Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Cyberpunk 2077
- Old Skies teszt
- PlayStation 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
"A nagy gyártók ügyében még mindig nVidia + Intel párti. "
Nemtudom, valami szert fogyaszthatott, sztem vannak annyira jók most az AMD driver-ei is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem csinálnak játékokat, akkor az Epicnek sincs jövője a PC- és a konzolpiacon. Az UE4-et eddig a Zombie Studios, a MekTek Studios, a Lukewarm Media és a Phosphor Games Studio licencelte (utóbbi két cégnek még kiadói kapcsolata sincs). Egyetlen nagy kiadó figyelmét nem keltette fel a motor, ami fontos lenne, mert ez a négy cég biztosan teljesítményarányos juttatást választott, vagyis az Epic bevétele attól függ, hogy a játékok mennyire lesznek kelendők.
Szerintem az Epic követni fogja a Unity-t és a mobilra koncentrálnak majd. Az a terület a motorlicencelés szempontjából nagyon zsíros. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem azért vette meg a ZeniMax az ID-t, hogy kereskedjen a technológiákkal, hanem, hogy házon belül tartsa azokat, és majd a játékaikhoz felhasználják.
A motorlicencelésre berendezkedett cégeknek amúgy sincs jövőjük, mert minden nagy kiadó vásárolt magának egy szakértői bagázst, akik motort írnak mindenkinek házon belül. Még ha licencelhető is lenne az ID Tech 5, akkor is kevés érdeklődő lenne. Max a garázsprojektek fejlesztői, de az meg kis pénz, értelmetlen ezért egy motort licencre bocsájtani. -
Lenry
félisten
meg az új Doom, az új Wolf meg valami japán túlélőhorror, a címe nem jut eszembe.
nem volt túl sikeres motor, mert a megoldásai (főleg a Megatexture) nem a mai gépekre való, ellenben jól profitál az új konzolok architekturális megoldásaiból, ezért ott sikeres lehet.láthatóan tudta előre Carmack, hogy milyenek lesznek a konzolok, ezért előre tudott gondolkodni
-
-
wolfman
veterán
A Doom 3 óta mit alkotott ez a Carmack a beszédein kívül?
-
ViZion
félisten
Valami normális játékkal kellene kijönnie, esetleg leporolni a Quake-t, abban lenne kraft.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sennalacy #14 üzenetére
Roppant kellemetlen kérdéseket kapott így is. Nagyon sokan az AMD technológiáiról kérdezték (konzolok, hUMA, PRT) holott az Intel és az NV volt a rendezvény hardveres támogatója. Meg is jegyezte, hogy nem szereti az efféle kérdéseket. Abszolút megértem ezzel kapcsolatban.
Azt hallottam, hogy nem örültek neki, hogy Carmack kimondta, hogy az AMD hardvere "top notch". Még akkor sem, hogy utána próbálta menteni az Intelt és az NV-t, hogy ő bizony őket kedveli. Ez tipikusan rosszul jött le, mert kiforgatják majd Carmack szavait a marketingesek. Azt fogják mondani, hogy még Carmack is jobbnak tartja az AMD hardverét, holott az Intel+NV-t kedvelő. Szóval ezeknél a kérdéseknél kellemetlenebbekkel nem is bombázhatták volna őt. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #16 üzenetére
Nem is az újdonságon van a hangsúly, hanem a post végén.
Az pedig azt állítja, hogy erős túlzással Carmack nem nagyon talált ki semmit, csak egy létező technikát gondolt tovább, ez pedig a programozói szakma egyik alapvető dolga. Ergo még ez eredeti postra visszautalva, ami a sort indította, hype-ra ok nincs különösen.
-
Sennalacy
aktív tag
A teljesség igénye nélkül mert már lassan két napja láttam a beszédet és most nem nézném meg újra, de ennél jóval több minden részletesebben és pontosabban hangzik el..
A Doom4-ről egy szót sem mondhatott mert megtiltották neki. Beszélt az új konzolokról. Amik szerinte hosszú élettartamúak lesznek talán hosszabb mint a mostani. Érdekes módon még a mostani generációban is lát némi tartalékot. Alapvetően elég egyformának látja a az újakat. Nincs túl elragadtatva a Kinecttől. Már anno az Apple egy gombos egerét is ostorozta, ez pedig olyan mint egy "gomb nélküli egér", aminél szükségszerűen várni kell mire felismer egy interakciót. A kontrollerektől sincs elájulva szerinte az a pár analóg kapcsoló amit rá tettek és nem precíziós mozgásra kitalált izmokkal(hüvelykujj oldalra mozgatása pl. ) kellene finoman irányítani, nem oldja meg elég jól a feladatot.
A megjelenítésben idővel szerinte a raytracing fog győzni, minden erre utal, és semmi sem ellene, viszont ez még nem a mostani generáció.
Beszélt a google glassról is ami még nem Argumented reality, azaz mint a terminátor 2-ben Arnold szeme, hogy felismeri az objektumokat és bármiről képes információt adni. Az sokkal nehezebb és még csak az erre irányuló fejlesztések is csak pár év múlva kezdődhetnek el, de idővel ez is eljöhet. A virtuális valóság viszont már hamar itt lehet és nagyon fel van dobva a fejre szerelhető kitek lehetőségeitől. Viszont nem bízik a tömeges elterjedésben.
Ahogy ő látja mostantól nem is a konzol vs. PC a vita szól a játékról, hanem ami tényleges tömegpiac az az okostelefonok és társaik, ők lettek a főszereplők. Szerinte nem is lesz több ilyen hagyományos értelemben vett két nagy gyártó által uralt konzol, hanem lesz sok kicsi, amik felerősödnek addigra mire ezek kifutnak.
Beszélt a kijelzőkről. Szerinte a 4K nem olyan lényeges inkább csak marketing fogás, sokkal inkább a képfrissítés nővelésére kellene helyezni a hangsúlyt. Azt szeretné, ha a TV(kijelző) hardvere nem módosítgatná a képet, hanem "game" módban a lehető legkevesebbet piszkálna bele, mert ez lagot okoz. Ez viszont nem valósulhat meg ha a kiküldött jel nem egyezik a kijelző natív felbontásával tehát pl. régebben a 720p és 1080p viszonylatában a 720-ba bele kellett nyúlnia a kijelzőnek, hogy széthúzza megfelelő méretre, és ha jól értettem ez fenyegetne a 4K esetén is.
A nagy gyártók ügyében még mindig nVidia + Intel párti. AMD-nél a drivert érzi problémásnak még mindig az nVidiával szemben. Illetve processzoroknál azt mondja, hogy nyilván jelent némi előnyt az AMD-nek, hogy a konzolokba ők kerültek be, de az Intel processzorai annyival erősebbek, hogy a jobban AMD-re optimalizált kód ellenére nem lesznek bajban.
Beszélt sokat arról, hogy milyen régi kódtöredékek vannak még most is a programjaikban. Illetve, hogy hogy mélyedt el egyik vagy másik programnyelvben illetve miben látja ennek vagy annak előnyét. Ebbe azért nem megyek bele mert egyrészt nem értek hozzá másrészt akit érdekel inkább tőle hallgassa meg minden részletével együtt.
Ami még érdekes lehet az a rakéta programjukról elhangzott kérdésre adott válasz. Jelenleg épp becsukták a kaput, amíg nem jön új befektető, vagy neki nem lesz újra "kidobni" való pénze. A felesége ugyanis megvétózta a további költekezést ilyen irányba.Alapvetően már ott tartottak, hogy egyetemeknek, illetve az Európai űrkutatási központnak is végeztek bérmunkákat amik fedezték a közvetlen kiadásokat, de ezzel az volt a baj, hogy tényleges fejlesztésre nem jutott, ezért ezt abbahagyták.
Ennyi maradt meg.. biztos rengeteg dolgot kihagytam, ha valaki jobban emlékszik/ért hozzá nyugodtan írja le bővebben.
Nekem nagyon tetszett a beszéd. Alapvetően az volt a benyomásom, hogy rettentő értelmes ürge. Amire nagyon kíváncsi lettem volna az az, hogy Abu85 milyen kérdésekkel bombázta volna meg a végén.
Illetve az ő tollából szívesen olvasnék egy részletes szakmai elemzést a beszédről.
-
törölt tag
Jó gyerek a Carmack, csak Romero nélkül képtelen értelmeset alkotni. Anno nagyon ütőképes páros voltak, de így külön-külön nem igazán
-
Sir Ny
senior tag
-
mcmike
őstag
Nem tudom minek HYPE-olják még Carmack-ot, már igencsak elszállt felette az idő...
-
ArmanD.
őstag
Fordítás vagy felirat nincs valakinek? Szívesen meghallgatnám miről beszél
-
Sotho
őstag
Carmackot alámondaná valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az id Software társalapítója és vezető programozója idén is megtartotta szokásos előadását, melyet most ti is megtekinthettek.
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fotók, videók mobillal
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest