Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
Xbox meg a PS hardveresen nagyon hasonló, szóval én az Xbox tulajok helyében biztosan nem aggódnék, hogy nem fog megfelelően futni a játék. Sőt nagy eséllyel X-en fog kinézni a legjobban, vagy lesz a legstabilabb a frame. Gyakorlatilag egy hardverre kell optimalizálni, majd az adott gép képességétől függően belőni a futási teljesítményt.
-
Anaren91
senior tag
Én már az erre a felvetésre adott válaszodra reagáltam... Mindenki tudja aki valamennyire is szemmel követi az informatikát, hogy a one x ben erősebb hardware van. Viszont ez még nem jelenti azt hogy a fejlesztőket ez érdekli is. Őket is csak egy dolog érdekel, mégpedig a pénz. És tekintve hogy majdnem 3x annyi pst adtak el mint boxot, így valószínű,hogy a ps lesz a fő fejlesztési eszköz. One x en még egy gyengébb port is kevesebb raforditassal jobban fog futni az erősebb hardware miatt, viszont a sima Box még az alap ps4 nél is gyengébb hardwarével nem biztos hogy elfognak annyit szoszmotolni, hogy kielégítően fusson a játék. Vegyél x et ha nem tetszik. Más motiváció nem nagyon van arra hogy x re cserélj.
De ez csak az én logikám, nyugodtan lehet cáfolni, elvileg azért van a fórum, hogy ilyenekről vitázni ( és nem vitatkozni) lehessen. -
NandorHUN
addikt
Ahogy írtad, fps count, modok, grafika, irányításban jobb a PC-s GTA.
Nyilván RDR is legjobb egy PC-n lenne. De persze először várjuk meg, hogy kijöjjön. Én mindenesetre csodálkoznék, ha nem jönne. Manapság már a még régebben "zárt" fejlesztős címek is mind jönnek PC-re.
-
negyven2
veterán
válasz
NandorHUN #62 üzenetére
Mármint a grafikán kívül miben is jobb a PC-s kiadás mint a konzolos? Az irányításban ami elég szubjektív, mert mind kontrollerrel, mind billentyűzet, egér párossal nagyon jól működik? A módolási lehetőségben ami alapvetően eléggé rétegigény? Vagy abban, hogy PC-n lehet csalni, míg konzolokon ez maximum kimerül a bill/egér átalakítók használatában? Vagy az, hogy saját zenéket is be tudsz tenni a rádióba? Mert igazából ezen apróságok kivételével a 3 jelenleg támogatott kiadás ugyan azt tudja mindenben.
Az meg, hogy jön-e PC-re a RDR2 az majd attól fog függeni, hogy egyrészt milyen szerződést kötöttek meg a konzolgyártókkal, illetve, hogy hogyan fog teljesíteni majd eladásokban. Ugyanis az előző RDR-nek is kellet vagy egy év mire nyereséget termelt, valamint úgy adtak el belőle a mai napig kb 16 milliót, hogy a konzolos GTA Iv-böl 23 milliót, a prevGen-es GTA V- meg több mint 35 milliót adtak el. Azt ugyanis be kell látni, hogy a western mint játékműfaj, az szintén egy rétegigény. Maga a Rockstar is egy 15 millió körüli eladással számol (ekkor már megéri nekik a játék). Én azt mondom ennél azért több lesz, mert a GTA V hype lufija eladja majd annak is aki kb. 15 perc után törölni fogja, mert ez nem GTA. A Rockstar Games-nek mindig is a GTA széria volt a pénztermelője. A többi IP-je meg bár korrektül teljesített azért nem lettek ennyire kimagaslóak eladási mutatókban.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szeretném, hogy ne jöjjön PC-re az RDR2, mert azért szeretném látni, mit tudnak majd kihozni belőle ott, illetve a lelkes modderek ezt még, hogyan fogják tudni überelni. Csak azt, hogy majd kiderül. Az nem jelent semmit, hogy a több mint 90 millióban elkelt GTA V-böl eladtak PC-re 12-15 milliót.
Amúgy egy korábbi hozzáoszlásra még reagálva még:
A Red Dead Redemption PS3-n elég gyérül teljesített (640p). Viszont Xbox360-on amellett, hogy magasabb felbontásban futott (720p), stabilabb fps-t is és kicsivel jobb látványt is nyújtott. a GTA IV-hez képest meg mindkettő kiadás mérföldekkel futott stabilabban és nézett ki jobban. Úgyhogy itt már a RAGE engine-t eléggé rendbeszedték. Tehát ez a része nem igazán volt kihatással a PC-s megjelentetésre.
-
NandorHUN
addikt
Nem tudom mi lenne a gond a porttal. GTA V is sokkal jobb PC-n mint konzolon. GTA VI is nyilván az lesz.
RDR 2 meg mai trendeket elnézve nagy eséllyel jön. Az erőforrásokról meg annyit, hogy a portolás sokkal olcsóbb, mint egy új játék legyártása. Ellenben bevétel rendesen lenne belőle.
-
Norb79
őstag
A 360 alapvetően más rendszer volt, az x1-el kezdték meg a közelítést. Nem véletlenül vannak a play anywhere címek sem. Nyilván nem jelentik be a pc verziót, vegye csak meg mindenki konzolra.
A GTA5 kiadás is először csak a régi konzolokra jött, akkor nem mondták, hogy lesz az újakra is, aztán csak lett, aztán nem mondtak semmit a pc verzióról, aztán csak lett. De persze ez mind csak tipp, én csak annyit mondtam, hogy x1 -> pc portolás ma már nem látható költség, innen kezdve az egyéb üzletpolitikai megfontolások az irányadóak, és azokat meg nem ismerem olyan mélyrehatóan, hogy tippeljek lesz e vagy sem, csak drukkolni tudok, hogy majd egyszer legyen.
Szóval csak annyit akartam cáfolni amit mondtál, hogy sok pénz a portolás, mert nem az, ha van x1 verzió az ~pc verzió, nem a portolás költsége ami meghatározza, hogy lesz e pc-re. -
mike1334
veterán
válasz
NandorHUN #54 üzenetére
De hidd el, hogy már fejlesztik, vagy elkezdik az RDR2 után fejleszteni. Azért egy ekkora játék fejlesztése eltart pár évig, és ha választani kell, hogy a GTA VI-ra menjen az erőforrás vagy a RDR2 pc portjára (!, mert max port jelenik meg majd, ami nem biztos, hogy minden pc tulaj álma), akkor nem biztos, hogy az RDR2 lesz előtérben.
-
Puma K
nagyúr
válasz
NandorHUN #52 üzenetére
PC-n az a gond, hogy nem kevés szerencsétlen csal a játékban ehhez meg különféle trainer-eket használnak offline-online egyaránt... 2015-től kezdve ahogy PC-n is megjelent a játék 2 nagyobb ban hullám volt ahol nem kevés ember fiókját tiltották el az Online résztől... ez így szépen is hangzik csak van akit már 6x bannoltak le és 7x vett serial-t... és még mindig okosít a játékban online a többi játékos kárára. Van akit meg gyakorlatilag teljesen ártatlanul tiltottak el az online résztől.
Sajnos a Rockstar az online játékok üzemeltetésében gyerekcipőben jár... ha már a GTA III-nál behozták volna az online részt, ahogy anno tervezték... akkor már lenne nem kevés tapasztalatuk, de még van hova fejlődniük...
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Remélhetőleg mindkét konzol mindegyik verziójából kihozzák a maximumot, és akkor mindenki örülhet. Az biztos, hogy a látványra nem lesz panasz egyik gépen sem. A Rockstar-t ismerve a story és a karakterek felejthetetlenek lesznek.
-
NandorHUN
addikt
Még 2 év és talán lesz PC-re is.
-
Anaren91
senior tag
Egy szóval nem írtam hogy a one x en roszabbul futna majd. Viszont a sima ps4 és one között sanszos hogy nem fognak annyi figyelmet fordítani a one ra.
Btw a sok jó játék között ami mostanában árad boxra be is baszna ha legalább a one x patchet nem tolnák...[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Azért jön ki hetente új X-box One X enhanced patch játékokhoz, mert a fejlesztőket nem érdekli az X...
Plusz gondolj már bele mekkora hülyeség lenne, hogy az erősebb hardveren rosszabbul futna a játék..e mögött semmi logika sincs..az optimalizálás kb ugyanakkora lesz, onnantól meg csak a hardver dönti el. -
válasz
Kicsiguszti #41 üzenetére
Ekkor már szabadon nem nagyon voltak. Egy kettő persze elvétve lehet hogy lesz, de nem nagyon hiszem.
-
Kicsiguszti
tag
Ebben a részben lesznek indiánok? Lehet, hogy nem lenne korhű, de sokat dobna a hangulaton, nem?
-
Norb79
őstag
Playstation now az pont egy emulátor jellegű szolgáltatás, de valójában felhőből futtatja a ps3/ps4 játékokat, többet között a RDR-t is és ugye megy PCn. Csak ugye az eredeti PS3 verzió, nem remaster, szóval az úgy is néz ki, olyan a frém, stb. Plusz kontrollerrel tudod csak irányítani, ahogy a ps3 verziót. Még én sem próbáltam, de van hét nap ingyen, ha nagyon nagy az RDR ínség, akkor meg lehet vele próbálkozni.
-
Televan74
nagyúr
Ha lesz is PC-n akkor is minimum fél év csúsztatással.Kihozzák a maximumot a konzolokból a profitot illetően.
Én is gondolkodom erősen egy konzol vásárlásán,2021 még messze van(PS5),addig ellenék 1080p -n egy sima PS4 -el is.Konzol exkluzívokra mindenképp jó lenne és nem azon kellene agyalni,hogy talán megjelenik e az adott játék PC -re valamikor egyáltalán.
-
KEAN
tag
Fat One-om van, de ezért a játékért lehet, hogy váltanék X-re.
Talán addigra az ára is bezuhan és valami jó kis karácsonyi akció is lehetne majd. -
XuChi
addikt
One X a jelenlegi legerősebb konzol a piacon. Ha megtenné a Rockstar, hogy kiad egy One X-re optimalizált verziót, az nagyon jó lenne, de úgysem fognak ezzel külön vacakolni sajnos.
Meglesem majd melyik verzió jobb, melyik fut stabilabb FPS-el és azt veszem majd meg. Hála égnek van mind két konzol otthon
-
Puma K
nagyúr
"Remélem, még a Ps4 Pro verziónál is jobb lesz. 60Fps, jobb texturák, ilyenekre gondolok
."
Már miért lenne jobb az Xbox-os verzió?
Ugyan azzal fogsz te is játszani mint a PS-esek.Meg pont elvileg a PS4 PRo az erősebb a most kapható 2 gyártó konzolja közül.
Annyira azért nem izgat, hogy ~10-nél kevesebb cím miatt vegyek konzolt amit másra nem tudnék használni. Meg hát a kontroller is... nálam egyedül autós játékokban van használatban... GTA V-ben is lövöldözni egér+bill-el tolom (meg minden másban is) és vezetéshez meg az Xbox kontrollert veszem a kezembe.
"... azért kerülőutak már vannak a 21. században"
Ezeket úgy hívom hogy emulátorok.
Pár év és lesz PS4 és XboxO emulátor is. A PS3-é is szépen fejlődik.Nem sietek, de köszi a tippet
Ja meg a barátaim között nincs konzolos.
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
Playstation now, és puff ott a pc-n játszható RDR1, ráadásul az első hét nap ingyenes. Vagy x1-ről is lehet streamelni pc-re (mondjuk haver/unokatesó/szomszédpistike xboxáról a te pc-dre mondjuk, amikor éppen nem xboxozik). Szóval ha direktben nincs is port, azért kerülőutak már vannak a 21. században.
-
XuChi
addikt
Na e miatt a jàtèk miatt, legalàbb volt èrtelme a One X megvételének
Remélem, még a Ps4 Pro verziónál is jobb lesz. 60Fps, jobb texturák, ilyenekre gondolok
.
Nah persze, lehet marad a 30fps. Az sem baj. Ezt a címet azon is végigjátszom.
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
Van remaster az első részből. Ha megveszed digitálisan az xbox360 verziót, akkor az játszható x1-en, és ráadásul x1x-re van 4k feljavítós patch is, ami felér egy remasterrel.
Szerintem, ha jön a 2. rész x1-re (és miért ne jönne), akkor valójában kész is a pc portolás, már csak szándék kérdése, hogy ki is adják e PCre. -
Legjobban várt game a Detroit után.
-
hombre[EU]
veterán
Nyáron befejezik a Westworld évadát, ōsszel jöhet a RDR2. Weehuu
-
Ezert kell megint ps-t vennem... de megeri
-
kiezTe90
senior tag
Ha nem játszottam az első résszel, mennyire lesz érthető a második?
-
Shing
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy a PC-s portnál figyelembe veszik-e a hardveres lehetőségeket. Anno a GTA4-nél is eléggé fellehetett húzni az autók mennyiségét, stb. Most valami komolyabbra gondolok ami leterhelne egy mai középkategóriás Ryzen 5/i5 procit is. Jobb AI, több ember az utakon, nagyobb állatvilág, jobb fizika, stb. A "60FPS" már kevés.
mike1334:
Szerintem félreérted. Az ok, hogy egy Sony álltal pénzelt studió játéka nem jelenik meg más platformra, de egy ilyen játéknál nem igazán van rá értelmes ok. -
Puma K
nagyúr
Anno mikor az előző részt csinálták, akkor annyira kapkodtak a kiadással, hogy a játékot készítő "csodálkoztak" rajta, hogy elfogadhatóan-játszhatóan fut Xbox360 és PS3 konzolokon anno. Plusz más futó projektjük is volt abban az időben, így nem tudtak újabb embereket átcsoportosítani.
A sietség mellet a másik probléma az volt, hogy nem dokumentáltak mindent a készítés során így adott idő közben eszközölt javításokat sem. Amibe utólag belenyúlva, újabb hibát generáltak és ment az idő az adott probléma 0-ról történő javításával.
Az sem volt segítségükre a készítőknek, hogy ugyan az a grafikus motor került szinte nulla változtatással a RDR-be mint amit a GTA IV alatt használtak, de a RDR esetén nagyobb a bejárható pálya ami plusz optimalizálást igényelt.
Mivel a célhardver-játékos gépen azaz a konzolokon is éppen, hogy sikerült a játszhatóságot elérni még a kiadás dátuma előtt, így a PC-s porttal meg sem próbálkoztak a GTA IV-gyes tapasztalatokból kiindulva.
Anno találtam egy hitelesnek vélhető videót, ami a témával foglalkozott avagy miért nincs PC-s RDR és ott hangzott el mindez.
[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
Nem a L.A. Noire-ből kellett volna remastered, hanem a red dead 1-ből. sajna nem volt ps3, xbox360-am, de ezt a játékot nagyon bepótolnám. A 2 tuti vétel, tipikus rockstar minőségnek tűnik.
-
-
Vásárlási kedvem támadt.
-
.LnB
titán
Mindegyik csak a PC-s portért sír...
-
Benito94
tag
Örülnék neki ha kijönne PC-re de sanszos, hogy nem. :/ Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne a portolás főleg a GTAV óta amit szerintem jól optimalizáltak PC-re.
-
-FLY->
őstag
Ez még 27fps-el is kell!
-
myckey
veterán
De jó lenne ez -is- PC re...
A remény hal meg utoljára....
-
cyberkind
félisten
Ha előzmény lesz akkor szerintem jönni fog PC-re, és így kihagyható az egy.
Aztán mégse és jöhet PS4-re.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az előzményként érkező új rész továbbra is csak konzolokra készül, PC-s változat egyelőre még nincs bejelentve.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Slim 500GB, automata GOLDHEN!!! gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest