Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel2121
senior tag
válasz snefftamas #7399 üzenetére
melyik panel az amelyik még a jó kategória?
-
snefftamas
aktív tag
válasz daniel2121 #7397 üzenetére
Sajnos a 32" ex 500 nincs jó hírem. Eleg biztos forrasbol kulfoldi teszt ujsagbol tudom hogy mar abba is tesznek mvat is meg spvat is, vagyis ugyanott vagy mint a c650 es akkor mar a samsung az olcsobb Ha 32" akkor c650 inkább. Sztem.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
Persze van benne igazság amit mondasz igazából ami a legjobban zavar a vibralas a csikokkal meg megbaratkoznek szurkekkel de ha nem is eszveszelyto a vibralas világos tartalommal mar maga a tudat is zavar hogy vissza a crts vibralashoz a 21szazadban. De ha lehetne 2 tv tesztelnek pár hétig g20 es LCD akkor tudnék biztosan es jól dönteni. Így az ár miatt is döntöttem ahogy döntöttem.
-
daniel2121
senior tag
válasz snefftamas #7396 üzenetére
az a helyzet hogy nekem a dvico az első m.playerem,nem nagyon ismerem a többit, de mint BBéci is írta a Dunét nagyon dicsérik.
Milyen az ex500,mert kellene nekem egy 32-es tv és nagyon hajlok erre.Valahogy idegenkedem a samu,lg stb-től bár a samu c650-t dicsérik és meg is néztem tetszett is. -
snefftamas
aktív tag
válasz daniel2121 #7391 üzenetére
Egyetértek én is hasonlóan cselekszem jut eszembe épp most akarok venni Asus oplay média playert van vmi ami ellene szól? Sony ex500 hoz parositanam. Külön denon házimozi erositom es hangfalam vannak. Feiratkezeles magyar karakterekkel nem számít nem használok feliratot.
-
Scoobyka
addikt
jo de lcd-n a 4:3as kép akkor marad úgy,ha úgy használják csak vagy 1 hétig....vagy mondjuk 50órát folyamatosan kikapcsolás nélkül.
ezek meg azért elég extrém példák.
24óra folyamatos 4:3astól sem marad ott a csík. Ez tuti...
most csináld meg ezt plazmával...gatyára is megy.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz snefftamas #7386 üzenetére
Lehet torzítás nélkül nagyítani, pláne az egyre szaporodó letterboxos 16:9-es adást. A sötétszürke oldalpanel egyáltalán nem zavaró, pár óra után észre sem vennéd.
Tévedés azt hinni, hogy az LCD panelen nem hagyhat nyomot a folyamatos 4:3-as kép. Saját szememmel láttam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz daniel2121 #7391 üzenetére
2-3 éve a Tvix volt a király, ma a Dune, változik a világ.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
daniel2121
senior tag
válasz snefftamas #7382 üzenetére
Na ez az, én ezt láttam jobbnak te a másikról olvastál jobbat. Én úgy szoktam vásárolni kütyüket, hogy mikor eldöntöm hogy venni akarok valamit akkor jó előre akár két három hónapra is elkezdek olvasni fórumokat, ha van lehetőség már pedig van akkor megnézem akár többször is és utána döntök.
De még így is előfordult már, hogy nem mindig döntöttem jól.Utoljára egy Dvico Tvix médiaplayer volt.Most már nem ezt venném. -
gejala
őstag
-
zsoltika29
tag
olvasgattam vissza egy kicsit 46c650-nel kapcsolatban gondolom tökéletes tv. De mi az AOU panel?
-
s_
tag
Najó, de ha ez elfogadható illetve megszokható lenne, akkor azt mondd meg nekem hogy édesapámnál miért nem fordul ez elő, meg ne legyen már elfogadható egy 200+ ezer forintos tvnél. Másik hdmi kábelt is próbáltam már és ugyan úgy húzza maga után vörösesfeketés színnel a dolgokat , de eleve kizárom ezt, mert a tv adás is ugyanilyen nem csak ha filmet nézek. Háttérvilágítás meg, pl most megy a barátok közt és vannak egy szobában vagy esti felvétel az sötét, pedig 9-esfényerővel megy, most levettem 4-esre sötét barna lett az emberek bőre.
[ Szerkesztve ]
-
békabreki
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Tudom,hogy már lerágott csontnak tünhet,DE szeretném ha elmondanátok nekem FÖLEG PRIVÁTBA,hogy mi a különbség LCD tv-nél az 50 Vagy 100 hz-nek!!????
Van-e látható különbség hagyományos használat közben?
Az lcd-nem más a gyártási tech-e mint a crt nek ezért lehet talán,hogy az 50 hz-es Lcd-n nem érezhető ez tv-nézés vagy dvd-zés közben...
Köszzi
BrekkLelassít,mint malackát a szembessssszél!!:)
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7384 üzenetére
Én két dolog, vagyis három miatt nem választottam a plazmát. a beégés miatt, nem szeretek nyújtott fejeket nézni a tvben, minden ugy nézek hogy alapból adják, 4:3 at két fekete sávval az oldalán, nem fehérrel vagy szürkével és a mást képnézet is zavar 4:3 adás esetén mint mondjuk a közepe mérethelyes de a szélét kinyújtja teljes képre stb.. A másik a vibrálás ami vkit zavar észleli vki nem a világos, fehér részeknél. Illetve az éles kontrasztú képeknél éleknél phosohoptrail ami ismét egyén függő, nálam kizáró tényezők voltak. Ezek mind a plasma technológia sajátságai. A fogyasztás érdekel a legkevésbé
-
gejala
őstag
válasz daniel2121 #7381 üzenetére
Local-dimming nélkül egyértelműen az SPVA paneleknek van a legjobb feketéjük, főleg a Samsungokban. Két tévé van jelenleg a piacon, ami natívan jobb náluk: a Panasonic G20 és V20 plazma.
A local-dimminges LCD-knél arra kell figyelni, hogy csak akkor tudja lekapcsolni a világítást és tökéletes feketét elérni, ha egy részen nincs semmi tartalom. Minél több részlet van a sötétben, annál kevésbé használható a local-dimming a viszonylag kevés zóna miatt. Illetve láttam már olyat, hogy a tévét nem érdekelték a túl apró részletek és lekapcsolta a háttérvilágítást alattuk. Persze hasznos feature ez, csak vannak buktatói.s_:
Én 4-es háttérvilágítást használok sötétben és pont jó. A nappali jelenetek így is bőven világosak tudnak lenni, a sötéteknél is látni mindent, amit kell.
Utánhúzás előfordul SPVA paneleken, főleg az említett sötét tónusú, nagy kontrasztú részeken. De az elfogadható/megszokható határon belül kell lennie, mindazonáltal kétségkívül látszik. Ha nálad nagyon látszik, próbálj meg másik kábelt, utána meg szervízest.zsoltika29:
"plazmára kell váltani. Úgy tudom, hogy neki nincs ilyen hibája. Meg talán semmi hibája"
De jó is lenne. -
zsoltika29
tag
Már csak azért írom mert az lcd-de mindenki talál hibát.
Samsung PS-50C530 C1W ennek szívesen olvasnám a hibáit.
-
zsoltika29
tag
Nincs semmi gond plazmára kell váltani. Úgy tudom, hogy neki nincs ilyen hibája. Meg talán semmi hibája. A fogyasztáson kívül. Vagy igen?
Most igen jó áron kapható az LG 50PK550, annyira jó, hogy már kísértésbe visz.
http://digitalko.hu/index.php?id=933&kat=3
Ha valami rosszat tudnátok róla mondani azt szívesen olvasnám.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz daniel2121 #7381 üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjét olvastam tesztbe arról a philipsrol a feketerol es persze a sima Ccfl is nagyon jó az edge LED a kerülendő. A választás a tied.
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz snefftamas #7366 üzenetére
már ne haragudj, de éppen hogy a Philipsnek szebb a feketéje, láttam róla tesztet és az se nagyon igaz hogy csak full ledest a Philipsből, mert korrekt a sima lcd is. Hozzátenném nincs egy darab Philips tv-ém sem én inkább Sony párti vagyok.
-
s_
tag
Vissza olvasgatva, láttam hogy egy páran, vissza vitték illetve kicseréltették a tv-jüket egyéb hibák miatt és én is erőt merítve azon gondolkozom hogy vissza viszem, így több hónap után, sajnos lustaságomnak köszönhetően nem vittem eddig vissza, pedig most már egyre több dolog is eléggé idegesít, csak úgy voltam vele, hogy majd megszokom vagy nemtudom.
A problémáim : félhomályban kb kiég a szemem a fehér részeknél( ruha, ég bolt, tárgyak stb.) és ha le is veszem még jobban a háttérvilágítást, ami megjegyzem alapjáraton 8-9 szokott lenni, akkor meg alig látok valamit a filmből.
Sötétebb helyszíneken, a szem/arc vagy ilyesmi részeknél, egyszerűen húzza maga után a dolgokat és azért ez eléggé zavaró és nem normális szerintem. (zaj szűrés és egyéb nyalánkságok természetesen nincsenek bekapcsolva)
Egyrészt azért is gondolom hogy ez nem normális, mert édesapámnak ugyanez a tv-je van és én kalibráltam be ugyanúgy és nála nincsenek ilyen gondok.
A tv pedig c6000. -
gejala
őstag
válasz Scoobyka #7378 üzenetére
Csak simán arról van szó, hogy a fogyasztói piacon nem éri meg se nekik, se neked, hogy tökéleteset adjanak. Technikailag abszolút megoldható (profi piacon meg is csinálják) a tökéletes minőségellenőrzés, de annyira megdrágítaná a tévéket a sok kidobott "selejt", hogy nem vennéd meg a jót se.
-
gejala
őstag
válasz Scoobyka #7376 üzenetére
Ez sima gyártási közbeni hiba. Sok tévén már teljesen elhanyagolható mértékű.
Szürke háttéren az én tévémen is látszik egy kicsit sötétebb függőleges sáv, de film közben lehetetlen észrevenni, pedig direkt kerestem is.
Jégkorszak 2 elején van egy olyan rész, ahol a nagyon homogén világoskék jégtömb vízszintesen "mozog" a képen. Az például minden bandinget kihoz.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
és bizony ahogy megtudtam a fogalmat rögtön találtam sok példát is rá:
ledes tvknél is van: sony [link]
sharpnal is van:
[link]samsung 46c755 nél is [link]
[link]c750: [link]
Szerencsére nekem nem ennyire feltünő(sőt közel sem) le is kopogom,de kiszúrtam,hogy ilyen van.
Szóval sztem megállapítható,hogy ez lcd-s betegség és még a mai napig nincs ez eltünve,max nem veszük észre,mert nem erre figyelünk.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
ezaz...erre a bandingra gondoltam....ilyesmi,csak nem ilyen durván...én láttam már sony 40w4000-esen 40w4500-ason Samu 37a656-oson,40b650-esen és 40c650esen is.
Nem mondom,hogy nagyon szembetünő dolog lenne,inkább ilyen vájszeműek veszik észre mint én,de jelen van. Este jobban kivehető a dolog...természetesen nem analog tv adásnál(ott képhiba illetve zaj is lehet),illetve sötét háttérnél vagy nincs jelnél,hanem rednes képanyagnál...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Scoobyka #7371 üzenetére
Semmiféle vonalakat nem láttam egyik tévén sem.
Nem csak a sarkokban vannak a LED-ek, mert akkor Corner lenne a neve, nem EDGE.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gejala
őstag
Nem tudom milyen vonalazásra gondolsz. A banding látszik mozgás közben meg szürke háttéren, de már sok LCD teljesen mentes a látható sávosodástól.
A tükröződő felületnek van még ilyen tulajdonsága, hogy a fehér részeken függőlegesen "zajosodik" mozgás közben. Kicsit olyan hatású, mintha rajta maradt volna a műanyag védőborítás.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
Nekem már két éves lesz a a656- osom, de még nem vettem észre. Szerintem a ccfl hátulról van világítva vagy rosszul tudom?
http://www.youtube.com/watch?v=HNHOo_bedOA&playnext=1&list=PL6B024534BDEBB9CB&index=53
http://www.youtube.com/watch?v=JRgE1KQb_LM&feature=related
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Hali!
Valaki észrevette már rajtam kivül is,hogy a Samu és Sony lcd-tvknél lehet látni a kép közepén illetve attól balra ilyen halvány vonalazást amit homogén mozgóképnél lehet látni,természetesen csak sötétben. Nagyon nézni kell,de megfigyelhető,beállítástól független és model samu b-c 650 illetve mérettől fügetlen. Sonynál is hasonlót vettem észre. Ez LCD-tv sajátosság lenne,mert eddig nem tünt fel csak most?
Elvileg csak a 4 sarkában van megvilágítás,de mégis olyan mintha hátulról is kapna egy kis megvilágítást.
Mindenesetre érdekes. Aki tudja nézze meg,hogy lát-e ilyen halvány-vonalazást amikor a kamera pásztázik világos környezetben. Sötét szobában jobban tapasztalható.
Jelezzetek vissza,kösöznöm.Persze ettől függetlenül ha lcd-tv akkor csak samut vagy sony-t vennék,mert ezeknek a legszebb a képe.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Kronk
őstag
Nem tudjátok mikortól lehet majd kapni a 2011-es modelleket kb?
http://totesz.myminicity.com/
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7359 üzenetére
Én is szemeztem ezzel a tvnel jól néz ki es tényleg jó is csak nekem mar sokba kerül. A háttérvilagitas eloszlása egyetlen negatívum de nem olyan mértékben mint edge ledes de a Ccfl nek se tökéletes a hattervilagitasa egyedül a plazmaval az. Szóval ezt bátran ajánlóm az említett netes vásárlási módon es ha zavaró lenne a háttérvilagitas egyenetlensege ami sztem kicsi az esélye ha nem külön keresed es csak arra figyelsz. Akkor indoklás nélkül vissza lehet küldeni. Meg a pixel hibára kell odafegyelni az lgnel arra mindenképp le kell tesztelni. De ebben a kategóriában azért talán mar jobban odafigyelnek rá.
-
snefftamas
aktív tag
válasz dave666 #7363 üzenetére
Sztem ne vegyél LED tvt ebben a méretben es árban gondolom nem 4kilod van rá mind edge ledes es annál sokkal jobb "sima" LCD tvk vannak. Manapság mar nem is találsz HD ready LCD. Ha samsungot szeretnél akkor c650 vagy c530 mind a kettő jó ár értek aranyban kérdés mennyi pénzed van rá. Ha nem csak Samsung érdekel akkor a sonykat is érdemes megnézni mondjuk azok drágábbak.
-
snefftamas
aktív tag
Szia sztem amire neked kell arra a legjobb választás a Samsung le40c650 AUO panellel mivel sokat játszanak vele vagy esetleg a Philips ha márkahu vagy de abból csak a full ledes. Csak annak gyengébb a feketeje mint a samsungnak. A bolti beállítás nem mérvadó teljesen eltolt hideg kékes színek. Edge ledet ne vegyél sztem. Hogy samsungbol AUO tudjal venni olcsón az kicsit macerás a kalocsai cég talán tud segíteni benne de a 37" méretben csak az a panel van ha elég akkora is vagy 46"ban de az mar túl nagy számítógépre kötve.
Samsung c6000 edge ledes azt nem ajánlom vételre a c650 jobb választás vagy Philips is.[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7359 üzenetére
Igen ez nagyon jó tv ár értek aranyban is. Egyetlen negativumot olvastam a háttérvilagitas eloszlás nem tökéletes de az edge lednel jobb. Érdekes hogy ez full LED mégsem tökéletes a háttérvilagitas de ujra lehet hogy fel se tűnne neked. Azt javaslom rendeld netről hazhozszAllitassal es ha zavar benne vmi akkor 8 napon belül visszaviheted indoklás nélkül.
-
dave666
aktív tag
Samsung Ledtv szeretnék vásárolni, 82cm vagy 94cm-ben gondolkodtam.
Milyen típust érdemes venni?
Full HD vagy a HD Ready éri meg jobban?Esetleg olcsóbban hol lehet megvenni
Köszi a segítséget előre is
Dave666
-
vlevi
nagyúr
A kék/fehér nagyon könnyen állítható. A Samu tévének kapásból van vagy 4 színprofilja, hideg/normál/meleg1/meleg2. Egyértelműen a hideg az a kékes, a meleg pedig olyan kicsit sárgásabb-barnás. De elég tág határok között állítható az RGB minden irányába. De szerintem a többi is.
Nagy általánosságban elmondható, hogy ezeknek a tévéknek van bolti és otthoni beállítása. Értelemszerűen a bolti beállítás harsány színeket, csontig feltekert fényerőt és egyebeket jelent -
szalon
csendes tag
Sziasztok!
Első Tv-m vásárlásával kapcsolatban szeretnék segítséget, ötleteket kérni tőletek!
Kezdeném azzal, hogy mire lenne használva: elsősorban monitorként, laptopra kötve (HP 8510w), másodsorban xbox360 kinect, harmadsorban 720p - 1080p-s filmek sorozatok (főként feliratosak).Tv-adást nem fogok nézni.
Végigolvasva pár fórumot, eljutottam odáig, hogy plazma számomra kilőve. Méretileg ~40".
Anyagi keretem ~200kAmit eddig kinéztem:
-Philips 40PFL5605 (5625) (190k)
-Philips 40PFL7605 (225k)
-Samsung LE40C650 (170k)
-Samsung UE40C6000/6500 (205/235k)Az igazság az, hogy jobban hajlok a Philips felé minőség szempontjából, de persze meggyőzhető vagyok.
Samsungból kis segítségre lenne szükségem a C6000 és C6500 között mik a különbségek? Hivatalos oldalt végignézve csak annyit találtam, hogy a C6000-ben nincs internet Tv, viszont van LAN csatlakozó? Ennyi lenne tényleg az összes különbség?A C6000/65000-nak miben jönne ki az előnye (ha van egyátalán) a C650-hez képest a valóságban? (azt tudom, hogy LED/CCFL)
Ma besétáltam a saturnba és megnéztem élőben is őket. Pont egymás mellet volt az 5605 és a C650. Elsőre annyi tűnt fel, hogy a Samsungnak sokkal szebbek a színei, de aztán 2 perc után már zavaróan műnek tűnt... a fehér inkább kékes volt. (Csakúgy mint a felette lévő PFL 5405-nek. Ez lehet abból fakadóan, hogy nem LED-esek?) Természetesen nem tudom milyen beállításokon voltak a tv-k, azt meg végképpen nem, hogy milyenre kéne rakni.
Olvastam, hogy az 5605 backlit LED-es, ami elvileg jobb megoldás, mint a 7605-ös Edge LED-e, amit elméletben el is hiszek, de a gyakorlatban mit jelent ez a különbség? Tényleg jobb lenne az olcsóbb kisebb tudású készülék ebből a szempontbólVagy ha esetleg van más alternatíva, ami nekem megfelelne ne kíméljetek, nyitott vagyok mindenre!
-
zsoltika29
tag
válasz snefftamas #7357 üzenetére
Akkor ha nem 3D, akkor LG 47LE8500. A full led-el kapcsolatosan tudsz valami negatívat? Fényelosztás stb... Vagy mindenképpen csak ccfl?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoltika29 #7349 üzenetére
Szerintem az EDGE LED hátránya az egyenetlen fényerő eloszlás és a bevilágítás. Amelyiken ezek nem jelentkeznek, (nagyon ritka) semmivel nem rosszabb képminőségűek, mint a fénycsövesek.
3D-ben egyértelműen jobbak a plazmák, mert nincs, vagy szinte észrevehetetlem a crosstalkjuk.[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7355 üzenetére
Az említett Lg re jó alternatíva a Samsung le46c750 es jóval olcsóbb persze Ccfl es
-
zsoltika29
tag
Lehet, hogy igazad van és a 3D még kiforratlan. Ha 3D-ni akarok legfeljebb elmegyek moziba.
-
zsoltika29
tag
válasz snefftamas #7354 üzenetére
Na most jól elvetted a kedvem az LG-től.
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7352 üzenetére
Én személy szerint 3 tvre szűkítették le a választást Samsung le46c650 Ccfl, pana 46g20 plazma es Sony kdl46ex500 Ccfl. A végen a harmadik nyert a Samsung panel lottoja miatt. A 3D meg kiforratlan es drága sztem plusz nemigazan lehet meg kihasználni
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7352 üzenetére
Ez az Lg mar full ledes es ha minden igaz a Local dimimg felosztasat jelenti hogy hány zonara van osztva a hatterveligitas minél több annál jobb, de pont ennél a tvnel olvastam hogy szuper a 2D része de 3D meg dolgozniuk kene plusz a hatterilagitas sem egyenletes de ezt ujra egyenfuggo ki mit tud tolerálni.
http://m.cnet.com/CReviews_Review.rbml;jsessionid=zNZIq6GfbTMi26pvFqqTlg**?id=33943809&feed_id=193%5BproductId%3D33943809%5D&categoryId=6482&webref=reviews.cnet.com%2Fflat-panel-tvs%2Flg-infinia-47lx9500%2F4505-6482_7-33943809.html%3F
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
válasz snefftamas #7351 üzenetére
Akkor inkább várok a full led-re. Olvasgattam és már a márka oldlak írják a ledek darabszámát. Pl: az LG 47 lx9500 192 block háttérvilágítás. Akkor ha full led-be gondolkodunk már azt is néznünk kellesz?
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7349 üzenetére
Láttam is es nálam okosabb emberektől is olvastam. Egy csúcs Ccfl sokkal jobb mint egy edge LED es meg olcsóbb is.
-
snefftamas
aktív tag
válasz zsoltika29 #7347 üzenetére
LCD vagy plazma hogy a boltba melyik néz ki jobban annak nem sok jelentése van gomdolom otthon nem egy boltban laksz az hogy melyik a jobb az egyenfuggo es parázs viták tárgya mindegyiknek van előnye es hátránya először olvass utána sztem konkrét választ erre ne várj. Én sok utána járás es nezelodes után döntöttem az LCd mellett remelem nem bánom meg de van a plazmaknak egy tulajdonsága amit nem tudok tolerálni 2010 ben de ez is egyenfuggo mert lehet neked fel se tűnne. Ezért fel se hívom rá a figyemed ha tudsz vegyél minél nagyobbat Egy 60" LCD én is el tudnék viselni a falon de így csak marad a 46 os bútoron közelebb a nézőponthoz.
-
zsoltika29
tag
válasz snefftamas #7346 üzenetére
Komolyan mondod, hogy az edge led gyengébb minőségű képet ad, mint ccfl? Ezt láttad vagy tesztekből tudod? Az igaz már én is összehasonlítottam a kettőt és nem voltam elájulva az edge led-től.
-
snefftamas
aktív tag
Ha minden igaz a kepfeldogozasra (gyorsabb mozgasoknal) gondolt az gyengebb az Spva nak és jobb az amvanak de ketseges hogy latnad a kulonbseget de a teny az tény ha sokat játszól akkor amva (AUO) vegyél. AUO panelek aranya: 37" samsungok mind, 46" többsége, 40" fele fele kb. De előre senki nem fogja megmondani milyen panel van benne, a samsung gondoskodott rola, hogy legyen egy kis meglepetes a dobozban csak a 37" es tuti.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
Később ugy karácsonykor 3D-ben gondolkozom. 3D-ben plazma vagy lcd? Az lg 47lx9500-at néztem ki most kb. 500 K addigra biztos lemegy az ára olcsóbb lesz kb. 200-al .
Általában a plazmát mondják jobbnak, de a boltokban az lcd-nek szebb képe van. Tud valaki segíteni? -
snefftamas
aktív tag
válasz Mathias-2120 #7320 üzenetére
Szia! Nyárra mar tuti nem lesz c650 sztem. Addig vedd meg amíg meg kapható a 2011 es felhozatal gyenge lesz felhasználó szempontból Ccfl háttérvilagitas szinte nem is lesz es minden gyártó az edge ledet fogja nyomatni ami sokkal gyengébb ossz kepminoseget eredményez de persze marketing szemponbol jobban hangzik es eladhatobb! Ne hallgasd nyárig sztem...
-
senior tag
válasz oliver7777 #7341 üzenetére
az csak egy ferritgyűrű és zavarszűrés a feladata
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
oliver7777
tag
válasz fokukac #7336 üzenetére
Kipróbáltam a nyomtatóm kábelével és azzal működött, bár meg kellett előtte kicsit mozgatni a csatlakozóban, utána megpróbáltam újra az eredetivel de azzal ugyanúgy nem működik. Pedig a nyomtató kábele sokkal hosszabb. Azt figyeltem meg, hogy a nyomtató kábelen van egy "henger" a csatlakozó előtt, ennek lehet valamilyen jelentősége?
Köszi!
-
xyr
csendes tag
Samsung c650 -nel hogyan kell kikapcsolni a bekapcsolas es kikapcsolasi hangokat ?
-
BBéci
legenda
válasz Mathias-2120 #7337 üzenetére
Másfél terással is boldogul.
A Terra jelentése Föld![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz oliver7777 #7335 üzenetére
nem nagy
nem kap elég áramot a hdd, nekem is csinálja néha. birizgáld meg a csatlakozót, vagy próbáld meg egy másik usb-kábellel, nekem az segített.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
oliver7777
tag
Azt láttam, hogy az egyik USB csatlakozónál zárójelben van, hogy HDD, ebből következtettem arra, hogy biztos vinyót is rá lehet dugni, de egyik csatlakozóval sem működött. Egyébként pendrive-val nem volt gond. Én arra gondoltam, hogy az nem lehet gond, hogy egy partíció van a merevlemezen, és túl nagy az az 500 giga, és nem tudja kezelni? Illetve a kábel ami járt hozzá gyárilag (mobilrack-hez) az kb. 60 cm, ez már lehet, hogy túl hosszú?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz oliver7777 #7325 üzenetére
Az lesz ott a gond (szerintem), hogy nem mindegy, melyikbe dugod. Asszem, a két USB közül az alsóhoz van odaírva, hogy "HDD". Abba próbáld.
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #7330 üzenetére
"Ha csak FAT32 lehetne, akkor pl. egy 25GB-os mkv-ét nem is tudnál lejátszani, ha jól tudom."
Jól tudod, csak én lassabban gépelek
FAT32-nél 2Giga a max file méret. -
Mathias-2120
tag
válasz nightshadow #7330 üzenetére
elképzelhető, nem próbáltam ki. Nekem a legtöbb esetben ez okozta a problémát, igaz, mkv-s HD anyagot nem játszottam le ilyen körülmények között
Segíts magadon, Isten is megsegít!
-
vlevi
nagyúr
válasz oliver7777 #7329 üzenetére
Felesleges FAT32-re formázni, mert a Samu tévé (legalábbis a C650) kezeli az NTFS file rendszert. Ha nem kezelné, esélye sem lenne lejátszani 8-16Gigás mkv fileokat.
USB kábellel valóban lehet szívni. Én egy hosszabbítót dugtam a tévébe azért, hogy a pendrive ki-be húzgálással ne a tévé USB csatiját gyilkoljam. Azon a kábelen nekem sem hajlandó felismerni a vinyót, csak ha a hosszabbító kábelt kiiktatva, rögtön a tévébe dugom a vinyót, azzal a 30 centis dróttal, amit a vinyóhoz adtak. -
nightshadow
veterán
válasz Mathias-2120 #7328 üzenetére
"Fontos, hogy a vinyó fájlrendszere FAT-32 legyen és ne NTFS vagy más."
Szerintem ezt rosszul tudod. Idézet a C650 manualból:
"Fontos tudnivalók listája a Médialejátszás használata előtt
- ......
- A fájlrendszer a FAT16, a FAT32 és az NTFS fájlrendszert támogatja.
- .....stb."Ha csak FAT32 lehetne, akkor pl. egy 25GB-os mkv-ét nem is tudnál lejátszani, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
oliver7777
tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Kezelési könyvében nem ír róla, abban egyébként csak olyanról írnak, amit egyébként is tud az ember kis túlzással.
Restellem, de nem volt kedvem visszaolvasni.
Az usb kábelt kipróbálom, mert elég hosszú van, hozzá gyárilag, de először is a fájlrendszert, mert szerintem NTFS-ben van formázva.Köszi még egyszer!
Majd megírom, hogy mire jutottam. -
Mathias-2120
tag
Fontos, hogy a vinyó fájlrendszere FAT-32 legyen és ne NTFS vagy más. Dugd rá a számítógépedre és bármilyen partícionáló programmal (pl partition magic) formázd át fat32-re és majdnem biztos, hogy működni fog.
-
htibor
tag
Mindegyik USB csatlakozót kipróbáltad?
Pendrive-ot felismeri?
Ha igen, akkor rövid USB kábellel próbáld meg.http://htibor.freeweb.hu(Járműfotók Volán autóbuszokról)
-
BBéci
legenda
A kezelési könyve nem ír erről? Esetleg az utóbbi párszáz hozzászólásban nézelődj, mintha lett volna szó róla!
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Nekem egy Samsung LE40C650 tv-m van. Megoldható ennél a típusnál merevlemezről film lejátszása? Van egy plug&play külső usb-s mobilrack-em, benne egy 500 gigás vinyó, de hiába dugom rá, nem érzékel usb eszközt.
Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz Mathias-2120 #7320 üzenetére
A 3D képesség hardveres.
-
BBéci
legenda
válasz zsoltika29 #7321 üzenetére
Nem lehetséges.
-
feco88
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy tapasztalta-e már valaki, hogy néhanap esténként el-el dobálja a digitális adást a Tv-je. Nekem a C650-es 3005-ös fw vel mostanában megcsinálta párszor, hogy egyszer csak kiírta, hogy nincs jel vagy gyenge. Meg is lestem info gombbal és tényleg a 94%-os jelből 0-a lett de pár másodperc múlva visszajött. Ez eddig kb 7x fordult elő karácsony óta és mindig BK vagy VV alatt. A Debreceni adótól kapom a jelet, gondoltam már arra is, hogy ott lehet vmi gond de az új fw felrakása után jött elő és azért érdeklődnék először itt. Itt egy kép, hogy kb. milyen irányba áll az antennám:
[link][ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nekem egy samu 37a656-osom van ezt meg lehet okosítani valahogy az usb movie lejátszásra?
-
Mathias-2120
tag
Hali
A nyáron tervezek venni egy LCD TV-t, lecserélendő a régi CRT-met. Led túl drága szerintem, így ha most vennék, akkor valószínűleg a Samsung Le40 C650-es modelljét venném, ami most jelenleg szerintem nagyon jó árban van, ugyanis 160k-ért már hozzá lehet jutni. Nyárig az ára vajon tovább csökken, vagy addigra egyáltalán lehet kapni még ezt a 2010-es modellt? Vagy esetleg ugyanennyiért újabbat is lehet majd vásárolni?
Másik kérdésem ami igazából kicsit off, hogy van valami hardveres (technológiai) különbség a 3D TV és a sima TV között vagy csak szoftveres? Én itt arra gondolok, hogy például a moziban sem más a vászon amikor ugyanabban a teremben vetítenek 2D és 3D filmeket is, csak két vetítőgéppel vetítik ki a képet. Én itt arra akarok kilyukadni, hogy egy sima lcd tv későbbi frissítéssel (ami nyilván nem hivatalos, hiszen a gyártók nem hülyék) használható volna 3D TV-ként is és képes volna 3D-s anyagok megjelenítésére.
Üdv
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #7315 üzenetére
Nem akarok senkit 3D tévé vásárlásara buzdítani, csupán megemlítettem.
-
gejala
őstag
válasz nightshadow #7315 üzenetére
Külföldről is meg lehet ám venni a Blu-rayeket, nem drága a szállítás. Csak egy olyan player kell hozzá, ami lejátszik minden region-locked lemezt is.
-
nightshadow
veterán
Ez rendbe van, csak mi sajnos MO-n vagyunk. Amerikában szinte az összes csatorna ami számít, már HD-be ad, beleértve a 3 országos csatornát is (NBC, CBS, ABC) . Ezzel szembe a magyar UPC HD kinálata a 68 csatornából: National Geographic HD, Spectrum HD, Eurosport HD, ESPN America HD, m1 HD, m2 HD, ATV HD. Mire mi is eljutunk ide, s nem csak kínálatban, hanem megfizethető vételi árban is, az szerintem évek. Ez csak a HD helyzet MO, ezek után a 3D-és adás mikor lesz itthon mindennapi? Addigra a mostani 3D tévék már rég nyugdíjazva lesznek itthon szerintem.
A 3D Blu-ray pedig itthon egy szűk réteg kiváltsága, mert a 8-10k-ás lemez árat a többség nem engedheti meg magának, még a sima Blu-Rayt sem. Még attól is évekre vagyunk, hogy a Blu-Ray egyáltalán leváltsa a DVD-ét. -
BBéci
legenda
válasz nightshadow #7311 üzenetére
Németeknél a Bundesliga meccseket 3D-ben közvetítik.
-
Chris82
senior tag
Van egy pár 3d-s filmem magyar szinkronnal. Még nincs túl sok, de gondolom ez változni fog.
-
gejala
őstag
Lemaradt egy-egy nulla. Plusz idén is jön még egy csomó.
[3D Blu-k][ Szerkesztve ]
-
Chris82
senior tag
válasz snefftamas #7256 üzenetére
A 3d miatt vettem ilyen Tv-t
-
senior tag
-
LacBp
tag
Sziasztok!
2 dolog jutott eszembe! Le32C650 -nél (mászkáltam szervíz menüben ,sikeresen beállítottam a pvr -t) s láttam pip opciót . Ezt lehet aktiválni? azaz működne is, még ha az 1 tuner miatt nem teljes értékű pip-két.
Másik kérdés, hogy valahogy nem megoldható, hogy a fejhallgató kimenetet szoftveresen ki-be lehessen kapcsolni?
Mert olyan rossz, hogy ha fejhallgatón akarom hallgatni a tv-t, akkor el kell mászni a tvhez, matatni a hátulján, mert elég közel van a falhoz, bedugni, aztán ha mégsem kell a fejhallgatóm, akkor lehet kihúzogatni...Távkapcsolóval egyszerűbb lenne..
Csak ennyi..
köszi!
Jah. próbáltam a netplayert a megavideo résznél állat sokáig töltött, aztán egy idő után meguntam. A netem lassú még a film menü betöltéséhez is? vagy néha túlterhelt a megavideó?
-
Digicsoki
csendes tag
Sziasztok
HTPC-mel HDMI kábellel van összekötve a UE55C8000 TV-m.
Első hibám ez volt: adott időközönként bedöccent a kép MKV fileok lejátszásakor
Ezután: a HDMI portot átneveztem Pc-re, akkor a tv képén, mintha lett volna 1 opálos fólia (fekete->szürke, gyenge kontraszt, stb.) bár már nem döccent be a video!
Után 1 fórumozó javaslatára szinkronba hoztam a képfrissítési rátát a TV és a Pc között, így sima beállítások mellett sem döccent be a kép és az opálos beütés is meg lett oldva. Viszont ebben a beállításban, most a fehér szín annyira süt, hogy pl.: havas hegycsúcs mint egy 100as izzó úgy világit. Sajnos semmilyen beállítással nem sikerült ezt a hibát semlegesíteni.
Valaki már találkozott ezzel a hibával, esetleg valami megoldás? -
deakferenc75
tag
válasz nightshadow #7302 üzenetére
Igen,ilyesmi,de azért nem ennyire durva.Műsor nézése közben nem mindig látható,csak akkor,ha a képernyő bal fele viszonylag homogén színű.Érdekes,a képernyő bal fele remeg csak.Nem tudom, kinek van otthon T-home sat tv-je,de például akkor látható nagyon,amikor bekapcsolom a boxot és az adás megjelenéséig egy nagy T-home-os szürkeség fogad.Na akkor szinte kiveri a szemem,de a szülők is szóltak,hogy gáz lehet a tv-vel,mert remeg.Ők meg aztán nem vájt szeműek tv-s ügyekben.Hurrá ajándékoztam egy új tv-t,ami szar!
-
Pepe78
őstag
sziasztok!
Samsung LE32C450E1WXXH
Erről a tipusról van tapasztalat?
3 év garival 90.000 lenne.Némi infonak örülnék.
Üdv
Pepe
-
nightshadow
veterán
válasz deakferenc75 #7300 üzenetére
Ilyesmit tapasztalsz? [link]
-
horvathd
senior tag
válasz deakferenc75 #7300 üzenetére
Nem lehet, hogy a Set Top Boxnak van hibája? Akkor is remeg, ha USB-ről játszik le képet, videót?
"The Kid just rages for a while."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest