-
GAMEPOD.hu
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz mgTerminator #6736 üzenetére
Én szoktam albumokat letölteni Soulseeken, és másolgatni az eszközeimre, de ettől még van Spoti előfizum.
Egyrészt sok olyan eszköz van amiket használgatok, de nem elérhető a Spoti, vagy olyan zenék, melyek nincsenek az adatbázisukban. -
félisten
Köszi, akkor nem nálam van a gubanc.
-
félisten
Nálatok is problémák vannak a playlistek betöltődésével, illetve a zenelejátszással?
-
félisten
Zseniális. Vajon ezeket a remek dolgokat nem tesztelik senkin, mielőtt kimegy élesben?
Minden Spotist megkérdeztem akit ismerek, és eddig mindenki utálja -
félisten
Sziasztok, mobilon ezt az új, fogyatékos kezdőoldalt, ami görgetés hatására elkezd preview-kat hanggal lejátszani, hol lehet kikapcsolni?
-
félisten
A Spotis zenehallgatásom kb 15%-a stream, a többi preload, offline.
Ezért fizetek. -
félisten
Én sosem értettem Spotinál, hogyha épp lejátszik egy számot telón, kint van a szám és a cover, elteszem háttérbe, visszaveszem azonnal, és már nem azon az oldalon van, hanem eggyel visszább a listánál... őszintén agyrém... ha a lista kell, oda tudok váltani vazze, adott listán belül pedig a coveren lapoznék... nem tudom milyen szelek fújnak UI-UX terén de szerintem szembeszél van..
-
félisten
-
félisten
Hé, én rendesen fizetem a jurókat, csak segítek a csóróbbaknak, jó?
-
félisten
-
félisten
válasz Tökimanó #5335 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Spotinak bizonoy időközönként online kapcsolódnia kell, hogy ellenőrizze az accountod állapotát.
Tehát azt elvileg megcsinálhatod, hogy közvetlenül lemondás előtt leszedsz ezt-azt, majd átteszed offline-ba, és lemondod a prémet.
Akkor a következő ellenőrzésig szerintem azt hallgathatod. -
félisten
-
félisten
Le lehet valahogy szoktatni a PC-s Spotit arról, hogy állandóan induljon a rendszerrel, ha annak leállításakor meg volt nyitva?
A folyamat nincs összefüggésben a szokásos autostart beállítással, vagy egyéb megszokott autostart paraméterekkel.
Ha a gép kikapcsolása előtt kinyomom a Spotit, a kövi indulásnál nem indul.
Viszont ha nem lépek ki belőle (esténként csak simán a PC kikapcsológombjával állítom le a gépet, akkor automatice kilép minden program), a következő indításnál elindul a Spoti. -
félisten
-
félisten
válasz #86564352 #5298 üzenetére
Elképzelném, de ez fantasy.
Ahogy egy offline lemez, backup esetén tudod, hogy azt nem törölheti senki, nem tilthatja le ideiglenesen senki (persze drágább is), úgy a Spoti és egyéb streaming szolgáltatásoknál tudod azt, hogy bizony ez megtörténhet. Nem titok. Ennek fényében el tudod dönteni, kéred-e a szolgáltatást, vagy sem.
Ha kéred, és ahogy írod is a streaming előnyét, az árazást, akkor talán valahogy, embertelen kínok árán túl lehet élni az eltünedező ezt-azt.
Mondom ezt úgy, hogy engem is bosszant. -
félisten
Érdekes egyébként, hogy az utóbbi évtizedekben miként alakult át a filmek, zenék szerepe az életünkben.
És hogy miként váltak egyszerű fogyasztási, élvezeti cikkekké, mint egy üdítő, vagy cigi.Amíg a technológia volt a limit, az ember kiolthatatlan fogyasztási kényszerét valamelyest kordában tartotta az, hogy azt vette meg, másolta le, tette be a lejátszóba, vitte magával (vagy egyáltalán nem is vitte, mert csak otthon tudta lejátszani), ami tényleg épp érdekelte, és többször is meghallgatta, jobban beleélte magát.
Többet, sokat nem volt kényelmes vinni.Most, hogy maga a fogyasztói társadalom is iszonyatos tempóval vágtat, az emberiség fogyasztása pedig évről évre mesterségesen olyan szintekre lett fújva a profit reményében, ami már nem csak a bolygót és az intellektust, de a művészetet és annak feldolgozását is hátrányosan érinti.
Pörgetjük a zenéket swipe-swipe-swipe, a képeket, és már az embereket is. Így lettünk termékek, és vijjogva kérjük a még tökéletesebb és gyorsabban elérhető, elfogyasztható tartalmakat.
Normálatlan világot gyártottak nekünk, és csak egyre mélyebbre süppedünk benne.Már itt ebben a kis fing országban is ott tartunk, hogy a pici pénzünkért minden is kéne, azonnal is kéne, Sub Bass Monstertől a csillagos égig.
Rendesen kisebb libabőrös pozitív élmény, hogy néha fogom az offline lejátszóm, felmásolok pár albumot, amiket a héten hallgatni fogok, és azt viszem magammal.
-
félisten
-
félisten
A mindenkori Spotis zenegyűjteményem kb 10-15%-a szürke, úgyhogy az offline ilyen-olyan forrásból beszerzett fájlokat sajna nem váltja ki. Egyszerűen csak tud kényelmes lenni.
Mondjuk én lejövőben vagyok róla, bénák az ajánlások, a playlistek repetitívek, zugblogokból és Youtuberól több szimpatikus előadót ismerek meg.
Azért még maradok, mert a családom révén olcsó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz jupp008 #5164 üzenetére
+1. Borzalmas. Ráadásul még a megadott műfajhoz sem tartotta magát.
Kritikán aluli algoritmusaik vannak szerintem, bár sokan írták már itt hogy milyen jó, én hetek óta semmi használhatót nem találok a Discover Weeklyben sem, a tematikus válogatások pedig szénné hallgatott számokkal vannak tele. -
félisten
-
félisten
-
félisten
Egyetértek, a UI egyszerűen borzalmas. Minden eszközömön szar (PC és Android), azért ezt használom, mert ezzel kerültem először kapcsolatba, és itt van a "családom".
Kifejezetten kényelmetlen használni, PC-n még szoszo, de mobilon nagyon buta.
Az alapjaitól kéne újraírni az egészet korszerű UI/UX irányelvek mentén, de most már annyira nagyok, hogy nem fognak elkezdeni kísérletezni semmivel ezen a téren szerintem. Legalábbis nem mostanában. -
félisten
-
félisten
Haveromnak volt hasonló gondja.
Én úgy magyaráztam el neki, hogyha nincs ízlése, a Spotify nem tud adni neki. -
félisten
Nekem sem tetszik a UI, de nekem igazából sosem tetszett, úgyhogy az új hülyeségek engem már annyira nem zavarnak össze.
-
félisten
Nekem pont az a bajom egy ideje a Spotival, hogy semmi értelmeset nem ajánl.
A Discover weekly kb olyan szinten alja, hogy ha egy számot találok benne, ami tetszik, már jó hét volt.
Ha adott szám alapján indítok rádiót, szintén 90% olyan track jön, ami már valamelyik listámon rajta van, vagy pedig fostos.
Nem ártana javítani ezen az algoritmuson...
Mókás, de a Last.fm (ami elvileg szintén a Spoti tulajdona már), normálisabb ajánlásokkal dolgozik, ha megnyitom az adott eladót, mellette láttam már többször is olyan ajánlást, aminek a létezéséről sem tudtam, és nagyon jó volt. -
félisten
válasz Darko_addict #4796 üzenetére
-
félisten
-
félisten
válasz #86564352 #4771 üzenetére
Én is Spoti előfizető vagyok, és nem Tidal (ki sem próbáltam még azt), de örülnék, ha lenne lossless.
Most, ha van olyan album, amit szeretnék losslessben végighallgatni, az offline történet, letölt, felmásol, külön eszközön hallgat.
Igazából, nem is feltétlen a folyamatos streamingje érdekel a losslessnek, nekem elég lenne, ha előtölthetném magamnak, amiket hallgatni akarok, és azt szedné le és tárolná el így. -
félisten
válasz #86564352 #4767 üzenetére
De ha valaki igényesebb egy adott területen nálad, ne legyen már egyből sznob, vazze.
Én simán elfogadom és egyetértek azzal, hogy régen, mikor nem volt jobb, nagy élményt adott minden szar minőségű hetvenszer másolt szalag, vagy a kezdetleges megosztókról töltött 128 kbps, de nem azért, mert az annyira elfogadható minőség lenne, hanem, mint írtuk, nem volt jobb, és - én pl - akkoriban még nem is hallottam jobbat.
Jó hangkártyám volt már viszonylag korán, mikor elkezdtem digitálisan zenéket beszerezni (SB Live!, az akkoriban elég jó cucc volt), de nem volt hozzáférésem igazán jó minőségű zenékhez.
Mikor lett, akkor jött az _aztarohadt, ez a kártya tud így megszólalni?_ érzés.Szerintem sokan ezt egyáltalán nem élték át. Ha többen átélnék, és kattanna az a bizonyos kapcsoló a fülükben, rögtön lenne kereslet a tömörítetlenre Spotin is.
-
félisten
válasz #86564352 #4762 üzenetére
Alapvetően értem, mit akarsz mondani, és részben igazad is van, de huhúúú, elképesztően rossz példát találtál
Míg egy régi, de érdekes, minőségi fényképet, vagy filmet megnézni máig élmény (sokszor emberközelibb, közvetlenebb és áthatóbb, analóg élmény), addig a rossz minőségű zene egyszerűen csak rossz minőségű zene, és a tartalom egy részének fülünkig el nem juttatása.Gondolj csak bele, vegyünk egy régi filmet példának.
A rendező, az operatőr tudta, hogy milyen technikai feltételek adottak, és annak fényében vitték filmre a forgatókönyvet.
Tehát amit egy régi filmen látsz, MINDENT látsz (és hallassz), amit meg akartak mutatni.A zene más. A zenét egyszer felvették és masterelték megfelelő minőségben, stúdióban, hangmérnökkel, igyekeztek minden részletét megőrizni, amit a zenész fel akart venni.
Az a tartalom úgy egy egész.
Ha ezt valaki 128 kbps mp3-ban igényli, mert bringázáshoz, vagy konditerembe, vagy kocsiba, vagy airpodsba jóvanaz', az.. hát, én nem hívnám zenehallgatásnak.
Valami hasonló, persze, de nem az.A filmek esetében akkor állhat meg a példa, ha egy filmet felvettek FullHD-ra optimalizálva és ilyen médiára szánva, állat jó hangsávokkal, és te lewarezolod sd-ven, 64 kbps hanggal. Ugyanúgy, csak a tartalom egy részét fogyasztod el, ami a film története - lehet önmagában is érdekes és élvezetes, de nem az egész tartalom.
-
félisten
-
félisten
válasz MikeWazowski #4736 üzenetére
Nekem évek után sem ajánl jókat, nyugi.
Ha nagyon, ez alatt azt értem, hogy NAGYON sok eltérő műfajt hallgatsz, és azokon belül is inkább a kevésbé ismert cuccokat, mint jómagam, nem fog tudni mit kezdeni veled az algoritmusuk.
A heti ajánlóból legjobb esetben 1-2 szám használható, a személyre szabott ajánlatai pedig 90% már szénné hallgatott track, és ami új, az is wtfmiezafos. -
félisten
válasz MikeWazowski #4723 üzenetére
Sok műfaj, sok playlist, és még nem is tárolom mindet letöltve..
De a vicc az, hogy ott van a kártyán változatlanul minden letöltve, de nemhogy futtatna rá egy crc ellenőrzést vagy valami, neeeeeem, leszedi inkább az egészet.
Ha ez nem pazarlás, nem tudom, mi az. -
félisten
Az mondjuk még mindig milyen ostoba, hogy kiveszem a memókártyát a telefonomból, visszateszem, a Spoti elfelejti, hogy ő oda mentette a cuccait, és letölt 4k számot ismét.......
-
félisten
-
félisten
Nálam nincs gond vele.
-
félisten
Enyém.
Tangerine Dream még mindig top (overall is), de látszott pl, hogy évről évre csökken a hallgatott óráim száma, egyre többet hallgatok lossless offline, és ez csak folytatódni fog, ha nem lesz lossless support.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Fantasztikus mobil app nem tud olyat, hogyha átteszem másik telefonba a 128 gigás sd kártyám, tele spoti zenével, a másik telón ne töltse le az egészet ismét?
Ugyanazzal az accal használom, ugyanazok a playlistek lennének letöltve, és elkezdte letölteni az egész cuccot, semmi jelét sem adja, hogy felismerné a létező cache-t és letöltött listákat. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz unravel #3381 üzenetére
Én is olyat használtam sokáig, ár/értékben kifejezetten jó kis motyó.
Annak ellenére, hogy az alaplapi rendszerek is sokat fejlődtek az elmúlt 10 évben, nem ajánlanám őket zenehallgatásra senkinek.
Szoktam sorozatozni az ágyban a subnotimról, mikor meglett, bevittem, rádugtam a fejesem, és elszörnyedtem.. gyorsan elhoztam az asztalról a DAC-em, és belógattam az ágy mellé, csak ne azt a halott hangot keljjen hallgatnom, amit a lapos tud -
félisten
-
félisten
-
félisten
Ha egy adott szám alapján nyitok egy song radiot, nem tudok beletekerni a számokba.
Ez normális? Marha bosszantó.Másik, az új verzió marha gyors lett, nem gondolkozik, nem röccen meg. A UI változások nem zavarnak. (Android 6.0, LG G3 3 GB RAM-mal és egy 128-as SD-vel jól megpakolva letöltött playlistekkel).
-
félisten
-
félisten
válasz FіkuszKukіsz #3250 üzenetére
Én sem. Win-win, vagy kicsi loss - kicsi loss?
-
félisten
Ha feloszlatják a családom, megyek vissza flac-t harácsolni, ami a HDD gyártóknak jó lesz, de nekik nem
Mondjuk szerintem a civilizált országok népét nyaggatják ezzel, ahol szinte mindenki vinné a szolgáltatást teljes áron is, nem úgy mint itt, proliföldén. -
félisten
Nálam mostanában azt csinálja, hogyha megy a lejátszás, és megosztom az adott számot Messenger Lite-on valakivel, bezárja magát a háttérben. RAM van elég, mert régebben megnyitott progikat nem zár be/tölt újra, ha visszaváltok rájuk. Mókás.
Úgyhogy már csak kimásolom a szám linkjét, átváltok Messengerre, és úgy osztom meg
Más körülmények között nem zárja be magát sosem.. kipróbáltam, hogy lejátszás közben nyitok egy csomó más programot, egy idő után azokat kezdi el kiírni a memóriából, de a Spoti marad. -
félisten
válasz WhiteWalker #3216 üzenetére
Lehet, valamiért nem tudom megnézni Mytelenorban.
-
félisten
-
félisten
Nekem a Spoti adatforgalma korlátlan. Jó, mert sokat hallgatok újakat menet közben reggel is, este is.
A havi 500 megám pedig simán elég, hogy menjen a mail, és az üzenetküldők (képeket csak kérésre töltik le). -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Az miért van, hogy néha letölt már letöltött számokat ismét? Most pl indítás után lerántott majdnem százat.
-
félisten
-
félisten
Hátha valaki szereti az industrialt, ahhoz nekem is van egy playlistem, ami mehet összefoglalóba.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Azért az algoritmusokon még van mit csiszolni.. végigmentem a "got away" listán, és egy darab szám sem volt rajta, ami akár csak kicsit is tetszene. Nice..
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Van remény, hogy a jövőben kiüssék a korlátot az offline zenékre vonatkozóan.
-
félisten
-
félisten
Nektek bejelentkezik droidon?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Nálam az albumborítók egy részét felejti el tök random.
-
félisten
-
félisten
És az mitől van, hogy pár napja kéretlenül elindul a rendszerrel?
Nincs bekapcsolva az az opció, mégis. Illetve megnéztem msconfigban, ott sincs. Wtf. -
félisten
-
félisten
válasz Stauffenberg #1744 üzenetére
Kézenfekvő példa, hogy Logoutra írt cikk képein sem szeretik a PH logót. Egyszerűen semmi köze a lapcsaládhoz, attól, hogy itt jelent meg a cucc.
-
félisten
válasz tjhooker464 #1733 üzenetére
E heti kaland néven is nézted?
Nálam a kliens angol (szándékosan), de a tartalma magyar. -
félisten
-
félisten
Nálam is rendben van, bár nem terhelem igazán meg a kicsi SD miatt (2-300 számnál több nincs letöltve).
LG Leon, szóval lowlow-end. -
félisten
válasz FoxiestFox #1630 üzenetére
Hmmm, szerintem azért nincs, mert nálam az SD kártya adoptable storage-ként van formázva és csatolva a rendszerbe.
Megnéztem, a Spoti mappái ebben az adoptált, emulált meghajtóban vannak, szóval remélhetőleg fizikailag az SD-re fognak kerülni a fájlok.
Meglátjuk prémmel, remélhetőleg nemsokára. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #1622 üzenetére
Van egy screenshotod erről a menüről? Én nem találom. Vagy eleve pronál jelenik meg, aminél van lehetőség a letöltésre?
-
félisten
-
félisten
Az Androidos app az offline zenéket az sd-re menti, vagy beépített memóriára, ha maga az app sebesség miatt a beépítetten van?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- Yettel topik
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple notebookok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest