Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
bandigno #18736 üzenetére
Egyetértek. Nekem bő másél éve Mop Pro van, de már nem ezt venném. Nem mondom, hogy megbántam, mert amit tud azt csinálja (a mop részét nem használjuk), de nem egy atomstabil eszköz sajnos. Főleg úgy, hogy az elcseszett frissítés után a global változatot elengedték, és nem kap fw frissítést.
-
kmarci25
veterán
válasz
MrsCroft #18706 üzenetére
Az első esetben (mikor nem találja a kijáratot) hogy jelölted ki a területet? Ráböktél a szobára, vagy megrajzoltad a téglalapot? Nálam ugyanez volt, mikor téglalapot rajzoltam és a széle hozzáért a "falszomszéd" szobához. Mindenképpen a falon akart átmenni. Ahogy kisebbre vettem a kijelölt területet, működött simán.
-
kmarci25
veterán
válasz
mézespálinka #17790 üzenetére
Kezeld úgy, hogy nincs rá garancia. Eladótól függően, ha hibás a gép és még garanciális, akkor fényképes, videós igazolás után alkatrészt küldenek, amit vagy beszerelsz, vagy beszereltetsz.
-
kmarci25
veterán
válasz
phoenix1989 #17763 üzenetére
Hát, én előregurítom, leszedem a mopot (vagy kiveszem a kefét, portartályt stb), majd visszatolom a töltőre.
-
kmarci25
veterán
válasz
bajtokarpi #17628 üzenetére
Csak nem ezt kérdezted az előbb.
-
-
kmarci25
veterán
Csak Kínából küldős linkem van... Ellenben az nemrég jött meg, és eredeti, jó cucc.
-
kmarci25
veterán
válasz
Leon77 #17101 üzenetére
Tegnap megtörölgettem, az egész gépet kipucoltam. A fura az, hogy ha csak porszívó funkcióval megy, akkor szépen, szabályosan közlekedik. Mikor rákerül a mop, akkor viszont megbolondul. Néhol sikerül ez az Y felmosás, de többször inkább nem. Jobb lenne, ha feltörléskor is csak simán végigmenne, mint porszívózás közben, de sajnos ez nem állítható.
-
kmarci25
veterán
válasz
tranceplanet #17043 üzenetére
-
kmarci25
veterán
Ma (tegnap este, de ma sikerült megoldani) megőrült kicsit a Mop Pro.
Lecsatlakozott a wifiről és nem tudtam visszakapcsolni. Ami segített (hátha másnak is fog, azért írom le): dokkról lehúzni, kikapcsolni, kicsit várni aztán visszakapcsolni, wifi kapcsolatot resetelni a roboton és újra kapcsolódik.
-
kmarci25
veterán
válasz
vpeter3 #16210 üzenetére
Persze, ezt rendeltem: https://a.aliexpress.com/_m0c3Ts7
-
kmarci25
veterán
válasz
AndrewBlase #16205 üzenetére
Egy idő után a mop pro se tudott átmenni az egyik alumínium burkolat váltón, vettem szilikon gyűrűt a kerekekre, azóta nincs gondja.
-
kmarci25
veterán
válasz
vpeter3 #16141 üzenetére
Nem tudom, nálunk korábban a Telekom által biztosított router adta a wifit is. Egyre több wifis cucc lett itthon (kamerák, porszívó, légtisztító, ablaknyitás érzékelő, lámpa stb.) és ugyan a wifi stabil volt, mégis pl. a Mop pro egyre megbízhatatlanabb volt, megállt takarítás közben látszólag minden ok nélkül, indításkor új térképet kezdett rajzolni, ilyenek. Vettem egy új routert (egy Xiaomi-t), aminek a leírásában szerepelt, hogy direkt ilyen okosotthonos cuccokra tervezték. Azzal gond nélkül megy.
-
kmarci25
veterán
válasz
kingabo #16027 üzenetére
A porszívózást úgysem úszod meg... Jó a robot, tényleg, napi takarításra, a tisztaság érzetet jelentősen növeli. De azért bizonyos időközönként (3-4 hét) kell egy alaposabb takarítás is, portörléssel, rendes, kézi porszívóval, felmosással, hogy tényleg tisztaság legyen.
-
kmarci25
veterán
válasz
kingabo #16015 üzenetére
Szia!
Mop pro esetében is tudsz az egyes szobákra időzítést. Ha feltölrést is szeretnél, akkor olyan tartálya van, ami az egyik részébe gyűjti a port, a másik, teljesen elszeparált részbe tudod tölteni a vizet. Persze ez kombó tartály, de szerintem ezzel nincs baj. Aliról lehet külön csak víztartályt rendelni, de nyilván, ha ez van benne, akkor nem porszívóz csak feltöröl.
Ez sem jelez sem akkor, ha a portartály tele van, sem akkor ha kifogyott a víz. (Nem is tudok olyanról, ami jelezne...)
Az oldalkefe ugyanaz, mint felettem, jobb oldalról maga alá söpri és felszívja. Alkatrészek: oldalkefe: 180 óra, főkefe: 350 óra, HEPA szűrő 170 óra. Sajnos a mop pro nem mutatja az elhasználtságot, így ezt neked kell fejben tartanod. Alin van több eladó, még nem rendeltem pótalkatrészt, de mindössze ez a 3 alkatrész kéne (tán még a főkefe előtt lévő alkatrész, amin a gumi van), olyan 20-25 dollár egyben.
A global a nem kínai piacra szánt. -
kmarci25
veterán
válasz
egykori #15916 üzenetére
Igen. Anno én is ezen a kettőn gondolkodtam, nem bántam meg a Mop Pro-t. Egyszintes a lakás, nem hiányzik a több térkép kezelés, a no-mop zóns sem, ha fenn van a mop, akkor a szőnyegeket kizárom és kész. Amúgy is úgy szoktam, hogy egy kör porszívózás, és utána teszem fel a mopot. Néha megbolondul, de mióta Xiaomi routerem van, sokkal stabilabb
. Valószínűleg nem is a márkától függ, hanem a router képességeitől. Előtte a Telekom szolgáltatói volt.
-
kmarci25
veterán
válasz
egykori #15912 üzenetére
Van itthon egy szikém, én azzal szoktam egy pöccintéssel elvágni a két végére felcsavarodott hajszálakat, onnan már könnyen kiszedhető. De igazából bármilyen hegyes késsel meg tudod ugyanezt csinálni. Biztos egyszerűbb, ha szétszedhető, de azért így sem különösebben bonyolult.
-
kmarci25
veterán
Tegnap este nálam is villogott a mop pro a wifi miatt. Azt hittem helyi probléma, mert szarakodott a net, de nem volt vele kedvem vacakolni, úgyhogy hagytam. Mára megjavult, térkép is megvan, minden olya, mint volt. Még jó hogy nem álltam neki gyógyítani.
-
kmarci25
veterán
válasz
Kisbatyu75 #15181 üzenetére
Amit lehet elvágsz, aztán kézzel kihúzod. Utána kezet mosol.
-
kmarci25
veterán
válasz
barcatom85 #15009 üzenetére
Globál verziósban jobb felül három pötty -> Voice settings. Ha ilyen menüpontod nincs, akkor passzolom.
-
kmarci25
veterán
válasz
tboy93 #14929 üzenetére
Még tavasszal is 95 körül volt a mop pro, azóta 110 fölött van. Nagyon sokat drágultak az utóbbi időben. Az S5 max tavasszal 20-25-tel volt drágább a mop pro-nál. Manapság a mop pro-t kapni annyiért, mint annak idején az s5 max-ot. Úgyhogy az 1 évvel korábbi árat hasonlítani nem érdemes.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
MBalu0001 #14521 üzenetére
Hol olvastad a rosszakat? Évekkel ezelőtt egyszer volt gondom, akkor is csak kicsit erőszakoskodni kellett, hogy utaljanak vissza pénzt a hibás termék miatt. Aztóta semmi gond velük. Max az lehet, hogy karácsonykor mindig többen rendelnek, így több a vélemény is.
BoC1ka: ha külföldről rendelsz (BG, Ali), akkor a garancia tulajdonképpen ugrik, de általában azért olcsóbb.
-
kmarci25
veterán
válasz
#03740288 #14393 üzenetére
Én ezt olvastam, pont itt (mop pro esetében):
Oldalsó kefe 180 óra
Főkefe 350 óra
Hepa szűrő 170 óraNálam egy teljes takarítás kb. 40 perc. Heti 3, összesen 2 óra, havi 8 óra. Tehát HEPA szűrőt (ami a legkorábban használódik el) 21 hónap múlva kell cserélnem. Megvan a porszívó tavasz óta, de még nem rendeltem semmit, mert minek...
(Ja és oldalsó keféből 2-t adtak a géphez. Igazából HEPA-ból is, mert van egy a portartályhoz és egy a kombinálthoz is, feltölrőből is 2 van. Nem aggódom.)
-
kmarci25
veterán
válasz
Galahed #14278 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de itt sincs sok rossz vélemény, aztán tudjuk mi lett belőle...
-
kmarci25
veterán
válasz
Orion köd #14095 üzenetére
Az S5 Max bátyámnál lesz. Nálunk Mop pro van, egy szinten. Annál ha resetelem a wifit, vagy elveszti a jelet (ahogy írod is pl. áramkimaradásnál, de router csere is volt nemrég) a térkép megmarad, úgyhpgy az nem gond.
Az egyik szinten Mihome, másikon Roborock szerintem nem jó, mert akkor vinned kell a dokkolót is szerintem minden alkalommal. -
kmarci25
veterán
S5 max vajon mit szól ahhoz, ha a két szinten két külön wifi hálózat van? Ez így nem lesz jó, igaz?
-
kmarci25
veterán
válasz
sziszi-fuszi #14014 üzenetére
Tessék: a közeli jövő. Ahogy Silent77 is írta.
https://ado.hu/ado/fel-evvel-eltolja-az-eu-az-e-kereskedelmi-afa-csomag-nehany-intezkedesenek-hatalybalepeset/ -
kmarci25
veterán
válasz
sziszi-fuszi #14012 üzenetére
Ne csináld már!
Ez a posta hivatalos tájékoztatója
Első kategória, EU-n belülről érkező cvsomagok ÁFA és vámmentesek. -
kmarci25
veterán
válasz
sziszi-fuszi #14007 üzenetére
Ez az infó mégis honnan jött? Mert totál fals.
-
kmarci25
veterán
válasz
sziszi-fuszi #14004 üzenetére
Ha EU-n belülről jön, akkor nincs vám és áfa (ami a cikk végén van link, ott pont választható, hogy Németországból, Lengyelországból vagy Kínából küldjék). A garancia érvényesítése valóban bonyolultabb.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
tranceplanet #13666 üzenetére
Semmi olyat nem írtál - az egyfolytában szajkózott "sosem lesz fw frissítés"-en kívül - ami megalapozná, hogy a jelen mezőnyben a mop-pro már eleve vert helyzetben van. Ahogy felettem írták, nekem nem hiányzik az új fw. (Oké, szívesen venném, ha írná az alkatrészek elhasználtságát, de megoldom észből.
) Továbbra is úgy érzem, hogy egy pár hete ez a jelmondat. Oké, legyen, csak nem érzem fair-nek a beskatulyázást.
-
kmarci25
veterán
válasz
tranceplanet #13499 üzenetére
"A roborock és a viomi készülékeknek jó a szoftveres támogatása."
A mop-pro-t is a viomi gyártja. Ettől függetlenül én sem fogadnék rá nagyobb tétben, hogy jön hozzá új fw. Szóval csak azt akarom mondani, hogy itt nem a gyártó cégen múlik... -
kmarci25
veterán
válasz
vaakuum #13360 üzenetére
Azt nem tudom hogy akkor mi van, ha beállítod, hogy pl. minden szerdán 9kor takarítson es aztán elveszed tőle a netet...
Szerintem egyébként nem indul el. Bár a fene tudja.
Én laminált padlón használom a mop funkciót, nincs vele gond. Legmagasabb fokozaton sem enged ki sok vizet, par6 másodperc alatt fel is szárad.
Van egy portartály, van egy kombi (por+víz) és van egy víz tartály (de ez nincs a csomagban, kb 20 USD aliról). Ha a portartály van benne, akkor port szív. Ha a kombi, akkor port szív es egyben fel is töröl. Csak feltörölni csak a víztartállyal tudsz. -
kmarci25
veterán
válasz
AndrewTdi #13311 üzenetére
Igazából bármelyiket választahtod, amiket itt emlegetünk, emlegetnek napi szinten. Nekem kb fél éve mop-pro van, nincs vele semmi gondom, bár igaz, hogy volt pár user, akinél akadt vele gond.
A képek alapján: a sötét szőnyeg lehet gond (úgy érzékeli a szenzor, hogy a tátongó mélységetlátja, és a leeséstől tartva nem megy tovább). Amit még látok, hogy a függöny nálatok is majdnem a padlóig ér, oda szintén nem megy, mert a szenzorral látja, és akadálynak érzékeli, tehát követi a függöny vonalát. Egybként szerintem mással nem lesz/nem lehet gondja.
-
kmarci25
veterán
válasz
Smith Ügynök #13287 üzenetére
A kedvedért összeszámoltam: 6 felhasználónak volt ilyen panasza.
3-4 olyan, akiről a probléma említése után nem tudunk semmit (megoldódott-e vagy sem, user error vagy sem stb.)
-
kmarci25
veterán
Én úgy tudom, hogy az itt forgó porszívó közül mindegyiknek kell a wifi kapcsolat a vezérléshez. Azt nem tudom, hogy mi a helyzet akkor, ha nem adsz neki netet, azaz wifi van, de nincs rajta net. Ilyen esetben nem éred el a Mi Home appból, ezt tapasztaltam, nem tudom, hogyan kerülhető ki ez (ha egyáltalán lehetséges).
Az egyéb igényeidet (zóna, ár, alkatrész, küszöbmászás) a gépek teljesítik Mop pro-tól felfelé. A szőnyeggel max annyi gondja lehet, hogy felgyűri. A jobbik esetben átmegy rajta, rosszabb esetben, ha a szenzorai elé kerül, akkor el is akadhat benne (ez ritka, de előfordul). Ezzel kapcsolatban azt vettem észre, hogy nem mindegy, hogy melyik irányból közelíti meg a szőnyeget, de ezt nyilván egyedileg ki kell tapasztalni. -
kmarci25
veterán
Mop-pro alkatrész kérdés. Ha jól emlékeszem, akkor a portartály HEPA szűrője és a víz-por kombi tartály HEPA szűrője nem ugyanaz a méret. (Mintha utóbbi egy pár mm-rel rövidebb lenne.) Mindkettőhöz létezik pótalkatrész?
-
kmarci25
veterán
válasz
Napfénysüti #13158 üzenetére
Persze, mert a tiéd kínai régiós.
-
kmarci25
veterán
válasz
LógaGéza #13142 üzenetére
Pl. itt vagyok én is.
Mop Pro, tavasz óta, nincs vele gondom. Az egyik burkolatváltón mászik át mostanában nehezebben, de ez valószínűleg a kerekek kopásának/porosodásának köszönhető, rendeltem is hozzá szilikongyűrűt, ami remélhetőleg ezt megoldja. Amúgy jön, megy, wifin van, semmi gondom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Deame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...