Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz zserbox #30647 üzenetére
Picit sikerült segíteni a helyzeten, feszt. lejjebb sikerült vinni 1.26-ra, frekit feljebb 4.2-re, hőfok meg így 80-ig ment fel eddig. Mondjuk nálam a szobában az utóbbi héten legalább 40 fok volt végig(hőmérőm nincs, de kimenni határozottan felüdülés volt a lakásból ).
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Húúú, 2600K-val most 4Ghz-n, bekapcsolt\kikapcsolt HT-vel a hőmérséklet prime95 alatt 92/77 fok. Nem valami szép... A bekapcsolt HT-val le is álldogál... Eléggé durvák ezek a hőfokot, közben meg a Freezer13 megy fullon.
-
Drizzt
nagyúr
válasz fsb1000 #17131 üzenetére
-0.12V-n vagyok, 4.0Ghz, ez a gyakorlatban 1.24-1.28 volt eddig. Viszont a tdp-t ilyenkor már 130-ra kell növelni, különben vissza-vissza veszi Linx alatt az órajelet pár századokra(és emiatt ugrál a gflops). Így 130-on az összes run 92 Gflops lett, vagy valami hasonló. Annyi biztos, hogy 8 4096 megás runból 8 ugyanazt az egészrészt hozta az eredményben.
Akik 4.5, 5 körül tolják, mennyire állítják a tdp-t? 250?I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz fsb1000 #17127 üzenetére
A TDP volt a gond. Most úgy néz ki, 1.22-n stabil a 4Ghz. Viszont csak fixed fesszel tudom használni, annak meg nem örülök, mert minek menjen 1.6Ghz alatt 1.2V feszen? Offsetet viszont nem igazán értem. Mihez képest kell ott beállítani az offset feszt? Auto 1.4-et ad az eredetinél magasabb szorzókkal, az nagyon sok. Valami olyan beállítás kéne, hogy idle 0.9, terhelve 1.22V. Ezt hogy tudom belőni?
-
Drizzt
nagyúr
Magyarázzátok el ezt a Linxes tesztelést. Veszem a procit, 2600K, default@1.13V. Ekkor gflops: 76. Ugyanez 4.0@1.2-1.3-ig bárhol: ugyanennyi. Ennek akkor nőnie kellene, ha sikeres a tuning, nemde?
-
Drizzt
nagyúr
Alulfeszeléssel mi a helyzet? Nekem úgy néz most ki, hogy 1.12-n, LLC1-gyel stabil. Az idle, s terhelt közötti fesz. különbséget hogy lehet beállítani?
-
Drizzt
nagyúr
válasz Lethal Gene #16826 üzenetére
2000 Ft. a különbség, nem valami sok. Ha pl. 5 fokkal csendesebb, vagy terhelve picivel csendesebb a Brocken, akkor nekem már megérné annyival többet kiadni érte. Csak ilyen közvetlen összehasonlítást nem látok. Szóval átfogalmazható a kérdés úgy, hogy a lehető legjobb hűtő kellene max. 15K-ig, szempontok: hang/tuning.
-
Drizzt
nagyúr
2600K-hoz szeretnék hűtést. A cél néma idle működés lenne, s nem túl hangos terhelt, 4.5Ghz környékén. Hűtős topicban Brockent javasoltak. Megerősítés, érv, ellenérv? Egyáltalán nem is tudom, 4.5 Ghz léggel az reális cél?
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #13791 üzenetére
Adalek: megfingatni leggyorsabban 2133-on, gyakorlatilag 1-2 perc alatt egy laza Prime95 blenddel lehet. Kekhalallba torkollik.
Ez az emlegetett AVX amugy durvabb, mint a Prime95? Erdemesebb hasznalni? P95 alatt a cpu neven mert valami 61-62 fokon volt max., alap hutovel. A kulon listazott magoknal meg 80 korul van a max.
-
Drizzt
nagyúr
Megvannak a cuccok, I7-2600K, AsRock Extreme4, Geil Evo Corsa 2*4 Gb, 2133Mhz. Egy gondom viszont van. Prime95-tel másodpercek alatt megfagyok 2133-on nyomott ramokkal. 1.5V a fesz. 1866-on minden fasza, CL9-cel. Lehet alaplap, s memó nem szeretik egymást, vagy memó lehet hibás?
-
Drizzt
nagyúr
Végülis rendeltem 1 I7-2600K-t, Asrock Z68 Extreme4-et, meg 8 giga 2133-as Geilt. A héten jön valamikor. Satas dvd-t egyelőre nem veszek, mert találtam itthon elfekvőben külső usb2-es ide-dvd/cd-házat. Egyelőre cpu-hűtőt se veszek, de idpvel majd lehet szükséges lesz.
-
Drizzt
nagyúr
No, holnap már rendelnék, melyiket gondoljátok, hogy azonos áron jobbal lehetne helyettesíteni?
Proci: I7 2600K
Lap: AsRock Z68 Extreme 4, vagy MSI Z68A-GD65 (B3)
Ram: Fogalmam nincs mi legyen... Ezek közül? Habár nem is nagyon látok 1.5V-st... Viszont egy helyről szeretnék venni, házhozszállítással. Ram, s lap ügyében kérek véleményeket. Kösz!I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
No, maximum ket heten belul meg szeretnem almodni az uj konfigot.
Fix pont az I7-2600K.
Alaplap, memoria mit erdemes? Eloszor szo volt az AsRock Extreme4-rol, a huto kompatibilitas miatt, de arrol kiderult, hogy humbug. Tehat a cel: max. tuning, SLI/CF kepesseg, lehetoleg Ivy bridge kompatibilitas.
Es RAM: mekkora frekijut erdemes venni, marka, mennyiseg? 8, vagz kellhet tobb G is?I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz diegho #12090 üzenetére
Ilyenem van most. Bár lehet le kéne ezt is cserélni valami nagyobb ventisre. Magasabb fordulatokon azért van hangja eléggé. Q9400@3.3-on még kussban van, de aztán 3500-on már megjön a hangja, vcore valahol 1.3V könyékén.
N_A_S: Nem jó a tápellátása? Ez mit takar? Droppolgat keményen VCore-t? Vagy?
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Szeretnék hamarosan venni egy I7-2600K-t. Ez a rész igazából nem kérdéses, viszont jön a többi dolog: alaplapot mit érdemes venni, ha a következők a szempontjaim: - tuning mehessen minél feljebb. - Legyen jó esély Ivy Bridge cpu kompatibilitásra. - LGA775-s hűtőt lehessen rá rögzíteni. AsRock Z68 Pro3 jónak tűneht a célra. Vagy van valamelyik kritérium, amit megsért a fentiek közül? Ram meg mindegy, csak 1600-as legyen, s vagy 8 giga körül?
Kösz!I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Próbáld meg azt, hogy az asztalodon minden elektronikus eszközt a lehető legtávolabb helyezz el egymástól. Beleértve a lámpát is, ha van, monitort is, hangfalat, stb. Ugyan nem biztos, hogy segít, de egy próbát megér. Nálam korábban segített, bár az sercegés volt, s a hangfal közelsége okozta a monitorhoz. Eltartott egy jó ideig rájönni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest