Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Petykemano #88 üzenetére
Én is így gondolom, szükséges lépés lesz,de szerintem ez is szinten tartásra jó. A gyártók nem fognak már profitot elengedni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nexplo
őstag
válasz Petykemano #88 üzenetére
Ezzel pedig a nyers erejük sem lesz valami fényes... nem egyszerű kérdés ez.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Petykemano
veterán
válasz #82860288 #73 üzenetére
Szerintem túlértékeled, hogy ez az ügy mennyire lehet hatással az nvidia renoméjára.
Hiába állna elő több más gyártó is hasonló nyafogással, nem történne semmi. Csak akkor, ha kivétel nélkül mind feláll az asztaltól. De az nem fog megtörténni.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Asszem MLiD állította, hogy az AMD megközelítése a következő generációgoz az, hogy nem húzzák túl a kártyákat, ami kisebb VRM, kisebb hűtő és egyéb kártyaköltségeket eredményez.
Lehet, hogy ez lesz most a nyerő?
Persze ehhez két dolog szükséges: kapacitás és a jó architektúra.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
Na végre kapisgálod.
Termelésnél bármilyen más területen is sosem fizetnek előre, mindig utólag van számlázás és fizetés is, szállítás után, 30-60-90 napos határidővel.
De itt a hangsúly egyrészt azon van, hogy te árrésről beszélsz, mi meg költségről, amit állítólag a bejelentés pillanatáig nem tud senki. -
félisten
Pont abba a beszélgetésben mondják, hogy előre megállapodott árréssel dolgoznak. Ha így van ahogy írtad, hogy nem tudják előre az árat. akkor valószínűleg majd utólag fizetnek Nvidiának a meghirdetett ár fejében. Máshogy nem működhet a fix árrés. ha 1000 dollár/ kártya majd akkor fizetnek 100 dollárt ha 1500$ akkor meg 150 dollárt / GPU.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
warcat
veterán
Pedig pontosan így van, már Evgá-s cikk előtt elmondták Gamersnexuson, hogy az AiB partnerekkel beszélve, természetesen név nélkül, ők sem tudják a kártyák árait addig míg Jensen be nem jelenti például: itt a 3080, ezt és ezt tudja, msrp ára: 699 dollár.
Ez halálkomoly, nem én hűztam elő a hátsómból.EA: It's in the crate!
-
félisten
te sem gondolod komolyan hogy az októberben piacra kerülő új generációt még nem gyártották le és nem tudják mennyit is keresnek rajt...ne nézd már ennyire hülyének ezeket a cégeket, megállapodott marginnal dolgoznak.
Bestbuyon 3090 Fe kártya nincs már jó ideje,Ti ből csak FE kapható már csak, AIB nincs 3080 ból szintén nincs FE már jó ideje Bestbuyon csak AIB...
Azt ugye mondjuk nem olyan nehéz elfelejteni hogy 2 évig mondjuk egy 3080 2500 dollár fölött volt a 3090 meg 3-4000 dollár között ment el sorban állással.
Asus 2021 es bevétele ebből 33 % a gaming bevétel.
MSI :
"motherboard and graphics card maker Micro-Star International (MSI) has reported net profits climbed 109.3% sequentially and 233.5% on year to a record high of NT$4.17 billion (US$149.2 million) in the first quarter of 2021.EVGA speciális eset mert ők szinte csak ebből szereztek pénzt .
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Nem,nem az a gondjuk, hanem a két fő probléma ahogy leszűrtem:
1.ők sem tudják, hogy mennyi lesz a 4090 míg Jensen el nem pöfögi a színpadon a számot.De közben azért meg kell írni az x millió dollárról szóló csekket nvidiának, csak épp nem tudod, hány darab 4090 chipet kapsz érte, lehet hogy 100, lehet hogy 500 dollár potenciális profitod lesz rajta, tervezz így kártyát köré
2. nvidia szemrebbenés nélkül a termékük alá vág a piacon. Az 1399$-ra már így is leárazott 3090 Ti-k mellett hirtelen jött nvidia, és best buynál 1099 dollár lett a FE 3090 Ti.Chipgyártóként nekik még lehet így is hasznuk rajta (100-200 dollár) és ráadásként szabadulnak a készleteiktől, de közben a partnerek a drágán megvett, nvidiának kifizetett 3090 Ti chipjeik + a köré épített masszív hűtés után, ha lemennek 1100-ra, már mínuszban vannak és pénzt buknak
bónusz az egészre meg Jensen hozzáállása, aki gyakorlatilag élősködőkként kezeli az AiB partnereket, akik semmi hozzáadott értéket nem generálnak a kártyáik megtervezésével, és csupán ellátják a világ azon részeit, ahova nem ér el az nvidia keze.Szerinte.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
fLeSs
nagyúr
Az EVGA CEO-ja akár meg is szüntethetné a céget mert az ő cége, az ő dolga hogy mit csinál vele. Az is lehet, hogy ezt fogja tenni.
Egyébként az EVGA nem egy szent, a korábbi kriptós megemelkedett kereslet miatt most a 30xx-ekből is nagyon beraktároztak mint anno 20xx-ekből és most megint az a gondjuk, hogy a kártyák ára megy lefelé ezért csökken a profit, illetve GN azt mondta, hogy a 3090-en már párszáz $-t buknak is. F@sznak kellett felvásárolni annyi GPU-t? Egy ilyen cégnek illene ismernie a piaci folyamatokat és monitoroznia hogy mire számíthatnak a jövőben. A merge már hónapok óta tudva levő volt, az ETH árfolyam pedig tavaly november óta esik. Annyira csak nem hülyék, hogy saját maguknak is bemesélték hogy a gamerek veszik a kártyákat...
Szal ha a profit a gondjuk, akkor arra azt lehet mondani, hogy az ő bénázásuk miatt van.
Ha elfáradt a CEO, akkor menjen el pihizni.
Az NV meg csak szimplán monopolisztikus mivel szinte monopolhelyzetben vannak ráadásul Jensen szeretné ha hosszútávon végül csak ők gyártanák a saját kártyáikat.[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
törölt tag
Azt nem tudom mit osztottak meg velük még vagy mit nem, de pont az is lényeg, hogy még nagyon sok oldala van ennek az egésznek és éppen ezért is várom, hogy mi derül még ki és mi sül ki ebből az egészből.
Az infók alapján ez már eldőlt áprilisban, a tárgyalások is megtörténtek addig, az én értelmezésemben a sok elhangzott infó alapján ez már eldőlt, hogy nem lesz több EVGA kártya.
A 30xx sorozat egy részét kiszórják, másik felét megtartják a garanciális esetekhez, a 40xx meg egyszerűen nem kerül piacra, már az sem, amit eddig megterveztek, esetleg legyártottak.
-
félisten
Sajnos felhasználói szemszögből miniképpen rossz az EVGA kiszállása. Én még bízok abban hogy lesz vissza út. Mondjuk nem Nvidia miatt mert az öreg nem fog megalkudni sajnos, de talán az EVGA-nál lesz vezetői váltás a most kialakult helyzet miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A vezérigazgató több nyereséget akar. Márpedig ennek egy biztos módja, ha lekapcsolják a veszteséges üzletágat. Érti mindenki, hogy ez az üzletág 80%-át adja az EVGA-nak, de nem tudják nyereségessé tenni, így az egészen csak buknak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
válasz #82860288 #73 üzenetére
És szerinted ezeket is elmondta nekik ? [link] olvasd el Patel és Charlie információit. Érdemes lenne átgondolni mit is akar elérni tulajdonképpen az EVGA vezérigazgatója. Az amit akar az neked és Nvidiának nagyon nem lenne jó. Ami most megy az Nvidiának és felhasználóknak jó, hogy olcsón kiszóratja a régi gent természetesen a többiek buknak.
EVGA nem döntött még az a vezér döntése akit vagy leváltani szeretnének vagy nyugdíjba küldeni.A mási oldalról pedig ott van jensen aki nem hajlandó kompromisszumra senkivel. A kettő találkozása végzetes. Sajnos mindkét félnek engednie kellene ebben az ügyben. Az EVGA vezérnek is el kellene fogadnia hogy nem lehet horribilis s összegekkel kiárulni a régi generációt évekig és az úját sem lehet egekig emelni.A bányászat beomlása miatt egy nagyon speciális helyzet alakult ki és ez még ( nekik) még rosszabb lesz mert a használt piac most fog igazán beömleni.
Jesnennek meg azt hogy nem fog mindenki úgy ugrálni ahogy ő fütyül s jelentős konkurencia van a nyakán mindegy szegmensben nagyon fontos lenne az AIB partnereik megbecsülése támogatása, az hogy az egész bányászati folyamatot kontrollálni kellett volna vagy pedig most együtt benyelni a veszteséget és visszatérítést adni.
Természetes hogy az AIB partnereknek nem Nvidia az elsődleges, hanem a saját cégük.[ Szerkesztve ]
-
1dude
senior tag
A bányászoknak kb mindegy volt, mivel visszahozták az árukat. Játékosként meg 100x meggondolom, hogy adjak-e 300€ -nál többet egy dVGA -ért.
A legjobb az lenne, ha valami chiplet formában gyártanák a GPU -kat. Alsó szintre menne 1, középre 2 a felső kategóriába meg mondjuk 4. Jobb lenne a wafer kihasználtság is, meg menet közben alkalmazkodnának, melyikből mennyi kell, annyi készül.
De SW oldalról az sem állapot, hogy minél gyorsabb egy kártya, annál több teljesitmény vész el.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs itt semmilyen meggyőződés, de az elmúlt évekből nem tudom neked visszakeresni ezeket a videókat és cikkeket meg a sok infót, amit összeolvastam / néztem, viszont bármikor gyártok neked 3 perc alatt egy hasonló táblát.
De rendben, maradjunk a tényeknél.
EVGA fejese meghívott 2 youtubert zárt ajtó mögé, akik felfedték ezeket az infókat.
Egyik Gamer Nexus Steve, másik JayzTwoCents
LTT is kitárgyalta ez a stream első 30-40 percében.
Innen indulunk, ezekben a tények vannak, nem lesz több EVGA kártya.
Kérdés a többi infó, ami elhangzik a videókban más gyártókat is arra sarkall-e, hogy előjöjjenek, mert akkor megszorongathatják az Nvidiát, miközben pont egy mélyrepülésben van a bányászok miatt (is). -
félisten
A bányászoknak meg azok voltak a legfontosabb szegmensek, valószínűleg azért van telítve jobban a piac azokkal. Szerintem ez miatt jönnek kisebb olcsóbb SKU-k amúgy nagy,102 es GPU val, ez jó meglátás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, biztos vagyok benne hogy nem az a típus aki hagyja hogy a partnerek olyan feltételek szabjanak hogy amiatt módosítsa a terveit és kockáztassa az Nvidiát .
Az ő bevételük és az érkező generációjuk is veszélybe sodródik. főleg hogy a használtpiacra még igazán ezután ömlik be a legtöbb kártya, 2 napja volt az ETH átállás.
Egyszerűen nem lehet 1500 dolláros 3090 kártyákat árulni sok hónapig, miközben várja az Ada az indulást ahol sokkal olcsóbb kártyák hozzák azt a teljesítményt. Valószínűleg nem erre számítottak az AIB partnerek hogy mondjuk tegyük fel egy 4090 1500 dollár marad, mert szerintem ez lesz vagy nem lesz számottevően drágább az új gen a felső szegmensben, hanem az alsót emelik fel inkább. Mondjuk egy 4060 lesz 500 dollár és máris annyit keresnek rajt mint azokon.
Sajnos felborított mindent a bányászat.
Hozzáteszem hogy nagyon szeretném hogy találjanak megoldást az EVGA megmaradására az Nvidiával.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
személyes bánásmódbeli eltérések miatt
Vszleg ez egy régóta fájdalmas pont volt, és ha önmagában nem is vezetett oda, hogy szakítsanak, több egyéb faktorral együtt lehetett kiváltó ok. Ezek a cégvezetők azért elég érzékeny / büszke arcok, Jensentől meg nem idegen az erőből tárgyalás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
1dude
senior tag
válasz #82860288 #66 üzenetére
Az alap probléma az, hogy egyre drágább nodeokon egyre nagyobb chippeket akarnak gyártani. Ez nagy tempóban nyomja felfelé a GPU árát és hol van még a körités hozzá. Az EVGA itt jön a képbe, az üzletük a dVGA eladásán alapszik és vagy "filléres" haszonnal kell eladniuk a kártyákat, vagy árat emelnek, ami megint csak az eladások rovására megy. Teljesen mindegy hány szinű a dVGA piac, a nodeok árai adottak, a memóriáké is, a többi alapanyagé is. Ide egy szemlélet-váltás kell, de abba meg szarik bele mindenki.
-
félisten
válasz #82860288 #66 üzenetére
"Nvidia lehetetlen feltételeiről is és hogy mennyire kontrollban tartják nem csak a gyártókat"
Pontosan tudnál erre mutatni valami tényszerűt miről beszélsz?
"Nvidiára nézve, aki már most sem a videokártyákból szerzi a profitot, mert az az üzletág éppen veszteséges, csak betömik a lyukat a sok nullával, amit AI-jal keresnek."
Tényleg?
Az üzletág nyereséges eddig pedig extra nyereséges volt a bányászat miatt.meggyőződésből írogatsz ilyen dolgokat ?
Egyszerűen a nagy kártyákon kisebb haszon van mint a kisebbeken. Az EVGA is azt nyilatkozta hogy az RTx 3060 kártyákon többet keresnek mint jelenleg az akciós 3090 kártyákon. tehát egy 3090 nek 1500 dollárnak kellene lennie. egy Ti nek meg 17-1800. Most ez vagy igaz vagy nem, de azt gondolom hogy ebben benne van hogy hozzá szoktak a hatalmas profithoz nulla erőlködéssel az AIB partnerek. Az EVGA konkrétan nem szállított EU raktárba több mint egy évig, mert mindent eladtak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az az alapvető helyzet a közleményük alapján, hogy megszűnnek az EVGA kártyák, nem lesznek többet. Legalábbis jelenleg egy bizonyos ideig tuti nem. A jövő meg a kristálygömbben van.
De itt nem csak a profitról volt szó, hanem az Nvidia lehetetlen feltételeiről is és hogy mennyire kontrollban tartják nem csak a gyártókat, de az eseményeket is.
És ha több partner is megerősíti ezt vagy kiderülnek ezek az infók, az már nagyon negatív az Nvidiára nézve, aki már most sem a videokártyákból szerzi a profitot, mert az az üzletág éppen veszteséges, csak betömik a lyukat a sok nullával, amit AI-jal keresnek.
Szóval nekem az a kérdés, hogy előjön-e a többi gyártó részletekkel? Mert nyilván üzletet nem akarnak veszélyeztetni, de média oldalon meg sok oknyomozó van, bármit kiáshatnak.
Egyébként nem bánnám már ha a háromszínű VGA piacot kicsit árnyalnák mondjuk egy negyedikkel. Annak ellenére, hogy egyelőre még zöld oldalon állok, mert szerintem náluk vannak a legjobb kártyák, de az innováció mindenképpen.Köszi a linket, nem is tudtam, hogy van ilyen topik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #82860288 #63 üzenetére
Hogy tudnák kezelni?
Az ami tegnap felröppent hogy személyes bánásmódbeli eltérések miatt az lefordítható könnyen mert közben kiderültek a dolgok legalább is úgy tűnik. [link] ha csak nem nevezzük annak azt hogy Nézeteltérés adódót abból ahogy Nvidia megszabta az érkező új generáció árait.
Az EVGA-nak ez kevés mert ők elsősorban csak VGA gyártók , 80% ban az a bevételük. Ahhoz hogy nagyobb legyen a profit nekik is sokkal magasabb MSRP és árrés kellene amit te meg én fizetünk meg majd. Állítólag 3x akkora margint szeretnének mint amit lekötött Nvidia. A Többi AIB partnernek a bevételük egy része csak az Nvidia kártyák gyártása ráadásul az EVGA bevétele most náluk landol. A felmondás oka: Pénz.
Ezzel sokat nem lehet kezdeni. Ha nvidia megadja nekik mi annyiért veszünk kártyát amennyi a bányászláz alatt volt, ha nem akkor meg eltűnik az EVGA. Mindkettő rossz forgatókönyv, főleg nekem akik rajongok az EVGA kártyákért.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
MX440 - 9600Pro - 6600GT - 6800Ultra PCIe-re váltással - 7900GS - 4850 512MB - 4890 1GB - 7870GE - RX480 4GB - és az elszálló árakkal illetve az egyre kevesebb játékkal töltött idővel itt megállt a dolog. Az utóbbi években gondolkoztam az asztali frissítésén, de végül inkább laptopot vettem AMD APUval, egy pár klasszik játékot még az is elbír, az évi pár óra játékra nem volt kedvem többszázezret kidobni...
A régi hw-árakat attól félek már hiába várjuk, elmúlt már az aranykor.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
1dude
senior tag
Az EVGA nem vár rá tovább
-
Dr. Akula
félisten
Ennek a szériának vajon milyen típushibája lesz? Az előző két generációnál is mindig volt valami, amit kerülni kellett (POSCAP/MLCC, stb). Amíg ülnek rajta, ki is tesztelhetnék nekünk, ne kelljen belenyúlni a sz.rba.
"eladatlan RTX 30xx „hegy”, mely a kriptobányászat iránti érdeklődés összeomlása és az általános válság nyomán maradt a gyártó nyakán"
Valahogy nem tudom sajnálni a nyerészkedőket.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
A raktárakban várják az áremelést...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
-
haxiboy
veterán
Vakarhatják a fejüket...ők mondták hogy "csak kis részét teszik ki a bányászok az eladott kártyáknak" és még szivattak is minket az LHR-el, illetve a befektetőknek is ezt kamuzták.
Aztán visszavettek a bevásárlásból a nagy kínai farmok. Na meg mekkora előnyt tudott az AMD felmutatni az LHR-el szemben...ja náluk nem volt ilyen. Szép kis pénztől eshettek el így.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
félisten
És ez a pletyka természetesen PH hír lehozásra érdemes .
Azt írja először a TW aki egy ismeretlenre hivatkozik, hogy néhány hónapja majd a következő sorban augusztus óta .Vazze Szeptember 15 van!"NVIDIA has been stockpiling next-gen graphics cards for a couple of months now"
" GeForce RTX 4090, GeForce RTX 4080 16GB, and GeForce RTX 4080 12GB graphics cards since August."
Micsoda hír,.. AMD biztos a bejelentés napján kezd el gyártani nem elötte mondjuk pár héttel / 1-2 hónappal a világszintű startra és látja el az AIB partnereket akik szintén gyártanak és összeszerelnek még meg ellátják a nagykereket. Sok Nvidia fika huszár legalább kielégül hülye/ buta híreken és azt hiszi nem ez a természetes folyamat. Más ennél sokkal relevánsabb "pletyka" és hír meg nem kerül közlésre. Mondjuk hogy Nvidia megerősítette az érkező új kártya család nevét tegnap...
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz Televan74 #32 üzenetére
#31tibaimp
#30worxland
Cyberpunk 2077 FullHD -n nálam kezdettől alapbeállításon akadásmentesen futott, 30 FPS érzésre megvolt, mint itt. FarCry 6 még nem volt fenn csak 4 vagy 5? -ig. Azok is simán futottak.
RayTracing szép, de nekem nem éri meg az árát.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Televan74 #32 üzenetére
Egyelőre még én is a 2070-et nyúzom szintén FullHD-n, de a 4000 szériára rákacsintok azért , majd elválik, sok mindentől függ ez most nálam, de a VGA csere, nem az 1. helyen van.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Televan74
nagyúr
Mindenki azzal nyugtatja magát amivel jól esik. Lehet hogy neki elég. Én is úgy vagyok hogy a 2070S jelenleg 1080p -re mindenre elég lesz. Legalább is a high grafikai beállítás alá nem szeretnék vele menni a közeljövőben. Aztán majd elválik mit igényelnek a next gen játékok.
A hírhez meg csak annyit, hogy nem azoknak tartják vissza a készleteket akik tudatosan vásárolnak, hanem azoknak akik most vesznek gépet a jelenlegi alkatrészekből. De őket tipikusan nem fogja az zavarni hogy egy hónap múlva itt az új széria, meg lesznek ők a 30xx -es termékekkel is.
Mindenbe beleugatok!!!
-
tibaimp
nagyúr
FC6, CP2077, stb és ezek mondjuk RT-vel úgy néznek ki, becsokizol...
De ha Te nem ilyen játékokkal játszol, vagy nem is játszol egyáltalán, akkor itt el is dőlt a kérdés.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Mostly Harmless #10 üzenetére
Ott a pont, kb. én is így "szoktam", nagyjából. De még meglátom hogy alakul a tél...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Semplar
őstag
R9-380 FullHD mellett nem érzem mi miatt kéne feljebb váltani.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Csabis
aktív tag
mx400/440 - FX5700 1GB- 9600GT 512MB- 560Ti 1GB -1060 6GB - 3080TI 12GB
Sűrűn nem cseréltem én sem ..[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
A 4090-el pont ki leszünk segítve. Az tuti nem a népkártya kategória.
A többi értelmezhető kártya lesz a lényeg. A 3X kártyák is nehezen mennek, a 4X-et sem fogják szétkapkodni. Lesz egy minimális piaca azonnal de az még kevés a bő haszonhoz. Amennyiben a szokásos 5-10-15-20% gyorsulás lesz akkor csak az áron fog múlni minden.Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
törölt tag
válasz Glaz-dozfhut #17 üzenetére
Tele a net youtuberrel meg twitcherrel, akik alig várják, hogy az e-péniszük 4-essel kezdődjön.
-
sittes79
addikt
Ilyen van?
-
Chiller
őstag
Mondd ezt azoknak, akik most bővítenek/vennének gépet (BTS szezon van, ilyenkor csak úgy veszik a HW elemeket is - nyugaton ez legalább annyira menő, mint az easter). Vagy elpusztult a korábbi VGA-juk.
Vagy akik gamer laptopot vennének. (bár erről még nem sok infó van, de gondolom azok a GPU-k is már javában készülnek/készültek)
Esetleg azoknak, akik most építenének bányátBiztos nem véletlenül gondolják meg 100x is egy HW elem lauch dátumát.
Amúgy lehet más is a háttérben, lauch stock buildup, ill. nem akarják annyira az intelt lealázni, vagy várják az AMD szivárgásokat
De a legvalószínűbb fő ok a hegyekben álló eladatlan 30xx-ek.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Nálam az eltelt évek száma a mérvadó, 2-2,5 évente cserélek.
2070 Supert cseréltem 3070Ti-ra két hónapja....persze gazdaságilag valószínűleg nem a legjobb döntés volt, de nekem így biztos kimarad a series 4***.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Zotya84
őstag
Én 7000-es Radeon cseréltem majdnem 7000-esre, csak tavasszal meguntam a már nem tökéletes állapotban levő támogatatlan kártyával a nyűglődést...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
warcat
veterán
Tweaktown ostoba kattintásvadász cikke.
4090-et augusztus közepe óta gyártják,ténylegesen képekkel rendelkező leakekből felállítható timeline pedig alá is támasztja ezt.
Először voltak a hűtőről képek, majd augusztusban a gyártási naplóról, majd pedig az utóbbi bő hétben már az elkészült kártyáról (Zotac, valószínű a Hong Kong tesztlabor) de leginkább a 4090 dobozáról, illetve a kártyák piaci bejegyzése/megjelenik néhány forgalmazó listáján.
De mindez továbbra is csak a 4090.
Egy tervezett októberi launch-hoz stimmel a kb 2 hónapnyi gyártás/termékfelhalmozás.
A 4080 spec talán mostanában zárulhatott le, és talán elkezdik gyártani a hónap második felében valamikor.De csak akkor, ha novemberi indulást terveznek.Max pár engineering sample van belőle.EA: It's in the crate!
-
Glaz-dozfhut
őstag
Van benne egy logikai bukfenc; aki ezekben a vészterhes időkben 3000-es kártyára fanyalodik, az hót ziher, hogy nem vesz két hónap múlva négyezreset. Ilyen módon nincs értelme a visszatartásnak. Véleményem szerint, csak nem vagyunk a hivatalosan tervezett rajt idejében. Egyértelmű, hogy előre kell legyártani és raktározni, hogy ne paper launch legyen, mint egyeseknél.
- Glaz-doz-fhut -
-
1dude
senior tag
válasz Petykemano #14 üzenetére
ETH most váltott. Részemről meg mindegy, én nem hiszek abban, hogy a dVGA része lenne a konzumer PC jövőjének.
-
Petykemano
veterán
Még nem omlott be a bánya.
Bár a hardveres roham a kifutó szériáért megszűnt és csillapodtak az árak, azért nem szabad elkiabálni, nehogy az legyen a vége, hogy a magasabb energiahatékonyságot ígérő nextgent elkapkodják a bányászok, és a gamer piacra végül csak a leharcolt bányaszökevények kerülnek.
Olyan áremelkedés persze biztos nem lesz, mint az elmúlt 1-2 évben volt, mert jelenleg nem nőnek égig a fák, de attól függetlenül abban még mindig lehet üzleti potenciál, hogy a gyártól (először) a nagytételben vásárlókat szolgálják ki megúszva vagy megosztva vagy zsebretéve a terjesztés logisztikai költségeit.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
1dude
senior tag
Na bányászok, hajrá
-
nagyúr
válasz Hellwhatever #11 üzenetére
Rossz hírem van - a szoftveres oldal sokat nem fog forrongani az ingyenes bétateszterek nélkül
Amúgy ez a piac teljesen cirkusz az elmúlt 2 évben, ez csak egy újabb felvonás - már ha igaz. Nem lepne meg engem sem."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Hellwhatever
aktív tag
Nézzük a dolog jó oldalát: így legalább bőven van ideje a szoftveres oldalnak kiforrnia magát a startra.
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
Mostly Harmless
tag
Hát, én egy ideje rászoktam, hogy 2 generációnként cserélek videokártyát, úgyhogy ha az nvidia a fejére áll, akkor se fogok 30xx-et venni... A 2080 még bőven jó.
(the cake is a lie)
-
törölt tag
..évekig azzal etetett az összes kojnmániás hülyegyerek, hogy nem miattuk van az égben a videokártyák ára, meg a kereslet.
Tessék!
-
Alaaf Pi
senior tag
Kinek van októberre földrengés, szökőár, Tajvan kínai megtámadása?
-
törölt tag
Hát, én is szebb időket várok.
-
anulu
félisten
a merge után meg lesz még egy szép zuhanás.
ahogy hozzáált a piachoz az nV, nem tudom őket sajnálni."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
flexxx2
őstag
Még annyira nem estek ezek az árak, hogy fogyjanak, azt ajánlanám nekik erősebben próbálkozzanak
-
GreatL
őstag
Ez már tényleg az alja. És minden bizonnyal igaz. Az anyaghiánytól befosva az nVidia marha gyorsan legyártathatta az összes GPU-t a rajtra. Utána mi lesz majd, az a nagy kérdés.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Petykemano
veterán
ó-ó
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rtx 2060/super videókártyát keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest