- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
kexksz
addikt
Nem értem mit sír mindenki, szerintem hatalmas lett a játék, GLaDOS beszólásain még mindig dőlök, a CoOp módról nem is beszélve.
-
julius666
addikt
Ha az eredeti komment által meghatározott szerintem nem jelentős/létező problémákra való válaszolás lekezelőnek számít számodra akkor valóban lekezelő a hozzászólásom...
Ha a hurr-durr szűklátókörű kritikákra való negatív reakció lekezelőnek számít számodra akkor valóban lekezelő a hozzászólásom...Nem igazán látom a probléma forrását, én semmiben sem vitatkoztam mások ízlésével, pont hogy jeleztem, mennyire nem általánosíthatóak egyesek preferenciái. Kérlek emeld ki a számodra problémás részeket, mivel ugye az indokolás nélküli véleménynyilvánítás nem sokat ér.
-
julius666
addikt
JÁTÉKMENET szempontjából nem lineárisabb igazán az elődjénél (az, hogy ott a főküldetések SORRENDJÉN variálhattál, az nem több szál!) Sztoriban talán több elágazás volt, de még nem játszottam a 2-t teljesen végig (sajnos mostanság rohadtul nincs időm ), így nem szeretnék végítéletet mondani még.
A nyílt terep tudod mi? Az amit az TES-ekben meg GTA-kban kapsz. Se a DAO-ban, se a DA2-ben nem kapsz nyílt terepet. A 2-ben kicsit valóban szegényesebbek és kisebbek lettek a helyszínek (azok viszont jobban kidolgozva!), viszont ez legalább azt is magával hozta hogy nem több órás mászkálások lettek a dungeonok, ami számomra nagy előny, mert én az a típusú játékos vagyok aki a sztorit szereti játszani (többre sajnálom is az időmet). Persze azt megértem, hogy akiknek a hack'n'slash meg a töménytelen lootolás jelenti a játékélményt, azoknak ez negatívum, de ez van. Az előző éra nektek kedvezett, ez most úgy tűnik nem. Ha van elég vásárlóerő a hc-RPG-s rétegben akkor előbb-utóbb úgyis fordul a kocka (figyeled a metaforát ), ha nem meg ÍJ.
Nem kéne sznobkodni meg fikázni mert semmivel sem vagytok jobbak akkor a H4XXOR CoD-os ödönkéknél, nem mindenkinek áll arra a cerka mint nektek. Szvsz a 2 jobb is lett mint az egy, biztosan én vagyok a videojáték-barbár ostoba átlagfogyasztó.
Nevetséges ami az egész körül folyik.
-
Kashim
őstag
válasz blacknwhite #56 üzenetére
Mondjuk lehet nem warez változattal kéne villogni. Portal 2-nek telepítője sincs mivel Steam-ből rakja fel magát.
-
Fecniii
tag
A tegnapi kezdeti 4.2-ről ma reggele 7.2-re nőtt a user score. A negatív vélemények száma az éjszaka folyamán alig 10-zel nőtt míg a pozitív közel 100-zal. persze ez még mindig nem reprezentatív hisz az össz értékelés még az 1000-ret sem érte el.
Én személy szerint várom a futárt, a saját példányommal, aztán majd ha elkezdtem játszani meglátom milyen lett valójában.
-
bAtt001
addikt
válasz blacknwhite #56 üzenetére
na most jól lebukott a valve, csak egy postal 2 átirat az egész
-
Vistaboy
veterán
válasz julius666 #54 üzenetére
"Persze, ment a sok vér-cRPG-s sznob osztani a 0 pontokat mert elk*rták a játékot, már nem a karakterlapon meg a menükben kurkászás tette ki a játék ~felét... Hú ezért mit kapok."
Számomra a Dragon Age 2 a linearitása miatt lett elcseszve. Az egész játék olyan, mintha belemásznál egy csővezetékbe, ami nyílegyenesen előre visz, mindössze csak egy pici kitérőt választhatsz olykor-olykor, de pár perc után ismét a főcsőben találod magad.
Arról nem is beszélve, hogy a nyílt terep helyett...
...áh, hagyjuk, nem akarom megint felsorolni az összes hibát.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
h-yle
addikt
válasz julius666 #54 üzenetére
Na ja... a DA2 nem "méltó folytatás" de 7-8 pontot simán megér bármilyen OBJEKTíV szempontot veszünk is figyelembe. Az, hogy sokaknak (pl. nekem sem) nem tetszett, az más tészta.
Ez az, ami a legtöbb user értékelésből kimarad. Az objektivitás.
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
julius666
addikt
dragon age 2 nél is sok helyen olyan alacsony pontok jöttek ki
Persze, ment a sok vér-cRPG-s sznob osztani a 0 pontokat mert elk*rták a játékot, már nem a karakterlapon meg a menükben kurkászás tette ki a játék ~felét... Hú ezért mit kapok.
Mert ha tetszik valami akkor dobálják a 8-10 -ket, ha valamiben már egy kicsit is csalódtak adják 0-1-2-3 pontokat
Nem reprezentatív mintára nem lehet alapozni, max akkor ha te is a célcsoportba tartozol. Kik azok akik itt az elején nyomják a kritikákat? Akik nem vették meg a játékot/csak azért vették meg hogy utána anyázhassanak/lewarezolták/az atom-fanok akik már 4 éve előrendelték és amint meghozta a postás végignyomták egyhuzamban, még hugyozni sem álltak fel. Más szóval a H4XXX0R pistikék meg a fanboyok. Az ő szavuknak ugyanúgy egy garast sem adnék mint az undorító semmirekellő ostoba játékújságíróknak.
Majd ha többezres értékelések lesznek akkor esetleg lesz valóságalapja, de sajnos olyan sok a nyomorék a játékostársadalomban, hogy megkockáztatom még akkor sem.
Ha valaki játékokról akar érdeklődni akkor a legtöbb amit tehet hogy keres magának valami olyan fórumot/hobbiblogot ami az ő ízlésének megfelel és értelmes emberek járnak oda. A nagy, hivatalos játékportálok nem ilyenek, oda 12 éves agyi szinttel rendelkező nyomorékok járnak és semmilyen normális végzettséget összelapátolni nem tudó, semmihez sem értő senkiházi nagyképű majmok írnak aprópénzért cikkeket. Természetesen tisztelet a kivételnek.
A hozzászólás nyilván nem célzottan neked ment, csak a te hozzászólásodból indult a gondolatmenetem
-
huszar90
aktív tag
most nyomtam a 8.dik órát a single-be és még nincs vége a játéknak, pedig rendes tempóba csinálom a pályákat nem nézelődök. Szóval a 2-3 óra az kamu! És még hátra van az egész coop!
[ Szerkesztve ]
-
elithun
őstag
Továbbá (#46) SenorGrande és (#47) Scholes9:
Huh, köszi, nagy achievement vadász vagyok, és nem örültem volna, ha pont ehhez nincsenek.
Viszont furcsa, hogy a Steam-es oldalán nincs kiírva, hogy mik vannak. (Még a zölddel írt tulajdonság négyzetben sincs benne, hogy lennének achievementek.)„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
PowerBuldog
veterán
Már ne haragudj, de szerintem nem ismerjük egymást. Nem szoktam semmit sehonnan sz*pni, az nem az én dolgom...
A játékidőről csak a metacriticen olvasott infók alapján nyilatkoztam. Ott azt írták, hogy nagyjából ennyi a játék idő.
Mostanra már a játék 6.0-án áll, ami nyilván egy sokkal reálisabb képet ad.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Findzs
addikt
na pont erre a pontozásra nincs mit adni
a crysis 2 is hány pontot kapott (vagy inkább vett a crytek) és a játék meg egy 6 pontnál nem ér többet
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
telya
aktív tag
válasz PowerBuldog #6 üzenetére
hat teged eleg konnyu felrevezetni nehany troll kreten altal
"Van aki azért ad rá alacsony pontot, mert csak 3-5 órányi játékidővel bír a játék."
es ezt honnan sikerult szopni? minimum 8-10 ora van benne, es az csak a single player resze.[ Szerkesztve ]
-
SenorGrande
senior tag
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
ProEvoFan
nagyúr
a játékot még nem játszottam, de több haver igen, azokkal beszéltem és azt mondták h isten!!!!!!
az a Metacritic user értékelés egy lejárató kampány, vagy szellemi fogyatékosok értékelték a játékot....esetleg a sok warezosnak nem indult el és...
hidd el, ennyit, ekkorát nem téved a szaksajtó!, meg az a tucat haver akikkel beszéltem
ne üljetek fel ennek az user értékelésnek[ Szerkesztve ]
-
-
elithun
őstag
Nincsenek achievementek, nem is lesznek?
A Valve esetében el is hiszem, hogy a magas pontszámok mögött ilyen értékű tartalom is van. Majd egy nyár végei akció keretein belül beszerzem. Még akkor is, ha rossz.
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
HS 2142
őstag
Szerintem nem is igazán az FPS-ek közé kellene sorolni, mert bár first person nézetet használ, megölni legfeljebb a weighted companion cube-ot lehetett
Inkább akkor már First Person Platform. Nem hiszem, hogy bárki olyan leemelte volna a polcról, aki valami véres-akciódús lövöldére számított, hisz elég rápillantani a borító hátuljára vagy pedig steam esetében a videó/leírás kombináció.[ Szerkesztve ]
I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.
-
munky
őstag
Én sem veszem túl komolyan az ilyen értékeléseket. Szerintem vicc, hogy az elmúlt években mennyi játék kapott maximális értékelést... Rengeteg cím került a 90% körüli tartományba is, holott szerintem 6-7 éve még nem kapott volna sokkal többet 80%-nál... Elszaladt a ló úgy érzem.
Igazából lassan nem is nagyon mernek nagyobb kiadónál készült valamint magas költségvetésű játékokat komolyabban kritizálni, alacsonyabb pontszámmal értékelni... Anno ha jól emlékszem az Assassin's Creed-ről írt elmarasztalóbb kritika után menesztettek egy újságírót...
Ettől függetlenül természetesen a Portal 2 jól is sikerülhetett, de a maximális értékelést még látatlanban is túlzásnak érzem elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
sti10p
senior tag
A Portal nem éppen mainstream FPS, ezért lehet, akik csak unalomból vették meg, kicsit csalódottak, mert nem lehet benne 8 millió komcsit vagy zombit halomra lőni és ráadásul még az agyukat is használni kell hozzá. Lehet, hogy a metacritic-es értékelők egy része ezen "meglepődöttsége" miatt osztogat 0 pontokat.
Nem játszottam még vele, de nagyon nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a Valve elszúrta volna a játékot...
[ Szerkesztve ]
XY
-
kovsol
titán
dragon age 2 nél is sok helyen olyan alacsony pontok jöttek ki, hogy szerintem már a felhasználói vélemény az amire nem lehet adni! Mert ha tetszik valami akkor dobálják a 8-10 -ket, ha valamiben már egy kicsit is csalódtak adják 0-1-2-3 pontokat, holott szerintem én még olyan játékkal nem is játszottam ami nem érné el a 4 pontot, még akkor se ha nem tetszik nekem.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Scholes9
nagyúr
Arra azért kíváncsi lennék, hogy, aki lehúzza a játékot megvette-e, bár nyilván ezt soha nem fogom megtudni
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
GoldenJ
tag
A metacritic user értékelései a vicc kategóriába tartoznak. A userek fele 9-10 -et ad mindenre, a másik fele meg 0-2 -t. El sem érdemes ezeket olvasni.
A mai gyerekek nemcsak megveszik a vackot, hanem még azt is elhiszik róla, hogy király.
-
h-yle
addikt
Elolvasgattam (az első spoilerig...) a metacritic értékeléseket.
Értelmes értékelés egy sincs, mindegyik csak sírás rívás különböző vélt, vagy valós sérelmek miatt és ugye ez autómatikusan 0 pont...Szóval felejtsük el a user értékeléseket, már ami a metacritic-et illeti.
Holnap ha minden jól megy végigjátszom a játékot, aztán majd írok egy kis szösszenetet.
Ja és a $80 DLC asszem ilyen sipkák meg hasonló baromságok, amik pont elférnek, és engem spec nem zavarnak. Meg a Do not turn off your console se, feltéve, hogy jó a game.
wednesday: A fejlesztők azt mondták 2.5x annyi mint az eredeti Portal. Az kb. 2-3 óra volt, persze attól függően, hogy milyen gyorsan oldja meg az ember a feladatokat. És akkor még ott a Co-op. ami szintén hasonló hosszúságú mint az alap game. De ez nem volt titok a megjelenés előtt sem.
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
wednesday
őstag
4-5 óra játékidő?
Na majd ha az ára is ehhez fog igazodni, akkor kell beszerezni. -
Angel1981
veterán
Én, ha jól értelmezem az angol kommenteket, a játék egy "kritikus" pillanatban ér véget (vagyis alig várod, hogy jöjjön a következő pillanat) és akkor jön az üzenet, hogy a "folytatás most azonnal letölthető 40 USD-ért Steam-ről".
Ha az igaz, (hangsúlyozom; HA igaz) akkor Gabe Newell csináljon magának kistestvért![ Szerkesztve ]
-
SenorGrande
senior tag
Valaki játszik már vele innen? A co-op-ot hogy kell elképzelni? Van pár pálya, és azokon lehet, vagy egy hosszabb, misszió jellegű játék?
Megvenném, de most nem telik rá.
Szívesen olvasnék itt egy tesztet róla, remélem lesz.
DLC-k nem érdekelnek, biztos ehhez is lesz annyi mod, hogy nem fogjuk tudni végigjátszani mindet. Még az 1-hez is jön ki jó pár. . .(#4) drachos
Ez engem is nagyon érdekelne, hogy működik.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
törölt tag
a portal első része 9.6-ot kapott
(jó ez az oldal, az user rating elég jól tükrözi a valóságot, pölö: dragon age első rész 8.3, második rész 4.3)
-
DeFranco
nagyúr
válasz GegeWarrior #16 üzenetére
Én most ránéztem, de nem látok semmilyen DLC-t.
-
Domxc
senior tag
Igen, az IGN is dicsérte [10/9,5 pont]
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
Angel1981
veterán
Ja! Már csak annyi?
Amikor én néztem, 2 órával ezelőtt még 5,9 volt![ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Miféle DLC -ről beszélnek ezek? Komolyan a Potato Sack -ről?
-
JSaN
addikt
Remek game, de majd ha olcsobb lesz akkor megveszem minden keppen. 10k-t most nekem nem er, foleg a rovidsege miatt.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
válasz PowerBuldog #9 üzenetére
Azt olvasom, hogy a legtöbben a 80 USD-nyi DLC-n akadt ki, melyet meg is értek. A második dobogós probléma pedig a rövidsége (4-5 óra).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Erdei88
veterán
Azért érdekes, akinek problémája van vele az csak 0-t ad rá. Elég nagyok a szélsőségek.
-
-
Viktor77
titán
Mire rányomtam a linkedre, már 112 user és 4.2.
Na, közben szerkesztetted.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
PowerBuldog
veterán
Metán 4,2 a User rating-je(112 értékelés alapján). Én óvatosan nyúlnék ehhez a játékhoz.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
bmwk1200s
őstag
Ez megy MAc-en is ugye? Nativan... vagy rosszul emlékszem?
Semmit sem írok alá!
-
drachos
tag
A konzolos verzió mellé milyen formában adják a PC-set? Egy sima letöltőkód? Gondolom azt viszont függetlenül lehet használni a játéktól. Tehát pl nekem kell PS3-ra, havernak PC-re, akkor megoldható közösben?
-
megint én
őstag
Jobb is mint a Crysis 2
Amúgy hol a legolcsóbb???
Támogassuk a jó irányt![ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Tényleg nagyon jó lett. Bírom a (női) robot beszólásait.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Angel1981
veterán
Én a kritikusoknak már egy ideje nem hiszek, a végfelhasználók értékeléseit sokkal többre tartom (Metacritic).
Saját tapasztalat, hogy azok mindig sokkal közelebb álltak az én véleményemhez, különösen az utóbbi időben. (MW2, Dragon Age 2, Crysis 2, így hirtelenjében.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest