Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladex73
aktív tag
Az Acorp városba, hogy lehet bejutni? Én egyelőre úgy látom sehogy. Engem is érdekelne, hogy melyik az üzemanyag kijelző.
-
Diopapa
addikt
válasz Malibutomi #49449 üzenetére
Te pl fel tudod venni a csomagot újra, ha pl C-vel ledobtad a földre? Mert ez nekem egyik PTU verzióban, sem a live-ban sem működött.. Vagy hogy a hajódon az ágyban logoffolsz, akkor ott ébredsz fel? Mert az első kb ellehetetleníti a csomagszállítós küldetéseket, a másik meg kb minden értelmes játékot, mert elküzdöd magad fél órára valahova, de nincs időd visszamenni Olisarra leszállni, akkor megint várhatsz legközelebb a hajódra amíg claimeled... Arról nem is beszélek, ha pl megint ajtók nélkül kapod meg, akkor megint várhatsz, mert claimelni kell egy normálisat...
Apróságokon nem akadok fent, hogy pl a légkört még mindig rosszul kezeli, légkör nélküli holdon elég ha bemész a hajóba, be sem kell csukni az ajtót, mert már van oxigén...
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
nortsen
aktív tag
válasz Menthirist #49444 üzenetére
Amúgy nekem egyik cpu mag sem tekeri magát agyon. 2.6-nál ez volt, meg SM-ben, de most nem.
Magyarul semmi nem izzad, de még sem megy. Ez jó dolog, mert párhuzamosan akár egy másik játékot is futtathatok.
Jó lenne látni egy debugot, hogy melyik szál mennyi ms-t eszik...Ha a hivatalos magyarázat meg az, hogy szar a gépünk, akkor mondják meg melyikell fut, esküszöm megveszem, és megnézem.
[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
Diopapa
addikt
válasz nortsen #49455 üzenetére
Nálam is ez van, már egyik cpu-t sem terheli le.. Fentebb fejtegettem a ping és az fps relációját, szerintem ha az amazon adatközpont mellett laknék, biztos több fps-em lenne..
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Menthirist #49444 üzenetére
Ez az egyik mag 100%-os terhelés alatt küzd, a többi alig dolgozik elég régi hiba. Évekkel ezelőtt láttam, hogy jelentették Issue Councilban.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz nortsen #49455 üzenetére
Jó lenne látni egy debugot, hogy melyik szál mennyi ms-t eszik...
Process Explorer, jobb katt a program nevén, Properties, Threads ablakban szerintem meg lehet nézni.
[ Szerkesztve ]
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz tom5598 #49407 üzenetére
Nekem ez kicsit úgy tűnik, hogy "Bocs, nem számítottunk rá, hogy ha ráengedünk több ezer játékost, akkor azok játszani is fognak, és leterhelik a kiszolgálókat, nem csak előre meghatározott útvonalakon közlekednek". Véleményem szerint hatalmas baklövés volt 2 nap nyílt PTU után kiadni az egészet, viszont nekem már novemberben úgy tűnt, hogy össze-vissza kapkodnak. Elindultak egy irányba a Production Schedule Reporttal, aztán félbehagyták, teljesen más módon jelezték a hibákat, aminek semmi köze nem volt az addigiakhoz. Aztán volt még egy normális "must fix issue list" valamikor november közepén/végén 179 hibával (abból kb. 20 blocker, 40 akárhány kritikus), amit kb. áprilisra tudtak volna kijavítani az addigi átlagos 10 hibajavítás/hét sebességükkel. Ehelyett 1-2 héttel később elindult a PTU. Mindegy, én már visszakaptam a 2013-15 között befizetett pénzem, úgyhogy felőlem annyit bénázhatnak, amennyi belefér...
-
tom5598
senior tag
válasz VikMorroHun #49460 üzenetére
sok minden miatt lett ilyen a 3.0 a 2 napos PTU -t meg senki sem érti hogy ez mi fasz volt. ott kellett volna hagyni amíg nem készülnek el a teljesítmény javítások legalább. de ezen már felesleges beszélni kiadták livera mennek tovább 3.1 re. abba majd januárban meglátjuk mi is lesz.
számítottak rá meg tudták is hogy fut, 2 héttel a live előtt volt a scheduleben hogy nem akarják kiadni a 3.0 a "katasztrofális kliens oldali teljesítménnyel" amit a vezetőség gyorsan átértékelt kiadhatóra. sztem ennek páran nem örültek (tényleges fejlesztők, nem a CR meg ilyenek)
[ Szerkesztve ]
-
Volfram42
senior tag
Fura tegnap haverral majd három órát elvoltunk. Semmi gond nem volt. Mentünk egymás hajójával is. Meg egyszerre is. Felfedeztük kicsit Daymart majd Delamar következett. Éjjel bejártuk a felszínt. Valami eszméletlen hangulatos. Korom sötét minden csak a lángoló kémények látszanak. Aztán a bázist is átnéztük. Jó mélyre le lehet menni. Rendesen klausztrofób érzéseim voltak egyes helyeken. Majd kilogoltunk. Egy helyen esett az fps ahol egy kedves játékos orral beleállt egy mustang-al a falba és ott remegtette a hajót.
Remélem ennél rosszabb nem lesz nekem.Ja mustang üzemanyag, mert sokan nem találják.: Ahol 0-100 ig jelzi mennyi kakaót adsz a gázra. Az felett írja ki százalékosan. Nekem 80% alá ritkán esik, bár én próbálok a lehető legtakarékosabban közlekedni. Kerbal space program belém verte a takarékosságot. Szóval ha szépen spórolva sodródsz akkor fel is töltődik.
[ Szerkesztve ]
Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA
-
nortsen
aktív tag
válasz VikMorroHun #49459 üzenetére
Az engine saját profilerére gondoltam, vmi ilyesmire:
[link]Ebből, vagy még több adatból, azért elég sok minden kiderülne számunkra és nem kéne elhinni, amit kamuznak.
UE4 engine alatt pl nagyon szuperül meg lehet találni, mi zabálja az erőforrásokat.[ Szerkesztve ]
-
tom5598
senior tag
válasz nortsen #49464 üzenetére
igen persze XD várj felhívom őket
-Haló Hszi Csin-ping!
-Kéne a Tianhe 2 Star citizen tesztelésre, megkéne nézni nektek hogy megy
....pár órával később....
-Na hogy ment? Mi?! 10fps el ment nektek is?!
-A ku**********************Nekik sem ment
(#49465) Malibutomi :
a cig sokszor meg sok mindenről.[ Szerkesztve ]
-
PhilBrick
őstag
válasz TESCO-Zsömle #49467 üzenetére
Nem masodreg, pár hónapja még totál lelkes volt redditen is.
Csak most érte el a(z első) mélypontot. -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #49467 üzenetére
A szemelyeskedest dugd fel oda ahova gondolom, koszi.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz TESCO-Zsömle #49470 üzenetére
A játék fejlesztése is egy óvodai homokozó szintjén van menedzselve, a topik miért lenne másként ?
-
PhilBrick
őstag
válasz TESCO-Zsömle #49470 üzenetére
Ööö, azért ez a topic már vagy két éve mutat hasonloságokat egy óvodai homokozóval...
-
tom5598
senior tag
és még csodáloznak hogy azt mondják az SC egyik negatívuma a kibírhatatlan whiteknightok
remélem nem találkozunk játékban majd barnavekni
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz tom5598 #49474 üzenetére
No offense de ez a nonstop rinya amit csinalsz mar napok ota tenyleg faraszto.
Az meg hogy hazudnanak teljesitmennyel kapcsolatban tomeny hulyeseg, mi ertelme lenne?
En is sokszor lelkesedem, meg van hogy csalodok dolgokban, de nem kezdek pocskondiazo keresztashadjaratba kigyot bekat kiabalva meg lehazugozva oket emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Malibutomi #49475 üzenetére
Van amikor összejönnek a dolgok van amikor nem ez van, nem értem miért rinyál mindenki. Majd lesz jobb, ha nem tetszik addig ott van csillió másik játék lefoglalásra.
-
nortsen
aktív tag
A hazudozást én írtam, nem ő. Amúgy nem hazudoznak, magyarázkodnak inkább, rosszul fogalmaztam meg a véleményem. A magyarázkodás meg simán abból adódik, hogy nem végeztek alapos munkát, pedig lett volna rá idejük. Na mind1, ezt már kiveséztük. Spec tom5598 válaszaival semmi bajom nem volt, nem értem miért estetek így neki, vagy másnak.
El kell fogadni, hogy van most pár mérges ember, ennyi.Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
Jack@l
veterán
Mért kéne ajnározni egy olyan játék kezdeményt, ami:
- 16 gigával szétswappeli magát, mert 22 kellene neki és még kb sehol se tart (fullhd-ban star marine-ban is)
- 10-15 fps-el fut egy igen jó konfigon, már amikor 2 perc után nem száll el a PU
- 30%-al "hajtja ki" a videkokártyát, évek óta (nincs cpu tüske, kb minden mag 50%-on dolgozik)
- félpercenként beragadós eltünős átesős beragadós bugba botlik az ember
- kiadták 1 hónap ptu után live-ra mikor tudták hogy tele van még mindig hibával (az utolsó ptu tele volt)Ezek után kijönni leaderként és olyanokat állítani hogy biztos a konfigotokkal van gond és jó a netkód , finoman szólva gáz és hazugság. Persze mit tud csinálni ilyenkor CR, megmondja hogy balf*k a programozói és 6 év után is totál a hálózattól függ az fps?
Nem véletlen riogatnak az offline mód miatti bannolással.Látom már megvan a 2-3 önjelölt akit majd kiutáltok...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Eniral
tag
egyébként fura ,hogy ha itt valaki megosztja a véleményét és még van is alapja annak amit mond.. Azt a " kemény mag " Elkezdi degradálni ! És ha ez még nem tetszik neki akkor jön ez a körítés.. . És miért is ? Mert más a véleménye mint a " Tied " ?Ez csak azért érdekes mert itt vagy 30-an együtt fogunk majd elvileg játszani.. Szóval nem tudom miért kell ezt csinálni . ? Meg mire fel ekkora az arca itt egyeseknek ? És tényleg az van ,hogy ugyan azok az emberek időnkén ki ki spéciznek egy embert akinek magyarázhatnak . De még ha nem is rosszindulattal..de ne várjátok már el ,hogy mindenki benyelje azt amit megengedtek magatoknak.. még ideje sincs szerencsétlennek ,hogy megszokja a taplóságot. . Neveket nem írok. Kinek nem inge nem veszi magára ..
Biztos kevés volt a bejgli..,hogy itt kell levezetni a feszkót.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Jack@l #49478 üzenetére
Gondoltam hogy belibbensz ha sarazni lehet.
- 16 gigával szétswappeli magát, mert 22 kellene neki és még kb sehol se tart (fullhd-ban star marine-ban is)
16gigam van, nem swappel.
- 10-15 fps-el fut egy igen jó konfigon, már amikor 2 perc után nem száll el a PU
20-25FPs-el fut, es orakig tudok jatszani.
- 30%-al "hajtja ki" a videkokártyát, évek óta (nincs cpu tüske, kb minden mag 50%-on dolgozik)
CPU limit. Milyen meglepo, a legnagyobb meretu open world jatektol.
- félpercenként beragadós eltünős átesős beragadós bugba botlik az ember
A legtobb ilyen szinkronizacios bug lehet, emrt en nem igazan ragadok be meg esek at dolgokon.
- kiadták 1 hónap ptu után live-ra mikor tudták hogy tele van még mindig hibával (az utolsó ptu tele volt)
Igen kiadtak..ez meg mindig egy alfa akkor is ha live-on van.
Szoval ja nagyon is fugg konfigtol, nettol is, nem csak a netkodtol, ha csak attol fuggne akkor nem lenne nagy elteres konfigok kozott.
(#49479) Eniral
Engem nem zavar senki velemenye. Ha valaki ket heten at folyamatosan rinyal az mar zavar. Leirja nem tetszik okes, nem kell sarat dobalni elmondani oket mindennek minden nap.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"16 gigával szétswappeli magát, mert 22 kellene neki és még kb sehol se tart (fullhd-ban star marine-ban is)"
Nem a ram a kevés. Az meg általános hogy a ram mellett mindenképp használni akar virtuális memóriát is a háttértáron, sok mai játék tesz így (Rise of the Tomb Raider, DOOM, stb). El sem indulnak vagy crash-elnek bizonyos beállítások mellett, ha 0-ra van véve a virtuális memória, és nem azért, mert amúgy elhasználnák a valósat (a közelében nincs a 16 giga ramom a telinek)"- 10-15 fps-el fut egy igen jó konfigon, már amikor 2 perc után nem száll el a PU"
Nálam valóban le tud ennyire esni az fps, de crashelni baromi rég nem crashelt már a játék nálam. Simán tudok órákat játszani, amennyiben hajlandó vagyok 10-25 fps között tenni ezt."- 30%-al "hajtja ki" a videkokártyát, évek óta (nincs cpu tüske, kb minden mag 50%-on dolgozik)"
Amikor legutóbb néztem, akkor még kőkeményen cpu limites volt, és mindig volt olyan mag, ami maxon ment, és ezzel akadályozta a jobb kihasználást. Tiszta szerveren a cpu sem teker maxon, és a játék is megvan 50-60 fps-en."-félpercenként beragadós eltünős átesős beragadós bugba botlik az ember"
Ahogy Tominál, alapvetően nálam sem szokott előfordulni ez a gond, vagy nem szoktam láni. Az hogy videókon vagy képeken rendszeresen mutogatnak ilyen eseteket redditen, nem sokat jelent, mert nem tudod hogy hány játékos hány óra játéka mellett hányszor is történt ilyen."-kiadták 1 hónap ptu után live-ra mikor tudták hogy tele van még mindig hibával (az utolsó ptu tele volt)"
Ezért én is mérges voltam, de lássuk be, igazuk van abban, hogy ha továbbra is a 3.0 csiszolgatását csinálják még pár hétig, akkor az első negyedéves release (amit próbálnak mostantól tartani) esélytelenné válik már az első percben. Illetve az is tény, hogy eleve két csoport van, az egyik csak akkor lett volna boldog, ha szuper állapotban adják ki, a másik pedig annyira játszani akart, hogy felőlük nem kellett hogy tökéletes legyen, csak jöjjön már ki, mert már így is baromi sokat csúsztak. De mondom, én is mérges voltam rájuk hogy ilyen gyorsan full ptu majd live lett, mert amikor legutóbb játszottam vele, még a közelében sem volt annak, amit jó szívvel kiadtam volna, pláne mivel ők is mondták hogy azért csúsztatják a 3.0 kiadását, mert jót akarnak kiadni. Viszont az ezekre történő válaszokban mindig bemutatnak pár grafikont, amiből látszik hogy azért több infó alapján döntenek (akár tetszik neked a döntés vagy sem), mint a mezei játékos, aki még mondjuk x időnként ránéz a redditre. Szóval játékos tízezrek dolgairól, átlag fps-éről, stb vannak statiksztikáik.Mindennki hallhatta, hogy én sem vagyok elégedett. De játszok addig mással, amíg ezzel nem tudok egy jóízűt. Ilyen egyszerű.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Diopapa
addikt
A személyes véleményedtől eltekintve egyetértek. Mármint hogy ezek létező, valós problémák. És igen, kár, hogy CR-t ezt elkeni a sz*r konfigokkal. Azzal sem értek egyet, hát vegyél i7-et. Értem, hogy valódi nextgent akarnak csinálni, de akkor is kellene futnia legalább középkategóriás gépeken, a grafikai beállításoknak jobban skálázhatóknak kellene lenniük. Az ugye apróság megint, de kb mennyi programozói munka, hogy ha beállítod menüben, hogy ki legyen kapcsolva a motion blur, akkor tényleg ki is legyen kapcsolva a következő indításkor is ?
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
Topikgazda
Boldog Karácsonyt mindenkinek...!
Legyetek oly jók, és próbáljatok meg kulturált módon fórumozni, személyeskedések nélkül!
Privátban mehet, offban korlátozottan.
"Szakmai" fórum, ez a ki hazudik ki nem, kinek mennyi fpse van... Malibutomi rendszeresen tölt fel videókat, meg lehet kérni hogy fps kiírással csinálja, de mástól is lehet kérni képet, ha valami hihetetlen.Nagyon nagy eltérések vannak teljesítmény szinten, redditen is olvasni olyat, hogy kb ugyanaz a config, és jelentős eltérés...
Én személy szerint jelenleg nem is erőltetem a játékot, majd ha javítanak az fpsen... -
törölt tag
válasz Drenadar #49483 üzenetére
Neked is Dren papa!
!Dren for president
!yesAz hogy nekem 26-35FPS között ingadozik nem jelenti azt h másnak is így megy, rengetegen jelezték aminek az egyik fő oka a kiválasztott szerverről mert tavolsagod is lehet. EU szerveren stabil az FPS. USA szerveren meg 2-30 FPS, foleg 15 alatt.
-
GypsFulvus2
őstag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Ha javasolhatom, mindenki vegyen egy nagy levegőt és próbáljon meg lehiggadni. A jelenlegi helyzet miatt fogyóban van a türelem, de nem hiszem, hogy a frusztációkat jó ötlet lenne egymás elleni szájkaratéban kiélni. Annál ez intelligensebb és értékesebb társaság, nemdebár...?
Esetleg privátban megbeszélni, és - ahol szükséges - privátban elnézést kérni a túl éles fogalmazásokért, személyeskedésért.Amúgy meg bőven van alapja és helye a kritikáknak, de azért ne kezdjük egyből a földet hordani a projectre... A 3.0 kiadása taktikai szempontból érthető, de attól még komoly startégiai hiba. Elég csak megnézni ezt a topicot, mi megy itt, hogy ez egyértelmű legyen; a SQ42 ingame videó már kb. senkit sem érdekel, pedig...
Nekem csak tegnap volt időm megnézni a SQ42 videókat (kommentárral és anélkül) és eléggé lenyűgözött. A teljesítmény problémák ellenére. Tudjátok, hogy én elsősorban single player játékos vagyok, azt várom nagyon. Amit láttam, az kb. 100%-ban az, amit én szeretnék, amit reméltem. Az viszont biztos, hogy a mai casual ízléseknek nem fog megfelelni. Nem dob egyből az akcióba, hanem megteremti a hangulatot, felvezeti, megalapozza előkészíti az akciókat. Ez egyszerűen túl sok körítés, túl lassú, túl unalamas lesz a mai vérpistiknek, akik azonnal hentelni akarnak. Ellenben számomra tökéletes.[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Diopapa
addikt
válasz Drenadar #49483 üzenetére
Az egy dolog, hogy gépek között van eltérés, de szerverek között is rengeteg.. délelőtt 9 felé felléptem és megint kifogtam egy szervert, ahol 20-60fps-em volt, gyorsan játszottam is vagy 2 órát.. Nagyon-nagyon figyeltem, hogy ne csináljak semmi olyat, amitől behalna tudomásom szerint. Vittem 2 kör gyémántot Olisarra, felvettem egy csomagszállítós küldetést (majdnem sikerült megcsinálni yee tankoltam (na, az kicsit bugos), repkedtem stb.. Szóval ha ezt a részt kikalapálják, jó cucc lesz ez egyszer... Utána majd dünnyögök az egyéb, milliónyi bosszantó apróságról..
-
Jack@l
veterán
válasz Menthirist #49481 üzenetére
Pedig de,a ram kevés, rediten olvastam egy srácnál a 22-t és ki is mértem itthon...
Magyarul betolja az egész pu-t a ramba pályatöltésnél, aztán had szóljon, semmi memória/sciene menedzsment. Mondanom se kell mit jelent ez majd 1-2 teljesen elkészült rendszerrel.
A játszható fps-eket 10 fő alatti szerveren tapasztalták csak, én még nem futottam ilyenbe bele... Szintén arra utal hogy átküldenek mindenkiről mindent, ha kell ha nem és ez meg is akasztja a rajzolási szálat (quake 1 óta ilyet értelmes programozó nem csinál).[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
laskr99
addikt
Ki tud helpelni? Valószínüleg egy üres szerveren vagyok, daymar wolf point-tól 30 kilóméterre kikapcsolt a motor. Egy kis játék írtam szerverre de semmi. laskr1999 hátha vissza tudm igazolni.
-
Malibutomi
nagyúr
En nem mondom hogy mindenkinel jol megy (sajnos). Nagyon vegyesek a tapasztalatok.
De kijelenteni hogy mindenkinel szarul megy az sem gaz. Ilyet kijelenteni hogy csak 10 fo alatti szerveren hulyeseg. En akarhova lepek be kb ugyanannyi az FPS-em, 1-2 szer volt hogy szar volt talan.
Redditen is kb ugyanilyan vegyesek a hozzaszolasok, a fele azt irja 5-10 FPS-e van, sok embernek meg 30 koruli mint nekem.Tenyleg jo lenne tudni mi okozza ezeket az eltereseket.
[ Szerkesztve ]
-
Volfram42
senior tag
válasz Malibutomi #49489 üzenetére
Dettó itt is. Nekem eddig nem volt bajom vele pedig 8GB ram-om van csak.
Viszont sajnos időm se nagyon volt csak egy-két órát bohóckodni.Az előző felesleges húsz hozzászólásra: Nekem aztán mindegy, hogy ki csalódik és ki nem. Magasról kakkantok rá. Viszont az érdekel, hogy velem mi van és én pl. rühellem amikor napi 12 óra meló után leülvén olvasnék egy kis infót és azt látom oldalakon át, hogy: "oáá oáá swapol oá másnak bezzeg oáá, meghúzta a hajamat oááá".
Azt tudom tanácsolni a kisgyerekeknek, hogy lépjenek ki az életbe, mert ha ezen így ki tudnak akadni akkor kint csodákra fognak találni.
Na, de megyek is játszani valamivel (lehet nem ezzel ugyanis van más is a világon sőt lehet offline fogok valamit csinálni, tudom boszorkányság) és nem próbálok okoskodni olyanról amihez nem értek ("volt idejük megcsinálni, rosszul managelnek"), mert holnap megint meló és nem érek rá sírni a swapról.[ Szerkesztve ]
Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA
-
kiskuplung
őstag
Kicsit hosszú lesz, bocsi
Szóval nekem ez az első éles tesztem mióta 4 éve kicsengettem érte a zsetont, és még tetszene is amit látok, viszont értetlenkedve olvasom itt, hogy Ti miket tudtok csinálni benne. Szállítmányozás, meg ilyesmikre gondolok.
Nekem eddigi élményeim a következők:
1. menet:
- hm.. max 30 fps-re van korlátozva, ez ugye nem marad így?
- te jó ég, ez baromi pixeles
- a hajóba beülve :
- kiválasztottam egy küldetést, persze nem olvastam el rendesen. Kiiktattam egy szatellitet, és visszaszállva az űrhajóba szétlőtt valaki, úgy hogy fel se fogtam (gyanítom, hogy bűnt követtem el )2. menet:
- kérem vissza a hajómat! Igen, gyorsítva.
- idő letelik, hajó sehol
- újra
- quit3. menet:
- Visszakapom a hajómat
- Hogy lehet itt atmoszférával rendelkező bolygóra leszállni? Google, YT
- Quantum drive, elevickélek az első bolygóhoz amit találok
- Miért ilyen homályos itt az MFD-ken minden? A HUD olvashatatlan, mert a fehér alapú bolygón fehér alapú feliratokat nem látom
- Nem tudok rájönni, hogy kell kijelölni a bolygón lévő objektumok közül egyet is, ezért találomra elindulok az egyik felé.
- Percekig tartó üresjárat
- A HUD szerint még 500 km-re van a cél, de szemmel láthatóan rohadt közel van a talaj..... JÁÁÁJ... belerongyolok a bolygóba
- kérem vissza a hajómat! Igen, gyorsítva.
- újra
- quit4. menet
- sikerül leszállni! Persze nem oda, ahova szeretnék, csak valami emergency shelterhez, mert szemmel láthatóan a többi cél a bolygó másik oldalán van, annak ellenére, hogy nem jelzi OBSCURED-nek.Azt tudja valaki hogy ezen a képen miből lehetne tudni, hogy az a Mining facility a bolygó másik oldalán van? Az emergency shelter meg nem?
- kiszállok, bemegyek a shelterbe
- nem tudok kijönni, mert az airlock belülről nem működik
- kicsit csetelek pár arccal, írom nekik hogy jártam, röhögnek
- pár perc szenvedés után megunom, kilépek5. menet
- megpróbálok eljutni valamelyik olyan célponthoz amelyik nem shelter de egyszerűen leesik a gatyám az unalomtól, és nem haladok, a távolság nem csökken. Van valami mikro-quantumugrás gomb amiről nem tudok? Elite Dangerousban pikpak meg lehet kerülni egy bolygót, itt meg percekig csak repesztek a semmibe. Ha kicsit elmozgatom a hajó orrát akkor meg egyből jön a G-effekt és vörösödik és persze le is lassul.
- Elérek a bolygó felszínéig, próbálok leszállni, de egyszercsak hozzáér az orrom a talajhoz amit landing complete keretében nyugtáz. Innentől kezdve sehova se lehetett menni. Kiszálltam a hajóból, a zsilipen még ki tudtam menni, de mivel orral előre áll a talajban, ezért vissza már nem tudok menni.
- QuitA kérdéseim a következők lennének, mert láthatóan Ti egész jól elszórakoztok vele, és én sem szeretnék kimaradni
- hogy lehet emberi időn belül eljutni egy felszíni objektumhoz?
- tényleg nem lehet valamit csinálni a műszerfallal? Folyamatosan azon kapom magam, hogy hunyorgok, és közelebb hajolok a monitorhoz. Én valami olyasmi megoldást látnék szívesen mint az ezer éves Freelancerben van, vagyis nem érdekel a fancy cockpit, de az adatokat le tudjam olvasni.
Valahogy így (jobbat nem találtam, de gondolom érthető):
- szerintetek ez a repülési modell jó? Mindig ilyen volt?
Elite-ben imádom, hogy mind az assisted, mind a FA-mód pont úgy működik, ahogy én egy jó fizikától elvárnám. Itt végig olyan érzésem van, mintha a világ forogna körülöttem, és nem én a világban.- mi az a boost? Mert afterburnert megtaláltam, azzal sikerül belátható időn belül elvergődni a felszínre. De a boost nem csinál semmi, csak kigyullad a műszerfalon.
- ami nekem nagyon nem tetszik, vagy mondjuk így, a konkurencia sokkal jobb benne, azok a hangeffektek. ED-ben szerintem ez a rész tökéletesre van polírozva. Várható, hogy ezen téren még lesz javulás, és ezek még csak ilyen alfa verziós placeholder hangok?
-
nortsen
aktív tag
válasz kiskuplung #49492 üzenetére
Nem választ kapsz, inkább megerősítést, hogy alpa, alpha, alpa, így ennek megfelelően kell hozzáállni.
A bolygóba én is belecsapódtam párszor, ugyanezen okok miatt, mivel nem gondoltam, hogy a bolygó a cél és én közöttem van.
A repülési idővel nekem nincs bajom, legyen is ilyen, de a repülési modell még nagyon gagyi.
Landolni még rosszabb.Légkörben repülés szerintem még nincs is, azt az egy effektet kivéve, amikor bele érkezel.
HUD, Mobiglass olvashatatlan, vagy inkább sokszor láthatatlan.
Hajót sokszor ajtó és ülés nélkül kapom meg (Aurora), azonnal kérhetem az újat (kb 2 perc, ez még belefér).
Sok a crash, logout nem működik, ill lehet működik, de mivel a menüben csak Crusader az egyetlen Location, így gondolom eleve csak oda lehet belépni.
10-15 fps...
Ez most nem egy játék, ne így fogd fel. Ez most egy játék születése, amibe belenézhetsz, követheted.
Bár most nehéz elhinni, hogy egyszer az lesz, de két éve még nehezebb volt.[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz nortsen #49493 üzenetére
Úgy fogom fel, mert mint mondtam, még az elsők közt támogattam, csak eddig nem kötött le, hogy hangármodult nézegessek, meg hasonlók. Ez tűnt az első, számomra is hasznos update-nek.
Reméltem, hogy az lesz a válasz, hogy én vagyok a béna
Elite-ben is elment vagy 50 óra, mire az alapokat elsajáítottam, szóval nincs ellenemre, hogy egy játék komplex. De itt akkor azt mondod, nem rajtam múlik, hanem egyszerűen itt tart a játék.
Amúgy nagyon tetszik amit látok. A világ, meg ez a technológia, hogy felkelek egy ágyból és 5 perc múlva landolok egy bolygó felsznén, anélkül, hogy látnék egyetlen töltőképernyőt is.
Amiket én írtam, viszont csak apróságok, és nem hiszem el, hogy fejlesztés alatt nem tűnik fel senkinek, hogy a fehér alapon fehér betűket nem lehet elolvasni. A MFD-k meg kritikán aluliak. Ez, hogy F-et nyomogatva tapogatok rajta mint egy szemüvegét vesztett ember, hát nem tűnik túl ergonomikusnak.
-
veterán
válasz Jack@l #49487 üzenetére
Ha az lenne, fixen ugyanolyan szarul menne. De nem. Van amikor gyors, de még gyakrabban van amikor lassú. Ma már a játszható tempó szerintem 20-25 embernél is adott, csak probléma hogy az eddigi 24-ről kb 50+-ra emelték a szerver létszámot.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
HookR
addikt
válasz kiskuplung #49492 üzenetére
"Azt tudja valaki hogy ezen a képen miből lehetne tudni, hogy az a Mining facility a bolygó másik oldalán van? Az emergency shelter meg nem?" [kép]
Ha a látható felszínen lenne és nem pedig takarásban, akkor a Shubin MF alatt kisebb távolsági értéknek kellene szerepelni a Wolf Point ES alattinál. Eager Flats ES értéke nagyon közeli a Shubin MF-éhez, tehát azok egymás mellett vannak. Hogy a Wolf Point ES is takarásban van-e, az nem egyértelmű.Ettől függetlenül igen, még bőven van mit polírozni a felhasználói felületen... is.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
nortsen
aktív tag
válasz kiskuplung #49494 üzenetére
Amiket én írtam, viszont csak apróságok, és nem hiszem el, hogy fejlesztés alatt nem tűnik fel senkinek, hogy a fehér alapon fehér betűket nem lehet elolvasni. A MFD-k meg kritikán aluliak. Ez, hogy F-et nyomogatva tapogatok rajta mint egy szemüvegét vesztett ember, hát nem tűnik túl ergonomikusnak.
Az számomra is felfoghatatlan, hogy rengeteg meeting és gondolom teszt után ezekre valaki azt mondta, hogy jó lesz...
-
Sokimm
senior tag
válasz nortsen #49498 üzenetére
Gondolom azért a tesztelők mint a mátrixban, spéci konzolokat néznek a hibák megtalálására, ami miatt "senkit nem érdekel", ha fehér a civileknek szánt betű*.
Amikor atmel-re programozok, én is csak a saját változóimat keresem, amit tudok mi mit változtat, és lehet a ledpanelem villogása nem épp "élvezhető" (kívülállók számára), de én tudom merre visz az utam tovább, látom a hibát (a kritikus hibát, nem a habot a tortán).El tudom képzelni, hogy milyen lesz, amikor a játék stabil, mindenki fix FPS-el nyomja, a teszt szerverek nem izzadnak, de közel maxon pörögnek, minden klappol, várják a CRASH-t, de nem jön, mert minden a helyén van (ahogy akkor látszik), és a meeting arról szól:
"Nah akkor tegyünk egy árnyékot a fehér betűtípusok alá, mert van rá időnk."
(és mindenki nagy levegőt vesz, sóhajt, és nevetnek egy jót. )Aki volt már komplex projekt része, az tudja mit jelent a kritikus, meg a "nem érdekel most" tipusú hibák közti különbség.
Egy kis zene a kellemes ünepeki jókívánságom mellé: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tom5598
senior tag
lehet karatézni már ... [link] görgő lenyomásával.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...