-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyulajuve
addikt
A Bass Reeves sorozatnak mi köze van a "Yellowstone" univerzumhoz?
hisz utóbbi fiktív, Bass Reeves meg valóságos -
freeland0806
tag
Köszönöm szépen a válaszokat
-
wolf88
aktív tag
válasz
freeland0806 #82083 üzenetére
Kezdd el a Yellowstone-t, aztán ha azokhoz a részekhez érsz,ahol lesz múltban havas tájon játszódó jelenet,akkor kezdd el az 1883-at. Parhuzamosan folytatva akár az anyasorozattal. Szoros összefüggésben nincsen,maximum csak rá eszmelsz,hogy a spinoffokban ki kinek a nagy-dedapja az anyasorohathoz képest.
-
arcitec
addikt
válasz
Különösebb összefüggés nincs, mint, hogy az van mondva, hogy előzmény történetek a Yellowstonehoz csak, hogy a Yellowstone a mai modern korban játszódik, míg az előzmények a vadnyugati korban. De még az előzménytörténetek sem függenek össze.
Az összefüggés max az, hogy kb egy területen játszódik( a farm ahol letelepedtek öröklödik). Amúgy nekem meg a Yellowstone ad abszolút nem tetszett talán pár részt néztem meg belőle, azt is csak azért, hogy rájöjjek nem nekem készült.
Akit érdekel a vadnyugat annak jók az "előzmény" filmek de mint írtam a Yellowstone köszönő viszonyban sincs velük - már csak a kor szempontból sem - na meg a mai kor bugyuta értetlen viszályaival. Az előzményben meg ad abszolút a realista vadnyugati túlélésről van szó. Nincs jelentősége melyiket nézed előbb. -
nitro16
senior tag
válasz
Szerintem
Yellowstone-Bass-1883-1923.
-
freeland0806
tag
Sziasztok!
A Yellowstone szériát szeretném elkezdeni, de a spin offoknak köszönhetően nem vagyok a sorrendben biztos.Redditen és Chatgpt-n olvastam olyat, hogy az alap sorozatból 3 évadot ajánlott megnézni ahhoz, hogy értsem az összefüggéseket az 1883ban és elkezdhessem azt a spinoffot. Nem tudom, hogy ez mennyire helytálló.
Olvastam olyat is, hogy az 1923-hoz kell legalább a 4. évad. Viszont annak meg 2 évada van és nem tudom, hogy mindkettőt megnézzem e mielőtt folytatom az alap sorozatot az 5. évaddal ha oda jutok majd.
Aztán ott van a Bass Reeves is.Eléggé elvesztem a sorrendekben, de mindenképpen úgy szeretném nézni, hogy az a lehető legjobb élményt nyújtsa. Aki már látta tudna ebben segíteni, esetleg írni egy sorrendet, hogy hogyan érdemes lavírozni a spin offok és az alap sorozat között?
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz
Ryder62 #82078 üzenetére
Beturbóztam én is a részek pótlásával,
nekem is tetszik, de én többet várnék. Talán az Obi-wan sorozat annyiból jobban tetszett, hogy több volt benne a "Jedi meg a Sith" azaz a Star Wars sava-borsa.... tehát jó-jó ez a sorozat meg izgalmas stb. de akkor is hiányérzetem van. A megvalósítás, színészi játék, helyszínek tényleg a top-on vannak, de az elnyújtott részek, amik során csak felépül a feszültség "de elmarad a csattanó?" kicsit fura. Remélem az uccsó 3 részben látunk klasszikus karaktereket, örülnék egy megjelenő Sith párosnak -
negyven2
veterán
Peacemaker Season 2 - Official Teaser
Augusztus 21 | Max
-
kisharsany
tag
Úgy látom a Pressburg még nem került szóba a topikban. Szlovákiai magyar sorozat, a nyelvhasználatról szól és egy kellemes kis vígjáték. 8 részes, 25 perces epizódokkal.
-
Ijk
nagyúr
Megvolt az 1923.
Nem hiába vártam a második évadot, eddig az év sorozata nálam, ha ezt sikerül überelni akkor nagyon jó évem lesz. Messze nem hibátlan, de remek élményt adott. -
Ryder62
őstag
Andor S02 E08-09
Egyértelműen a csúcs volt mind két epizód. Nagyon felgyorsultak az események, a feszültség is az egekben volt.Ciril élete elég durván lezárult, pedig fontos szerepe volt mind itt mind az első szezonban. A ghormani mészárlás. Oh, yesss, valami ilyesmit vártam, nagyon brutál volt, főleg ahogy a droidok konkrétan dobálták a civileket. Meg ahogy megjátszották úgymond az okot, hogy miért kell a tömegbe lőni. A szenátusi ülés is milyen feszült volt mindvégig, ahogy próbálják leállítani az adást. -
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
The Wheel of Time S03
Jó évad volt, bár szerintem az 1/4-ét a játékidőnek ki lehetett volna hagyni, kicsit időhúzásnak éreztem.Ügyes harcosok ezek a lándzások, de a fókuszálók ellen nem érzem őket effectívnek, kapna jégkaró esőt, mint a fekete hívő ember és minotaurus sereg és viszontlágytojás. -
thomeef
őstag
Andor S02-7-8-9.
Hát én nem tudom ki mit néz, de ez a sori olyan magasságokban van, mint nagyon sok éve semmi. Brutál jól adja át amit akar, nagyon kíváncsi vagyok az utolsó hátom részre. Ami a legdurvább, tud érzelmeket kiváltani!!! -
Tasunkó
őstag
válasz
-FreaK- #82065 üzenetére
Mitológiát gyárt a pénzeseknek, amiben felmenti gazdag amerikaiakat a céges működés és az indián népirtás terhe alól. A birtoklási vágytól fűtve, együtt harcolnak az indiánokkal és a csóró redheadekkel, a könyörtelen és végtelenül korrupt állami aparátus, vallás, a bankok és a bankditák ellen, teljesen összezavarva a nézőt, hogy kinek is kell itt szorítani. Egy kaptafa mind, mindig van benne egy legifjabb Corleone, és egy dögös menyecske az oldalán. Az 1923-at nézem épp, ez egy egész korrekt mese, várom a következő részt, eddig az 1849 volt az egyetlen emészthető, de ennek van esélye legyűrni. Az ideológiai tukmálás nem zavaró, de a végső pontozásból legalább egyet azért elvisz.
-
válasz
-FreaK- #82062 üzenetére
A Yellowstone idén véget ért az ötödik évaddal, és eddig két előzménysorozat készült hozzá, az 1883 és az 1924. A következő az 1944 lesz, de készül még The Madison címen is egy testvérszéria is, amiben Michelle Pfeiffer fog szerepelni, illetve egy olyan spinoff, ami Cole Hauser és Kelly Reilly karaktereire, vagyis Bethre és Ripre fog fókuszálni.
Ez a Sheridon nem bírja abbahagyni.
Kiváncsi vagyok ezek közül melyik lesz jó és melyik nem. Majd úgyis megmondjátok -
-FreaK-
veterán
Yellowstone spinoff berendelve, Kayce-re építve, nyáron forog, jövőre jön. [link]
-
-FreaK-
veterán
Echo Valley — Official Trailer | Apple TV+
Julianne Moore és Sydney Sweeney, a Mare of Easttown íróitól. -
-FreaK-
veterán
Foundation — Season 3 Official Teaser | Apple TV+
Season 3 premieres July 11 -
válasz
radi8tor #82055 üzenetére
Igen én tuti újra megnézem a sorozat után a filmet, de még van 3 rész, nem?
Andor S02E07-E09
Ezek akkora 10/10-es részek, hogy még a Holdról is látszik. Te jó ég...nem hittem volna, hogy egy ilyen sorozatot láthatok annyi középsz.r után. Kár, hogy nem tudnak ilyet csinálni a jedik-kel és az Erővel. -
stoon
addikt
válasz
VIPowER #82056 üzenetére
+1 most fejeztem be az aktuális 3 ep utolsó részét, de kb csak annyi maradt meg hogy bebikázták a robotot, a politikai része kb mint az m1 , valahogy benne élni és ezt élvezni nem olyan jó..minden más ....jó volt, bár Luthen még mindíg sokszor cseréli a pepit, talán ez maradt meg bennem mert ez idegesítt valamiért......
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
markknight #82046 üzenetére
Egészen jó volt? Szerintem 5 pontos hibátlan részek voltak.
Választ kaptunk sok mindenre. Várom a befejezést jövő héten.
Akkor, ha jól értettem Andor a Rouge One előzménye? Mert akkor azzal folytatom. -
Ijk
nagyúr
válasz
kisharsany #82053 üzenetére
Nekem ezek közül a farkas beszabadulása a házba volt már erősen túltolva, ezért is írtam a fele is elég lett volna a szerencsétlenségeknek. Szadomazonál nekem ott lóg ki a lóláb hogy nem léteznek ilyen kaliberű utcai kurvák sehol a világon. Spencer és Alexandra útja is ha a valóságot reprezentálná akkor mindenki meghalt volna kb. 1950 előtt ha el akar jutni Európából USA-nak kevésbé lakott területére. Értem én hogy ez egy sorozat és ki kell színezni, de ennyire azért felesleges. De 1883-ban is ugyanezt csinálta. -
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund #82045 üzenetére
Szerintem ennél profánabb és szervezetlenebb a dolog, bár vannak sweet baby Inc.-k de akkor is. A filmeknél két kézzel kapnak a tehetségtelen emberek a woke után, mert a tehetségtelenségük folytán, nincs semmiféle elképzelésük amit meg szeretnének valósítani, közvetíteni, csak lehetőséget kaptak, az alkalmatlanságuk ellenére. A környezetükben meg mindenki bólogat, mint egy gyárban is ritka aki ellentmond az igazgatónak.
-
Ijk
nagyúr
1923
Még az utolsó epizód (ami úgy látom inkább kettő) hátra van. Eddig minden percét imádtam, egyszerűen bármeddig el tudnám nézni ezt az atmoszférát, világot, színészi játékot (Timothy Dalton a kedvencem). A balsors részt Sheridan szvsz már túltolta, a felével is megértettük volna a lényeget. -
Lajmund
őstag
válasz
markknight #82046 üzenetére
Nagyon jó az atmoszférája az egésznek és kimondottan tetszik ahogy a történetek egymásba fonódnak. A színészek is jól játszák a szerepüket. Nem vagyok kimondottan sw fan csak sci-fi de nekem is nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok a folytatásra.
-
-
markknight
veterán
Na, a mostani három Andor rész egészen jó, izgalmas volt. Elhagytuk a recept klubbot meg a felesleges rizsát. Nice.
-
Lajmund
őstag
válasz
antikomcsi #82042 üzenetére
Szerintem ez a cél szándékosan. Mint a hofekete stb stb. Direkt uszitják egymásnak az alapbol békés embereket. Békesség egészség jólét nem érdeke a világot irányító hatalmaknak.
-
thomeef
őstag
-
Már túl tettem magam azon, hogy átestek a ló túlsó oldalára a filmek, sorozatok készítői, de a Last of Us 2. évad 4. részében ez azért most megint mindent vitt:
Szerintem amit csinálnak kontraproduktív, és sokkal többet ártanak az ügyüknek, mint használnak.Ellie: - Apa leszek! -
k-adi
nagyúr
válasz
bagyulajuve #82031 üzenetére
a játék 2. epizódjával nem játszottam, nem tudom ott hogy van ez
Ezerszer jobb, mindenben. Játssz a játékkal, a sorozatot meg hagyd, kivéve ha szereted kínozni magad.
-
grizlisandor
veterán
Összefoglaltátok a gondolataimat az aktuális Last of Us részről, de már károgni sincs kedvem. Ramsey kisasszony nem fog megtanulni színészkedni a közeljövőben, meg a
harapnak, félek, hogy átváltozol, ollózunk, büdös a szám, apa leszek. -
thomeef
őstag
válasz
Lajmund #82037 üzenetére
Most melyikre gondolsz? Mert hármasával jön, 4-5-6?
Egyébként bármelyik Andor rész nagyságrendekkel jobb mint a last of us. Sokaknak nem jön be, mert lassú, és nem is értik a mögöttes kis nüasznyi politikai dolgokat, de minden rész zseniális minőség
. Külön dícséret hogy minden 3 részes pakk tökéletesen fel van építve.
-
Lajmund
őstag
Kövezzetek meg de viszont az andor legujjabb része kimondottan tetszett mintha kezdene összeállni végre valami. Vagy csak a gyenge kezdés miatt érzem ezt fene se tudja de élveztem és ez a lényeg.
-
válasz
markknight #82034 üzenetére
Naaaaa, azért több volt az.
Üldözték őket. -
Lajmund
őstag
válasz
bagyulajuve #82031 üzenetére
Én azt nem értem minek eröltetik ennyire ezt a woke szart. Életemben nem hallottam hogy valaki rosszatt mondott volna pl a leszbikre. Szerintem senkit nem zavar engem sem ha két lány szereti egymást. De ez ebben a formában nevetséges és fájdalmas egyben.
Apa leszek. Az leszel kislányom igen apa..
Mintha Bambi mondaná hogy ö lesz az oroszlán király mert bárki lehet bárki. Én meg kenyérpirito vagyok! Kb ennyire lehet komolyan venni ezt. Nem is értem a hbo hogy adhatja ennyire le.
Mert itthon a szenny csatornák arra fogják a hulladék tartalmakat hogy erre van igény. De a hbo mire fogja? Mert erre nincs igény az is bizos.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Lajmund #82021 üzenetére
Hát az
után már nem is igazán figyeltem oda (telefon elő), viszont az asszony nézni akarja, szóval nem úszom meg, hogy végignézzemapa leszek van gond bőven, de ez kiemelkedő volt számomra - az egy dolog, hogy
ok, deleszbikus , azért ez kiégetett rendesenhogy együtt hálnak és akkor már a "család" része és kijelenti, hogy ő az apa a játék 2. epizódjával nem játszottam, nem tudom ott hogy van ez
-
-
kisharsany
tag
Tegnap úgy néztem a Last of Us 4. részét, hogy előtte láttam a The Eternaut utolsó két epizódját.
Utóbbi nem egy kiemelkedő utópia sorozat, de hozzá képest a Last of Us egy semmitmondó, gagyi propagandává lett. Kár érte. -
gyuromoj
veterán
-
k-adi
nagyúr
Jószomszédok
The Neighborhood (2025)
season 7 finaleNa lement egy újabb év, újabb évad. Ez mintha jobb lett volna, mint az előző, a poén szint ugyanaz maradt, amit a néző vagy megszokott már eddig vagy úgyse nézi már ezt. Ilyen 20 perces kaja mellé pont jó, nem szuper, de nem is vészes, közepesen poénos évad egy sok évados sorozatnak. A mostani finálé érdekes volt, a költözés új szereplőket, szomszédokat hoz így ha lesz új évad, lehetne rájuk építeni.. bár az eredetiek másolata nyilván így lehet hogy jobb ha itt a vége.*
*utánanéztem és lesz még egy utolsó évad, a 8. évad
Eventually, the network opted to renew the show in March 2025, but it came with the caveat that The Neighborhood season 8 will be the final season for the original series.
The final season is expected to air between 2025 and 2026.
-
k-adi
nagyúr
válasz
markknight #81998 üzenetére
Star Wars: Alvilági históriák
Star Wars: Tales of the Underworld (2025)
season 1 finaleOlyan érzésem van ezzel a sorozattal kapcsolatban, mint mikor a Crunch gabonapelyhet kibontottam gyerekkoromban és volt benne Sub Bass Monster promó CD három számmal. Köszi.
Pontosan ugyanígy éreztem én is. Akkor és most is.
Mindkét történet igazából egy-egy 20 perces részbe belefért volna, a többit lehetett volna más karakterre is fordítani. Nekem is félkésznek érződik ez, olyan mintha gyorsan ki kéne adni valamit és akkor nesztek itt van 6 rész kb. ami igazából 2-3 maximum.
Nem is tudom mi volt a cél ezzel a sorozattal.. valami promo? Jön most valami SW?
-
k-adi
nagyúr
válasz
Janaboy #82020 üzenetére
Persze, hiszen a játék az nem pár epizódnyi játékidőt kínál. Nyilván a játék egyik fontos eleme a barangolás, Seattle felfedezése, stb... ezt nehéz átadni sorozatban főleg úgy, hogy az értékes játékidőt is sokszor elpazarolják bugyuta dolgokkal... és akkor még nem beszéltünk róla eleget, hogy ehhez szuper színészi teljesítmény is kéne... Dina nélkül már rég földbeállt volna ez a rész (is).
Ugyanez a gitározós jelenet is. A játékban tök jó volt megállni egy kicsit kiszakadni a hentelésből és gitározni egy picit. Itt a sorozatban nyilván egy hangszerbolt mellett állnak meg és talál egy patika gitárt is, majd Dinát tökön rúgják hogy könnyezzen már egy kicsit Ellie-nek gitározás végére, aztán felpattannak, mintha a háttérből adná a jelzést a rendező, hogy
oké, megvolt, jöhet a következő jelenet gyerekek!
-
Lajmund
őstag
The last of 🥴 X
😂😂😂
Mi ez az idétlen baromság? Amikor a baba arcu tini lány azt mondja komolyan nem poénból.. apa leszek.
Vagy a terhes csok jelenet? Agyhalal komédia az egész nem lehet komolyan venni. Ezek fullba nyomják ezt a sorozat gyártást. Valahol nagyon elgurult a gyógyszer 😂😂😂
Kíváncsi vagyok mivel tudják még ezt fokozni. Szerintem ezzel kimaxolták amit lehetett. Tényleg érdekel már mi jön még? Mondjuk bejön
a szerelmi háromszögbe egy ló aki mind a három szereplőbe szerelmes lesz és mindenkivel együtt hál és feleségül veszi mind a három szereplőt és boldogan élnek mig megnem halnak? Lehetne egy jó zàro jelenet abból hogy elvágtatnak a naplementébe hogy ketten rajta ülnek egy meg alul kapaszkodik az ötödik lababa miközben az identitászavaros transz gomba zombik kergetik őket. 😂😂😂😂 -
Janaboy
Topikgazda
De én amúgy úgy emlékszem, hogy ebben a szakaszban a játéknál is hasonlóan ilyen felfedezős rész volt, több mellékszállal.
-
-
thomeef
őstag
válasz
Narxis #82010 üzenetére
Nekem a legsza*abb rész volt eddig toronymagasan. A forgatókönyvíró barátok közt szintre süllyesztette a sztorit.
Ellie: Nézd, menő vagyok, harapj meg Zombika Dina: Azta*****, azonnal kinyírlak te **** Ellie: De nézd nincs bajom, szép a bibim, nem hat rám Dina: Jah, akkor terhes vagyok, dugjunk azonnal! Ellie: De durva, apa leszek Dina: Jah de büdös a szád Ellie: Ez igaz, sorry. Az nembaj hogy tegnap egymás hányását ettük. Dina: 3-an leszünk szülők vágod? Ellie: Jah durva, akkor gyere fogd a kezem, menjünk tovább játszadozni, fedelet csapkodni, meg énekelgetni. Dina: Ok. -
k-adi
nagyúr
válasz
Pro Koryak #82003 üzenetére
Ellie nyomi megint hozta az agyhalottbarom szintet, amikor "szépen csendben" kiba..ta az aknafedelet
Jó, hát Ellienek is kell egy tanulási görbe
még szerencse, hogy ott van vele Dina
-
Na a Last of Us e heti része ütősre sikeredett, itt már nem nagyon lehet fanyalogni.
-
k-adi
nagyúr
This City Is Ours (2025)
Nagyon erőlködnek, de csak besz....rás a vége, ahogy az várható volt. Nem tudom miért van ennyire felpontozva imdb-n, mert nagyon nem érdemli meg szerintem, a történet még csak-csak érdekes lehetne (bár már láttunk ilyen jó párszor) de a színészkedés mellé 0. Nagyon sok illogikátlan cselekvés van a karakterek által, az meg, hogy Sean Bean tényleg mindig
, az már kész kabaré. Totál spoiler már önmagameghal akármiben szerepel Ha jó angol, brit gengszteres filmet akartok nézni ami ilyen drogos maffiás, akkor a Gangs of London-t ajánlom, mert ez a közelében sincs... de drámában, se akcióban, se alvilágban.
-
k-adi
nagyúr
válasz
bobalazs #82006 üzenetére
Akkor most már értem ki volt az aki Emmy, Bafta és egyéb díjakra jelölte korábban LofUs kapcsán Bellácskát
De az biztos, hogy eléggé rápörögtem arra, hogyan néz ki Ellie a játékban, és milyen az ő kiállása fizikai értelemben, konkrétabban milyen karizomzattal rendelkezik. És hát én bizony nem úgy nézek ki. Nem ilyen a testfelépítésem. Sokat beszélgettem erről Craiggel, és ő soha nem is támasztott velem szemben ilyen elvárást. Ő egyszerűen azt akarta, hogy erősnek nézzek ki, illetve erősnek érezzem magam, tehát ennek megfelelően viselkedtem, beleértve a testtartásomat és a magabiztosságomat is.
-
Azon kivül hogy Ellie randa, szerintem jó szinész.
-
markknight
veterán
-
Pro Koryak
addikt
válasz
NeoPampalini #82002 üzenetére
... legalább kiette a maradék rizsááát Dina szájából.
Ellie nyomi megint hozta az agyhalottbarom szintet, amikor "szépen csendben" kiba..ta az aknafedelet.
-
NeoPampalini
senior tag
...és senkit nem zavar smároláskor, hogy öt órával korábban még nagyban ment a hányika, azt meg nem igazán láttuk, hogy fogat mostak volna. Ja, meg a frizura is tökéletes másfél napnyi zombihentelés után.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest