Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KicsiDawe #151 üzenetére
Az a gond, hogy az a kezdeti par honap nagyon is lenyeges mert minden MMO kezdeti betegsegeit nem par het alatt fogjak megoldni es 100%, hogy ez sem indul problema mentesen.
(#152) torz on borz:
Pontosan
A fizetos rendszerben az a jo, hogy azert nagyobb %-ban kiszur olyan embereket mint akik megtalalhatoak TF2, Dota2 es F2P MMO-kban. Lenyegeben a sok agyatlan h*lyegyereket akik mas szorakozasat probaljak elrontani mert unatkoznak es a keves normalis meg nem tud kikapcsolodni/szorakozni -
Szőrös
veterán
válasz KicsiDawe #151 üzenetére
párszor már tisztázva lett hogy nem lesz mikrotranzakció , legalább is az elején biztos nem.
egyébként meg ha a drágalátos forintunk nem lenne ennyire a béka segge alatt akkor kevesebben nyekeregnének a p2p miatt. bár még így is van egy réteg aki büdös életben nem fizetne egy játékért. azokért meg nem kár..
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
KicsiDawe
csendes tag
Ha kiszámoljátok akkor rájöttök, hogy nem annyira horror ár ez, bár nem is olcsó. Havi 13 euró / 15 $ (+vétel ár). Ha egyszer veszed meg, az is lenne 12-15.000 Ft. A legtöbb játékos meg fogja unni 3-4 hónap alatt, vagyis majdnem ugyan ott vagyunk anyagilag. Igazából csak az mondhatja a játékra, hogy "drága lesz", aki hosszútávra tervez vele játszani.
A mikrotranzakciók pedig nem elengedhetetlenek a játékhoz, és nem hiszem, hogy nélkülük ne lehetne tovább jutni reális időkereten belül.
Számomra mindenképpen megéri azt a pár ezer forintot már az is, hogy kipróbáljam, még ha csak egy hónapot fogok vele játszani, akkor is...[ Szerkesztve ]
-
donki
senior tag
Nem értem, hogy mi abban a meglepetés, hogy egy játék. amiben milliókat öltek, pénzbe kerül. Még ha kötelező lenne játszani, akkor megérteném a felháborodást, de nem kötelező!
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a minősége, na meg hogy kiknek az igényeit próbálják meg a játékkal kielégíteni. Szerintem a sikert nem a játék ára, hanem a scope-ja, a tervezése fogja eldönteni. Hogy milyen gyors a fejlődés, mennyi időt vesz igénybe a felszerelés összegyűjtése, stb. -
őstag
Havi 13 euró, semmi érte. Mikor cigiztem, ez az összeg kb 4-5 csomag napi ára volt . Garantált vevő vagyok rá, ha meg mégis úgy alakul hogy nem tetszik, akkor is van rá 30 nap hogy eldöntsem. Bár ha egyszer már megvásároltam akkor meg mit ér az érte kiadott pénz ha nem tolom online-ba? Mert gondolom nem lehet az erdőben bolyongani és a tájban gyönyörködni a harcosommal offline üzemmódban , hogyha nem fizetem be a havidíjat. Vagyis ha megveszed akkor érdemes kifizetni, mert akkor meg nincs értelme megvenni. Diablo 3 annyival más hogy az legalább ingyen játszható.
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Dr. Akula #146 üzenetére
Nem tudom mi lesz. A nextgen konzolok miatt is nehéz jósolni, főleg ha sikerül megegyezni a Sonyval és a Microsofttal a dupla fizetés kikerüléséről a Bethesdának/Zenimaxnak. Egy év múlva többet tudunk.
Az biztos, hogy amíg elérhető lesz az ESO, én kiválóan fogok szórakozni, legalábbis amit eddig leírtam, olvastam vagy meséltek róla azok, akik már próbálták - ezeket alapul véve, biztos vagyok benne.
Aztán majd lesz valahogy, ráérünk akkor aggódni emiatt. Túl rövid az élet ahhoz, hogy már most amiatt kapjak gyomorfekélyt (mint pár megmondóember), hogy mi lesz egy év múlva. Főleg, hogy ennyi erővel mehetnék jósolni valami cigányasszonyság mellé napszámba.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Piszkos-Fred #117 üzenetére
Így indult a D&D Online is, aztán nem lett belőle semmi. Mármint lett, csak siker nem.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz #57018880 #142 üzenetére
"Én még olyan játékról nem hallottam ami mindenkinek tökéletesen megfelelt volna, "
Pedig legalább egy ilyen van Sem a vesztes, sem a győztes nem reklamál..."Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
L_ajos
őstag
te meg még hülyébb ha a saját mondataidat sem tudod értelmezni
Felhoztad a DDO ( már igen rég megjelent ) és felhoztad a WoW szolgáltatásaid. Ha ezek nem hasonlítások egy még megsem jelent és részben be sem jelentett szolgáltatásokkal érkező játékkal akkor nem tudom mi az.
( remélem nem az sg-s kemotox vagy, mert az mindent megmagyarázna, ha nem akkor bocs az említésért )
[ Szerkesztve ]
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
törölt tag
Szerintem is tök felesleges impulzívan véleményt ütköztetni olyan dolgokról amik még erősen változhatnak, meg úgy egyébként is .
Én még olyan játékról nem hallottam ami mindenkinek tökéletesen megfelelt volna, de olyanról sem amit csak a fejlesztő meg a kutyája játszott. Amennyi pénzt befektettek az ESO-ba kétlem, hogy nagyon tragikusan rossz lehetne. Eleve tapasztalt brigádot fogadtak fel ami legalább annyit jelent, hogy el fog indulni és bele lehet tenni kellemes #n órát. Majd meglátjuk mire lesz elég az amit összekalapáltak nekünk.
Egyébként is "elvileg" van moderáció, szóval technikailag sem éri meg egymást felcímkézni
-
hunbi
tag
Mintha így indult volna:
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #138 üzenetére
A megmondó ember elhúz innen, örömödre. Immár kifejtettem hogy jelen állás szerint nem érdekel a játék, igy nem szemetelem tovább a nemes topicot
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #136 üzenetére
Még mindig leragadtál. Mint legutóbb írtam, és a cím is sejtetei, maradok a fos fizetési modell fikázásánál és a hazugságok tengerének végét megvárva talán új véleményt alkotok. Az meg nevetséges hogy már most egy AoC szintjén van....
Azért azt nézd már meg jobban mindent csumára tolva. Jah, hogy nincs még mindig gép ami futtatná? No, itt a különbség. Persze nem az hogy azóta megtanultak volna programozni.
A tűzhöz meg sosem leszel közel ( hacsak nem vagy tagja a teamnek ), szóval annyira azért ne tudjál többet mint a pór nép
A mártírkodást pedig mostanában mindenki kiröhögi. Ha annyira sajnálod, írhattad volna offba is.
én nem sajnálom. De ez az egymás mellett elbeszélés valóban felesleges. Ahogy Mester kolléga mondta és ráerősítettem: majd kiderül.
Ha meg "olyat" olvasol, menj és igyál inkább egy sört.
+ ha már tényleg elmentünk a fő meghatározástól ( fizetési modell ), gondold újra az egészet. Mi ad el egy mmo-t a piacon? A gyönyörű grafika? NEM! ( mert az átlag usernek nincs vasa ahhoz hogy ki is hajtsa ). A játékmenet? IGEN! ( mert ez az ami élteti és életben tartja a világot ), etc. Szóval a gameplay és egyéb "marhaságok" igenis szerves részei akár a "grafikának" is. Mivel hatnak egymásra.
Téma off.
Igazából igy látatlanul és visszaolvasva jól körbejártunk minden témát ( főleg azokat amikről fingunk/om nincs ) Na majd a következő körben
[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Tényleg hagyjuk, mert write only üzemmódban dolgozol. Ha nem tudsz gameplay, fizetés, endgame és egyéb dolgok figyelmen kívül hagyásával csak és kizárólag a látvány tekintetében két dolgot összehasonlítani, és nem érted, hogy a tesztelők szerint a félkész ESO nagyjából egy Skyrim alapjáték, NWO vagy AoC grafikai szintjén mozog (nem gameplay, nem ui, nem fizetés, nem endgame, semmi, csak gfx), akkor ott nem velem vannak a bajok.
Örvendtem a szerencsének, sok sikert a legendaryhoz, tényleg ne folytassuk.
utóirat: tudom, én vagyok a bunkó f*sz, meg nagyképű, stb - de annyit engedj meg nekem megjegyezni, hogy van némi fogalmam az ESO gameplay részéről, több, mint gondolnád. De mégegyszer, nem gameplay elemekről fogok vagy akarok beszélgetni, mert azt úgy sem hiszed el addig, amíg ki nem próbáltad te is a bétát, ennyi. No offense.
A topik olvasóktól pedig én kérek elnézést, nem akartam a vasárnapi estét ezzel terhelni, de néha vagyok olyan hülye, hogy nem bírom megállni, hogy ne kérdezzek rá valamire, ha "olyat" olvasok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Round 1: Fight... ja ize, mar megy?
Majd ha kijon a jatek valakinek ugyis igaza lesz de addig meg valamelyik MMO-ban keressetek meg egymast es tobb oras Duel amit tudok javasolni
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #132 üzenetére
Azt is mondtam hogy MMOval hasonlítsd össze és ne a Skyrimel már. Mi a franc köze van hozzá? ( játéktechnikailag ) Hasonlítsd össze az AoC, Lotro, TSW, Defiance stb. -vel. Azok MMORPG-k. De a grafika a mai játékokban meghatárózó szerepet ölel fel a gameplay szempontjából is. És ismét csak te hoztad fel példának a Neverwintert - amire én reagáltam, mivel a játékot vettem alapul, amibe beletartozik minden amit felsoroltál. ( és még ugy is gagyi - nálam ez határozza meg a gagyit ). De amugy is én az üzleti modellt fikáztam és a grafikára a középszerű szót használtam. Ami az én véleményem. Pölö egy Lotro még ma is szinesebb, szagosabb, élőbb, öszetettebb, emberbarátabb, UI barát, mint az e játékból mutatott "megvalósítások".
Jövök itt gameplayel: a 20 perces dungeon run talán elkerülte a figyelmed? Rémlik? Az nem gameplay volt? Há?
Igen, nem hiszek az ilyeneknek - vagy inkább nem érdekel. Dá látom, nem sikerült ebből sem felfognod az ég világon semmit.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Továbbra sem értem - no offense - hogy amikor a GRAFIKÁRA azt mondják, hogy az ESO jelen állás szerint kb úgy néz ki, ha nem szebb, mint a Skyrim, akkor hogy jön ide a gameplay, endgame, meg ilyesmi...
Gratikáról, megjelenítésről beszéltünk. Te igénytelennek neveztél valamit, én rákérdeztem, mit?, erre te mondtad, hogy hasonlítsam össze a grafikát, erre írtam, hogy azoknak mi a véleménye, akik élőben látták. - erre te folyamatosan jössz nekem a gameplay meg hasonlókról, amelyet persze nem láttál, de valahogy mégis csak hiszel valakinek - vagy látnok vagyok - de ezt hagyjuk, nem fogok ezzel vitatkozni.
Most érkezett vissza a kolléga, aki 2 órát játszott Kölnben a játékkal tegnap reggel, készül a beszámoló és este/holnap elérhető is lesz az élménybeszámoló. Én elhiszem amit mesélt - neked nem kötelező -, ott majd olvashatsz a gameplay elemekről, bár úgysem hiszel az "ilyeneknek"
Tényleg több sebből vérzik, ebben egyetértünk.
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #130 üzenetére
Nos, hogy is van ez? Egyáltalán akkor miröl is beszélünk? talán te tapasztaltad? Szerintem nem, mint ahogy senki közülünk. De a látottakból/mondottakból kiindulva azért már van miről beszélni.
tehát egy single játékot hasonlítgatnak egy mmo-hoz mert a neve ugyanaz. gratulálok hozzá. Nagyon ügyes emberek azok is. Nem is ám mmo piacról ( A kategória ) szednének valami összehasonlítási alapot, hanem a "házon" belüli címmel pedáloznak. Ez a beszélgetés a részedről és a részemről is egyre több sebből vérzik.
Neverwinter? Aminek még mindig nincs end game tartalma? és a kasztok is hiányoznak? ( nincs HUNTER!! WTF! ) AoC jobb példa, bár azzal meg már a kutya sem játszik ( én sem - baromi jó érzés a tudat amikor megveszed a játékot, a kieget, beleölsz jó sok időt szintezésre, és a végén ugy elrontják unbalanced áligatással mit a fene - f2p előtt ).
És miért hagyjuk? talán valamely ismerősöd ott dolgozik, hogy igy kimered jelenteni hogy csak hiszti volt? Vagy tudsz valamit, mit tobb százezren nem?
nem érzem kötekedésnek, és nem is emeli a pumpámat ( dió 3 annál inkább ), jól el vitatkozunk egy még messze kész sem lévő játékról.
Én örülnék a legjobban ha összejönne, és meg is venném. De a jelenlegi álapot szerint, ez messze belesavanyodhat a középszerű mmo-k közé, és ettől tartok. Már a világa miatt is kár lenne érte.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
"Ne haragudj ha nem érdekel más véleménye és magam szeretem megtapasztalni, majd eldönteni valamiről hogy az jó-e vagy sem."
"És mivel tapasztalni még nem tudom"Szóval, még nem volt rá lehetőséged hogy lásd, miről is beszélsz, de már véleményezed. Hogy is van ez akkor Lajos? Skyrimet mint hasonlítási alapot hozzák fel azok, akik próbálták, hogy lehessen kötni, viszonyítani valamihez a látványt. Nem én hoztam fel példának, csak idézem. Én az AoC-t és Neverwintert hoznám fel, ha példát kellene mondani.
Itemshopot hagyjuk, az önmagát gerjesztette hiszti volt, egy félresikerül mondat miatt.
Elnézésedet kérem, mert látom, hogy erről beszélni csak bosszant téged, és tartva a későbbi emelt hangúbb hozzászólásoktól, inkább nem is kérdezek ezúttal már semmit sem - nem szeretném ha esetleg kötekedésnek éreznéd ezen kommentjeimet. Továbbra sem értem a kirohanás alapját, összefüggését, de valószínűleg ez már így is marad.
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #128 üzenetére
Ne haragudj ha nem érdekel más véleménye és magam szeretem megtapasztalni, majd eldönteni valamiről hogy az jó-e vagy sem. Ha te nem ilyen vagy, az a te rálátásodat befolyásolja.
És mivel tapasztalni még nem tudom, igy a marketing dumát ( meg az esetleges lefizetett ajnározókat ) nem veszem be. Az eddig elénktárt üzleti modell pedig siralmas. megrebesgetik az itemshopot, majd jön a háborgás - és gyorsan kijelentik hogy ott semmit se akartak igazából. - hát hogyne.
És mivel a játék érdeméről beszélni elég nehéz, igy igen... pénzügyi, üzleti oldalról lehet róla "beszélgetni".
Az meg már rég nem érdekel hogy mire esküdöznek, meg mennyi szenny árad a szájukból a hazugságaikkal. Majd ha már a kezemben lesz ( akár igy, akár ugy ) és tapasztalatot szerzek, pontosítok és talán ha nem vernek át, az első cég lesz akinek valamennyire adok majd a szavára. Addig porhintés az egész.
A Skyrim meg borzasztó rossz példa volt, mivel ez MMORPG! igy az ég világon "semmi köze hozzá". Ha már példázol, mmo fronton találj rá példát. Mivel én eddig mmo-król beszéltem és nem a Skyrimről stb. ( ami nekem is megvan és imádom ) + ugye MMO-nál érdekel lenne a modding, ami pölö a Skyrimt is életben tartja!. + az hogy egy 5 gépes hálózaton szebb mint az alap Skyrim az ég világon semmit se jelent. Majd amikor 300-700ezer ember kapcsolódik a szerverekre, kíváncsi leszek hol lesz a grafika. Megmondom, sehol: mert ha azt szeretnék hogy a netkóddal együtt emberesen fusson, áldozatokat fognak hozni ( azt meg majd nem kötik az orrodra hogy a HIGH grafikai beálítás alatti - grafika minuszolás is jelen van, a teljesítmég kedvéért. + az usert se hiszem hogy ultra high grafikán nyomja majd a raidet ahol 5 fps-e lesz, DE! nagyon jól fog kinézni.
Addig ez bizony marad középszerű, és nem csak a grafika, hanem a darabos mozgás, animáció, spell effect stb miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Jó, Lajos, akkor ha az anyagiakon kívül nem tudsz másra gondolni, akkor hagyjuk.
Vicces, hogy az összes ember, aki játszott "ÉLŐBEN" a bétában vagy a rendezvényeken az ESO-val, azt emeli ki, hogy grafikában szebb, mint a modok nélküli alap Skyrim, (úgy, hogy az effektek és a highres texturák csak most kerülnek bele a játékba), és tényleg úgy néz ki a játék mozgásban is, mint, ahogy a hivatalos screenshotokon.
Köszönöm a válaszod ennek ellenére.
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #124 üzenetére
Nem igaz. tapasztalat alapján. EQ2 óta az ÖSSZES! havidíjas mmo-hoz volt szerencsém ( és van 2 amivel a mai napig játszom a sikeres f2p-re állás óta, és van 1 ahol még pár eurót is hajlandó voltam áldozni extrára ). Szóval nem kell a fellengző duma, tapasztalatból beszélek és nem dühből.
Nézz meg pár régebbi MMO-t és hasonlítsd össze a grafikáját ( a lore és történetről ne beszéljünk, hiszen még "nincs" ), és majd meglátod mire is gondoltam. Én is tartom a véleményem.
-
törölt tag
válasz GypsFulvus2 #121 üzenetére
Nem kell teljesen lemondanod róla szerintem. Egy ismerősnél is kipróbálhatod a játékot, én is így fogok tenni valószinűleg. Valaki szinte biztosan ráveti magát akit ismerek, megkérem "haggyjátszak" vele egy fél órát aztán élesben kiderül milyen. Ennek az is az előnye, hogy betekinthetek a "későbbi" területekre is.
Ha tetszik akkor 3-6 hónapra előfizetek a kedvezményesebb áron. A türelmesebbek szinte biztosan kihozzák az egészet a teljes ár 60-80%-a küröl.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Látod Lajos, most is csak a pénz alapján ítélsz meg egy játékot, és a dühöd alakítja a vélményed. Ám legyen, nem értek egyet vele, de elfogadom.
"Félig igénytelen munka"
Ezt viszont muszáj vagyok megkérdezni. Kifejtenéd, hogy mire értetted az "igénytelen munka" kifejezést?
-
L_ajos
őstag
Te is nagyon okosan hasonlítgatsz egy 10 éve piacon lévő játékot egy még megsem jelenthez. A jövőbelátó képességedet kihasználva, priviben jöhet a lottó 5ös.
Ha meg nem lenne alja újságírói réteg, a bűdös életbe nem tudná ennyi részletet.
-
kemotox
addikt
válasz #57018880 #120 üzenetére
De DDOnál már az elején lehetett látni, hogy szükség lesz rá - ESO esetében reméljük nem lesz ilyen. Én bízom benne, várom a játékot, imádom az Elder Scrollsokat. Eddig nem játszottam havidíjas játékkal, de ezt mindenképp ki fogom próbálni, nagyon tetszik eddig a videók alapján. (Béta behívómat is várom már egy jó ideje)
Mellesleg pont ilyen szolgáltatások vannak Wowban is: név csere, faj csere, szerver váltás, stb. Még se megy a sírás, hogy freetoplay meg pay2win meg mittomén. Itt se volt szó másról, csak az alja bulvárgamersajtó felfújta nagyon a dolgot.
-
-
L_ajos
őstag
válasz Piszkos-Fred #117 üzenetére
Azért ha a szívüket-lelküket beletennék nem igy nézne ki ahogy. Félig igénytelen munka, sok porhintéssel. Egy olyan világban ahol már rég leáldozott a havdíj ( wow, eve -t hadjuk, mert az tudjuk miért megy még ). Ha csak a f2p címeket nézem, mind fellendült ( 250-400% os profit az előfizetőivel szemben ), igen ott is van itemshop, de máris gusztusosabb az ha csak azért fizetsz amiért szeretnél. Nincs már a megjelenés előtt az orrod alá dörgölve hogy fizess, és majd még fizess, és ha ez megvan, utánna persze még fizess. Főleg egy ediig "középszerü" mmo-ért.
A szegény fejlesztőt meg qurvára nem sajnálom. messze nem hal éhen, nem azért sír nap mint nap hogy nincs mit enni, venni, költeni. Erről jó lenne már leszokni. ( majd ha nem ferrarival, meg bercivel meg 6000köbcentis autócsodákkal és medencés házakkal operálnak, talán egy pillanatra sajnálom őket ).
Szóval, mint a nagyok példájából is kitünik, ez nem fog hosszútávon működni, ami már borítékolható igy messze a megjelenés előtt. De idő mint a tenger, sok minden változhat még.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Dr. Akula #114 üzenetére
"Ennyi erővel a levegőre is ki lehetne venni mondjuk napi 10 rongyot, hiszen azt is nézhetjük úgy hogy szolgáltatás, és megér ennyit az életed, nem?"
Hát - #kekec mode on - ha naponta nem is, de havonta fizetünk ennyit minimum, hogy legyen "jó" levegőnk
Én továbbra is azt mondom, hogy ha a játék megéri és a játékost kikapcsolja, szórakoztatja, kizökkenti a napi mókuskerékből, akkor az a 3500 Ft semmi mindezért. Ha valaki nem tudja kifizetni, vagy elvből nem fizet játékért, vagy egyéb okok miatt nem hajlandó elfogadni az ZOS által közzétett feltételeket, akkor minél hamarabb továbblép ezen a problémán, annál hamarabb tud fókuszálni örömtelibb dolgokra. De ne azok legyenek a "szemetek", akik hajlandóak fizetni, illetve ne kezdjük el szidni a játékot vagy a készítők anyját, azokét, akik 2009 óta (bár 2007-ben indult, de 2009-től zajlik az effektív munka) dolgoztak valamin, szívüket, lelküket beletéve.
Az a vicc, hogy aki játszott a bétával, vagy 20-30 perceket a kiállításokon, azok 99%-a el van "ájulva" a játéktól, és nagyon tetszik nekik az "online Skyrim". Az esetlegesen valaki számára nem elfogadható fizetési modelltől a játék nem lesz/lett rosszabb 2014 tavaszán, a kettőt kár összemosni.
Senki sem tudja, mennyire lesz sikeres a p2p modell. Maga Matt Firor is mosolygott és bólogatott az interjúban, amikor kellemes német akcentussal megkérdezte tőle valaki, hogy van e B terv arra az esetre, ha a p2p nem jönne be. Van rá tervük, nem hülyék ezek - bármennyire is hiszi ezt sok ember, nem most jöttek le a falvédőről a fejlesztők -, van B terv, de egyelőre az A tervre koncentrálnak, és akarják a közel tökéletes játékot letenni az asztalra. Mert akkor lehet, hogy bejön a rendszer, ha megéri fizetni érte.
-
törölt tag
Attól függ, hogy megy majd az üzlet, ha kell a boltba powerup akkor lesz benne. DDO-nál sem volt kezdetben szinte semmi teljesítménynövelő, aztán fokozatosan kis léptekben megjelentek a cuccok.. Én már régóta felhagytam a játékkal, akkoriban +3 All-stat volt a boltban, nemrég néztem +5-nél tartanak, illetve gondolom régi raidek cuccait is elkezdték azóta "kiárúsítani".
Amint a rendszer kész van, onnantól erőfeszítés nélkül lehet adagolni bele a dolgokat.
-
kemotox
addikt
Nem olvastam végig a topicot, csak a végéről egy-két kommentet, úgy látom ide még nem jutott el a hír:
NEM LESZ MIKROTRANAKCIÓ
Nevedet tudod megváltoztatni, szerverváltás meg ilyesmik lesznek. Semmi Item Mall vagy ilyesmi. -
Dr. Akula
félisten
válasz Piszkos-Fred #99 üzenetére
Ennyi erővel a levegőre is ki lehetne venni mondjuk napi 10 rongyot, hiszen azt is nézhetjük úgy hogy szolgáltatás, és megér ennyit az életed, nem?
"an, hogy hetekig be sem kapcsolom a tévét"
Én lassan 10 éve. És mint az aláírásomból látszik, nem a pénz miatt.[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
Ez a játék immár kuka...
-
törölt tag
-
Mardel
őstag
Meg hozzatennem, hogy mintha a live goldot azert vezettek volna be, hogy a sokszor emlegetett a bevetelhez kepest bagatel szervereket valamibol fent tudjak tartani a szegeny agrol szakadt kiadok. Most konzolokon ezt 2*fizettetik meg a jatekosokkal. Itt meg beleszamit az is, hogy multiplatform jatekoknal a legtobb eladast a konzolok generaljak.
Is itt is rajtuk is fog mulni hogy a ps plus vagy gold live elofizetes melle benyelik-e meg a TESO havidijjat is.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Wolverine
félisten
A TESO modellje azonos lesz a WoW-éval. A Blizzard Store-ben Európában most már háromféle in-game item vehető: 3 db sisak Transmogrificationre (azaz stat nincs rajta, csak a skint kapod meg) 12 euróért, mountok 20 euróért, vagy non-combat petek 10 euróért - a havidíj 13 euró. Mindhárom tisztán kozmetikai jellegű cucc és a világon semmilyen előnyöd nem származik belőle. Ázsiában lehet majd olyan potit venni hamarosan, ami dupla xp-t biztosít x ideig az elhasználása esetén, de ott egyrészt igény van ilyen cuccokra, másrészt ők nem havidíjat fizetnek, hanem percdíjat.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
satz18
őstag
válasz Wolverine #106 üzenetére
Teljesen igazad van, de ez tök jó, mert így én ingyé játszom. A bf3 100 magyar forintomba került a d3 ért mondjk kifizettem egyszer a teljes összeget, de egy fillért sem költöttem RMAH-ban, szóval nem "fizettem elő" tesóm még 100 eurót ki is szedett RMAH-ból. Előfizus játéknál más a helyzet ott nekem is mindenképpen fizetni kell. És ezért nem játszom pl a wow-al, pedig nagyon jó játéknak tartom.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Mardel
őstag
válasz Wolverine #102 üzenetére
Lehet, annak ellenere az xbox gold egy premium szolgaltatas, es nem szukseges a jatekokhoz, ha nem szeretnenk multizni.
Masod sorban azert a penzert nem 1 hanem tobb jatekkal jatszhatsz online, es mostanaban ingyen jatekot is osztogatnak goldos elofizetoknek, TESO-nal meg gondolom a DLC-kert is par havidijnyi osszeget kell kiizzadni.Ha valamivel hasonlitani akarjuk es TV akkor az az HBO csatorn(ak) kulon havidijja a legtobb szolgaltatonal.
De annak a nezettsege is jo 10-15 eve volt nagy.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Wolverine
félisten
A D3 szervereinek fenntartásáért fizetsz az RMAH-ban, ott ugyanis a Blizzard lecsíp minden tranzakcióból 15%-ot. A Valve-nál ugyanez a helyzet a Steam finanszírozását nézve. A freemium és buy2play MMO-kban ott vannak a különböző item store-ok. Ez teljesen közös minden esetben: a folyamatos szolgáltatás árát be kell szedni, ellenkező esetben be kell csukni a boltot.
A BF3-nál ezt a célt a DLC-k szolgálják...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
satz18
őstag
válasz Piszkos-Fred #104 üzenetére
Ez jogos, de annyiból ide tartozik, hogy miért is kéne fizetnie az embernek egy olyan dologért amiért nem lenne muszáj. A villanyért kell mert fogyasztod, a gázért stb. Diablo 3-ért BF3-ért stb nem kell fizetned csak egyszer. Beletolsz 400 órát és utána ha van kedved még 400-at. Annyit amennyit akarsz. Soha többet nem kell érte fizetni. D3-ban is fent kell tartani a szerókat, meg BF3 ban is meg minden játékban ahol dedikált szerverek vannak. Ugyan úgy ahol az ember azt mondja hogy ő márpedig nem akar fizetni 720p@30 ért havonta, inkább ingyen tolja 1080p@60-ban. Ugyan ez igaz itt is. Ott a GW2, számtalan f2p játék, meg persze a nem MMO-k. Rengetegen xboxoznak, akkor miért is ne fizetnének feleslegesen pénz MMORPG-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
A tv tisztán szórakozás, mint egy MMORPG - az analógiát tökéletesnek tartom. Vagy akár említhetem az Xbox Gold-előfizetést... az se jelenti azt, hogy a szabadidődben állandóan játszanod kéne.
-
wikings2
őstag
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Mardel
őstag
válasz Piszkos-Fred #99 üzenetére
Ngc cool es axn miatt mi a csapbol is folyo mindig tv extrara fizettunk elo 999 Ft/ho es van benne 1 sport csatorna is (sport klub) es par egyeb.
Sajnalom, hogy a spektrum es a history channel hd mar nem fert bele.Csaladi csomagban (23 csat. +7 ingyenes) meg 1990 Ft-ert (elso 3 honap, utana 2599 Ft)
Ennek az mmonak a havi koltsege, csak 3 havi TV-s szamlankat fedezi, vagy a netem kb. 60%-at.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Dr. Akula #98 üzenetére
De ha azt nézed, hogy lemondasz havi 2 darab pizzáról, vagy havi egy mozifilmről, akkor is ugyanott vagy, ha előfizetsz egy 24/7-ben elérhető játékra. Pl, huszonsok éve fizetek kábeltévéért, de leszámítva pár nagyobb sporteseményt, van, hogy hetekig be sem kapcsolom a tévét, maximum a reggeli híradót hallgatom meg, hogy felb*sszam az agyam a sok baromság hallatán, amitől fel is ébredek hamar - ha a kávé nem hat gyorsan.
Ennek ellenére semmi bajom azokkal, akik csak az alap magyar csatornákat nézik ingyen, vagy mindigtévével vagymirák ez most, ami a csapból is folyik. Csak akkor ezen emberek ne akarják megmondani (és bebízonyítani) nekem, hogy én vagyok a hülye, amiért nem a királyi+kertévéket nézem ingyen, hanem fizetek havi 5 ezret a sportcsatornákat is magukba foglaló csomagért...
-
törölt tag
Annak tényleg nem sok pénz akinek ez a fő szorakozása és hobbija, csak nálunk divat rinyálni miközben..
Az átlag melós kávéval tartja magában a lelket, amit cigarettával kompenzál, hogy ne kapjon agyvérzést, meló után meg alkoholt használ katalizátornak, hogy véletlenül se kelljen értelmes döntéseket hoznia másnapig
Ez napi szinten 1/2/3 órabér a 8-ból. Így persze, hogy..
Szerintem egyébként is érdemes hosszab távra előfizetni, ha valaki nagyon bele van zúgva az adott játékba.. 6-12 hónapon már komoly %-ot lehet spórolni.
-
donki
senior tag
3500 forintot bőven megér 1 havi szórakozás. Ennek minimum a kétszeresét elveri az ember ha elmegy sörözni, vagy étterembe. Szóval erre előfizetni még spórolás is...
Remélem lesz pvp, nyílt, állandó területen, mint a DAOC-ban. Ha nem lesz, akkor valahogy nehéz elképzelni, hogy hosszú távon csak szörny irtással sikeres lesz. -
Helmoras
őstag
Szeretem a skyrimet, gondoltam is ra parszor milyen lehetne egyutt kalandozni egy ilyen nagy vilagban, ezekszerint ilyen lesz ez a jatek ami jo dolog. A havidijnak nem orulok jobban tetszett volna egy egyszer megvasarlos utana frissulgetos rendszer mint a gw2 ott ez nagyon jol mukodik, jo tudom van gemshop de azzal sem lehet hatalmas elonyokhoz jutni...
-
Mardel
őstag
válasz Wolverine #86 üzenetére
Kozel sem osszehasonlithato a net, tv, telefon peldakkal.
Ezek ma mar a hetkoznap reszeive valtak, az mmorpg elofizetessel szemben barmelyik csaladtag, haver, stb. tudja ugyanugy hasznalni uj elofizetes nelkul.
A telefon es a net sokaknak uzleti celbol is kellhet (kisebb vallalkozasok) fax, email, stb. Egy mmorpg elofizetest a jatekon kivul semmire nem lehet hasznalni.
A fent sorolt elofizeteseknel szokott lenni kb. 1-2 honap turelmi ido, hogy az elozo havi szamlat rendezd es fizetesi hatarido utan kb. 8 nappal ketyeg a kesedelmi dij.
(A kb. ertekeket az ASZF-ben, vagy a szolgaltatonal erdeklodve pontosabban meg lehet talalni.)[ Szerkesztve ]
-
hunbi
tag
Úgy látom nem tud behatolni sok agyig a felismerés fénye. Pedig az üzenet világos, lehet nagy az arc de utána meg kell fizetni az árát.
Oh yeah nagyhatalmú halhatatlan bioware a hatalmas ip vel és fanatikus követőkkel... TOOOOOR !
(még megy egyáltalán?) -
GeryFlash
veterán
válasz Piszkos-Fred #89 üzenetére
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Wolverine
félisten
válasz GeryFlash #87 üzenetére
A ruha skinjének megváltoztatása ingyenes a játékon belül, csak goldba kerül.
Amiért a WoW-ban fizetni kell: költözés, nemváltás, fajváltás, névváltás. Amiért fizetni lehet: petek és mountok. Ennél több cuccal rendelkező item store-t egyelőre csak Ázsiában terveznek bevezetni, mert ott kimondottan igénylik a játékosok, és az is béta állapotú jelenleg."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz GeryFlash #87 üzenetére
NEM LESZ mikrotranzakció, 3 órája cáfolták, linkeltem is korábban (mégegyszer nem fogom, nem akarok önreklámot)
Hajjal és "barbershoppal" nem tudom mi a helyzet, csak remélem, hogy lesz az ESO-ban, mert sajnos ebből a szempontból én igénylem, sokszor variálok ilyeneket játékokban (de ez már az én szoc problémám)
Transmogh vagy "skin csere" alapból lehetséges lesz az ESO-ban, ez már hivatalos és működő rendszer.
Ahogy a GW2 vagy AoC féle városi, "social" ruházat is jelen lesz, a tabardokkal és egyéb "álruhákkal" egyetemben. Utóbbi hasonló lesz, mint a New Vegasban, vagyis megteveszthetjük velük a népeket, másként megoldva egy-egy kvesztet.
DLC 4-6 hetente jön, de inkább nevezzük content patchnak, és ezek ára BENNE VAN A HAVIDÍJBAN - lefordítva magyarra: i-n-g-y-e-n-e-s. Ez is hivatalos.
Reklámokat nem tudom, utoljára a Blizznél olvastam, hogy próbálkoztak ötlet szinten ilyennel, de szerintem ők is lemondtak róla.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Az speciel nincs (névváltoztatás) ingyen, fodrász van, és azt hittem a ruhádat skinjét is lehet változtatni már. A tabard meg amúgyis azt csinálja. Nem trollkodok, de az előfizu+mikrotranzakció tényleg sok, tényleg már csak dlc kéne meg reklámok is. Szerintem.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Wolverine
félisten
válasz Piszkos-Fred #84 üzenetére
Sehogy. Ha lebuksz, a Blizzard törli a játékidődet és az accountod frozenné válik, kárpótlás nélkül.
#75: ja, és ha nem fizetsz telefonszámlát, akkor az a cég is bannol a hívási lehetőségtől, mi?
-
törölt tag
válasz Piszkos-Fred #78 üzenetére
Van aki nagyon ra lesz allva a dologra de van akinek sima jatek mellett is osszejon majd annyi, hogy neha-neha egy honapot nem sajat zsebbol fizet ki hanem bvaltja a dolgait feltoltesre. Ez meg mindig jobb mint a semmi szerintem. Amugy meg minden MMO-ban szinte sokat kell farmolni ha cuccok vagy mount, skin-ek kellenek. Most nem csillamponira gyujtenek majd hanem ingyen jatekra
Nekem semmi gondom nem volt a havidijjal de le is irtam miert jobb mint az atlag F2P. Nem gond ha kell valamiert fizetni addig ameddig latom ertelmet -
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz GeryFlash #82 üzenetére
Azért a wowban is elköltöttem már 50-60ezret csak transferre meg név változtatásra az elmúlt években, nem hiszen, hogy az elmúlt fél évben ingyenessé vált volna (nem néztem, de javíts ki ha tévedek).
Golddal hogy fizetsz elő a wowra? Hivatalos formulákat lécci, ne goldseller vagy goldexchange trükköket, mert akkor végre lenne mire elkölteni a pénzt, amelynek semmi de semmi értelme (főleg, amióta már a mountok is accountra szólnak, nem kell költeni chopperre sem - az legalább lenullázott néha egy-egy altnál )
-
Ribi
nagyúr
válasz GeryFlash #82 üzenetére
Igen? Pl név változtatás? Most tényleg megmutattad, hogy csak itt trollkodsz...
Piszkos-Fred: tipikusan azok lökik itt a hülyeséget akik még sose fizettek semmiért és gőzük sincs ezekről.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Azért abban egyet érhetünk, hogy nem lesz egy olcsó játék, ezeket a dolgokat a wowban meg tudod szerezni, és tudsz változtatni is mindenen.
-
GeryFlash
veterán
Mindig így kezdődik, amint esni fog az előfizuk száma majd lehet. Hány olyan példa, ami átment pay to winbe? Sw TOR, bf heroes, stb
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz #57919488 #76 üzenetére
Tudom, olvastam. De tényleg azt hiszed, hogy azok, akik sírnak mint fürdősk*va a bejelentés óta, ki fogják farmolni, össze fogják szedni az EVE/WS előfizetéshez szükséges, feltételezem nem kevés anyagi vagy egyéb javat? Lesz rá idejük? Szórakoztató lesz ezt csinálni? Nem veszi e el ez a "munka" a többi lehetőség elől az időt?
Most nem egyszerűbb havonta kifizetni vacak 3500 Ft-t, és szarni az egészbe, csak játszani és szórakozni, nem foglalkozva azzal, hogy elég lesz e az X órában farmolt pénzem az előfizetésre?
Elavultnak lehet, hogy elavult, de ha működik - kiderül egy éven belül - akkor attól még használható.
-
Ribi
nagyúr
-
törölt tag
válasz Piszkos-Fred #72 üzenetére
Attol ez meg elavult modell. Ami most meg mindig uralkodo az a WoW. EVE-ben ki lehet termelni a havidijat. EQN jatekban eladhato kornyezeti es egyeb targyakhoz RMAH fele dolgot fog hasznalni. WildStar-ban szinten ki lehet termelni a havidij arat.
Tehat nem nyers havidij fizetesrol beszelunk hanem felujitott verziorol amiben akar csak 1x kell kifizetni az alapjatekot es a utana csak a jatekoson mulik, hogy mennyire ugyes -
GeryFlash
veterán
Az nem semmi 6600 2 hóra, és pay to win, éljen, remélem lesz hozzá dlc is
-
Wolverine
félisten
válasz #76144018 #70 üzenetére
Nem bannolnak, csak a játék ellenőrzi az accountod és ha nem aktív, akkor jelzi, hogy nem léphetsz be játszani. Amúgy bőven van példa 10+ éves MMO-kra is, amikkel máig lehet ugyanúgy játszani, mint a legelső napon
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz #57919488 #71 üzenetére
Valami csak "lehet a levegőben", ha a wildstar, a FFIVX, az ESO (és valószínűsíthetőleg az EQN is) ezt a modellt veszi elő újra. Három AAA projekt esetében a fejlesztőket tényleg olyan hülyék lennének, hogy nem tudják, mire vállalkoznak 2013/14-ben? Ők sem barlangban laknak, tudják nagyon jól, hogy mi történt az elmúlt időszakban.
A P2P rendszer igenis életképes, "CSAK" az új tartalmat kell adagolni, hogy az ember ne kezdjen el unatkozni, mert ott vége a mesének. Erre az ESO-nál felkészültek, a 3 x 120-150 órányi szintezős küldetésnek mire a végére ér a játékos, elvileg jönni fog az újabb, 15-20 órákat biztosító content patch, majd megint, stb-stb.
Ha ezek nem üres ígéretek, és tényleg megvalósul, akkor bizony igenis lesz jövője a p2p-nek. 3500 Ft semmi, egy szolidabb borravaló manapság, bárki ki fogja tudni fizetni, csak kapja meg érte azt, amire vágyik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #76144018 #70 üzenetére
A havidijnak mar nincs jovoje. Nem ertem miert ezt az elavult dolgot valasztottak ami mar csak 1-2 mai jateknak megy es az osszes tobbi bebukott vele.
Ma mar egesz jo dolgokat talaltak ki a F2P kategoriaban amiert azert megis fizetnek az emberek mert megszerettek a jatekot es egy kis osszegnek tunik a dolog de valojaban tobbet fizetnek ki mint a havidij mellett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De ez most mi, megveszem a játékot tizen X ezerért, és ha nem fizetek egy hónap múlva kibanolnak? Akkor dugják fel maguknak. Meg ha sok sok év múlva újra elővenném, nem tudok majd játszani mert nem mennek a szerverek?
Engem innentől nem érdekel (meg egyébként is, TES mmo... de még reménykedtem, hogy értelmes játék lesz, de így ez csak pénzhajkurászás.)
Lehet én vagyok a kispisti meg kisbenő, de nekem ez a véleményem. A játék még lehet, hogy jó lesz, csak én nagy ívben teszek rá.[ Szerkesztve ]
-
IG-88
tag
válasz Piszkos-Fred #68 üzenetére
kíváncsian várom Az a baj, hogy swtor esetén is volt béta és ott sem derült ki, hogy mekkora hiányosságokkal rendelkező játék és előfizettem sokad magammal.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
-
IG-88
tag
válasz Piszkos-Fred #66 üzenetére
NA így már oké Open beta meg nem szokott lenni csakúgy, hanem pre-order keretében. Legalábbis ez a mostani bevett szokás.
-
Ribi
nagyúr
válasz Sanchez638 #62 üzenetére
"Mindenből csak a pénz kell?" Ez most komoly? Szerinted miért csinálnak játékot? (tipp: pénzé)
myckie2: Valószínáleg a sok előrendelés és első vásárlókból már bejön egy nagyobb összeg amit nem akarnak elbukni. Később úgyis lesz trial, de aki megveszi az felér kb 3 havi díjjal. Utána már hiába nem akar vele játszani.
[ Szerkesztve ]
-
myckie2
őstag
"A játék megvásárlásával kapunk egy 30 napos ingyenes játékidőt, majd ha utána is szeretnénk kalandozni, akkor már havidíjat kell fizetnünk."
Miért nem lehet alapból egy ingyenes 30 napos játékidő és ha megtetszik akkor fizetünk.
-
Wolverine
félisten
válasz Sanchez638 #62 üzenetére
Az MMORPG-knek havi működési költsége van, amit ki kell fizetni - és ehhez folyamatos bevételre van szükség. Ahogy sokszor említettem, ez olyan, mint a kábeltv... az sem csak úgy jön a zsinórból.
-
Sanchez638
addikt
Mindenből csak a pénz kell? Nem vagyok híve a sorozatnak, és nagyon mmorpg-t se tolok, főleg ami havidíjas azt nem. De szerintem sokan nem fognak ilyeneket fizetni.
Számom az adatlapomon.
-
Szőrös
veterán
jellemző , kiderül hogy p2p lesz és pistike meg benőke máris rinyál , temeti , szarozza.
gőze sincs róla hogy milyen is de akkor is meg kell mondania mert....meg kell.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
donki
senior tag
A free játékkal együttjár a lassú, vontatott játékmenet, ahol rengeteget kell fizetni az élvezet dús játékért. Például azért, hogy a +6-os kardból +7-est tudj készíteni és ne menjen tönkre.
A havidíjas játékokban viszont ez az összeg fix, gyakorlatilag alacsonyabb, viszont cserébe ha nem sikerül növelnie a játékosok számát (általában nem sikerül), akkor előbb-utóbb kihal, mert vagy kihaltak az alacsonyabb szintű területek, vagy üres az aukciós ház.
Szóval a havidíjas konstrukció lehet, hogy a kiadónak nem jó, mert idővel elnéptelenedik, de nekünk igen. -
Ribi
nagyúr
Ércsed má meg, hogy a mikrotranzakcijóért nem kapsz semmi előnyt e. Akkor sziggyad má a wow-ot is, mert ott is fizetős a névváltás, szerver transzfer meg az időnként megjelenő "egyedi" pet/mount....
Maga a játék nem tudom hogy lesz megoldva. MMOban rendszerint nagy szerepe van a csapat játéknak. Viszont skyrimben nem tudom elképzelni milyen káosz lenne 5+ ember esetén. Kicsit olyanra számítok mint a neverwinter onlineban. Az is ott halt el, hogy 5 fős csapat a max, de taktika szinte 0. Amolyan action mmo. Így kis csapat fealing pedig kiveszi az mmo egy nagy szeletét.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
A standard összeg ebben az iparágban a 15 dollár/13 euró/11 vagy 12 font havonta (36 euró 3 hónapra és 66 euró 6 hónapra). Gyakorlatilag aki havidíjat kér (kötelezően vagy opcionálisan), az ennyit szokott kérni. Ebből tartják fent a szervereket, a supportot (példa. a Blizzardnál eredetileg a WoW megjelenésekor pár százan dolgoztak. most csak a support staff létszáma 4000 fő feletti...) és ebből finanszírozzák előre a további fejlesztést, legyen szó content patchről vagy kiegészítőről.
-
batai15
félisten
-
batai15
félisten
válasz Wolverine #53 üzenetére
Nekem nem azzal van a bajom hogy havidíj, hanem hogy sok.
most nem tudom mennyi kedvezményt adnak, de 3000x12(hónap) az mifelénk 36 ezer, ami még kocsi biztosításnak sem kevés.
És akkor ott van hogy játszanod kell vele , mert fizetel érte.
Ha lenne 1000 egy szót nem szólnék. -
Wolverine
félisten
Fogd fel ezt egy szolgáltatásként - a megszokott példáim a mobiltelefon (amit nem használsz 7/24-ben) és a kábeltv (amit szintén nem nézel állandóan, csak hogy kihasználd az előfizetést). Ez egyben válasz a #31-re is Mardelnek.
#29: tősgyökeres WoW-játékosként is azt mondom, hogy nincs igazad, láttam én már havidíjas játékot is ebben a műfajban olyan szánalmas tartalommal, aminél kapásból mondok 5 tartalmasabb f2p MMO-t.
Ráadásul a trialt sosem nyitják meg a release idején, csak utána pár hónappal, azaz erre hivatkozni próbaként eléggé öntökönszúrásnak hangzik."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
törölt tag
Ez a koszoni szepen jol van szovegtol mar a falhoz megyek es ...
Jol tartjak magukat meg mindig a konkurenciakhoz nezve de ahhoz kepest, hogy majdnem 14M elofizetobol mar csak 7M+ van elofizetve az azert nem annyira jo nekik.
Hearthstone F2P lesz es ha jol lattam akkor elegge a WoW vilagara epul, ez egy jo lehetoseg atcsalogatni az erdeklodoket ha megnujak a jatekot es kicsit nagyobb vilagra vagynak de mar az ismert karakterekkel/spellekkel(#30) Raysen623:
Melyik havidijas jateknal volt mindjart kezdesnel trial?
Aki teheti nezze meg a Beta-t inkabb a nagy vasarlas elott szvsz(#33) satz18:
Ez egy vissza nem tero lehetoseg, probald meg egyenesen megvenni az Origin-bol par het mulva es megnezzuk mennyit fizetnel ezekertHirhez:
A Guild Wars 2 lenyegesen nagy ujitast hozott az MMO-k teren de meg B2P estben sem hozott olyan nagy szamokat.
Ezt a jatekot nagyon nem jol idozitettek (elkestek, hiaba a Skyrim felvezeto sikere). Sok F2P MMO van ami konkurencia lesz es mar nem szenvednek kezdeti betegsegben ami itt meg vissza van (megjelenes utan is tobb honap lehet). -
donki
senior tag
Engem az ingyenes játékokban a sok csöves (vagy segédmunkás) nagyon zavar. Tudom, hogy elvégzik az alja munkát (arany bányászat), de zavaró, hogy erre egyáltalán szükség van.
Legyen inkább négyszeres vagy ötszörös havidíj, ne az időmmel kelljen fizetnem (szarokat farmolni vég nélkül), mert az nekem drága... -
Lenry
félisten
még mindig nem győzött igazán meg, de ha lehetőségem lesz, egészen biztosan ki fogom próbálni
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
alevan
őstag
Ez bukta lessz így.
(Peddig én támogatom az előfizetést, de a mai világban nem fogja sokáig húzni).
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Mardel
őstag
Sejtem.
De akkoriban regi gepemen ugy is diavetitesbe ment at siegeken a jatek, en meg utaltam, hogy kozelharcost kezdtem.
De a szerver letszama olyan 1500-2000 kozott volt.
Par honapja hagytuk ott az rpg-clubon a 7x-es szervert ami tavaly novemberben indult 7-8 ezer jatekossal.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stanley-B. #38 üzenetére
arra ott az angry birds, muhaha
-
wikings2
őstag
Még mindig jobb a p2p modell mint az f2p p2w -vel.
Egyenlőre hülyeség lenne leírni cska a p2p miatt a játékot, ráérünk majd akkor ha jönnek megjelenés után a gameplay videók. Egyenlőre számomra nem úgy néz ki, hogy emiatt fogom otthagyni a mostani p2p mmo-mat, de kitudja...
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
xmaas
őstag
Igenis van ertelme a havidijas rendszernek,csak amikor mikrotranzakcios rendszert is beraknak melle az mar kapzsisag a kiado reszerol majd kivancsi vagyok meddig for menni nekik.
A havidijas rendszer onmagaban annyibol jo hogy visszatarja azt a hadsereg kinai penzfarmolo/botot kicsit jobban mint a free rendszerben ahol annyí van mint a rak , es mondjuk meg annyi elonye hogy senkinek nincs elonye abbol hogy gazdag vagy szegeny es nemtud elkolteni tomenytelen mennyisegu penzt havonta azzal elerve rengeteg elonyt azokkal szemben akik sokkal kevesebbet koltenek el a jatekert.
A free rendszer jo mert sokan jatszanak, de megse jo mert a boltjuk televan ezer millio szarsaggal ami baromi nagy elonyt biztosit a sok penzes "gyereknek" akik igy pik pak megszerzik end-game cuccokat stb. amig egy normalis jatekos honapokat megdolgozik ugyan azert a cuccert , +rengeteg bot+ szar support dontse el mindenki ez mennyire zavaro szamara ,egyedul a kiadonak jo aki sokkal tobb penzt kaszal mint a fix havidijas rendszerrel
-
Raysen623
addikt
válasz Stanley-B. #38 üzenetére
Szerintem meg tudod oldani ott is De látom a weboldalt, valóban ott a logo, tehát elvileg lesz...
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Raysen623
addikt
Höh szóval imádtad a T%-ös agyament csatákat 0 taktikával? Nem csoda ha befejezted...CW barátom! Amíg azt nem próbáltad és nem lesz területed addig nem is igazán játszottál.....egy wow-os haverom mondta régebben: az élet igazán level70 után kezdődik.....amíg nincs 10-es tankod addig nem is igazán szagoltál bele a játékba....
Lehet itt beszélni ingyenességről, ami persze nincs csak azt hiszitek...játszhatsz céltalanul és csak ökörködhetsz, de én csak ezért nem játszom semmivel! Az általad bemásolt idézet pedig kizárólag az f2p-s játékokra vonatkozik! Játszani sem kötelező egyébként, aki nem akar rá pénzt szánni, az menjen tologassa a csattogós lepkét inkább, vagy játsszon single player-es játékkal....de ne magyarázza meg hogy olcsóbb az f2p, de főként ne követeljen valamit aminek a fejlesztésébe milliókat öltek....milyen alapon?A srílusom pedig ilyen, mert különben nem késztet semmi a reakcióra
-
Mardel
őstag
válasz Raysen623 #36 üzenetére
Mig mmoztam nekunk (klan) a (open) pvp volt az elmeny 16vs16, nagyobb raidek leolese elott volt 80-100 vs 80-100 is, siegen (l2, de ezt regen privat szerveren) 100 folott.
A fejlodes, a grind es a quest csak kotelezo rossz volt.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
most akkor Macre nem is jön?
-
Raysen623
addikt
Hol kapsz te 1k-ért BF3-at??? A Crysis2 nemcsoda hogy annyiba kerül, mert annyit is ért már az elejétől kezdve....De ez is csak azoknak jó akiknek nincs elég jó vasuk a jó grafikához, vagy nem szeretik a többjátékos módot....Én nem szeretem a single playeres cuccokat....és nyugodjál befele, de vagyunk még így jó páran, akik szeretnek akár 16 fős csoportba verődve elmenni egy jó kis ops-ra vagy raid-re....ott kezdődik az igazi élmény nálam...közben pedig megy a buli a TS-en....nem vagyunk egyformák
-
Akos96
senior tag
válasz Raysen623 #32 üzenetére
"De bezzeg amikor f2p-ben 1 hónap alatt simán lehúznak akár 10x annyival az nem fáj annyira ugye?"
"Természetesen nem azt mondom hogy mindig elő kell fizetni!"Most akkor what? Egy F2P játékot nyomhatsz ingyen is. Ha nem akarsz "előfizetni", akkor nem fizetsz elő, és vállalod, hogy bizonyos cuccokhoz nem jutsz hozzá, vagy épp nem fejlődsz olyan gyorsan. WoT-ban pl. teljesen jól meg van oldva szerintem, nem kötelező 10-es tankokkal nyomni, maradhatsz t8-ban és akkor azzal elvagy. Én is játszottam, nem fizettem soha, de elvoltam (a kedvencem a t5-ös Panzer IV volt). Csak azért hagytam abba, mert egy ismerősöm sem nyomta, úgy meg unalmassá válik.
Most ironizálunk, vagy mindig ilyen a stílusod?#36 Raysen623: az 1k-s BF3 rossz példa volt, mert az csak most, a Humble Origin Bundle keretében szerezhető be annyiért.
[ Szerkesztve ]
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
Mardel
őstag
Van ertelmes f2p modell is. Ugy 1-2 evig jatszottam f2p mmorpgvel ugy hogy egy fillert nem koltottem el, mert a cicoma cuccok hidegen hagytak (panda skin, pet, stb.) A verszemet kapott lehuzasokbol dunat lehet rekeszteni.
Ez csak a ceg hozzaallasan mulik, az f2p nem az ordogtol valo.
(A WoT meg engem egyaltalan nem erdekel.)[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
Egy olyan világban, ahol 1000 ft ért lehet kapni 2 db Medal of honort 2 db mirrors edget, 2 db bourn out paraediset, 2 db crysis 2-t 2 db Sims 3-at és 1 DB bf3-at!!!!!, ott szted ki a tököm fog kiadni 3300 Ft-ot egy játékért havonat. Ja és 1 db dead space 3-at, 2 db dead space 1-et, 2 db RA 3 uprisingot.
A d3-sem havidíjas, a RMAH nélkül is van élet softcore-on is, hc-n meg nincs pistike mert kihullik normal act 1-ben lv12 nél
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Rugalmatlan? De bezzeg amikor f2p-ben 1 hónap alatt simán lehúznak akár 10x annyival az nem fáj annyira ugye? Tessék már gondolkodni!
Példa: WOT ugye sokak hőn imádott játéka...
1. f2p módban max 8-as tankot tudsz kiszedni és fenntartani normális mennyiségű idő "elverésével"
2. azt követően mindenképpen javasolt pénz farmoláshoz legalább 1 prém tank: áruk 6-15k foi között
3. ha már van tizes tankod is - nekem már több is, még több pénz kell, főleg ha cw-re is akarsz menni...
Mi ilyenkor a legegyszerűbb????? Hát persze hogy megvenni a havi prém előfizetést.....ki van ez találva, csak mire erre sok agytröszt rájön, már kifizette a sokszorosát a havidíjnak...ennyi
Természetesen nem azt mondom hogy mindig elő kell fizetni! Most sem fizetek elő, de nem is tolok bele annyi időt mint régen Másik játékban viszont ismét előfizettem, mert kellenek az artifaktos rucikA MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Mardel
őstag
válasz Raysen623 #29 üzenetére
Az a baj, hogy ma mar keves embert lehet ravenni, hogy havonta fizessen egy jatekert.
Foleg, hogy mostanaban jonnek eleg jo jatekok, meg a folytatas folytatasanak folytatasa.
Wow, diablo es sc2 fanokon kivul a tobbi jatekos nem csak 1 jatekkal jatszik eveken at.
A havidij meg rugalmatlan, mert a 30 nap minden orajaban nem jatszol, vagy pl varatlan dolog miatt csak 5 orat voltal a jatekban ~4000 Ftert.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Raysen623
addikt
Megint jön majd a sok vérpista és nekiáll kiabálni, hogy ő már próbálta, de egy nagy szar lett a játék, azonban ha majd f2p lesz akkor visszatér és játszik majd még vele éjt nappallá téve.....Hát anyátokat pistikék!!!!
Én a magam részéről örvendek az előfizetésnek, mert az ilyen játékok sokkal jobbak szoktak lenni, tartalmasabbak, és az igazat megvallva az előfizetés mindig olcsóbb mint az f2p!!!! Ezt ma már minden értelmes ember tudja a vérnyulak nem akarják tudomásul venni...
Valószínűleg én nem fogom megvenni, mivel már nem szeretnék egy újabb MMO-ba belekezdeni és a világa nekem annyira nem jön be ezzel a belső nézetes megoldással....azért sok sikert neki!A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
IG-88
tag
Én ezt gusztustalannak tartom. Egy előfizetéses játék, ne akarjon további nyereséghez jutni, armorokkal ,skin-ekkel stb.. Én még adtam volna neki egy esélyt, ha lenne pre -order és kipróbálhatjuk pár napig kötöttség nélkül a megvétel előtt, de így köszöntem ennyire sem érdekel..
-
big-J
őstag
Nekem a dobozos+f2p jobban tetszik mint a havidíj+f2p.
A havidíj nem egy túl nyáriszünet/vizsgaidőszak barát megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
Lesz, sőt, már tervek szinten készülget a következő rész. Pete Hines-t kérdezték az Anthology kapcsán, hogy "akkor ennyi, vége?", ő írta rá, dehogy van vége, már elkezdődött az ötletelés és tervezgetés a következő TES singleplayerrel kapcsolatban.
Az már más kérdés, hogy az ESO miatt az 5 éves ciklus elnyúlik, így 2017-18 körül várható (#tipp) a következő TES rész.
-
IreN!CuS
őstag
Leseszaromakiadot így egyben Ha fizetek szórakozni akarok nem pedig az említett arcokkal szenvedni , tapasztaltam mi lett az L2-vel amikor bedobták f2p-re...
Akos96 Aki akar játszani az megoldja én is megtudtam oldani anno suli mellett a pénz kérdését, nem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
haddent
addikt
A WoW köszöni szépen jól tartja magát. Persze, sok ez a havi díj, de aki MMORPG -vel játszik az általában csak azzal és mással nem egyidőben. Most 1 évre leosztod, olyan mintha vennél 1 évben 3-4 eredeti játékot, szerintem tűrhető, ha szereted és beszippant magába. Csak ez nem az a játék Leáldozott ennek már az ideje, a WoW úttörő volt ,időben csinálták, és hagyománynak megfelelően tartani tudják, de ennyi. (Ja meghát ott a support meg a fejlesztők is olyanok azért...)
-
Akos96
senior tag
Ez igaz, csak visszatart egy csomó normális játékost is, akiket amúgy érdekelne a játék. De ha már a játékosok szelektálása a cél, akkor arra sok esetben egy fizetős alapjáték is elég.
#23 haddent: igen, WoW tartja magát. De az már jövőre 10 éves lesz. No meg csak új eredeti játékokból vehetsz max 3-4-et. Régebbi, leárazott címekből ennyi pénzből egy teljes készletet betárazhatsz, mellé pedig még egy F2P MMO-ban is bevásárolhatsz magadnak.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Pedig kimondottan hasznos a havidíj , visszatart -szépen mondva- sok kis/nagy gyereket.....
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Akos96
senior tag
Egyáltalán jött ki olyan játék az elmúlt pár évben, aminél ez a megoldás működik máig, és nem váltottak F2P-re? A Bethesda gondolom abban reménykedik, hogy nekik sikerülni fog, mert hát ez Elder Scrolls. Eleinte lehet, de ugyanúgy be fog bukni.
Soha nem vágtam, hogy ki képes havidíjat fizetni egy darab játékra. Oké, hogy TES meg minden, de akkor is, ennyit nem ér egy játék sem.
-
Televan74
nagyúr
Kettőt egyszerre alkalmazni szerintem kapzsiság. De majd eldől hogy mit hoz a jövő nekik.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Ha ez bebukik és nem akarnak éhenhalni, akkor lesz dobozos biztosan. De az is lehet, h úgy járunk, mint Quake-vel, h a micropayment annyira bejött, h csak az onlány van... fene tudja. Sztem ez így nem lesz sikeres, de biztosan körbejárták mielőtt belevágtak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Nah, ezzel el is vérzett. Főleg ilyen díjjal, hááát, ehhez még nyugaton is megszállottnak kell lenni. A micropayment rész rendben is lehetne, de csak f2p formában. Sebaj, akkor marad a dobozos, nem onlány, kész
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Rexdemon
aktív tag
R.I.P. Elder Scrolls Online.
Téteket kérek, nemes urak és/vagy "velszebek" : a megjelenést követően mennyi év/hónap után lesz f2p eme sokra tartott játék?Victory needs no Explanation; Defeats allows NONE.
-
batai15
félisten
Csak szerintem sok a havidíjm
Satz; nem játszottál akkor sokat a skyrimmel h szted irányithatatlan..[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
Havidíjjal sztem bukta, de egy MMORPG-hez nem kell billentyűzet amúgy? Ha egyszerre 25 spellt akarunk használni mint pl a wowban, akkor azt egy kontrolleren hogy oldják meg? A skyrim is szinte játszhatatlan kontrolleres irányítás miatt.
-
-
-
Hunpriest
senior tag
Konzolon meg még Ps+ és gold live is kell majd hozzá?
-
batai15
félisten
Mert a blizard siránkozott.
-
Hááát, erre kíváncsi leszek miként sül el. A Rift elég sokáig tartotta magát, mint előfizetéses játék, de nemrég azt is f2p-re változtatták.
A Slime draws near! Command?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- UHD filmek lejátszása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest