Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Anathema67 #5047 üzenetére
Az olyan embereket is imádom, mint te vagy. Beleáll mindenbe, aztán az első "pengeváltás" után lezárja a témát a szokásos "nem süllyedek le a te szintedre" elcsépelt dumával. Nem is kell, én elvagyok a saját szintemen. Peace.
Exian: Igen, a kistermelő is más kategória, ahogy írod. Elvileg ő sem használhatna nem általa termelt alapanyagot, de sokan nem foglalkoznak ezzel, ellenőrzés nulla, mit veszíthet?
Mikor sorkatona voltam, a laktanya mellett közvetlenül már rendes magánházas utcák voltak, ott volt egy öreg néni, fehér házibora mindig volt, de tőkéje egy sem. Ha meg vörös bor kellett, azt meg a kreppapír megoldotta.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Anathema67 #5043 üzenetére
Igaz, hogy nem igazán ide tartozik, de ha már így beleálltál a témába, akkor:
1. Akinek nem inge, annak nem fáj.
2. Igen, ismerek többfélét is, mint ahogy az előző hozzászólásban vázolt is az egyik.
3. Nem általánosítottam, hanem konkrétan leírtam egy bizonyos típust, lásd 2. pont.
4. Én még nem láttam Mexikóból származó nálunk forgalmazott vetőmagos zacskót, de akár lehet is. Amennyiben így van, akkor meg a fajtája Mexican Orange Habanero. A szép rózsás fajta.
5. Részemről lezárva, ha valaki még esetleg megsértődött, azoktól 1000 bocs meg egy anyamedve."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
csucsu21
aktív tag
válasz Anathema67 #4879 üzenetére
Az szép mennyiség.
Mennyiért adod őket lehet 1-2 tőre vevő lennék már ha nem vagy messze.
Jöhet privátba is ha nem akarod ide írni.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
grizlisandor
veterán
válasz Anathema67 #4874 üzenetére
Szépek!
Más: Ez a kinti időhöz szoktatás hogy megy?
Tegnap kint voltak 1 órát félárnyékban, nem lett látványos bajuk.
Most mentek ki 2 órás időszakra, jó lesz ez így? -
csucsu21
aktív tag
Hát most kicsit irigy vagyok nagyon szépek mikor lettet ültetve a magok ?
Hány tő ? Ebből lesz paprika dögivel. gondolom kintre mennek később.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
dugynok
senior tag
Szépek
Szívesen átvennék belőle (nem ingyen), ha sok lenne. Sajnos idén nem tudtam palántázni[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Anathema67 #4853 üzenetére
Elkészítettem egy adagot, ma reggel kaptak már belőle, kapják majd minden öntözésnél.
Pár növényemen vannak bimbók, hagyjam őket vagy szedjem le?
Matchtát ittak a zöld teát szeretők a családban, hát megkaptam, hogy nyugodtan locsoljam a palántáimra.
Megyek felveszem a Tornádokat, jött a jelzés, hogy megérkeztek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Neked többet mondanak ezek a számok szerintem:
A matcha összetétele (100 gr)
Vitamin A: 16,000IU
Vitamin B1: 0.6mg
Vitamin B2: 1.35mg
Vitamin C: 110 mg
Vitamin E: 35.9mg
Fehérjék és aminosavak: 29.1%
Szénhidrát: 32.7%
Zsír: 4.1%
Rost: 11,1%
Hamu: 6.4%
Polifenolok: 10%
Koffein: 3.5%
[link]Én csak a hatásáról tudok nyilatkozni, mint kiegészítő tápanyag. Matcha / zöld tea lé ráöntése után a levelek élénkebb zöld színt vesznek fel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
jansky1
senior tag
Rendszeres, de kevés tápanyag adagoláshoz vitaflora eper zöldséggel van infod? Olyan fél liter víz nálam egy öntözés.
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #4836 üzenetére
Szerves, természetes trágyát milyet javasolnál?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
grizlisandor
veterán
válasz Anathema67 #4833 üzenetére
Értem, akkor alakítok ki még 1 foglalatot.
Akkor a tápozás mehet a nagyoknak?
Milyen "edényben" vannak a palánták? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4830 üzenetére
Jaja. Még nem üzemeltem be, de a következő állomás egy olyan lámpa lesz, amibe 3 darab hideg fehér ledes égő lesz, egy sorban Az alá szépen be lehet tenni mindent. Addig maximum megemelem két centit a tetőt, mert benne nem kevés led van, a fénnyel nincsen probléma jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4826 üzenetére
Na akkor én is beszerzem azt holnap. A nagyobb töveket úgy is most kellene pohárba kitennem, azokat akkor már tápozni is lehet.
Maga a palánta nevelő eddig jól bevált. Folyamatosan nedves környezetet biztosít, de nem lett gombás. Palántaföld van benne, meg rakás led ami a meleget is megcsinálja. Szellőző nincs rajta, reggel meg este szoktam levenni a fedelet egy rövid időre, aztán ennyi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4822 üzenetére
Az első tápozást magas P tartalmú cuccal csinálod?
grizlisandor: azok okkal vannak benne, mindenféle lebontó szervezeteknek jelentenek tápanyagforrást, amúgy a komposztálás maradékai.
-
grizlisandor
veterán
válasz Anathema67 #4809 üzenetére
Szépek!
Milyen földet használsz?
Nálam florimo virágföld meg palántaföld is van, de mindkettőben találok fadarabokat, meg egyéb be nem azonosított dolgokat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4819 üzenetére
Palántaföldes csíráztatásnál mikor adnál nekik először tápot? Eddig szépen nőttek benne a növénykék. A nagyobbaknak már 6-8 levele van.
*mondjuk van olyan mag, ami most hajt még csak ki, pedig március elején már bújtak a skorpiók, azonos körülmények között.#peter: olvasd el az utolsó 10 hozzászólást, pont ezekről a dolgokról volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4815 üzenetére
Virágzáskor miért kell csökkenteni a trágya mennyiségét?
-
joco81
csendes tag
válasz Anathema67 #4816 üzenetére
Köszi!
-
joco81
csendes tag
válasz Anathema67 #4808 üzenetére
Neked is nagyon szépen köszönöm!
Van konkrét tipped a tápoldatra, vagy csak arra figyeljek, hogy foszfor túlsúlyos legyen? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4809 üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni. Viszont ezt én is a többiektől vettem át.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4761 üzenetére
Nagyrészt én is így csinálom de a vízbe áztatást nem szoktam csinálni, túl sok macera a sokféle maggal.
Meg a gombaölőt csak akkor használom, ha szükség van rá de idén eddig még nem kellett.
-
jansky1
senior tag
válasz Anathema67 #4721 üzenetére
Legjobban várt rawitból nem kelt ki egy sem. Remélem a második kör majd aktivizálja magát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #4712 üzenetére
Paprikákat nem is szoktam, csak a magoncokat egyszerűbb volt így mint a locsoló kannámmal, mert az könnyen túl sok vizet önt egy pontra, de majd visszaállok rá.
Az orchidea úgy néz ki szereti a spriccelést, az meg majd kap esővizet.
-
Jofi81
őstag
válasz Anathema67 #4713 üzenetére
Öntözni nem szoktam vele, csak "permetezni", amíg még nem bújtak ki a magok, illetve bent vannak a palánták a mini üvegházban. Ha már kijönnek onnan, akkor öntözöm őket, de nem ioncserélt vízzel.
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #4705 üzenetére
És ha csak ablakban hagyom mesterséges fény nélkül?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #3420 üzenetére
Az egyik netes eladó írta ezt valamerre.
-
tmogyorosy
csendes tag
válasz Anathema67 #3401 üzenetére
A tápanyagellátásra sem árt még jobban odafigyelni, mert nagyon hasonló az igényük az egy családba tartozóknak, így nem csak az NPK, hanem a nyomelem pótlás is fontos.(Az azonos kártevők miatti talajfertőtlenítésen túl). Mindenképp macerásabb, mintha olyan területre ültetsz, ahol nem "családtag" volt az előző lakó.
Ezért találták ki anno a vetésforgót... -
zoltan6
őstag
válasz Anathema67 #2332 üzenetére
videót majd kérünk
-
chuky666
csendes tag
válasz Anathema67 #2332 üzenetére
Beszállok!
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2323 üzenetére
nincs kocsim nem tudok utazni gyere pestre, hozzál reaper-t megkóstoljuk, én meg viszek chiliszószt és megkóstolod...
-
chuky666
csendes tag
válasz Anathema67 #2323 üzenetére
Köszi.vidizzetek.És remélem asszonya is megy megnézném ahogy csak kis zsibbadást okoz neki is a reaper.....
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2320 üzenetére
igen ő is eszi a Morugát és még továbbra is erősebbnek érezzük a chili kivonatos szószokat...
ha nem hiszed gyere fel pestre adok kóstolót és világítani fog majd a füled a paprikához képest...
sorry de nem mese ez kérlek szépen a valóságestére 1 sárga Moruga elment a vacsorához és teljesen kellemes érzés volt mindkettőnknek szóval el fog fogyni a paprika az fix
szószból 1 nagy cseppet szoktam egy tál kajára tenni az már azonnali csuklást tud előidézni, vagy néha simán magában is kóstolgatom hogy üssön mint a villám. tudom neked nagyon durva paprikád van de mit veszíthetsz 1x kóstolj meg egy chilikivonatos szószt és rájössz hogy eddig amiről azt hitted nagyon durva az ovisoknak való uzsonnára. a szósz az igazi amiben ott van az erő, nem véletlen hogy néha sima Habanero vagy Jolokia paprikákhoz rakják a kivonatot és ezerszer jobban üt mint egy Moruga vagy Reaper paprikából készült szósz hiába a sok milliós SHU eltérés.
amúgy szerinted miért vadászok eladó Reaper termésre ha kamuznék és már a Morugát sem tudjuk megenni? páromnak mondtam hogy szerzek a világrekorderből mert a Moruga kevésbé hatott meg minket és kell valami jobb azt mondta oké kóstoljuk meg azt is őszre kaptam eddig infót hogy akkortól tudok venni egyik termelőtől. meglátjuk mit produkál bár szerintem a szószt nem fogja elérni erőben
[ Szerkesztve ]
-
chuky666
csendes tag
válasz Anathema67 #2320 üzenetére
Igen csinálhatna már egy videót ahogyan tolja a morugákat reapereket egészben asszonnyal.
-
bzoley
veterán
válasz Anathema67 #2221 üzenetére
Valahol azért sejtettem
Épp most teszem el savanyúságnak -
sisu2
aktív tag
válasz Anathema67 #2145 üzenetére
A nagák nagyon komolyak Dorset naga nincs.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #2145 üzenetére
Nekem meg ilyen szép, oszlopos tövek lettek most az itthon tartottak:
A többiek szabad földben sokkal bokrosabbak.
Ezek egyike Tabasco, a másik az Purple Cheyenne, a harmadik meg a Tamási rettenetes. Csak azt nem tudom, hogy melyik melyik.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #2141 üzenetére
Szépek! Milyenek?
-
sisu2
aktív tag
válasz Anathema67 #2141 üzenetére
Az igen nem semmi, mekkora cserepekben vannak?
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2085 üzenetére
ja hogy szósszal még nincs tapasztalatod és a moruga is gyilkos neked.
hmmm akkor pláne ajánlanám hogy 1x ha pesten jársz egyeztessünk és kóstold meg
hidd el sokan hülyének néztek de én kóstoltam már darált morugát két termelőtől is
és itthon meg 2év alatt fogyasztottam el a Dave's Insanity Sauce-t és biza utóbbitól csuklás és könnyezés is könnyen összejön úgy lángol az ember torka, ráadásul kifelé is gyilkosabb. a chili kivonat miatt van ez nyakamat rá.
idén pont a Reapert szeretném megkóstolni mármint termést vagy darálva hogy tudjam mi a legkeményebb chili ami terem (tudom van azóta még durvább is a death strain de az csak jövőre lesz elérhető talán) aztán meg rendelek két durva szószt és összevetem velük.aki ízeket szereti annak értelem szerűen a chili paprika jön be, nem tagadom finom is, nagyon izgalmas íze van, aki meg a gyilkos csípést szereti mint én is annak kapszaicin kivonatos szósz való
vagy bátrabbaknak tiszta kapszaicin kivonatitt a 2millió felettiek már elég szépek lehetnek abból kiindulva hogy az Insanity Sauce-om gyenge 180ezres hivatalosan és jobban fáj mint egy darált moruga ami kb. 10x erősebbnek kellene hogy legyen
egyébként az angliai chilibugs ebay oldalról lehet rendelni finom dolgokat
[ezt néztem ki]itt az oldaluk
[link][ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2078 üzenetére
mikor leszel pesten? én meg majd adok chipsre neked ilyen spéci szószt és lehet világítani fog a füled is...
hétvégén is megkínáltam egy chili fanatikus ismerőst, előadta hogy ő mennyire bírja a chilit
hát belenyalt egy cseppbe és olyanokat csuklott meg könnyezett hogy nem merte bevallani mocskosul csípi a száját tudom elhiszem te faszát termelsz, a sárréti chilifarm is biztos kiváló munkát végez, vettem is a termékükből, de nálam valamiért a sima darált chili elbukott mert nem erős annyira amennyire én szeretném.
1hét alatt elfogyott a legdurvább szószuk ami tiszta moruga, szóval nekem attól erősebb kell.de mondom amint sikerült ebay-ről megkapnom a kivonattal tuningolt szószt összehozhatunk egy kóstolót és legalább elhiszitek végre hogy melyiket lehet gyilkosabbnak érezni kóstolás alapján
nem az SHU érték számít, ezt már megtanultamMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #2078 üzenetére
de várom
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2071 üzenetére
aha ja akkor a sárréti chilifarm átver... Csernobil és Nyelvterpesz cuccot is vettem tőlük, utóbbit másnap eladtam egy csaj haveromnak mert nekem nem volt csípős, és helyette vettem a Csernobilt és az is 1hét alatt elfogyott mert kiskanállal ettem hogy valamit érezzek. a paprika kivonatos szószból 1 csepp és vad csuklás meg könnyezés. na szerintem pont ezért raknak bele kivonatot
a másik Moruga amit meg vettem kispesti termelőtől van aki 8éve csinálja otthonCPT : februárban voltunk kint párommal a városligetben halfesztiválon, ott volt a Pokolpista termelője most már Chilion néven, mondtam hogy adjanak nekünk kóstolót a legdurvább szószból, vastagon tegyen a tortilla-ra, aztán mikor látta a srác hogy párom és én is lazán berágtuk akkor lepődött meg mert elmondása szerint a többi ember haldoklik kb. mi meg mondtuk hogy nem is érezzük annyira gyenge, aztán persze elmondtam hogy min tanultuk a chilit megszokni és hogy Reaper alatt esélye sincs nálunk, de inkább külföldi tuning szószokat vennék ami tényleg megkínoz.
sajnos a sima chili már semmi egy olyan embernek aki evett kivonattal tuningolt szósztelvileg ha összejön a pénz ebay-es vásárlásra akkor nyártól meglesz a Dave' Ghost Pepper Sauce
az gyenge 800ezer körüli és elég fájdalmas lesz, de még tervezek egy Blair's Ultra Death szószt is szerezni ami szintén ilyen combos kb.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #2071 üzenetére
Tisztán Jolokia mi... Na még az kéne. Ismerős vett belőle port, tett a kajájára, és betolta. Aztán 1 hétig problémái voltak, mert szó szerint sebesre marta odalent...
A pokol pistában pl. 98% körül van a nem chili aránya a Jolokia mellett, az azért elmond valamit róla.
Persze én bízom TeeJeyben, egyszer majd csak megtalálja a maga kriptonitját.
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #2053 üzenetére
az a baj hogy nem
otthoni szószomtól sírni is tudtam míg a darált moruga meg sem hatott...
sárréti chilifarmtól vettem illetve egy pesti rutinos termelőtől morugát és hát el tudnék képzelni erősebbet is
az otthoni szószom valami 180ezer SHU értékű de mivel van benne chili kivonat így 5x jobban csíp mint a sima darált moruga.
na most képzeld el ebből rendelek Ghost pepper alapú és szintén chili kivonattal turbózott változatot
ami már Insane ++ kategória a gyártónál is (10++ skálán)
800ezer körüli SHU értéket írnak rá tehát masszív lesz
no ebből szoktam egy cseppet rakni kajára és másnap kiadós WC szeánsz fogadMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #1836 üzenetére
Köszi!
Megrendeltem 3 pakkot.
-
bzoley
veterán
válasz Anathema67 #1559 üzenetére
Nem pazarlunk
Néhány úgyis lepotyog magától, ha nem ideális a környezet. A gyorsaság most amúgy is hátrány. -
escape
aktív tag
válasz Anathema67 #1500 üzenetére
De nincs, max 4
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
bzoley
veterán
válasz Anathema67 #1433 üzenetére
Hasonló a fluora is, amit vettem, de pár nap után lecseréltem igazi csövekre. Az az 550Lm nem volt valami sok.
-
Jofi81
őstag
válasz Anathema67 #1340 üzenetére
Megnéztem, elég vizes az egész. Amíg benne volt a mini üvegházban, tavaly sem locsoltam, mert kapott így is elég vizet. Ha leveszem a tetejét, akkor persze már kell, mert gyorsan kiszáradna, de így nem.
-
Jofi81
őstag
válasz Anathema67 #1334 üzenetére
Tavaly ugyanebben a földben szépen nőttek, igaz, akkor már április eleje volt. Az öntözés meg igazából párásítás, amíg még "bura" alatt van, de kapnak elég vizet. Tápoldatot csak később szoktam nekik adni, amikor már rendesen öntözöm őket. Fény volt nekik a terráriumi ámpától, meg meleget is kaptak. Szóval nem nagyon értem a dolgot, de hátha majd beindulnak.
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #1300 üzenetére
nem vagyok por párti, inkább a szendvicsre kenem a darált paprikát
elpasszolom a Nyelvterpeszt és veszek az új szószukból az tiszta Moruga Yellow
ha az se csíp akkor passzMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bzoley
veterán
válasz Anathema67 #1287 üzenetére
Nem bonyolítottam túl. Van néhány armatúrám, egyelőre kettőt felszereltem két 18W-os "fluora", és két 6500K-s csővel. Plusz belül tükrök. De szoktak E27-es kompaktokat is használni. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #1209 üzenetére
Gondolom egyik gombaölő szert sem szabad használni, amikor terem vagy virágzik a növény. Most virág nincs rajtuk, de egy rakás paprika érik.
Van nekem is itthon gombaölő szerem, de azt nem könnyű 1-2 tő számára adagolni, kertészeti méretekre vannak az adagolásai kiírva. Mondjuk sikerrel használtam már csírázáskori gombásodás ellen, de jobb híján ott is csak érzésre adagoltam.Eddig annyit tettem csak, hogy a rondább leveleket időnként leszedtem.
*szerk: mintha egyik haveromnak lenne valami teljesen bio gomba ölő szere. Hmmm.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Anathema67 #1199 üzenetére
ja, ezt a kidobós kollégának akartam címezni @jofi81
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Anathema67 #1197 üzenetére
bagólé nem jó ellenük?
-
Jofi81
őstag
válasz Anathema67 #1191 üzenetére
Hiába vágtam volna vissza, sajnos a szárán is voltak tetvek. Nagyon sajnálom őket, mert tényleg szépek voltak (a levéltetvek előtt), de már nem tudtam velük mit csinálni. Lesz helyettük másik jövőre.
-
looser
addikt
válasz Anathema67 #1191 üzenetére
Nekem most bent van a tavaly ültetett növény és nincs szívem kivágni. Szerinted ha levagdosom az ágait (idén is volt rajta tetű, a fehér, gyapjas jószág), akkor jövőre kihajthatnak új ágak, levelek? Most van rajta néhány termés (kb. 10) ami még nem érett be és különböző stációkban leledzenek, ezért nem vágtam le azokat az ágakat, de ha ez segítene, levágnám. Szeretném, ha életben maradna, hasonló lelki problémával küzdök, mint a fenti topictárs...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Thrawn
félisten
válasz Anathema67 #1173 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el, hogy vannak akik toleránsabbak a kapszaicinnel szemben, ezért több vagy erősebb chillit is simán meg bírnak enni. Van egy fószer YT-on, az egyik videójában 40 db (!) szárított Carolina Reapert eszik meg csak úgy magában, egy másikban meg egy 9 millió SHU-s kivonattal öblöget meg gargarizál. Nekem nézni is fájdalmas volt.
Naszóval, ha TeeJay is ennyire bírja és esetleg bevállalja, akkor szállítok neki chillit, csak annyit kérek, hogy az elfogyasztásukról készüljön videó és kerüljön fel YT-rangabor2: Egy nagy bogrács halászlében szerintem fel sem tűnne a keserűsége a kutyatejnek, de erős lenne az tuti
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Mr.Csizmás
titán
neked egyéni rangnak javasolnám a "vasgyomrú" titulust
-
somasz
addikt
szerintem meg fog feküdni tőle, ha nem is egyből, de 1-2 órával utána tutiEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Jofi81
őstag
válasz Anathema67 #1162 üzenetére
Folyamatosan terem a habanero és a jalapeno is, de nem is ez a baj, hanem hogy nem szívesen permeteznék rovarölővel a lakásban.
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #1142 üzenetére
Érdekesek lehetnek, de ezek már nem az én világom étkei.
Az első tőled vett pakkból összerakott chilidarálmány lesózva, oliva olaj alatt kiváló ízű és csípősségű, nekem elég, ha tudom reprodukálni.
Más:
Elraktam egy valag magot. Hogyan kerüljem el, hogy generációról generációra elgyengüljenek? Közéjük kell ültetnem néhány frissen behozott brutál paprikát, hogy az porozza be őket?Mikor ültesse el a magokat? Érdemes januárig várni? Ti hogyan vetnétek, csíráztatnátok ki őket? Ilyesmit használtam tavaly, rettenetes hatásfokkal keltek ki (csak a kartonpoharak voltak, a tálca+fedő nem):
Adjak nekik fényt, meg meleget, meg néha vizet, hogy épp nedves legyen a földjük? Mivel egy-egy típusból sok magom van, talán érdemes őket típusonként egy nagy virágládába rakni, elszórtan. Aztán ami kikel, megy külön pohárba?
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #1140 üzenetére
Nekem nem volt ilyen, sőt a habanero jobban meghajtott mint a moruga ☺evéskor viszont nem hozza a kívánt erőt. Mennyiért adod a cuccot és hol tudlak elérni? Csajomnak meg magmentes szószt nézek neki azok izlenek jobban és a sárréti chilifarm szószait is ki fogom majd próbálni
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #1140 üzenetére
Az a délelőtt nem nyerte el tetszésemet
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #1021 üzenetére
ha jól olvastam a Dave's Insanity szósz 180ezres, az Insanity Ultimate 250ezres
van még Ghost Pepperes az 650ezer körül lesz, a Scorpion Pepper szószra meg még vadászok hogy az mit teljesítnekem az Insanity elég finom és csíp mint állat
az Ultimate-ből biztos veszek, de erősen agyalok hogy a két mocskosul brutálból is kellene
hogy legyen olyan is kóstolónaka nyers paprikával nem merek próbálkozni mert 1-2milla közöttiek eszméletlen durvák lehetnek
na meg panelban nem igen tudok ilyet palántázni.
majd megálmodom és lehet mégis belevágok mert nem vészes 10szem mag ára én meg nem akarok 20féle paprikát hanem csak max 2-3 félét, egy combosat, 2-300ezres teljesítménnyel, egy keményet 500-600ezer körül meg egy 1millás atomvillanást
2-3darab bőségesen elég bár akkor meg már lehet megéri valakitől venni mindegyik kategóriából 1-2darabotárban kb. hol mennek a kész leszüretelt paprikák?
BP.-en ki árul nem tudjátok?u.i.: azért is akarok sokszor csípőset enni mert olvastam hogy nagyon egészséges
jól lehet fogyni tőle, totál méregteleníti a szervezetet meg még gyulladáscsökkentő is
aztán nekem pont ez jó lenne, érzem is miután szószoztam egy kicsit hogy pár órával később mintha vákuum lenne a gyomrom helyén annyira lebont mindent bennem a paprika[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Anathema67 #1009 üzenetére
Lehet pont egy gyengébb Butch T-t kóstoltál, mert tulajdonképpen az is Trinidad. Az élményt viszont átérzem mi is zajlott le amikor megkóstoltad
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Anathema67 #1000 üzenetére
Mert épületen belül vannak az itthoni és a munkahelyen nevelt chilik, maximum néhány muslinca repül rájuk. Amik kint vannak a szabadban, azok megoldják ezt maguktól.
-
MiZY
tag
válasz Anathema67 #949 üzenetére
Mennyi novenyed van?
-
Thrawn
félisten
válasz Anathema67 #952 üzenetére
puckerbuttpepper -> őrültek
-
válasz Anathema67 #923 üzenetére
Grat!
És had kérdezzem meg, hogy mi lesz a további sorsa?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
petipetya
nagyúr
-
Sdi
addikt
válasz Anathema67 #923 üzenetére
Az már szép
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
petipetya
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: mini PC Snapdragon X Elite-tel
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen switch-et vegyek?
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
- Apple notebookok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...