Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nekem egy kicsit más a véleményem az online és offline média életképességéről, funkciójáról, mint a többségnek (bár lehet hogy csak túlzottan optimista vagyok).
Az én felfogásomban, két külön dologról van szó. Ahogy a konzol és a PC is elférhet egymás mellett (mert mindkettőn más és más játékok szórakoztatók), úgy ezek is létezhet(né)nek egymással párhuzamosan.
Két nagyon fontos különbség mutatkozik az internetes és a nyomtatott sajtó között: aktualitás, avagy naprakészség vonatkozásában, illetve a bekerülési költség (azaz a vételár) tekintetében. Első ránézésre azt láthatjuk, hogy semmi sem szól a nyomtatott média mellett: a konkurense ingyenes és naprakész. Mégis tudnának versenyezni az online "áradattal", csak ehhez a jelenleginél átgondoltabb formában kellene megjelenniük a piacon.
Úgy gondolom, az egy hónapos csúszást lehetne előnyükre is fordítani. A mai rohanó világban kifejezetten értékes lehet, ha egy olyan csokrot nyújtanának az olvasónak játékbemutatókból és tesztekből, amit (objektíve!) érdemes végigjátszani. Nem mindenkinek van arra ideje, hogy kétszáz online médiumból szemezgesse ki a neki tetsző játékokat. A másik haszna az offline médiának, hogy - bár én már régóta nem olvasok semmilyen gémer újságot - anno olyan játékokról (jó játékokról!) is lehetett olvasni bemutatókat, amelyekkel nem nagyon foglalkoztak az online magazinok, legalábbis a magyar nyelvűek (pl. Massive Assault, Silent Storm). Jó eséllyel elszalasztottam volna ezeket, ha nincs róluk kiváló cikk a PC Guru-ban.
A fentiekhez viszont az kellene, ha végre nem a 12-15 éves korosztályt céloznák meg mint elsődleges olvasóközönséget, hanem a 25-30 felettieknek szóló, minőségi cikkekkel, hosszabb elemzésekkel jelentkeznének (akár a naprakészség rovására is).Szerk.: szándékosan írtam a gémer offline média jövöjéről, nem pedig általánosságban (előbbire nagyobb rálátásom volt).
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest