát ez előtt nem kell félni a muta harastól.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
amúgy tényleg így van, felkapod a queent a levegőbe void lelövi, közben leszedsz pár overlordot is, azt kb vége is, mert te közben már ki is expeltél és dupla crono boost miatt már 1.5x annyi szedőd van, innetől már csak a te hibát ha kikapsz
jah igen, lehet spórát lerakni ami ugye egy szedő feláldozásába is kerül ami income kiesés és egy lárva is elveszik, muta ellen szegény protossnak kell rakni cannont egy két darabot a bázisára jaj szegény és még oda is tud wharpolni egységet ahova akar, és majd bejön a stalker+colo+fönix sereggel és verd meg, vagy esetleg hoz HT -t, és akkor most majd még a végén megsiratom őket, hogy több infestort fognak látni a mérkőzések során a mocskos zergek de szemetek
aki meg megvárja, hogy 30 muta jöjjön ellene az már elbaszta amúgy is, mert akkor a zegnek talajon alig van egysége, vagy max lingek amit elintézne kb 5 HT, na meg a muták is ha csak egy fél stormot kapnak fele életük eltűnik
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
SimS
senior tag
Üdv
Valaki legyen olyan szíves és nézze meg ezt a repet, amit linkelt a kolléga. 20:40 körül kezdődik egy csata. Már a hajam tépem kb.
Ha full lowon van a játék, vagy ha a szokásos medium, illetve ha minden max-on akkor is (és centire pontosan) 18-27 fps-em van akkor. CPU 1 mag 70%-on a többi nyaral vagy nemtom a maguk 15%-ával. GPU max. 20%-on végig. Ez a játék hibája, de most komolyan? Mert nem hiszem el, hogy hw gond hogy nem tartja ilyen kihasználtság mellett az fps-t. Játszható marad végig, csak zavar
Ezért kérek valakit, nézze meg nála milyen értékek vannak, köszi.
p.s.: tudom, mindenkit földhöz ver majd, hogy nekem ilyen gondjaim vannak így seasonzáráskor.. ezért tettem offba.
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
killerjohn
addikt
életem egyik legfunabb meccse!
oxox a végén akkorát vágott a zergeknek gg után, hogy csak úgy lestemEgy rakat zealottal meg stalkerrel lenyomtam a jobb oldalon az expeket meg az egyik zerg mainjét, amikor kifogytam, és nulloztak. Nem maradt semmim, és bloodlordok kopogtatták a cannonjaimat. Exp lost, main fele lost. Ez a push épphogycsak elég volt ahhoz, hogy oxox-ot ne bántsák közben. Erre látom minimapen, hogy oxox-nak sincs semmi armyja, szóval GG-ztem, mert az ellené volt a 3/4 map. Erre nézem, hogy oxox phoenix-ekkel gyakja a bloodlordokat, miközben van 7-8 stalkere, amivel írtja a zerget, az meg nem küld semmit!
óóóó mondom nyomás körbenézni, hogy valahol szed-e pénzt, mert valószínűleg nincs bevételük. Nekem már semmim sem volt, átküldtem a maradék moneyt, és oxox megtalálta az éppen beinduló 2 expjüket, majd zseniálisan kivégezte őket
Mégegyszer köszönöm ezt a zseniális meccset, visszaadta a hitem a sok 7 perces rush game, és idióta játékosok után!
-
oxox
addikt
szerencsere azt veszem eszre, hogy edzodtem annyit a sok v sok random alatt, hogy 1v1-ben mar tudom fogni a cheese-eket (terran okoz neha meg gondot, a buzi gomboccal)....ha latom, hogy zerg gazra megy akkor megy a imo automatikusan (megha muta akkor sincs gond, mert amig nincs nagy tomegben nehany stalker eleg, ha meg speedylingre megy akkor sem jut be a zeatol...az imo+stalker+sentrz+zea meg kis mennyisegben is jo roach-lingek ellen)
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
rt06
veterán
"nem termelodik olyan gyorsan az energiaja, hogy a masodik rohamot is tartani tudd."
ha jol tudom, akkor ket, legfeljebb harom force field-et tudsz folytatolagosan letenni korai jatekban egy sentry-vel, utana elfogy az energia (ezt a nemreg elokerult fast 3 roach + speedling rush-nal lehetett nagyon szepen latni)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Eagl3
veterán
Először is 1v1 -ről van szó... másodszor pedig: "pl. ha mostanaban terran van az ellenfelnel, akkor korai colo-ra megyek, mert masnak eselye nincs az elso gombocnal (es ez pont platina/gyemant ligakban van)..."
Esélye sincs? 1 sentry elég a rámpához könyörgöm és az áletbe nem megy ott fel semmilyen terrán. Amíg meg ott toporog a kapuba te simán kihozol vagy az általad említett colobol egyet, vagy ha ügyes vagy a sentryvel leválasztasz mindig a T seregből egy-egy darabot amit lekaszált, ráadásul ugye a T nem is lát fel, te viszont le látsz.
Miről beszélünk?
Gyémánt platina alatt meg édes mindegy, melyik fajjal vagy, úgyis valami cheese sz@rt nyom mindenki, az meg minden fajnál van.Alg: te most komolyan nem érted amit írok, vagy csak nem akarod megérteni?
nem értem mi olyan felfoghatatlan azon, hogy -400 minerál kiesés s a P nek nem okoz gondot ha pushol a T, viszont ha a T fast expel és megjelenik a P 3-4gw -vel, akkor akár GGzhetsz is. -
Alg
veterán
-
rt06
veterán
ket zerg ling rush alatt mit ertesz pontosabban?
dupla 6pool? ha idoben scout-olod, t-vel nevetsegesen egyszeru (ugye alapbol is szokas falazni, raadasul az elso egyseg atlo a falon), de szerintem teljes fallal kronozott stalkerrel es nemi (mondjuk nem art a neminel kicsit tobb) szerencsevel p-vel is (bar teljes fal + cannon konnyebb talan, mert ugye nem kell hozza gazt termelni)
z-vel passz[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Jah, arra emlékszem. Ott azt akartam megnézni, hogy egy bizonyos build-el meg lehet-e fogni a proxy 2 gate zea rusht. Mint kiderült nem lehet Még úgy sem, hogy nem egyből indultál az első 2 zelával, hanem megvártál vagy 5-6ot. Persze azért az kellett hozzá, ha "ne vegyem észre".
üdv, föccer
-
hajsza
aktív tag
Ezekben a videókban én a humor faktort szeretem, bár egy keveset még lehet is tanulni belőlük. Ahogy a mondás tartja: "az okos a más kárán tanul", például a zerges videóban a tanulság az, hogy jobb lett volna az elején, ha a drone-ok a pylon leverését fejezik be, illetve ami végül meg is történt: el kell pusztítani a saját hatch-et, hogy kiszabaduljanak a lingek. Szerk.: meg persze ott az örök tanulság, hogy ha már előnyt kovácsolt az ember a cheese taktikával, akkor váltani kell és gazdaságot fejleszteni meg egységeket kihozni.
Meglepő egyébként, de nem bronz ligások játszottak, a videók jobb felső sarkában ott a jel, hogy mifélék meccse megy éppen. Ha jól emlékszem akkor ez épp arany ligás volt, a másik, amit linkeltem pedig ezüst. Nem vitatom persze, hogy ettől még egyáltalán nem jó játékosok. Ahogy már korábban talán épp Te is írtad, cannon rush aranyig akár jó is lehet, szóval könnyen megeshet, hogy a bronznál magasabb ligákba ezek a cheese-elők mind ugyanannak a stratégiának az ismétlésével jutottak fel.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Most mit szédíted szegényt. Vannak közöttünk próóóók is. Winner pl a 10. percre kihoz 8 db observert
Föccer#611
Egyébként kivégeztem a T 250 win-tis coop-ban. Mostmán igazán jöhetnétek velem insane ellen nyomni. Már csak az a 135 wint kell megcsinálni, és akkor bezsebelek vagy 120 pontot, és akkor átlépem a bűvös 4k-s határt. Szánjatok meg, mint alkoholistát, amikor sörre/borra kunyerál
üdv, föccer
-
Alg
veterán
Jah nekem is ez a bajom velük, hogy idegesítően gyenge meccsek, egy volt igazán vicces, ahol a srác a semmi közepére cannon rusholt DQ-n PvT-ben
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
föccer
nagyúr
Azért nem voltak azon annyira szépek, mint amennyire leírtam őket...
üdv, föccer
-
Ghoosty
őstag
Igazad van, de a protoss akkor is imba ezért az fog nyerni.
A marine is imba, így ha kijön ez a kombináció, akkor megszakad a téridőkontiinum és összeomlik a világegyetem.
Más:
Amikor kijött az SC2 akkor még párszor előfordult esténként ilyen, PH custom 2v2 vagy 3v3.
Ilyenekre nincs is igény, vagy csak szervezésre vár? -
Ghoosty
őstag
Ha ilyen korai pár egységes "push"-ra készülsz, akkor nem kell warpgate, mert nagyon sokára készül el, addigra már ott kell lenni és ölni. Ilyenkor mondjuk nehezebb az utánpótlás, de majd futnak, ahogy mások is. (lusta banda)
(#17724) omani
Ezt nem ismerem, mennyire számol mikróval? Pl stalkert előre küldöm, majd hátrálva megindítom a zelát is, így mire a zela meghal, a stalkernek már töltődik az energiája.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Ha egységet gyárt és nem gazdaságra megy, akkor valóban kijön több mariska, de ezért jó a pajzs, veszteség nélkül visszavonulhatsz.
Amúgy, amíg készül az első zela, addig el lehet kezdeni a cybert, és CB a stalkerre, és így elég korán megvan. Sajnos még tapasztalatlan vagyok, így az időzítések lehet, hogy nem jönnek ki jól, de lehet, hogy pénzügyileg fel lehet rakni eddigre mégegy gw-t és akkor már 3 egység jön ki választott kombinációban, amit viszont már nem előzöl meg olyan könnyen mariskákkal, csak ha erre készülsz.
Az egész onnan indult, hogy valaki csak pénzre gyúr, akkor hogy lehet megszivatni korán protossal, szóval nincs is mariska.
-
Eagl3
veterán
Én is csak Z ellen falazok... esetleg ha látom, hogy Zela vagy Maine rush lesz, akkor felhúzok egy-két bunkert, ha durva a helyzet dobok egy supply-t is.
De ez elég ritka, mivel úgy nyitok, hogy ezeket a rushokat azért lehessen fogni. Onnantól, hogy van egy letalpalt tankod, már nem is kell a fal. Ha meg bio-ra mész, akkor meg azért nem kell. -
omani
tag
Szerintem csak zerg ellen kell falazni, mivel a ling csak harapni tud lőni nem. TvP, TvT, PvP-ben ha falazol, akkor általában magaddal szúsz ki, mert nem tudsz félkörívben védekezni a rámpa tetején, míg a támadó alulról lőheti a falat.
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
Ghoosty
őstag
Én az eddigi játékaim alatt úgy vettem észre, hogy igen jól lehet protossal is támadni 3-4 egységgel. Legalábbis elég mikró igényes volt megfogni terrannal is, ha nem volt fal. Ráaddásul az én szintemen, ha erősen mikrózol, akkor nem makrózol, vagy nagyon szarul. Ha meg valakinek nincs is egysége, mert fast expandra megy, akkor fel is ér egy győzelemmel.
-
-
föccer
nagyúr
Inkább hagyom őket bandázni. Ha egyszer hazaérek melóból, akkor inkább bevonulok a szobába. Legalább nekiállok frissíteni a kispapa blogot, mert nagyon itt az ideje. Tegnap voltunk nagy ultrahangon, meg ma délelött voltunk a dokibácsinál. Van mi írni
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Az űrhajos gondolom a StarBattle volt. Az is frankó játék. Annak az a lényege, hogy van 2, egyenként 6 fős csapat. Minden játékos a játék elején választhat egyet a 5 különböző űrhajó tipus közül. A játék célja (minő meglepetés), hogy elpusztítsuk az összes ellenséges űrhajót. Ehhez több féle fegyver és űrhajó típusonként különböző sepciális képességeket lehet felhasználni. A játék során mindkét csapat egy kezdő bázisról indul, amely 1 anyahajóból, és 2 kissebb védelmi hajóból áll. Ezen három hajó nem képes a mozgásra. Cserébe igen erős tűzerővel és életerővel rendelkeznek. Ezen felül az anyahajó folyamatosan vadászgépeket indít, amely egy részt láthatóságot biztosít a térképen, másrészt aktívan részt vesz a kialakult ütközetekben azzal, hogy automatikusan megtámadják a közelükben lévő ellenséges csatahajókat és vadászgépeket. A játék folyamán ha a saját anyahajón közvetlen közelében tartózkodunk, akkor lehetőségünk van fejleszteni a saját csatahajónkat. A fejlesztésekhez szükséges "mineralt" elsősorban az ellenséges vadászgépek lelövéséért kapunk, illetve, ha sikerül elpusztítani az ellenséges csapat egyik csatahajóját.
A játékban nem meglepő módon fontos a csapatmunka és az, hogy mindig a megfelelő fejlesztéseket vásároljunk a kevés pénzünkből.
Jó szórakozást.
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Ez nem archivment, hanem egy costum map, vagy inkább costum játék, amit felvettek a játékba. A lényege nagyából az, mint annak a kampányos pályának, amikor a nappalok és éjszakák váltogatják egymást, és meg kell tisztítani a pályát a infested épületektől, amiből van vagy 144 db. Itt az a különbség, hogy nem egyedül kell játszanod, hanem van egy társad, így 2 bázisról toljátok. Vannak fincsi "boss" ellenfelek. Ha eljön az éjszaka, akkor elég durván el kezdenek özönleni az infested lakosság... Fincsi kis játék. Én 2x játszottam. Egyszer medium fokozaton, amit még fáradtan is viszonylag könnyen teljesíteni lehet. A második alkalommal hard-on toltuk, amit már nem sikerült abszolválni. Mentésgemre legyen mondva, hogy alig láttam ki a fejemből a fáradságtól
Jó kis játék. Érdemes kipróbálni
üdv, föccer
-
kovsol
titán
én a placmentezést nem értem még mindig
tegnap Eagl3-el toltunk 2v2 -t: Elsőre beadott egy full diamondos csapatot, 1v1 és team is az volt nekik, kikaptunk, majd nyertünk 4-t, de ott már csak goldosokat adott, végén meg már silverest, és berak 4-1 gold liga, szóval szerinte ha mi kikapunk egy összeszokott erős csapattól akkor már nem is lehetünk gold fölött ... nem vágom én ezt, régebben úgy ment a placment, hogy egyre erősebbet adott és ha egyiktől kikaptál utána adott csak gyengébbet, na most már a legerősebbtől megy visszafele
mondjuk egy hónap kihagyás után akkora noob voltam, hogy talán két mérkőzés volt ahol értékelhető volt a teljesítményem
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
a mobil - livestream világban igen nagy robbanás előtt állunk szerintem, nem egyedi igény az, hogy élő közvetítést nézzünk telefonról. Pár év még és az lesz furcsa, ha lemaradsz a kedvenc meccsedről mert nem volt tv a közelben. A mac dolog meg a gom-ot minősíti azzal, hogy lassan fél éve nem bírnak előállni egy olyan stream-el ami osx alól is nézhető trükközés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Ha ilyen sokat tudok játszani, mont mstanság, akkor még beletelik jó sok időbe
A tegnapi 3v3-ban kaptam 20 pontot. Ha megvan az összes cooperative, akkor majdnem meglesz a 4k. A maradék 20-30 pontot meg gyorsan összetarhálom valahonnan. A még a végén tolok néhány team mecset P-vel, meg T-vel.
üdv, föccere
-
Alg
veterán
-
hajsza
aktív tag
TLO előszeretettel mászik ki roach-okkal a FF-ek alól. Husky oldalán találsz rá videókat. Talán itt is csinálja, de most nem tudom végignézni, ezért csak tippelek.
-
hajsza
aktív tag
El lehet menni FF alatt a burrow-olt egységekkel.
Az FF-del kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy jelen formájában valóban túl erős, de szüksége van rá a protoss-nak néhány rush típus kivédéséhez. A legjobb ötletnek az életerővel felruházott FF-et találom, mert:
- Mind a 3 fajnak hasonló esélye van ellene
- Megfelelően nagy életerő esetén a meccsek elején sokáig tart a lebontása, tehát a rush kivédekezhető
- Ugyanakkor közép- és végjátékban a nagyobb csapatok számára már csak pár másodperces akadályt jelent, ami arra elég, hogy a P csapat menekülését segítse egy kicsit, de az üldözőnek is esélyt ad, hogy összemorzsolja a P-t, mielőtt újra összeszedhetné magát.Más: szerintem a vortex nerf nem lehetetleníti el teljesen a használatát, mert csak 1,5 másodpernyi immunitást biztosít. Így valamennyi sebzést kapnak a kiözönlő csapatok, de mégsem annyit, hogy teljesen vesztett helyzetet visszahozzon vele a protoss fél.
-
omani
tag
A tunneling claws-al simán átmennek a roachok az FF alatt, de ahhoz Lair tech kell és dupla fejlesztés (burrow is). Amire ott tart a Z addigra a P már nem GW armyval jön hanem magasabb tech-el. Ettől még az FF szerintem kell a P-nek, különben esélye nem lenne megfogni az early T agressziót vagy korán expelni Z ellen.
-
föccer
nagyúr
Árja fajjal nem játszok
A zealt hp-t benéztem. Akkor is 150 a pajzsal együtt, ami nagyon erős. És pont azért kell falazni Z ellen, mert akkor 1 ling üti az 1 zealotot, és akkor az 1 zele leüt vagy 3-4 linget is. És ugye a legcsúnyább az egészben az, hogy ha a Z korán épít egy akkora seregt, hogy legyen esélye nekimenni az ellennek, akkor nagyon elmarad a gazdaságban. Én ezt szívom meg mindig, mert túlságosan erőltetem a korai sereget építését. Így az ellen, legyen az P, vagy T a fal védelmében folyamatosan építi a gazdaságát. Mert ugye a Z a lárvából veszi a supplyt, a dron-t, és az harcoló unitokat. És pluszba a dronokból hozza az épületeit is, amiből ugyan nem kell annyit letenni, mint a másik 2 fajnak, de a játék elején az a 3-4 darab is sokat a számít.
A muta illetve marin droppok meg T2, T3 unitokat igényelnek. Az meg semmiképpen nem korai játékrész, leszámítva a cheezy playt. Ha megépíted a falat, és kiexpeltél, akkor a gyorsabb közlekedés érdekében ég mindig lebontható az egyik pylon. Igaz -100 mineral. A másik opció a blink, igaz ez már lassan jön.
üdv, föccer
-
kovsol
titán
de ha falban bent áll a zealot hogy fogja körbe a ling ? egyszerre egy tudja ütni... stalker meg üti a roachot rangben is és ha offcreepen vagy sebesség se lehet gond, és stalker armored ellen extrát sebez, lingeket megeszi a zealot, ha a zerg megtudja azt csinálni, hogy a stalkereket lingek kergetik és a roachok meg a zaelotokat ölik akkor egy protoss miért nem tudja megoldani, hogy zealot linget üt, stalker meg a roachot ? és természetesen nem arra gondolok, hogy a+click majd nézed jaj de megesznek a zerg egységek, hanem mozogsz is és mikrózol, mert a marin+mara is csak mikrózva ér bármit is ott persze az nem gond...
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
az van, hogy el van kényelmesedve az összes protoss, miközben nekik van a legerősebb kezdő egységük a zealot... kb egy zealot meg pár próbbal visszaver 6-8 linget, főleg, ha fal is van... de ideiglenesen két próbbal is el tudja tömni a falat a lingek ellen míg kijön egy zealot, vagy odadob gyorsban egy pylont
föccer: zealot: 100hp+50shield
ha már egy korai ling rushrol beszélünk, akkor mi a helyzet egy proxy dupla GW zealot rush zerg ellen, na azt hogy véded ki ? nincs ami eltömje a feljárót, mégis meg lehet oldani ha jól csinálja az ember
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Mit csinál Z ellen? Falaz... Mit csinál mm gombóc ellen? Lehoz egy immot. És a lassító lövéses mm horda már nem annyira early game. Az inkább már a midgame eleje. Addigra már ildomos lenne sereget építeni, mert nem lehet az örökkévalóságig húzni a 200 hp- zealotokkal...
üdv, föccer
-
Alg
veterán
Roach vs speedling téma (szigorúan SZVSZ) :
Múltkor töltöttem fel asszem 2 replayt én vs OldBoy témában, azokat esetleg megnézheted.
Ahol könnyen védhető (közel van a rámpához) az exp, ott jó lehet kapásból exp és roach-al kezdeni, ez 14 vagy 15 hatch, utána pool, gas, queen az expen+6 ling ha kést a pool, roach warren, rámpa block, esetleg evo chamberrel falazás az exp hatch és a rámpa között, minél gyorsabb upgrade, később vagy hydra vagy infestor. Mutákra, 9pool baneling-re figyelni. 6pool-t elvileg meg lehet fogni a drone-okkal, ha nem engeded fel a creep-re így nem tud spine-t rakni.Ahol nagy nyílt terület van az expnél, ott vagy 1base roach(+1 +speed /+burrow/) push mögött lehet expelni, vagy defenzív banelingekkel, vagy offenzív banelingekkel kezdeni (szintén korai exp.). Vagy lehet 1base mutázni, ez kicsit "all in" strat, de néha egész szépen bejön.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
kovsol
titán
a pool az egyik gázszedő és a hatch felől zár, általában a feljáróhoz közelebbihez szoktam rakni a roach waren meg a másik oldalt, a queent és a 3 roach ami elsőnek kijön meg belülről eltömik a kis réseket ahol beférne a ling és így egyszerre csak kevés jön át, amiket egyesével leszed az ember
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
Roach ellen nem ér semmit, de amig nincs speed nagyon lassúak, így ritka hogy azt hoznak a korai pushra, de azt simán megteheted hogy kiraksz egy scoutoló linget a kijáratukhoz, és ha azt látod hogy speedling jön akkor elkezded morfolni a blingeket, ha roach akkor meg meghagyod a lingeket.
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
ZvZ-vel küzdök hetek óta, szerencsére Alg segít amennyit tud. Kő-papír-olló. Amennyit eddig tudok az early game-ről:
mass speedling > roach
speed+bling > speedling
roach+bling > speedling/speedling+bling
roach > roach+blingAz hogy melyik használható, függ a pályától és az ellenfél nyitásától. Nehezen védhető naturalnál (XNT, SS) nem mehetsz roachra az elején mert instant vesztés speedling bling ellen. Könnyen védhető natnál (LT, SP) mehet a 15 hatch, ha nincs korai poolja az ellenfélnek (ezt le kell scoutolni) és utána ha 1 bázis allin akkor spine-okkal queen-ekkel és lingekkel kihúzni roachig, ha az ellenfél is 2 bázisra ment akkor szintén roach.
Mid game-ben roach + hydra vagy roach + infestor ami nagyon gyakori, mutákat akkor érdemes ha nem scoutolja le az ellenfél különben könnyű counterezni.
Fontos, hogy teljesen máshogy kell drónozni mint T vagy P ellen, a Z mobilítása miatt nem elég ha akkor állunk neki egységet gyártani mikor már támad az ellenfél. Nekem egyelőre ez a legnehezebb felállás, de igyekszem megtanulni.
-
omani
tag
oxox-al értek egyet, a team és az 1v1 olyan mintha két külön játék lenne, teljesen más játékstílus kell hozzájuk. Persze van köztük átfedés, de ha csak team-ezik az ember azzal a tudással 1v1-ben sokat nem ér, jó példa rá az én esetem. Sehol nem vagyok 1v1-ben, pedig lejátszottam egy halom csapatjátékot ami jól is megy, viszont teamben teljesen mások a timingok, máshogy kell counterezni ha nem egy ellenfél támad, hanem 2-3 különböző faj, stb. Viszont ha valaki megtanulja rendesen az 1v1-et, az szerintem teamben könnyebben és gyorsabban fejlődik mint fordítva. Mindenestre ha most kezdeném, biztos nem erőltetném a team-et, csak 1v1-re koncentrálnék.
-
föccer
nagyúr
Lusták voltunk elmenni scoutolni Általában rendesen végezzük, de most aly azt mondta, hogy 8 pool ling-el megpróbál bemenni, így nem sokkal előbbre lettünk volna, ha csoutolunk sem. P ellen a roach mindig jó korai játékban. A T ellen meg csak akkor van szívás, ha mass marauderre megy. Arra az esetre az volt a terv, hogy a roachokkal rommáverjük a P-t, és utánna a T-vel emg csak elbírunk valahogy
üdv, föccer
-
omani
tag
MaNa - lengyel protoss, a Dreamhack-en lett második iszonyat jó meccsen Namaa ellen, érdemes megnézni a közvetítést, a legjobb PvT amit láttam. iSonic játszott már ellene
Goody - német terran, mech játékáról híres, legutóbb a kijevi IEM-en Tarson verte el
WhiteRa, DiMaGa szerintem mindenki ismeri
elfi, nem ismerem, finn protoss.
Naniwa - svéd protoss, BM-kedéséről volt hírhedt egy időben, meatyowllegs smurf acc-al ő érte el először a 4000 pontot ladderen.
Strelok - ukrán terran, még nem láttam játszani de ő is nagyon ismert.[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Már egy hónapja nem játszottam, de úgy rémlik, hogy szoktak a banelingek közé keverni más egységet is, meg némi oldaltámadással elterelik a figyelmet és akkor banelingről vonnak el tűzerőt. Ha az ellenfél jól mikrózik az MMM-el, akkor neked is kell a te egységeiddel. Corruporral FG-t, az nagyon undorító, mert sok marine-t tud érinteni és ha nincs elég heal akkor meg is halnak mindenféle beavatkozás nélkül. Ha még marad ezeken kívül figyelmed, akkor corruptorokkal le kell szedegetni a medivacokat és ha van rá mód, akkor azt a plussz sebzést is rá kell nyomni, de szerintem ez már annyi művelet, hogy csak pro-knak való.
-
omani
tag
Roach+hydra nem megy terran ellen, a marine ball DPS-e és a marauder extra damage-e armored ellen simán counterezi. Team játékban én akkor hozom, ha kevés a terran az ellenfelek között, de fontos hogy creepelni kell mint az őrült.
Inkább szoktam muta+lingre menni, és techelni a lingeket, late-game-ben is nagyon hasznosak mert szétszedni az őrizetlenül hagyott expeket pillanatok alatt. Ha sok a terran akkor bling+speedet hozok de nem támadok velük hanem creepen védekezek, amig makrózok.
Infestor-ból nem szabad sokat hozni mert sokba kerül és nem lesz normális sereged, arra jók hogy megállítsd az mmm-et a blingjeidnek. Mech ellen nem túl hatékony, amire pedig megvan az NP-d addig nem 1-2 thor vagy colossi támad hanem egy halom, szóval nem ér sokat.
Amig nincs túl sok stalker addig a lingek nagyon erősek ellenük, de ahogy már nem tudják őket surroundulni hydra-ra kell váltani, azok megeszik őket.
A költéshez végig köpködni kell, plusz fontos ha már nagyobb a bevételed, akkor ne olcsó egységekre költsd el a lárvát.
Zerget én nagyon nem szeretem team játékhoz, mert ha külön vannak a bázisok akkor a Z az amit legelőször beütnek. A standard zerg játék se működik teamben, azaz nem mehetsz 15 expre és nem makrózhatsz army nélkül, mert egy 5-6 perces 3-4 csapatos push lemos a föld színéről. Ha statikus védelemre költesz, akkor nem lesz bevételed mid game-ben. Ha az ellenfélnél 2 vagy több zerg van, akkor nem fogod tudni kivédeni a 12 linges 8 pool-t egyedül, csak ha a társak segítenek. Ha közös bázis van, akkor más a helyzet, ott lehet jobban makrózni és megerősödve lenyomni az ellenfelet.
-
kovsol
titán
szerintem túlreagálod az egészet, nem csak egyedül te gyártasz egységet, a társaid is fognak, sok esetben elég ha mass roachokkal beállsz tankolni a tankok, colók elé
tapasztalatom szerint a legjobb megoldás az 5:30-6:00 közötti roach push (természetesen csak akkor ha a társak is segítenek) de nem érdemes húzni a 3v3 -t
-
JNashville
senior tag
Hát, akkor marad tovább a szenvedés, bár nem hiszem, hogy így feldobás lesz, mert három ilyen meccsből általában egyet sikerül nyerni.
A másik témával kapcsolatban jól számolok, hogy mineral line-onként 27 supply spórolható meg? Azért az 2-3 exppel számolva late game-ben gyakorlatilag el is dönti a meccset.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
omani
tag
Gázonként 3 scv-t meghagysz, ezért írtam 60-at. 200-as foodnál late gameben ~80 körüli szedőig szoktak elmenni.
Itt egy jó összefoglaló a taktikáról.
Boxer Hyperdub ellen használta a taktikát, sajnos videót nem találok róla
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Nekem szar az egerem, és nem mindig jön össze a dupla klikk. A újjaim meg a "tab, 1, 2, 3, space" gombokon vannak, így a kisújjam "alja" pont a ctrl-en van rajta. Így semmibe nem kerül megnyomnom. Biztosabb, és gyorsabb.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- ANTMINER S21 Hydro 473 THS Magyarország egyetlen Hydro Hosting szolgáltatójától!!!
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest