Új hozzászólás Aktív témák
-
Taylor007s
csendes tag
Nekem is ugyan ez a 30fps-es korlát...
[ Szerkesztve ]
-
bandiboyy24
újonc
válasz bandiboyy24 #25 üzenetére
Mármint a 30 FPS limit miatt kell! Fel kell oldani, mert ez szörnyű
-
törölt tag
Egész szórakoztató játék. Nem bánom, hogy megvettem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Firestormhun #22 üzenetére
Azóta már kapott egy 13 GB-os patchet. Már kifogástalanul fut. Az új SDK-val újra kellett fordítani, illetve a modelleket is cserélték a start óta. Ezeket a modelleket hozták át PC-re és ez volt a rossz döntés. PC-re nem olyan modellek kellenek, mint konzolra, mert nem lehet jól alkalmazni a kötegelést. Itt be kell férni 2k rajzolásba, akármi van a képen. Tehát a modellek szimpla megrajzolása és textúrázása nem elég. Textúra atlaszokat kell alkalmazni, hogy hatékony legyen a modellek rajzolása. Az rendben van, hogy ez egy rémálom a művészi munka szempontjából, de ez a PC. Ha már portolnak, akkor csinálják meg jól.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A memória is közrejátszik, de a leginkább amiatt akad, hogy a DirectX 11 nem bírja el ezt a terhelést. Ezt az API-t 2k rajzolásra tervezték ez meg helyenként ad neki 20k-t. Ez nem a DirectX 11 terepe.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
dhstyle
tag
abu de akkor tuti , hogy nem a 4 giga ram miatt akad ? mert nekem űgytünt az erőforráskezelőbe , hogy bizony bőven enne ez többet mint 4 giga mert semennyi nem maradt szabadon és csak a játék futott minden fölöst kilőttem.. procimat meg belőttem úgy ,hogy 1 modul letilt a maradék kettő meg 4.5ghzn járatom ami azért elég komoly OC és ígyis akad a játék.. lowon ugyanúgy mint ultrán...
Seat Leon 1.8 20V Turbo :) OnePlus 8 Pro 12/256
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz errorcode06 #18 üzenetére
A progi az hat szálra van írva, csak a parancsfeldolgozás nem. Azért működik Xbox One-on hat szálon, mert ott az API független parancslistákkal dolgozik.
Nagyon egyszerű leszek most, éppen ezért nem szakszerű a megfogalmazás: Mantle azon segít, hogy ha a program több szálra van írva, akkor valóban több szálon fusson.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
errorcode06
őstag
De ha jól értelmezem, ha a prog nincs 6 magra "írva" semmit sem érek még mindig a mantle-el. Vagy most félreértelmeztem valamit, és a mantle segít megoldani azt ha esetleg egy prog nincs jól többszálasítva.
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz errorcode06 #16 üzenetére
Az AMD erre a problémára a Mantle-t kínálta a fejlesztőknek, ami a DX 2k draw call határát 100k-ra terjeszti, tehát a Dead Rising 3 még a legdurvább terhelés mellett is bőven belefér az Xbox One modelljeivel is. Ez nem egy hardveres probléma, hanem egy szoftveres. Azért megy jól Xbox One-on, mert ott az API alacsonyabb absztrakciós szinten helyezkedik el, mint a PC-s DirectX. Vagyis megoldásképpen PC-n is alacsony szintű API-t kell használni.
Nagyon leegyszerűsítve az a gond, hogy amíg a Dead Rising 3 parancsfeldolgozása Xbox One-on hat szálra van osztva, addig PC-n csak egy szálon fut. Effektíve akkor futna ez a program úgy PC-n, ahogy Xbox One-on, ha lenne egy egymagos 10-15 GHz-es processzor. Ha ez nem megoldható, akkor az API-t kell cserélni, mert ott keletkezik a limit.[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
4,5 fölé húzott procim jelenleg nincs, de ha az AMD virít egy i5 46xx verőt jövő nyárig én biztosan vevő leszek rá. Ha nem, akkor lesz egy 6 magos i7-em, és minden terméküket amin a logójuk szerepel messziről kerülni fogom...
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
dhstyle
tag
abu nekem is akad teljesen random , akkor azért van mert kevés neki az fx 6100 ? 3.6 ghzn fut csak.. vagy a 4gb ram kevés neki? esetleg a 7850 1gb? xd mondjuk elég komolyan megvan húzva a VGA... 1680x1080be játszok
Seat Leon 1.8 20V Turbo :) OnePlus 8 Pro 12/256
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz errorcode06 #1 üzenetére
Ha sok a zombi a képernyőn, akkor 4,5 GHz közelébe tuningolt procik kellenek. Enélkül picit beakadhat. Ezzel a fejlesztők nem tudnak mit kezdeni. A játék ilyenkor eléri a 20 ezer rajzolásí parancsot. A DX-et 2 ezerre tervezték. Mivel szimplá a konzol modelleket hozták át, így ez nem jó PC-re. Át kellett volna alakítani a modelleket. Jobban optimalizálni az instancingre.
-
XuChi
addikt
Hát az adatlapomon lévő géppel sajnos eszement módon le-leesik az fps. De nem is baj. Unalmas, szemétdomb az egész. Tiniknek, meg agyilag zokniknak kivállóan alkalmas a felesleges időtöltéshez. Szemétre való hulladék játék ez is. Mint a legtöbb manapság megjelenő játéknak nem nevezhető digitális bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Heroes fan #7 üzenetére
Ezt hol olvastad ?
-
minimumgame
tag
-
Heroes fan
őstag
Most olvasom hogy nem is igaz ez a gépigény 32 bites 4 giga rammal is elfut a játék.
-
GegeWarrior
senior tag
válasz errorcode06 #5 üzenetére
Szerintem ez az eltérés az AMD videokártya miatt lesz Ugyanis nekem is szarakodik, esik kel az egész, sőt néha kidob, hogy kevés a memória Röhej. Eredetiben megvan, de már kezdem megbánni
Bízom egy combos javításban.REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
gantum
tag
irányítás jó, optimalizáció nincs. kemény gépeket láttam hszekben sírni.
nekem fos alappal és jó vgaval (q9550+280x ) szinte beállításfüggetlenül (4-5 fps a difi a min és a max között ) akadozik bizonyos helyeken.
de a grafika és a játékélmény az szuper. -
Rexcor
őstag
Az optimalizáció teljesen rendben van, a 30 FPS limitet is fel lehet könnyen oldani és így 75-80 FPS-el fut a játék. Az irányításon érződik, hogy alapvetően nem PC-re lett tervezve, de nem olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
-
pulyka jocó
senior tag
Ez olyan érdekes,hogyha egy játék megjelenik xbox (360,one) exluzivnak,egy idő után kiadják pc re is.
Kevés az eladás boxon -
errorcode06
őstag
Akinek megvette, mi a véleménye az optimalizációról és irányításról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest