-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
SupNat 8x22
Azt kell mondjam ez elég jó rész volt, többet is kihozhattak volna belőle, a 8x23 promója alapján pedig a finálé is jónak ígérkezik, akármilyen folytatással
De félek tőle, hogy a finálé is csak 45 perces lesz.A Son of a Witch pedig nagyon jó poén volt[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz kmarci25 #5697 üzenetére
Én értem, hogy neked az az érvelés, hogy egy idézett szövegkörnyezetből kiragadsz szavakat, amikkel igazolni próbálod vélt, de téves igazad. Csak épp ott bukik el az egész, hogy nem csak a szavakat kellene kiragadni, hanem a teljes mondatokat nézni. Úgy meg már megint kiderül, hogy tévedsz.
Korábban már érveltem, neked az se volt jó. Ketten is mondják, hogy nincs igazad, orichalcos konkrétan leírja, hogy Leiras alapjan semmi scifi nem lesz benne, de neked ez se számít érvnek.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Viszlát
addikt
válasz mondomén #5688 üzenetére
En is igy voltam vele, annyira jol kitalalt l
karakterek voltak, hogy siman elvittek a vacak sztorit is a hatukon.SFU-t mar irtak, nagyon kemeny sorozat, a legjobb befejezessel a vilagon.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
mondomén
őstag
válasz Viszlát #5682 üzenetére
Mikor a sztori nagyon leült és vontatott lett, engem a karakterek ugyan úgy szórakoztattak, sosem untam rájuk. Nancy azzal a szelíd mosollyal, Doug az idióta fejével, Andy azokkal a hülye beszédekkel, Shane a furcsa viselkedésével és még annál is furcsább húzásaival... Tetszett nah.
Viszont fingom sincs mi az a SFU. Ha csak nem a Simon Fraser University, de akkor meg nem értem. Sokszor azt sem tudom ki miről ír, az a sok rövidítés...
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz leslieke #5685 üzenetére
Ahogy már linkelted is, sci-fi: Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely (a jelenben megvalósíthatatlannak tartott) tudományos vagy pszeudotudományos (tudományosnak tűnő, de valójában nem létező) eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania.
Ennek fényében: ismeretlen kórokozó, tudományos kutatás, a hajó (ami nyilván nem a "Széchenyi" nevű kirándulóhajó), a "piros gomb", aminek lenyomása utána a "világ látszólag megszűnik létezni". Ezek nekem eléggé tudományos és spekulációs...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz leslieke #5681 üzenetére
Nekem aztán oké... Mondom, hogy nem értem a kötözködést, de ha Neked így jobb, akkor legyen csak sima fiction (nekem eléggé erős benne a science szál is). Jövő nyáron minden kiderül (vagy nem).
Szerk.: Valaki linkeljen már egy oldalt, ahol életrajzi vígjáték a kategória.[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz mondomén #5667 üzenetére
Jaja, a befejező rész elég ütős lett, bár közelében sem volt a SFU-nek, de azért jóvót. Az utolsó két évad anyagát ha összegyúrták volna egybe, akkor nekem se lett volna rétestészta érzésem, na de mindegy, szerettem így is.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
leslieke
Jómunkásember
válasz kmarci25 #5680 üzenetére
Ugyanonnan, rögtön az első sorból idézve: The Last Ship is a 1988 post-apocalyptic fiction novel written by William Brinkley.
Maradjunk annyiban, hogy neked sci-fi, nekem meg nem. Ok így?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
kmarci25
veterán
válasz leslieke #5677 üzenetére
Igen, érzem. Azt viszont nem értem, hogy mi alapján írod, hogy nem sci-fi.
Az alapjául szolgáló könyv (azonos címmel) műfaja: Science fiction novel. Forrás (jobb szél)Persze ez nem garantálja, hogy a sorozat is az lesz, de azért "némi" alapot adhat. De mivel egyikünk sem láthatta még a sorozatot, elég parttalan ez a vita. Nem is értem a kötözködés okát...
[ Szerkesztve ]
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz kmarci25 #5672 üzenetére
Posztapokaliptikus = ez egy látomásszerű világkép, egy olyan végítéletszerű jövőkép, mely egy világméretű katasztrófa miatt (lehet az atomháború, valamilyen hatalmas természeti katasztrófa, gyilkos vírus, idegenek támadása stb.), egy világméretű katasztrófa után látunk olyannak, amilyen. Ez általában mindig egy baljós, sivár jövőkép, ezáltal elgondolkodtató is egyben...
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
törölt tag
Longmire-t mé' nem nézitek? Nem találok róla bejegyzést
-
kmarci25
veterán
Jó lenne egy sci-fi sorozat? Akkor várjátok ezt itt, ni.
-
Jadro
veterán
Már csak egy rész van vissza a Weeds-ből. Ez az utolsó szezon nagyon lagymatag, és a vége már nagyon fárasztó. Ideje volt lezárni az egészet és persze becsületből befejezem.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
TazLeacher
nagyúr
válasz spammer #5660 üzenetére
Ebben viszont egyet értünk. A múltkor mondtam, hogy a vége felé nekem már nem tetszett a sorozat. A zárás viszont 10/10-es. Szerintem nagyon fontos az, hogy hogy tudnak lezárni egy 4-5-6-7-10 éve folyamatosan menő sorozatot. És itt nagyon olyan lett, ahogy annak lennie kell. A sorozatokhoz méltó lezárás kb. 20-ból egynek sikerül.
-
törölt tag
Warehouse 13 4x12
Nem tetszett. Sem az előző rész, sem ez, sem az első 5 perc, sem a heti nyomozós rész, idiótaság volt.
Régebben volt egy bája, humora ennek a sorinak, amit most nagyon hiányolok.
A 3. évad nagyon erős volt, főleg a vége, a 4. évad első fele pedig szerintem felül is múlta azt.
De az ahogy ezt lezárták nagyon-nagyon nem tetszik, nálam kiesett a kosárból, talán dara lesz majd a vége, és ebben az értelemben bizony picit negatívan, vagy meg sem nézem...Azt meg főleg nem értettem miért reklámoztak új Merlin részeket közben, az 5. évaddal lezárták, nem?
-
Vladi
nagyúr
válasz leslieke #5648 üzenetére
Falling nekem nagyon bejön, főleg a gerillaharc feeling miatt. Akárki akármit mond Noah Wyle kezében jól áll a kalasnyikov. Pont ezért hihető, hogy tényleg
Más:
Combat Hospital:
Uncsi n+1-edik dokis sorozat, semmi háborús életérzés... gondoltam 2 részig! A 3.-tól már nagyon kellemes, egész magával ragadó, rendesen érdekesek a szereplők és valóban átélhető dráma. Jó. Olyan: 7/10
Death Valley:
Horror vígjáték, MTV stílusban. Ne bassz! Degáz. 3/10. Bugyuta karakterek és bugyuta poénok.
De! Most jön a fordulat... wait for it... still wait: Feltornázza magát 6/10-re. Egész szórakoztató. Mikor végre rájöttek a készítők, hogy mit is akarnak, elindult az átívelő szál, már még néha komikus is volt, egész jó lett. mindössze 7 részt kell kibírni. Sajnos kasza.il sole non sorge più ad Est!
-
giigz
veterán
Csak gondoltam beírom, a 4. évad közepén járok (The Shield)
Nem gyengén meg lehet kedvelni a szereplőket itt is, és már nagyon várom a 7. évadot, ahogy látom az lesz a durranás (elég jó értékelése van imdb-n).
SPOILER
Claudette "idegesít" a legjobban, szerintem ő abszolút nem illik a sorozatba, számomra nevetséges az egész karakter. Vic és Shane a kedvencem, Lamet az elején nagyon csipáztam, de mióta elégette a pénzt, azóta számomra idegesítővé vált. Ronnie-t is kedvelem, de neki nem sok szerep jut. Dannivel megint nincs gondom, Julien viszont egy kicsit nem szimpi.
Egyébként pedig várom már, hogy Antwon Michell ki legyen vonva a forgalomból, mert most Shane-t nagyon szívatja...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Battlestar Galactica
Anno 4 éve (te jó ég) abbahagytam a 4. évad felénél, most folytattam újra a 4x09-től, ha úgy tetszik, daráltam
Ééééééééééés az első 5 percben berántott a hangulata, csakúgy, mint régen, és alig vártam a következő részeket, szinte tényleg daráltam.
És majdnem minden rész képes volt meglepetést okozni, az utolsó pár perc főleg nagyon jó volt, egy nagyon szép kerek egész lett ebből az egész 4-5 éves utazásból. Ami szinte tényleg utazás volt.
Drámában nagyon erős és az aláfestő zenék is fantasztikusak, a végén már nagy szerepet kapnak.
Fantasztikus élmény volt, lehet még egyszer megnézem majd az egészet, bár már majdnem 2x láttam minden részt. Így visszagondolva nem is tudom volt-e olyan sorozat, ami ennyire tetszett volna és ennyire magával ragadott (igen, ST Voyager tizensok éve )
Szerintem az elmúlt évek egyik legjobb sorozata volt és szomorú szívvel "hagytam abba" a nézést, és még az utolsó pár részben sem hittem el, hogy tényleg már csak 1-2 óra választ el a végétől.
Ha kicsit ellentmondanék az elveimnek, akkor tőlem simán megkapná a 10 pontot, de így csak 9.9 -
törölt tag
Vicious 1x02
Zseniális, fantasztikus, évek óta nem láttam ilyen szórakoztató sorit, aminek majdnem minden mondata hatalmas poén. Szinte végigröhögtem ezt a 20 percet. Sajnos csak 6 rész lesz belőle.
-
mayday00
őstag
Holnap Person of Interest évadzáró .
Szerintem annyi lesz a gépnek van egy olyan érzésem.Finch- ék gép nélkül maradnak
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
válasz brownus #5647 üzenetére
revolution nekem nagyon bejön Pont mikor kaszáltad onnantól kezdve kezdett beindulni
Lehet kicsit türelmetlen vagy nem nézel végig egy sorozatot.
continuum is szépen beindult pedig.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
leslieke
Jómunkásember
-
brownus
veterán
válasz leslieke #5645 üzenetére
a defiance 2 rész után kuka, revolution 7-8 rész után kuka, continuum is pár rész után kuka lett... több nincs is, nem? mármint az újak közül.
amihez visszatérek az a falling sky, az jó lett, lassan jön is a 3. évad. jó lenne egy vérbeli scifi sorozat, mint amilyen a fringe is volt!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz mayday00 #5644 üzenetére
Az első 2 résztől nem estem hasra, kb. egynek elment kategória. A 3.-4. részeket még nem láttam, bár a véleményetek alapján nem veszítettem vele túl sokat. Talán hétvégén megnézem, de valahogy nem érzem azt, hogy ez olyan sorozat lenne, amit megjelenés után azonnal látnom kell.
-
-
mayday00
őstag
válasz #54715584 #5628 üzenetére
Orphan Black 1x06
Megint csak a következőt tudom írni, hogy király rész voltKicsit több volt benne a humor, a vicces jelenet mint a előző részekben
Mikor az elején leejti a faszit a lépcsőn az nagy volt
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
The Last Ship trailer!
2014 nyarán a TNT-n
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Vladi
nagyúr
Jól pontozták imdb-n. Ki látta? nekem valahogy nem jött át. Pedig a karakterek jók, a történet adott, a megvalósítás is jó, valahogy mégsem működött. Nem értem miért.
Talán a folyamatos frusztrációt túlzásba vitték, a feszültség nem sült ki belőle, vagy nem tudom. 5/10
il sole non sorge più ad Est!
-
Viszlát
addikt
Meg kell hagyni, nagyon jól csinálják a lezárást az Office-nál. Igazán a régi időket idéző megoldások, például az előző részben Pam és Jim dolga, de a mostani rész is nagyon-nagyon ott volt. 10 éve nézem hétről-hétre, vannak DVD-im, pólóm, bögrém még az első évadból, amikor egy hónapnyi szervezés árán tudtam csak hozzájutni, mert csak az USA-ban lehetett megvásárolni ezeket. Még a TBBT stábja se nőtt ennyire a szívemhez, szóval lehet hülyeség, de meg fogom siratni a végét, ez tuti, főleg így, hogy még utoljára megrázták magukat az írók...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Várós még mindig.
Live-Die-Respawn
-
Pitterix
őstag
válasz spammer #5627 üzenetére
Fogalmam sincs.
Lehet neked az "új" beállítás van, nem a régi hagyományos.
Meg ne kérdezed, hogyan lehet visszaállítani régire az oldalt.
A régi filmvilágon belül valahol leírták, ha azt megtalálod, akkor lehet Te is úgy látod, mint én."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
törölt tag
Orphan Black 1x06
Juhéééjj, szépen összekeverték a szálakat, még izgultam is kicsit
A köv rész promója pedig még jobb -
spammer
veterán
válasz Pitterix #5626 üzenetére
Már sokszor láttam, hogy az imdb-s linkjeitek /reference oldalra mutatnak. Honnan éritek el ezeket az oldalakat? Mert nálam mindig a fő adatlap jön be, még csak linket sem látok, ami a /reference oldalra vinne onnan.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Pitterix
őstag
Esetleg valamelyikőtök nem tekintette meg:
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Jadro
veterán
Kicsit megpörgettem a Castle-t. Konkrétan 3 nap alatt bepótoltam a negyedik évad második felét és most jöhet majd az új. Nekem tetszett, bár voltak kicsit nyögvenyelősebb részek is, de a főszál miatt mindig toltam a következő részt. Így is cirka egy évaddal le vagyok maradva, de a tudat, hogy most még nem a kefét kell rágnom, hanem van mit nézni, örömmel tölt el.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
törölt tag
Da Vinci's Demons 1x04
Ez most tetszett, jó rész volt, hamar elrepült az egy óra és bonyolítják is rendesen a dolgokat. Várom a következő részt
-
leslieke
Jómunkásember
válasz David93Pecs #5620 üzenetére
Hát erre most inkább nem mondok semmit. Pár napja már megjártam, amikor le mertem írni a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Supnat
Nekem úgy felcsillant a szemem, amikor azt hittem, hogy végre kifekszik Crowley.Hiányzik vmi ütős gonosz a ripacs helyére.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
David93Pecs
tag
-
leslieke
Jómunkásember
válasz David93Pecs #5618 üzenetére
Ne nézd tovább, nem ér több csalódás!
-
gyuromoj
veterán
Supernatural S08E21
Végre pörögnek az események. Izgalmas 2 rész vár még ránk.
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
David93Pecs
tag
Vampire Diaries S04e21 visszatért a régibe, ütős rész volt.
-
leslieke
Jómunkásember
Vikings S01E09 ez is jó rész volt, mint az egész évad. Jó, hogy lesz folytatása.
-
Jhonny06
veterán
válasz Jhonny06 #5559 üzenetére
SPOILER
Oké, ezt nagyon gyorsan visszavonom. Azért a 6. részben amikor az a kisvárosi rendőr (csaj) lelövi Mike-ot, ott azért káromkodtam egy kicsit. Az egyik kritikában olvastam, hogy az a sorozat gyengéje, hogy tényleg lehetetlen módon mindenhol akadnak követői Joe-nak. Na most ez idáig nem mutatkozott, így semmibe vettem a kritikát, mert egy kiépített csapattal dolgozott, fel sem merült ilyesmi. De ez már tényleg faszság. Már nyolcezredjére van ez eljátszva, hogy már épp elkapnának valakit, de az utolsó pillanatban csak azért is megjelenik valaki, aki megfordítja az egészet. Remélem ezt nagyon gyorsan elfelejtették a készítők és nem lesznek ilyenek a további epizódok, mert a pozitív benyomást nálam ezt teljesen romba döntötte.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
berendelték az Orphan Black 2. évadját
Tatiana Maslany zseniális ahogy abszolválja a különböző karaktereket. A történet is nagyon jó. Eléggé eltalálták ezt a sorit. Örülök a 2. évados berendelésnek.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Supnat 8x21
Na ez a rész jó volt.
Live-Die-Respawn
-
kmarci25
veterán
válasz brownus #5605 üzenetére
Szvsz sikerült a leggyengébb könyvéből filmet készíteni. (Na jó a Harry Hole sorozatból a Denevérember is jóval alatta van a többinek.) A Hóemeber viszont bitang, a Leopárd meg még inkább, de abból nem lehet filmet forgatni, mert annyira tömény. Személyes kedvencem a Vörösbegy.
Off vége, nem a könyves topik ez..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
leslieke
Jómunkásember
A nap híre: Jo Nesbo sorozatot ír a norvégokat rabigába hajtó oroszokról
Ez tényleg a nap híre!
-
spammer
veterán
válasz kmarci25 #5598 üzenetére
Egy epizodikus sorozat soha nem tud olyan komplex lenni, mint egy szerializált. Továbbá az epizodikus sorozatok jellemzően országos csatornákon mennek, amik hát, őő izé.... Jó, hogy szó volt a Lostról. Azóta sincs olyan sorozat (de szerintem nem is mostanában lesz) országos csatornán, ami ilyen komplex, minőségi, high-concept sorozat lenne. Az ilyenek általában kábelen jönnek, és azok közül is csak a legnagyobbak engedhetik meg maguknak.
SupNat az egyetlen sorozat, ahol a MOTW részek jobban érdekelnek, mert akkor legalább előfordul néha, hogy kicsit változatos, kicsit új (bár már egyre ritkábban, inkább már ott is remixelik a részeket.). A főszál ott már teljesen kiégett, borzalmas, csapnivaló, botrány, förtelmes, dögöljön meg már a Crowley-stul az egész démonos-angyalos bagázs ( ), aztán vagy fejezzék be, vagy rebootolják az egész a történetet.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla