Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz Elit3Zotya #2558 üzenetére
Ha poros környezetben dolgozol, ne erőltesd ezt a kameravédőset. Anno én is néztem másik telóra, de elég sok hsz-ben az volt, hogy összekarcolja a kamera üveget a lezárófedél alá beszoruló apró kavics vagy homokszem. Bár ha jól emlékszem, az még az N20U-nál volt, aminek teleüveg, de itt meg a mélyedés miatt tud belecsúszni az apró kavics. Ha védeni akarod az üveget, inkább ragassz rá fóliát, bár az meg a képminőséget fogja valamennyire rontani.
-
Tin
veterán
Attól függ, mire használod. A jelenlegi tesztek alapján az S21U üzemideje jobb általánosságban véve, de az S22U-nál még előfordulhatnak optimalizálások, amik javítják, bár nem valószínű, hogy jobb lenne az S21U-nál, talán csak felzárkózik mellé. A tesztekből viszont az is látszik, hogy videózás során az S22U jobb üzemidőt produkál, viszont hamarosan lejön az S21U-hoz is az S22U kamera szoftvere, szóval ott is előfordulhat változás. Szerintem azt vedd, amelyik olcsóbb, vagy amelyiknek jobban bejön a design-ja.
-
Tin
veterán
Érdemes megnézni ezt a friss videót miért nincs semmi értelme kikapcsolni a GOS-t.
Gyakorlatilag pár percig magasabb FPS-en megy, cserébe 5-6 fokkal forróbb lesz a telefon már 10 perc után, pár perc után semmivel nem jobb a teljesítménye a telefonnak, mint előtte (sőt, rosszabb), cserébe sokkal többet fogyaszt, még akkor is, amikor már visszavesz. 10 percen belül +40% fogyasztás.
Igazából a Samsung szívességet tett a felhasználóknak ezzel a GOS-al. Na jó, kivéve talán, ha valaki aktív, ventillátoros hűtést használ játék közben.
-
Tin
veterán
S21U topikban írtam róla egy hosszabb hsz-t, csodák nincsenek. Nyilván pofon ez most sokaknak, de az látszik, hogy semmi értelme nincs az SD865 teljesítménye fölé menni, mert passzív hűtéssel kitarthatatlan. Teljesítményről beszélek, nem szolgáltatásokról, codecekről, fogyasztásról és hasonlókról, nyilván a 4-5nm jobb fogyasztást tud azonos teljesítmény mellett, mint a 7nm, de ha megterheled, hiába jobb a teljesítmény, nagyobb a hőtermelés és a fogyasztás is. A hőtermelés pedig rontja az akku teljesítményét is, szóval duplán visszaüt.
-
Tin
veterán
Ennyit tud a Samsung SOC, ezért kellett a GOS-ba bevonnni minden alkalmazást. Nem tudom amúgy, hogy miért nem tudnak egy rendes és használható felületet csinálni hozzá, amin keresztül te szabályzod a telefont. Mert ahogy látszik, a korlátozás nélküli SOC melegszik, mint állat.
Ja, a Snapdragon se jobb, sőt, az még többet is fogyaszt és jobban is melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
N20U-t használtam 1 évig, aztán tavaly decembertől S21U-t. A Note tolla nekem egyszerűen kicsi volt, vettem is hozzá pár hónap után S21U (külső) tollat, azzal tök jó volt használni, már amikor kellett. De azt meg az S21U-val is tudom használni
Nekem a toll nem akkora durranás, ha tudom, hogy kell, felpattintom a tolltartós tokot a telóra, és kész. Aki használ tollat, és kell neki, annak teljesen rendben van ez a telefon, de amúgy szerintem az S21U kényelmesebb a mindennapi használatra, a lekerekített sarkok miatt.
-
Tin
veterán
3 generációval ezelőttinél hogyne lenne jobb? Még a 20-as szériáról váltva is, hiszen ott az Exynos 990 azért nem egy akkubajnok. De S21U-ról nézve semmi extra. Generációk között nincs igazán értelme váltani, hacsak nem "kell" a legújabb. Amikor a Note 20 Ultrára váltottam 4 év után, megvolt a szuperkirály érzés, de N20U-ról S21U-ra váltáskor a "semmi extra". Na jó, az S21U kényelmesebb fogni, és érezhetően jobb az akku, meg a kamera, meg a felbontás, stb. De S21U-ról... felesleges.
-
Tin
veterán
Na ma megnéztem a kiállított telókat az MM-ben. Az S22 Ultra 1 évnyi Note 20 Ultra után , és érezhetően vastagabb, amivel pont azt a karcsú és tökéletesen eltalált designt rontották el egy cseppet. Számomra persze nem új a forma, a kamerák meg a "hát jó". kategória. Összességében semmi újdonság, mintha egy picit felfújt Note 20 Ultrát látnék. Persze a korábbi S tulajoknak ez nagy design váltás, szóval nekik menő lehet.
Az S22 tök jó kicsi, az S22+ mérete meg szinte tökéletes. Designban nagyon eltaláltak, mindkettő tetszik, szerintem az idei lineup-ban ez a két telefon "modernebb", mint az S22U. Kár, hogy az S22+ alig olcsóbb az Ultránál, mert így annyira nem jó vétel, de év végén akcióban simán lehet az, ha rendesen alávágnak az árának.
-
Tin
veterán
válasz gasszisztens #645 üzenetére
Nézd, "felénk" az nem érvelés, hogy azért nem biztos, hogy a mérés pontos, mert te nem hiszel neki. Főleg úgy, hogy te kérted: Tényleg jó lenne valami igazi tudományos cikket olvasni ebben a témában.
Nem akarok bunkónak tűnni, de ezt a Facebook-érvelést nem akarom tovább, így kiszálltam ebből a beszélgetésből. Szakértsétek meg nyugodtan vélemények alapján.
-
Tin
veterán
Értelek, de emberünk kérdezett valamit, válaszoltam neki a legjobb tudásom szerint, majd ketten elmondtátok nekem, hogy "kitérdekel". Eleve ezt írtam: "2 év alatt meg kétlem, hogy néhány %-nyinál nagyobb lenne a különbség"
Most akkor mit tegyek, álljak fejre azért, mert téged meg a másik srácot ez nem érdekli, én meg válaszolok korrekten cikkekkel és számokkal a kérdésre? Téged nem érdekel, mást esetleg igen, elmondtam, én mit csinálok, és kész.
És bocs, de nem sarkítottam semmit. Számokat közöltem, amiket alá is támasztottam. Ugyanaz van megint, mint a telefonos merülős vagy a töltős teszteknél, amikor megkérdőjelezed a számokat. Megértem, hogy neked mindegy, de a számok attól számok maradnak, a kérdés meg kérdés marad, és amíg az ember azért gondolkodik, inkább hisz a számoknak, mint a véleményeknek. Persze, a Facebook megjelenésével ez eltolódott, de egyelőre ez még nem a Facebook.
Szóval én megértem, hogy amikor suliba jártál, és a tanár felhívott felelni a 13. századi történelemből, te azt mondtad neki, hogy "kit érdekel" (ami persze jogos), de ő mit értékelt, a (helyes) helyzetmegítélésed, vagy a tudásod?
Ne veszekedjünk a számokon.
-
Tin
veterán
A táblázat remekül megmutatja, hogy hol nyírod legkevésbé az akkut, viszont azt is bemutatja, hogy ezzel limitálod a felhasználható energia mennyiségét. Az arany középút a 25%-85% között van, ahol még mindig kiveheted az akku 60%-át, szemben az ennél sokkal jobban "nyíró" 25%-100% között, és a különbség mindössze 15%. Egyébként az is jól mutatja, hogy az 50%-100% töltés is sokkal rosszabbat tesz az akkunak, miközben ott nem is 60%-ot hanem csak 50%-ot vehetsz ki belőle.
Így elég logikus, hogy van értelme a 85% felső limitnek, és annak, hogy lehetőleg ne hagyd 25% alá merülni az akkut. Az oké, és világosan látszik, hogy ileyn 5-10%-ról beszélünk, és elég nagy időtartamban, de ez a cikk az elektromos autókról szól elsősorban, ahol azért nem 74€ egy gyári akkucsere, mint egy Samsung flagshipnél (megnéztem, hivatalos szerviz ár).
Az eredeti kérdés arról szólt, hogy mikor "térül" ez meg, és mennyire. A felhasználói szokásokból kiszámolható. De nem tudom, hogy olyannak, aki pl. folyton tud tölteni, mert mondjuk irodában dolgozik, az miért ne használja a 85% limitet, ami egyértelműen kíméli az akkut csak azért, mert kit érdekel, ha csak pár százalék? Hát, van, akit érdekel. Megértem, ha téged nem, de az nem érv, hogy "minek". Az érv, amit végigzongoráztam.-
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gasszisztens #616 üzenetére
Tessék, de millió meg egy cikk van a neten, és mind ugyanazt mondja.
-
Tin
veterán
válasz gasszisztens #612 üzenetére
Ezt így nem lehet megítélni, hogy mennyit ront vagy nem ront rajta. Az S7-emet 4 év alatt szinte egyfolyában wireless töltőpadon tartottam, és persze romlott az akkuja, de most, 5 évesen is használható még, igaz nem valami combos az akkuideje. Ha mindig 25-85% között használtam volna, csak vezetékről, sose melegedett volna, akkor valamivel jobb lenne az akkuja állapota, de a "közepes" és a "közepes de jobb" között nincs túl nagy különbség.
Volt egy kollégám még 15 éve kb, vadiúj céges notebookját le nem vette a töltőről (éjjel sem), mindig 100%-ra töltötte. 3-4 hónapos lehetett a gépe, amikor volt egy meeting, bement a csudaszuper laptopjával, és nem bírta ki a meetinget sem, pedig amúgy ilyen 6-8 órát bírna az akku. Csak széttöltögette, és megnyekkent benne pár cella. Nyilván azóta eltelt 15 év, és az akkuk is sokat fejlődtek, főleg ezek a kicsik a telefonokban, de attól még a példa jól mutatja, miért nem jó 100%-on csepptölteni valamit egyfolytában.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
A túlmerítés és a túltöltés teljesen más dolog, az durván károsítaná az akkut, ezért az ellen már 20 éve is védettek voltak az akkuk. De ez csak pár %. A normál használat mellett a felső és alsó 15-20% a "nem optimális" kategória, de ettől még nincs jelentős baja tőle. Mondom, a csepptöltögetés meg a magas töltöttségen tartást nem szereti az akku.
Hogy érthető legyen ez az akkuvédelem: az 5000 mAh-s nettó használható akku mondjuk ötezer párszáz mAh valójában, vagyis "felül" és "alul" is van egy kihasználatlan rész, ami a "védelem". Tehát a 0% az valójában az akku szempontjából kb 5%, a 100% meg a 95%. De ennyi, ez "hardveres", tehát nem kihasználható.
Normális használat:
- legjobb: 25% és 85% között használni, ha lejjebb megy, feltölteni, de 85% fölé nem
- kicsit rosszabb: 20%-nál töltőre dugni és feltolni 100%-igEgyértelműen nem optimális:
- sokáig töltőn hagyni 100% környékén (ez 85%-on sem optimális, de itt sokkal nagyobb az előny a 85% javára)
- 85-100% között töltögetni, tehát mindig 100% közelében hagyni (ez nem nehéz, ha nem használod igazán a telót, reggeltől estig nem nagyon merül 80% alá)
- gyakran hagyni 10% alá merülni
- vezeték nélkül tölteni hűtés nélkül (melegedés miatt)
- gaming (szintén melegedés miatt)De nincs nagy különbség. A normális használatnál szerintem észre sem lehet venni 2 év alatt a különbséget, mert mindenki másképp használja a telefonját, szóval egy sokat használó 25-85% lehet rosszabb, mint egy keveset használó 20-100%, ez töltési ciklus függvénye.
A nem optimális rész viszont egyértelműen rontja az akku hatásfokát. Nyilván ez is ilyen 5-10% 2 év viszonylatában, ami szinte semmi, ráadásul egy akkucsere sem vágja annyira földhöz az embert, hogy erre rágörcsöljön.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz stewe780 #602 üzenetére
Tegnap valaki tök jól elmondta a valódi értelmét. Röviden: ha töltőn hagyod, akkor sokkal jobb az akkunak, ha 85%-on töltöget rá, mint ha 100%-on. Tehát pl. ha DEX-ezel, vagy éjszaka töltöd a telefont, akkor ez jobb módszer, mert kevésbé nyírja az akkut, ami a felső 15%-ban és az alsó részen terhelődik leginkább kémiailag.
Szerintem annak, aki feltölti 100%-ra, használja, majd újra feltölti, és nem hagyja töltőn, nem hoz igazán sokat. Jó, valamennyit igen, de ahogy már írták, annyira gyorsan azért nem nyíródik az akku, ráadásul aki előrendelésben vesz flagshipet, az ritkán akarja 4-5 évig megtartani a telóját, 2 év alatt meg kétlem, hogy néhány %-nyinál nagyobb lenne a különbség.
Viszont a töltési ciklust tegyük már rendbe: az 0-100%-ot jelent! Vagyis 5000 mAh-nyi beletöltést. Ha valaki 20%-ról 100%-ra tölti 2 naponta, az ugyanúgy 4000 mAh, mint ha 45%-ról 85%-ra tölti naponta (2x2000 mAh). Szóval semmivel nem nyíródik jobban az akku, ha naponta tölti az ember kevesebbet, mintha 2 naponta többet. Maximum a töltőportot használja 2x annyit.
-
Tin
veterán
válasz janeszgol #446 üzenetére
Én is 85%-ra állítottam az S21U-n a maximum feltöltést. Két dolgot nem szeret a Li-ion akku: ha felül töltögeted, illetve ha nagyon lemerül. Tehát ha az alsó 20% és a felső 15%-ot kihagyod, azzal meghosszabbítod az akkud élettartamát.
Én azt tapasztaltam, hogy az én használati szokásaim mellett 2 átlagos napot kibír a teló, de akkor 20% körül, vagy az alá merül. Ha 1 napig használom, általában 60% marad benne.
És mindennap van lehetőségem tölteni, akár többször is.Akkor melyik a jobb?
Feltolni 100%-ra első nap, majd nekimenni a másodiknak 60%-al, és 20%-on (vagy alatta) feltölteni 100%-ra két naponta.
VAGY
Feltolni 85%-ra, amivel még egy sokat használt nap után se megy le 30% alá, és feltölteni újra 85%-ra?Ez nem zárja ki, ha néha, amikor extrém használat várható, feltoljam 100%-ra.
-
Tin
veterán
Ja nem, ez inkább Salkernek szólt. Mindig feldobja a videóit, de ha megfigyeled, a reklámokból él. A semmiről is képes 10 percet beszélni, és úgy tálalja, mintha valami szuper dolog lenne, közben ugyanezt a videót már megcsinálta a 20-as sorozathoz is.
Amúgy jó feature, a zseblámpát szívesen ráállítanám, de a kamera az elsődleges, mert az tényleg fontos, hogy gyorsan elindítható legyen. Van egy céges Motorolám (g8 power), abban tökre szeretem, hogy megrázod a telefont, és bekapcsolja a zseblámpát.
-
Tin
veterán
válasz madkiller #352 üzenetére
Részben ez volt a magyarázat, de az is, hogy egyszerűen nem volt megfelelő felvevőpiaca két Ultra modellnek. Emlékezhetsz, hogy a Note-ból is sokáig csak egy volt, aztán jött a "sima" Note, később a Lite is, meg persze az Ultra. Csakhogy az emberek már nem cserélnek olyan gyakran telefont, egyrészt, mert bőven jó az 1-2 évvel tovább, másrészt meg a macera miatt. Pontosan ezért is kezdte az Apple emelni a telefonok árát, hiszen ez anélkül a bevétel csökkenését vonta volna maga után. A Samsung is azt látta, hogy aki Ultrára vágyik, leginkább megvárja a Note-ot, így az S-nek nem nagy értelme volt kiadni az Ultra változatát. Csakhogy szerintem ott számolták el magukat, hogy a Note sorozatnak volt egy komoly rajongótábora, és pont a "rossz" modellt szüntették meg a kettő közül. Ezért hozták vissza S Ultra néven a Note-ot, és szerintem ezt a vonalat fogják megtartani is, esetleg cserélik egyik évben erre, másikban arra, ez majd még kiderül. A harmadik ok meg, amit mondtál te is, hogy az év közepe a hajlítható telefonoké, és van egy nem titkolt szándékuk, hogy ezek legyenek a jövő Note-jai. Ennek majd biztosan ad egy lökést, amikor az Apple is kijön a hajlítható telefonjával.
-
Tin
veterán
Mondanám, hogy nem olyan nagy baromság ez, de sajnos az. Az egyetlen szitu, amit el tudok képzelni, ahol ekkora akku kell, az az, amikor mindentől távol vagy, hiszen 1 napot simán kibírnak ezek a telefonok, még komolyabb használat mellett is. Na most mindentől távol eleve nem valószínű, hogy egyfolytában mobilnetezel, és miért cipelnél egy téglát, amikor simán vehetsz power bankot, amivel feltöltheted pár naponta a telót...
-
Tin
veterán
válasz Elit3Zotya #331 üzenetére
Jó, hát fene se gondolta, hogy S21-et hasonlítasz S22U-val. Így legalább már értem, miért más a két kép felbontása, meg a gyutáv is. Ez az összehasonlítás így nem sokat ér, de ettől még egy percig sem kételkedem benne, hogy rossz fényviszonyok között az S22U élesebb és részletebb képeket csinál, mint az S21U. A nagy kérdésem inkább az, hogy ez a szenzornak és a SOC-nak, vagy kizárólag a szoftvernek köszönhető. De ez majd akkor derül ki, ha az S21U is megkapja a 4.1-es OneUI kameraszoftverét.
-
Tin
veterán
válasz Elit3Zotya #302 üzenetére
Sötétben látható a fejlődés, és ez valószínűleg nem csak a szoftvernek köszönhető. Legközelebb viszont ha összehasonlítást csinálsz, légyszi Expert RAW-val csináld, hogy ugyanaz a szoftver dolgozza fel mindkét képet, mert úgy lenne teljesen korrekt az összehasonlítás. Bár tudom, hogy a szoftveren belül sem tök ugyanaz a feldolgozás a két SOC tekintetében, de az alapok biztosan ugyanazok. Az jól látszik a többi tesztképen, hogy az S22U-hoz teljesen más szoftver van írva, más a színkezelése is. Ezek pedig előbb-utóbb össze fognak vonódni, mert kétlem, hogy különböző szoftvereket használnának majd még Android 15 alatt is a 3-4 éves telefonokon. De egy ideig még biztos megtartják a "jobbat" az új Ultrának.
-
Tin
veterán
válasz madkiller #263 üzenetére
Google megint alkotott. Szerencsétlen Android telefonok már jó pár éve szenvednek a teljesen alkalmatlan Google fejlesztők miatt. Lassan sikerül elérniük a világ legalja fejlesztőgárdája címet, megelőzve a Facebookot.
Emlékszem, még 15 éve minden arról szólt, hogy a Google-nak dolgozni az informatikai szakma csúcsa, a legelitebb csapat. Ma 3 hónapos tanfolyamokon végzett indiaiak tömkelege reszeli a sz.rt náluk, olyan is lett a cég.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Nem annyira igazságos a legelső szoftverrel letesztelni, de ha úgy vesszük, hogy a többit is így tesztelik, akkor nem sokat lehet tenni. A Samsung, ha valóban tigris akar lenni és az élre törni, kicsit erősíthetne szoftver fronton, mert még bőven többet ki lehet hozni azokból a kamerákból, mint amit mutatnak. Ennyi évnyi fejlesztéssel pedig (ez már a harmadik generáció azzal a szenzorral) ideje lenne villantani is valamit. Főleg, ha jövőre át akarnak térni a 200 MP-es szenzorra.
-
Tin
veterán
Az, hogy mikor és milyen szintre veszi le, egyedül a szoftver kérdése, mert a hardver kezeli a parancsokat, hiszen ha hozzáérsz, azonnal képes felvenni is a frissítést. Ez már szerintem egy kifinomultabb (vagy újraírt és finomított) kezelési módszer, és nem hiszem, hogy csak a panelhez lenne köze.
Az S21U-nál Android 4-el több bug bejött pont ezzel kapcsolatban, amit javítottak, aztán megint előjött, a mostani utolsó (januári) firmware is bugos, néha rosszul állítja a frissítést, szóval szerintem itt generálisan változtattak valamit a programkódon a 4.1-es OneUI esetén, vagy legalábbis remélem.
Az akkuidő javult, azt olvastam már a másik topikban is, és további frissítésekkel várható további javulás is, de valószínűleg jobb nem lesz az S21U-nál, csak hasonló. De mondjuk az éppen elég. -
Tin
veterán
Az, hogy nem veszi vissza, normális, 40 lux alatt beragad 120 Hz-en, ez ilyen már a Note 20 Ultra óta.
Ami viszont újdonság, hogy eddig 60 Hz-en és 48 Hz-en ment a YT mind az N20U, mind az S21U esetén, de sosem ment 48 Hz alá. Ha megvan még az S21U-d, kipróbálhatod, keress rá a YT-n egy "24p video"-ra, és láthatod, hogy 48 Hz-et ír ki.
Érdekes, akkor 2 eset lehetséges. Vagy megoldotta a OneUI 4.1 végre azt, hogy rendesen írja ki az Android a frissítést, vagy az S22U képes sokkal dinamikusabban váltogatni a frissítési frekvenciát. Már a korábbiaknál is mondták, hogy nem feltétlenül pontos a fejlesztési beállítások kiírása, és a kijelző valójában nem annyin megy, hanem annak felén/negyedén, csak a kijelzés rossz. Kíváncsi leszek az S21U-nál a 4.1-es OneUI-ra.
-
Tin
veterán
válasz ForRedGlory #135 üzenetére
Már évek óta csinálja ő is. Zack is másolta amúgy a szétszerelést, mert nem ő kezdte, ő a hajlításost kezdte el.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Leslie1966 #115 üzenetére
Én Note 20 Ultráról váltottam 1 év után S21 Ultrára. Röviden: megérte. Az akkuidő érezhetően jobb (20-30%-al), ez működik teljes felbontásban 120Hz-en, a kamerája jobb, és a 3x+10x zoom miatt szélesebb tartományban használható, a beépített S-Pen nekem nagyon kicsi volt, utólag vettem hozzá S21 S-Pent, amikor kell (ritkán), azt tudom ehhez is használni.
A Note 20 Ultra szerintem szebb az S21 Ultránál, de az S22 Ultra meg ugyanaz a forma. Egyetlen hátránya a "dobozos" formának (erre utólag jöttem rá), hogy a lekerekített sokkal kényelmesebb.
A másik hátrány az SD kártya hiánya, ez nem tetszik, de az egyetlen kényelmetlenség, hogy néhány havonta le kell menteni a képeket. De ez nem mindenkit érint.Mivel az S22 Ultra egy az egyben a Note 20 Ultra forma, és ott az S-Pen is beépítve, nagyobb az akku, kamerarendszere ugyanaz, mint az S21 Ultráé, sőt annál jobb is (vagyis biztosan jobb lesz), én biztosan váltanék. Az más kérdés, hogy nem most, hanem majd az év végi leárazásban, mire kireszelik a szoftvert, de ha nem zavar, hogy az elején nem tökéletes a szoftver, és nem pénzügyi oka lenne, akkor én váltanék. Bár, az én használati szokásaim mellett inkább S21 Ultrára váltanék, de ez már személyes preferencia.
-
Tin
veterán
Nem ugyanaz teljesen a kamera, mert már szenzorokat kaptak a telekamerák, és van valós fejlődés a fotóban (főleg sötétben) az S22U-nál, de kérdés, hogy ebből mennyi szoftveres, és mennyi a hardver. S21U jó választás, de szerintem nagyon gyorsan el fog tűnni a piacról, ahogy az S21/+ is.
-
Tin
veterán
Nem kukáztak, újrafelhasználták nem?
Gondolj csak bele. Megspórolták két modell kifejlesztését. Először is, nem jött tavaly N21U, és idén nem kellett semmilyen design fejlesztést csinálni az S22U-hoz, felhasználták az N20U designt. És eladták úgy, hogy kapsz extrát
De a legszebb, hogy mellécsapták a kísérleti új AMD alapú SOC-ot, ami láthatóan nem az igazi, és az EU-val leteszteltetik, jövőre meg, ha esetleg nagyot fejlődik az is, eladják még egyszer, hiszen most is hányan rohannak tesztek nélkül elővásárolni
A legjobb, hogy amikor az Exynos990-el jött ki az N20U, és tudottan nem sikerült jól, legalább az Exynosos változatok alapból 256GB alap tárhellyel jöttek, míg az amcsi modell 128GB-al. Na, idén az alapmodell 8GB rammal jön
Méghogy rossz a marketing?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Direkt néztem a teszt közepét, a legnagyobb különbség 12-13% volt, de akkor a 45W már meglódult, a 25W még nem. Szerintem ott se lehet több, mint 10p különbség. Nyilván akármennyivel gyorsabb, jobb, tehát ha az a kérdés, hogy 25W vagy 45W töltőt vegyen az ember, egyértelműen az utóbbit. De ha van 25W, én nem ruháznék be 45W-osra külön emiatt.
-
Tin
veterán
válasz LosBlancosRM #77 üzenetére
Igazából ebben a tesztben jobban látszik a 45W töltés eredménye, bár a tesztelő elmondta, hogy az csakis a vastagabb saját kábelével tud 45W-ot, és hát a teljes feltöltésnél 12p az előnye, ami nem sok. Ami, mint szintén elmondja, pár perces diffi, mert többet teszteltek, és nem mindig percre ugyanannyi jött ki az egyes tesztekben. De ez a 12p már valósabb lehet a másik, 3 perces különbségnél. Mindenesetre nem sok. Aki most veszi, annak megérheti, de emiatt szerintem hülyeség megvenni a 45W-os töltőt kábellel jó drágán.
-
Tin
veterán
válasz Juhaszatti #73 üzenetére
Olvasd el az egész threadet az elejéről. OP-nak igaza van abban, hogy a teljesítménytöbblet szinte semmi, cserébe sokkal komolyabban kell hűteni. Erre volt az érv, hogy kevésbé melegszik, hát persze, mivel sokkal nagyobb hűtést kapott. Az SD8G1-es összehasonlító teszteket várjuk meg, de ott nem csodálkoznék a GPU miatt a még nagyobb hőtermelésen. Ergo, az eredeti állítás a korrekt, miszerint a SOC még jobban melegszik a tavalyinál. A SOC, nem a készülék a 3x akkora hűtővel együtt.
-
Tin
veterán
válasz Juhaszatti #69 üzenetére
Hát öööö... nem A tavalyi kettőhöz hasonlította, és leírta, hogy az SD8G1-hez képest is kevésbé melegszik, ami érthető, hiszen abban sokkal bikább a GPU. Az előző genhez képesti hűvösebb működést pedig maximum a nagyobb hűtés igazolja, de pont nem a szuperhatékony SOC. Amúgy a tesztvideókban mérnek hőmérsékletet, 1 fokról beszélhetünk, utána throttling, ezt a Samu mindig 40 fok készülékház körülire állítja be. A "kevésbé melegszik" tehát maximum empirikus hétköznapi tapasztalat lehet ugyanazon embertől, aki mindkettőt (hármat, négyet) használja.
-
Tin
veterán
Most nem lövöm le a poént. Összehasonlító töltés teszt S22U 45W + S21U 25W + i13PM + P6PRO + OP10PRO
videó: [link]
ui: phonearena, szóval ne engem köpködjetek
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Juhaszatti #65 üzenetére
Szerintem nem, de más a hűtés az S21U és az S22U között. Utóbbiban hatalmas hűtőpad van.
Itt megnézheted: [link]
-
Tin
veterán
válasz Schuler888 #56 üzenetére
3x akkora hűtés van benne....
-
Tin
veterán
Kíváncsi leszek.
A videonézős teszted meg eddig azt igazolta, amit sejtettünk, nincs még ott akkuügyileg az S22U, de olyan igazán rosszabbnak sem tűnik. Néztem azóta is pár tesztet, ahol szubjektív benyomásokról számolnak be, mindenki kb ugyanazt mondja, hogy "nagyjából egál", talán kicsit rosszabb. De jobb semmiképp, és sajnos valószínűleg nem is lesz. Persze ez nem feltétlenül gond, hiszen az S21U akkuideje elég jó.
Szubjektív vélemény: mekkora árkülönbséget tartasz indokolnak az S21U és az S22U között, teljes áron?
-
Tin
veterán
Jó darab lett, csak a szoftveren kellene reszelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- S22 ULTRA 256GB új,kicserélt,gyári garival,töltővel,tokokkal,KARÁCSONYRA,ha kell viszem...olvasd el!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 12GB/256GB, Kártyafüggetlen, Dual Sim / Gari
- www.iking.hu - Samsung Galaxy S22 Ultra - 12/256 GB, Phantom Black - Használt, Megkímélt
- Eladó garanciális S22 ultra 12/256 GB burgundi színű.
- ÚJ Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest