Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
"Hogy a Wolf Point ES is takarásban van-e, az nem egyértelmű."
Legalábbis az állóképből. De ha a Wolf Point ES felé mutató irány helyett:
- a felszínhez közelítesz, akkor a horizonthoz viszonyított látszólagos pozíciója takarás esetén nőni, közvetlen rálátás esetén csökkenni fog.
- a felszíntől távolodsz, akkor a horizonthoz viszonyított látszólagos pozíciója takarás esetén csökenni, közvetlen rálátás esetén nőni fog.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Diopapa
addikt
válasz kiskuplung #49492 üzenetére
Szia!
Hogy válaszokat is kapj:
- Nincs 30fps-re limitálva
- Ha bűnt követsz el, crimestatot kapsz, akkor büntetlenül lelőhetnek. A crimestatot csökkenteni pl Security Porton lehet, bemész a bázisra, a fő számítógépet használod, akkor pár percig csipog és eltűnik 1 egység büntid, hacsak közben valaki ki nem kapcsolja a gépet. Másik mód, hogy pl visszakapcsolsz egy kikapcsolt comm array-t.
- ha gyorsítva kéred vissza a hajód, utána a hajó lekérő konzolon meg tudod nézni, mennyi idő után kapod vissza a hajódat.
- Bolygóra leszállás: Sajna nem látszik, hogy mi van a bolygó (hold) túloldalán, sajna ki kell logikázni, remélem változik még, az ED-féle módszer pont jó lenne itt is. Ha QT-zel egy holdhoz és kiesel warp-ból, utána a bolygó körül vannak talán OM-el vagy mivel jelölt pontok körben. Azokra lehet QT-zni, úgy lehet hamar megkerülni a bolygót. Utána az afterburnert kell használni, told fel vele max speedre a hajót és ne változtass irányt. Jah és ne merőlegesen próbálj a bolygóra menni, inkább érintőlegesen.
- MFD-re az egérgörgővel tudsz ráközelíteni, akkor nem homályos. De biztosan alakítanak még rajta. Gondolom észrevetted, hogy interaktív az MFD, szóval tudsz rajta mindenfélét már állítani.Hanggal még biztos lesz változás, régóta figyelem a projektet és kb minden főverzióval jobbak a hangok, de ED ebben tényleg verhetetlen...
Ha kérdésed van, írj nyugodtan, talán lesz időnk válaszolni a vinnyogások közepedte
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Jack@l
veterán
válasz Malibutomi #49489 üzenetére
Ahha, akkor azért volt tegnap este ausztrál szerveren, ahol hajnalban pár fő mászkált 25-30 fps-em, csutka grafikán 3440-ben(itt már 60%-on használta a gput, ami miatt majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet).
EU-s szerveren meg kb 20 főnél 15-20, mediumon 2560x1440. Biztos a véletlen műve, vagy szar a gépem és a netem.
A hiányzó repülőajtókról és ülésekről már nem is berszélve, ami miatt felszállni se lehet. Többszöri nekifutás, másik szerver, ugyanez volt a helyzet.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Jack@l #49505 üzenetére
En akarhova jelentkezek be tok random szerverre 20-30FPS-t kapok, ha meg tok ures szerver ahogy te irod akkor 50-60-70FPS-t. Sosem varialok a regiokkal, siman "best" opcion hagytam, es csak belepek aztan rak ahova rak.
Tegnapi video direkt mar a menutol, 49/50 szerverre jelentkezek be "join friend" opcioval. Felebredes - 45 FPS:
[link]Hogy mitol van jo lenne tudni, nalam ez van ennyit tudok irni a temarol. Altalaban a 20-30FPS szokott lenni, tegnap valamiert tobb volt, hogy valtozott-e valami az jo kerdes redditen is irtak masok hogy tegnap ota tobb az FPS mint szokott.
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz Malibutomi #49506 üzenetére
Ránézésre látszik,hogy hozzám képest mi az ami más: a 8 magod vígan elvan és közelében sincs a 100%-nak míg nálam a 4 mag a kupakot majd leveti úgy pörög. De ezt discordon megbeszéltük már.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Szőrös #49507 üzenetére
Igen, ugy tunik sok osszetevos a dolog. Magszam, memoriaigeny, es SSD igeny az allando betoltes miatt.
Hat ez van ugy latszik CR nem valtozik..anno a Wing Commander miatt kellett 386-os gepet venni, meg koholni az autoexec.bat-ot, kicsikarni az utolso csepp EMS memoriat ha emlekeztek ilyenekre.
Ize most akkor vigyorogsz vagy szomorkodsz?
Ryzen for the win
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most megnéztem, valóban nem megy maxon már egyik magom sem (4 core 8 thread), mind ilyen 45 és 85% között megy, ugyanakkor a gpu terhelés még mindig csak 30% körüli, még úgy is, hogy nem 2000+ MHz-en megy, csak 1500 körül. Cserébe 20-30 fps-em volt végig. Fel is idegesített, gyémántot vettem minden pénzemből, mondom elviszem Levskire, erre a légkörben valahogy úgy gondolta a Connie-m hogy most leszáll (lezuhan) nem robbant fel, nem fogyott el az üzemanyag, tudtam még a hasamon csúszni a földön, gázt adni meg hasonlók, de felszállni már nem volt képes.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz Menthirist #49509 üzenetére
Plusz nálam totál nem halnak az ellenfelek. Bucaneer-rel lőttem egy cutlass black-et, és konkrétan úgy 2 perc után sem volt hajlandó szétrobbanni, még a pajzsán se jutottam át (közben szétszedtek hátulról). Pedig a lövéseim 90%-a betalált.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Mattyokar
tag
válasz Menthirist #49510 üzenetére
Nálam sem halnak az ellenfelek, a QT lagos (megnyomom a B-t és vagy egy percet kell várni, mire észbekap) vagy egyáltalán nem megy,
és egen, én is elvesztettem hasonló módon a pénzem (elveszett hajó/rakomány miatt - kipróbáltam az ágyból kilogolást), mert trackelni nem lehet a hajóm (nem működik), szemmel nem tudom megtalálni az űrbenViszont ma volt egy sima szerver, jól futott, nézelődésre rendben volt.
Arena Commander bugosabbnak és akadósabbnak tűnik, mint előtte.ED-vel szemezgetek most a steam leárazás miatt, de annyit úgyse fogok gépezni mostanában, hogy megvegyem, szerintem.
Nincs okostelefonom, ezért nem tudok azonnal válaszolni --- The Dude abides (lelkes újonc 10+ éve)
-
tom5598
senior tag
válasz Menthirist #49509 üzenetére
örülj neki hogy neked ilyen látványosan veszik el a cargo, én megveszem elviszem máshova és azt írja nincs a hajóba semmi, de üres hely sem. elköltöttem azt a kevés auec-t a semmire... tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz kiskuplung #49514 üzenetére
Egészen pontosan a 3.0 során debültált a delta patcher, és az ennek megfelelően szervezett játékfile-ok, amivel már lehetséges akár pártíz vagy párszáz megás patcheket is kiadni.
-
Diopapa
addikt
válasz Menthirist #49513 üzenetére
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
veterán
válasz Diopapa #49516 üzenetére
Azt hittem csak lenyomta a b-t, és várta hogy ugorjon. Mivel pontosan nem tudom mi mindennek kell egybeállnia azért, hogy elinduljon az ugróhajtómű (sebesség, mozgás, stb), így nem tűnt fel, hogy nem tudtam volna ugrani, vagy hogy erősen késleltetett lett volna. 15-20 secig mindenesetre nem tartott.
-
Diopapa
addikt
válasz Menthirist #49517 üzenetére
PTU-ben nekem sem volt gondom, live-on kb 10-ből 9x ilyen.. Nagyon idegesítő
-
Mattyokar
tag
Osztán az is mókás, hogy most már új helyre települ, és együtt van fent a gépen a 2.6.x meg a 3.0
Igazán nyomhatott volna egy uninstallt a régire, vagy legalább figyelmeztethetett vón.Nincs okostelefonom, ezért nem tudok azonnal válaszolni --- The Dude abides (lelkes újonc 10+ éve)
-
nortsen
aktív tag
válasz Mattyokar #49519 üzenetére
Meg tudjátok mondani, hogy ha felvettem egy feladatot, bejelöli, hogy oda kell mennem xy dolgot csinálni,
na oda hogy a fenébe megyek 860,000km-t? QT-t nem tudok oda nyomni, mert StarMap-en nem látszik az a célpont.Mattyokar nem neked akartam címezni.
[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
veterán
válasz Malibutomi #49521 üzenetére
Nálam is eltűnt a régi, és meglett az új. Eleve új installer, új folder, új kliens.
-
abéla
senior tag
Élménybeszámol:
(3.0 ~15-20h, néhány bonyolultabb küldi, jópár hack és ~40-50 close combat...köztük egy starfarer )Konfig/tech: 6700k(alap)+alap deszka, 980ti kicsi tuning(vízzel no throttlingt:55-58C), 2x8 alap ddr4,
optane ssd (rajta a 10-12gb swap file + játék, os a másik, lassabb ssd-n), hátérben nem fut semmi +, win8.1(kb 1.5 éves, nem teleszemetelt os), 100/10 t-com(speedtest:93/11 12ms):
ébredéskor 33-38fps, majd ezt tartja, Levski 23-30 körüli fps (DisplayInfoval), játszható mindig... amíg be nem crash-sel (1-2 óra után általában starmap-bogarászás vagy bázisokra érekezve, interakciót folytatva).
FPS beesés, lag, mosue/joy/pedál késés nincs. Ált medium gfx + blur/vsync/chr. abber/sharpness off. FOV:alap(86?), gfx low-v.high között 10-15%-nyi az fps difi, de medium alatt érezhetően simább.Élmény:eddigi űrszim/szimekhez képest valami elképesztő szabadságérzetet ad ez a mászkálás/fps, még így, az erősen limitált móddal is (persze nem beszélve arról, hogy némelyik "AAA game" tartalmat már így is veri).
Mobiglass jó, rajta az appok szintén, flight modell sztem kiváló, hitbox, close combat 30+ fps-nél jó.Ugye ED-nél már azért rágyúrtam a space-élményre (planet-landing az Oculussal az egyik meghatározó momentum röpke 35 évnyi gémer-létemben), de még így is önkéntelenül fel-felkacagtam egy-egy parádés élménynél:
ugye maga a bázis, de azt már "megszokhattuk", quantum-ugrás, landing és hogy véééégre ki lehet szállni ba*mmeg.... kiszálok egy istenverte idegen bolygón/holdon/asteroidán és rohangálok/ugrok, lefekve gördülök, lövök... ááááá, kész, minden pénzt megért ezaszarna
Írtózat jók ezek az alap küldik is: pl lelőtt Starfarer black boxát kellet elhozni, de előtte beparáztatott a leírás, hogy lehetnek még gonoszok; be voltam tojva, körbejártam hajóval a terepet, szinte bementem a lerobbant raktérbe , nna mondom, lesz ami lesz, gyalog befelé. Nyomi smg-mel + zseblámpával botorkálva a folyosókon valami hihetetlen jó az immersion; amikor befordulva a szétlőtt hajó, sejtelmesen derengő folyosóján meglátod a kivégzett legénység első tagját, ellentétben a sisakon kiírttal, tuti nem 55-60/min volt a szívfrekim
Aztán felkapva a Blackboxot, leugrottam a 1. emeltről, spuri a géphez, lépés-lépés, mert jöhetnek, ready flight/landing gear + gáz-gáz/afterburn... uhh megúsztam.
Majd bebuggant a küldi, így nem jelezte hova vigyem vissza a boxot
de mindegy is, játéktörténelmi élmény bezsákolva (és még mi minden van hátra?)Bounty küldik: ezzel a Ravennel konkrétan nevetség tárgya 1-1 Cutlass Black-et hidegre rakni, nem beszélve Gladiusokról, 325-ökről, na meg a Nova különítmény egy Starfarere is visszadta lelkét teremtőjének
Gyakorlatilag folyamatosan lebénítva szerencsétlen csak lebegett én meg pumpáltam a 337-es badgerekkel.Ez az Raven egy kísérő-hajóval megtámogatva konkrétan game-balance veszélyeket rejt magában.
Néztem YT-on, gyak. nincs Raven 3.0 vidi, majd a héten vlmikor rakok fel/linkelek ha nem sikerül túl jól az előszilveszter
Fps-t kijelezve készítem majd, de nyilván a rögzítés miatt kissé csökkeni fog az egyébként sem combos érték.
De ezt a hajót látni kell, eszméletlen.valami jó, erőforrás-igénytelen capture progit tud vlki?
hootka!
-
VikMorroHun
senior tag
valami jó, erőforrás-igénytelen capture progit tud vlki?
Geforce Experience, ha hajlandó működni. Beállítható, melyik gombbal induljon a felvétel, hova tegye és milyen minőségben. Azért jó olvasni ilyen élménybeszámolót is.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Sokimm #49499 üzenetére
Szerintem nem kell semmi különösebb tanácskozás meg programozás az olvashatatlan betűk problémájának megoldásához. Egyszerűen rá kell szánni az egyik grafikusnak pár órát arra, hogy átrajzolja a betűket (vagy egyből olyan betűtípust kell használni), és adjon nekik egy szép kis fekete keretet. Így fehér háttér előtt is kiemelkednek, és olvashatóak lesznek, viszont önmagukban nem lesz feltűnő. Emlékeim szerint amikor a Dreamfall: The Longest Journey magyarításához készítettem az ékezetes betűket, akkor ismertem meg ezt a trükköt. Nehogy már a CIG-nál az évtizedes játékfejlesztői gyakorlattal rendelkezők között senki ne ismerje, vagy hogy ne lett volna idejük erre az elmúlt évek alatt...
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #49525 üzenetére
Majd ha véglegesnek tekinthető a HUD minden gyártónál akkor megcsinálják sztem. Addig minek?
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
GypsFulvus2
őstag
Én találtam már Raven videót, és én is arra jutottam, hogy ezt balanszolni kell, mert jelenleg ha meglátod, egy dolgot tehetsz: pucolsz.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
nortsen
aktív tag
válasz Malibutomi #49521 üzenetére
Hát én kizoomoltam, de nem láttam sehol a célt, azt sem, hogy az Delamar mellet van.
Megnézem, köszi!Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
nortsen
aktív tag
válasz VikMorroHun #49524 üzenetére
OBS, és válaszd a GPU-nak megfelelő codert. Nekem streamelésnél 1-2 fps-t visz el (PUBG alatt).
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
duvi
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #49527 üzenetére
Ez félelmetes volt! Ráadásul 4K-ban és tuti, hogy 30+ FPS-el futott (inkább 50 körül) Online játszott Ausztráliából, 7700k + 1080ti + 32 GB ram configgal.
-
duvi
nagyúr
válasz Malibutomi #49532 üzenetére
Az szép, mert a configotok között jelentős különbség van! Egyre inkább úgy érzem, hogy a csatlakozási pont dominál a sebességben. Itthonról nem nagyon láttam még ilyen fokú "stabilitást" és FPS-t, 4K-ról nem is beszélve.
-
tom5598
senior tag
a video kártyát alig használja az SC, nekem a gtx 1080 megy 20-30% kihasználtsággal, a hűtő nagy ritkán kicsit hűt rajta de a nagyját passzív hűtéssel elviszi.
ami miatt borzalmas az fps az hogy kb még mindig mindent küld a szerver. ~2Mb/s tölt le az SC miközben játszasz, ha normálisabb szerverre kerülsz, üresre, akkor ez 500Kb/s-1Mb/s között van és úgy van fps, aztán lemegy a pincébe 10-30 perc után. Nem kell hozzá valami nagy konfig normális netcode kellene már sok éve de az " majd" jön.lehet egy optikai kábeles internet kapcsolat segítene itt XD próbálja ki akinek van.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Malibutomi #49532 üzenetére
Jó ötletet adtál. Felraktam mediumra, VSR-el felraktam 4k-ba és több az fps... Gyorsan vittem egy kevés gyémántot, kell egy szép nagy railgun...
-
Malibutomi
nagyúr
Na most volt egy jo masfel oras manetem, 4K 30-35 FPS vegig, fasza volt...semmi ertelmeset nem csinaltam csak mentem ide oda
-
duvi
nagyúr
válasz Malibutomi #49538 üzenetére
Ja ok. Ettől függetlenül nálad az estek nagy részében elég jól fut és ha jól tudom, te is Angliában élsz. Az itteni csapatból másnak is van ilyen erős configja, de mégse megy nekik. Ezért gondoltam, hogy a szervertől való fizikai távolság számíthat.
-
Bibgr0
aktív tag
Van ötletetek erre? Netem nem találtam megoldást. Star Citizent RSI launcherből indítva betölt a főmenüig, de ott nincsen egérkurzor, klikkelésre és billentyűkre nem reagál. Kivéve alt-tab, alt+f4. A konzolt is le lehet hívni, akkor megjelenik az egérkurzor is és a bill is rendesen működik. 2 napja még ment minden.
Próbáltam törölni a user könyvtárat és nyomtam egy verify-t is, de semmi... -
abéla
senior tag
válasz nortsen #49529 üzenetére
Mivel rá kellett jönnöm, hogy a "régi jó regisztrált" Fraps-em már nem az és mint kiderült, a Sony Vegasom is egy vírusgazda ... nem is értem, hogy történhettek ezek ... szóval újból normálisan nekifutva az egész record dolognak, én is OBS-nél kötöttem ki, először black screen + hang ment, most már felvesz, de pl kódek nálam az alap stream-es és pl. nem tudom nvidiához melyiket érdemes (x264 /H.264), meg skálázott felbontás/szűrőnél melyik ajánlott, ilyesmik... megtennéd hogy privibe pár fontosabb dolgot leírnál? köszönöm
hootka!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest