Új hozzászólás Aktív témák
-
Montanaxy
aktív tag
A csere tényleg igényfüggő. Én 2011tavasztól-2018 végéig használtam AM3 CPU-s rendszert (X4 840)+ HD 6950 2GB Sapphire karit, és szépen kiszolgált eddig gaming terén is 4, majd 8GB RAM-mal. FullHD vagy 720p felbontáson persze. Most váltottam FX 6300-as rendszerre RX 580-as GPU-val+12 GB RAM, és remélem 5 évig a fenti felbontásokra ez is elég lesz, 60 FPS nagyjából meg is van. Egyébként pedig AM4-es rendszerre azért egy 2-2,5-szeres árat simán számolnom kellett volna ehhez képest. Ez 100-ból megvolt most: alaplap, cpu, vga, táp, ram, ssd.
Nyilván, aki FullHD fölé tervez, annak zsebbe kell nyúlni rendesen.
PS: Elirtam, a 100 ban vga nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz paprobert #140 üzenetére
Hát igen, így képzelem:
L1, L2, L3, DRAM, HDD/SSD
helyett:
L1, L2, L3 (STT MRAM), L4 (eDRAM), 3d Xpoint, HDD/SSDAhogy mondtam, az SST MRAM jelentősen nagyobb tud lenni, mint az SRAM, hátránya, hogy írni idő és energiaköltséges (ezért victim)
Az eDRAM hozza DRAM-nál jobb késleltetést
A 3dXpoint pedig a DRAMnál nagyobb kapacitást.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
paprobert
őstag
válasz Petykemano #126 üzenetére
Régen volt az L1 L2 L3 RAM HDD sorrend.
Jött az SSD, és beékelődött a HDD elé.
Jött a 3DXpoint, és beékelődött az SSD elé.
Ellenben a RAM visszafele lépked, nem előre, úgyhogy az igény és a lehetőség adott lesz, hogy a késleltetést tekintve valami új jöjjön.640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
mmdms
addikt
Mindenképp érdemes cserélned.
Hasolló konfigunk van, gyakorlatilag ugyanaz a procim mint neked, én már azon gondolkozom inkább visszalépek egyet, és a s775-ös rendszerembe szerzek egy 4 magos Core2-t 5-6000 Ft-ért, mert ez az fm2 proci szerintem 4,2-4,3 ghz-en tudja amit azok alapórajelen.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
BerserkGuts
őstag
Köszi
Homályos ismereteimet felvilágosítottad mert kerestem a 16x-at és gondoltam gagyi a lapom hogy csak 8x de annyira nem is számít.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
30z.Samu
félisten
válasz BerserkGuts #135 üzenetére
Aki anno megtehette, hogy megvegye megjelenés környékén, annak még még korrekt teljesítményt nyújt persze.
Nekem most 2200G van, váltás esetén én is e között a két proci között vacilálok. Majd eldöntik az anyagiak.Sic Parvis Magna
-
válasz BerserkGuts #134 üzenetére
Egy GTX 1080 esetében 4K felbontás mellett 1%-al lassabb PCI-Express 2.0 x16 csatlakozóban, mint 3.0 16x-osban. Még 1.1 beállítás esetében is mindössze 3% a sebességvesztés. 1080p felbontásban ugyanez 4% illetve 13%. Ebből látható, hogy nem a PCI-Express 3.0 fogta vissza eddig sem a videókártyákat...
Ellenben micsoda marketinghadjárat fog hamarosan indulni, hogy az AMD rendszert már PCI-Express 4.0 csatis alaplapokkal meg videókártyákkal is tudsz építeni...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
BerserkGuts
őstag
válasz 30z.Samu #130 üzenetére
Hát azért pl: egy i7 4790K vagy 3770K még mindig használható proci aki akkoriban megvette az jól járt 7évre
Szeretnék én igy járni majd 2600-al
Most azon gondolkodok 1600 vagy 2600 legyen fizukor.
Egy 2400G cserélek mert vega11 nem kell.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
Na az remek már ráparáltam teljes platform váltás kötelező.
Persze mindezt ugyanolyan minőségben teszi majd 3.0-ás alaplappal mint 4.0 ? (ugyanannyi fps lesz)
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
válasz BerserkGuts #129 üzenetére
Csendben megjegyezném, hogy a PCI-Express 4.0 visszamenően kompatibilis a korábbi szabványokkal, ahogy a korábbi szabványok esetében is így volt. Tehát a PCI-Express 4.0 alaplapokban menni fognak még a PCI-Express 1.1-es csatlakozóval szerelt VGA kártyák is.
A probléma ott van / lesz, ha egy kizárólag PCI-Express 4.0-ás videókártyával találkozol, mert azoknak kell a 4.0-ás csatlakozó. De például a Radeon VII is támogatja mind a 3.0, mind a 4.0-ás szabványt, tehát a korábbi alaplapokban is menni fog...
-
Tyrel
őstag
A 3-4-5 év az maga A hosszú táv ezen a piacon, pláne ha még részleges upgrade lehetőséget is tartogat magában, nem csak azt hogy megveszed és talán kihúzza ennyi ideig...
Turenkarn
-
MSI.Navi
tag
Mivel a Pci E 4.0 a legtöbb felhasználónak semmit sem hoz a konyhára ezert a legtöbben nem fognak lapot esetleg VGA-t cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Eddig nem így volt? A számítástechnikában nincs olyan hogy hosszú táv.
Sic Parvis Magna
-
BerserkGuts
őstag
Ezen nem akad fen senki? PCI Express 4.0
Ez most mit fog jelenteni vajon új vga-khoz is új alaplap? Nem elég az új memória DDR5.
Hát elég szar lesz 2021-től.
Aki hosszú távra akart tervezni az így nagyon max 3-4év lehet.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Petykemano
veterán
válasz jattila48 #127 üzenetére
Mert nem volatilis és legalább olyan gyors, mint a DRAM. A kapacitás persze kérdés, de az intel gyárt 3D Xpoint-ot dimmbe, ami pedig ponthogy magasabb késleltetésű, de a DRAM-nál nagyobb kapacitást tesz lehetővé.
De persze a piacon nem mindig az a technológia terjed el, ami jobb, hanem ami olcsósága miatt szélesebb körben terjeszthető. És nem is biztos, hogy igazam van.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
jattila48
aktív tag
válasz Petykemano #1 üzenetére
Miért?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Petykemano
veterán
A DRAM-nak szerintem kevés jövője van.
Ha nem söprik el a cél-számítási architektúrák (tensor, asic, ilyesmik) a general purpose architektúrákat (ide értve a GPU-t is), akkor... tudjuk, hogy a CPU-k számítási kapacitása is jelentősen nőtt, és ezzel valójában csak a memória nem tartott lépést. Se késleltetésben, se átviteli sebességben. utóbbiban a HBM egy jó irány, de a késleltetésre még nincs megoldás.
ha tehát nem söprődnek el ígyis-úgyis, akkor a CPU-kban - hogy felvegyék a versenyt és gyorsulást tudjanak elérni - növekednie kell a cache rétegzettségnek és méreteknek. az L1 és L2 cache talán nem fog változni, de szinte biztos vagyok benne, hogy lesz növekedés az L3$ kapacitásával és variálás azzal, hogy SRAM helyett eDRAM, MRAM, STT-RAM vagy más cellákból épüljön fel. Nyilván ezek nem mentesek a trade-off-októl. Az eDRAM kapacitása lényegesen nagyobb tud lenni, mint az SRAM-é, de ugyanúgy frissítési energiát igényel, mint a DRAM, az STT-RAM kapacitása is nagyobb, de annak írása borzasztóan lassú és energiaigényes az SRAM-hoz viszonyítva.
Nekem az a véleményem, hogy az L3$ a későbbiekben STT-RAM-ból fog állni. Egy viszonylag nagy Write-back (aszinkron) victim cache lesz, amibe csak úgy és akkor kerül adat, amikor kilődik az L2$-ből és nem végez prefetcinget. Ez a CPU mag része lesz. És lesz egy az IO műveleteket végzi lapkán elhelyezkedő nagy, de még mindig alacsony késleltetéssel elérhető eDRAM, aminek a működésében a prefetching kiemelt szerepet fog kapni. Egy ilyen preloader típusú nagyméretű cache-nek a nagy sávszélesség, mint a DDR5 és a DDR6 jól fog jönni, viszont pont ez fogja megoldani azt a kérdést, hogy a DDR5 és DDR6 a kéelsltetésen nem javít, sőt inkább ront.
Nem tudom, hogy idővel a DRAM-nak lesz-e előnye az MRAM-mal szemben...
-
csongi
veterán
DDR5?
Szerintem a gepek zome meg ddr3-on van.
Gondoskodtak a ram kartelesek es a banyaszok a valtasok elhagyasara. .Egyebkent AMD mindig is hosszabb ideig tartott tamogatott egy foglaltot mint Intel.
-
30z.Samu
félisten
Ez tök jó, csak normalizálódhatnának a hardver árak.
Sic Parvis Magna
-
Dani_kp
addikt
válasz paprobert #113 üzenetére
Igen, mire a mondandóm végére értem rájöttem én is .
Plusz, ha nem is lesz érdemi változás apu fronton akkor meg pláne.#114 micafighter: mit értesz igp tuning alatt? Mert én csak a ramokat akarom belőni 3000 mhz-re, és a procit meg alapbeállításokon hagyva, alulfeszelni, ha lehet és bírja. Pedig az alaplapos topic ajánlott listáján van és 30-32k.nál többet nem is szánnék rá.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
Hellwhatever
aktív tag
Akkor lassan akár meg is várhatod az X570-et.
draxon
Ez igaz. Fentebb pont ezt próbáltam fejtegetni hogy több változós ez annál mint hogy tuti menni mert azt mondták.
[ Szerkesztve ]
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
DraXoN
addikt
válasz Hellwhatever #116 üzenetére
A vrm megvan hozzá ugyan bőven.. a kérdés a gyártói akarat, ha amd csinál is mikrokódot, melyik gyártó mennyire akarja majd alkalmazni az adott cpu típus támogatását a régi lapjában.
még aszt se tudjuk a gyengébb példányok régi lapban való támogatása milyen lesz (itt főként a x370/b350-re gondolva).
és arról sincs információ, hogy akár amd vagy alaplap gyártók részéről, pl. nem fog működni valamilyen új funkciója a cpunak vagy hasonló... (pl. energiatakarékossági funkció, újabb verziós turbocore vagy auto overlock.. stb).
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
CsinPin
kezdő
[link] Tessék, top high-end-re minden gyártónak van b@szó lapja. Ár/érték arányba szerintem az X470 Taichi a legjobb, talán még az Asus Strix X470-F se rosz de VRM-ek azon kicsit gagyibbak meg a dijázn miatt jobban melegednek. Nagyon gondolkozok ezen a Taichin de jól megszívom ha az új Ryzeneket nem vinné
-
ATi GAMES
tag
Meg kell hagyni, hogy az ötlet jó és üdvözlendő. Ám nagy kérdés, hogy majd ha eljön az idő, akkor mennyire fogják támogatni a mostani platformokat az akkori csúcsprocik. Kétlem, hogy egy 16 magos prockó max teljesítménnyel fog tudni menni egy mostani deszkában...
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Pj0tr_
csendes tag
Miért rugózik mindenki a TDPn? Ha nem is független, de nem az határozza meg az áramfelvételt. Különös tekintettel arra, hogy más a csíkszélesség és a gyártástechnológia. Simán többet is kérhetnek az új cpu-k. Tehát ha elbírja a vrm, ha olyan a board design, ha a gyártó ad ki bios frissítést... Szerintem várjuk meg amíg megjelennek az új procik és megjelennek a lapok specifikációi között.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz #95462144 #105 üzenetére
sok helyen megirtak ilyen-olyan kosza leakekre alapozva, de hivatalosan az AMD meg semmit nemmondott a fentebb emlitett parameterekbol.
de ha neked jo az a tablazat, akkor frissitsd be: iden nemlesz 16/32 -es desktop ZEN2.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
eldiablo
addikt
válasz #95462144 #103 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami jó az jó, lszrom, mi van ráírva, nekem nem presztízskérdés. Majd ha lesz egy Rampage VI Apex, vagy egy Maximus IX/X Apex, EVGA 390 Dark színvonalú MSI alaplap, akkor olyat fogok venni. Addig meg részemről meg maradhat a színes, szagos marketing kedvelőinek.
Egyébként az MSI-vel nincs bajom, most is MSI RTX 2070-et használok teljes megelégedéssel.
Minden gyártó gyárt szemetet, amíg van szar lesz veréb is. -
törölt tag
válasz hokuszpk #104 üzenetére
Oké főnök. Eléggé sok helyen megírták már, racionálisan gondolkodva a kompatibilitásokból kiindulva eszkalálnák az am4-et, ha nem így lenne. A táblázat meg folyamatosan frissítve van két éve. Mutasd azt aminek a fele is igaz. 😂 Mr. Troll. Köszike. 😁 (Kár most nem az 5.3 as corsair ramokról van szó, az megy pedig, mint mindíg) 😂
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az EVGA már nem jó (ha már tényleg tuning...)? Most az, hogy valaki piacvezető sem jelent semmit. Az Asus is csinált már bőven máglyára való hulladék lapokat meg biosokat, mint a többi gyártó. A csúcs deszkák az összes fronton elfogadható szinten vannak, sok esetben csak a "hovatartozás" dönti el, hogy mi legyen, ha utál valaki egy márkát azt aztán nem téríted meg soha. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz #95462144 #98 üzenetére
egyáltalán nem mondtam, hogy az összes nagy lesz, evvel tisztában vagyok, tudom, hogy csak R9 re van pletyka amik elvileg nagyobb TDPvel jönnek...
De alapnak gondoltam, hogy ez egyértelmű lehet (hogy a kisebbeknek nem kell annyi "kaja" és kevesebb lesz a hőtermelés), így nem akartam részletezni...Tyrel:
pont ő is húzott már le MSI alaplapot, az SMxxxx mosfetes darabok kerülendőek attól még...
De a hűtéssel egyetértek, sajnos sokszor a design áldozatává válik a valódi hűtőborda és csak valami formára vágott alumínium tömb, ami csak épp, hogy jobb mint ha semmi se lenne rajta.
De azért a P4 érában sokkal jobb hűtő volt egyik-másik vrm-en (csak csúcslapokon volt jellemző, de volt) ... valódi lamellák, alumínium-réz keverék ... csak nem menő manapság mert nem "designos"...[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Tyrel
őstag
Érdekes erről Buildzoid-nak egészen más a véleménye, valahogy neki jobban hiszek... B450 chipsetekhez pont az MSI az egyetlen aki hajlandó volt normális minőségű és hűtésű VRM-eket adni. A többieknél viszont (1-1 ritka kivételtől eltekintve) a normális VRM inkább az X470 kiváltsága lett...
Turenkarn
-
törölt tag
Azért ennél jóval konszolidáltabb a téma, belementél a bullshitbe rendesen. Nem minden 3xxx Ryzen lesz 105w vagy afölötti. Az összes R3 65w-os lesz illetve egy ami 50. Az R5-ös széria teteje 95w. Az R7-esből pedig lesz 1db 95w, 1db 105w! Csak az R9 Ryzen lesz olyan TDP-n amit írtál 1db 125 és 135w-os példány. Ne a legdurvább TDP-t vedd már alapul. Alacsonyabb csíkszélességen nem lesz ezekkel gond nem kell a hülyeséget teríteni, a jelenleg forgalomban lévő lapok simán ki tudják majd szolgálni az új CPU-kat, az R9-re jönnek majd új erősebb vrm deszkák és annyi.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Vitamincsiga #53 üzenetére
Valóban bizakodásra ad okot az eddig látott fejlődés, amit a Zen 2 prezentációja is megerősített a CES-en. Nem fognak csalódást okozni, ha nem lesznek egyenrangú fél 2-3 éven belül az Intel-el , viszont nagy jó pont lesz ha tényleg a találgatott árakon fogják hozni a várt teljesítményt a Ryzen 3000 processzorok. Az ellenfél akkor nem ússza meg a radikális árcsökkentést.
https://howbad.info/
-
Dani_kp
addikt
válasz paprobert #32 üzenetére
Igazából, amire most használom pont, hogy kevés .
Igazából eddig el voltam ezzel a konfiggal, de elkezdtem nézni az árakat, és 1 év alatt szép lejjebb ment a proci és a ramok ára is, kb -10-10k. mind a kettő.
A mostani gép, meg már csak 6 éves, szépen kiszolgált.#33 poci76: éppenséggel tudnék, csak az akkori újdonság árát, nem biztos, hogy szívesen megfizetném, ha most váltanék, kb. 100k.-ból meglenne, annyit még rá is szánnék, és akkor a mostani még mostaninak az eladását bele sem számoltam (lap+proci+ram).
#38 ddaydome: idén újra elkezdenék LoL-ozni, de csak heti 1-2 óra játék, esetleg néhány este újra elővenni a jó öreg GTA V-öt. Jelenleg Linux Mint fut, és virtualbox-ban egy win10, ami a google sketchup-ban modellezek lelkes amatőr/hobbi szinten, oda már érezhető kevés a jelenlegi rendszer.
#46 Ragnar_: amit kinéztem az konkrétan egy Msi b450m mortar lap, 2x8 gb g.skill aegis 3000 mhz-s ram és egy ryzen 5 2400g proci. Only igp-s cucc jöhet szóba. Apu fronton várható valami érdemi ráncfelvarrás?
#74 andy19770128: a mostani gépet is annak tudatában raktam össze, hogy az apu a lehető legjobban legyen "kihajtva" és sikerült is. Ráadásul kisebb is a tdp-je a mostani csúcs apunak, mint anno. Végül is nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás relatív kisebb befektetéssel. Win-win szitu.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
nem 100%os a lista, de részletes,
az MSI esetében a 4xx lapok már jobbak, de a 3xx ek esetében eléggé tele lett a paletta az "olcsó kínai" chippekkel...de a 4xx lapoknál is csak középkategória felett említhető valami "minőségibbnek", mert azok amik pl. az SM4337/SM4503 (SINOPOWER) chippekkel készülnek ... azokra olyan gúnyév van, hogy az adott chip gyártó valójában elektronikus petárdákat gyárt... ajánlják a kerülésüket..
és ugyan a lista nem teljes, de lehet látni, hogy "csúcs" kategóriában is csak középszintű VRMel szereli az alaplapot, "véletlen" csak néha valami DIGI VRM (asszem ez valakinek a márkanév bejegyzése) szintű holmival (IR3555).
Meg "trükközik" hogy a vezérlő már digitális (IR35201) de a MOSFET chippek még nem azok (egyfajta hybrid VRM ez így... de hát jóval olcsóbb megoldás)...bevetett szokás, hogy úgy néz ki egy alaplap mint ha 8-10 VRM fázisa lenne, de valójában csak duplázzák a chippeket.. gyengébb minőségű alkatrészeknél minimálisan javíthat a terhelés elosztáson (de ettől még nem lesz valódi fázis, és az elosztás se tökéletes).
De mint mondtam, ezek AMD vonalon vannak, azon belül is az AM4 foglalatot illetően.. lehet intel esetén pl. más minőségben képviseltetik magukat.. de ezen az oldalon egyedül (sajnos) az asus képvisel úgy minőséget, hogy olcsó alaplapjainál is legalább középkategóriás alkatrészekkel szereli az alaplapot, a csúcslapokat meg ténylegesen csúcstechnikával nem csak középszintű alkatrészekkel...
-
MSI.Navi
tag
Pont nem érdekel az Asus dominancia mert nem egyszerre léptek be a piacra de jelenleg az MSI rendelkezik olyan alaplapokkal amelyen ha elbaltázódik a BIOS frissítés egy memória STICK tökéletesen helyrehozza és ez csak 1 példa volt a sok közül, tantál kondenzátorokat is csak az MSI használ a CPU áramkörökben.Az MSI fóbiádon pedig nem tudok segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
minden gyártó meglépi ezeket..
a gond a MSI deszkáival is főleg van.. pl. ők igencsak gyenge minőségű VRM chippeket szeretnek használni olcsó lapoknál, de a drága alaplapokon se használnak jellemzően közepesnél jobb minőséget...
"Sajnos" az ASUS adja ki arányaiban a legtöbb jobb minőségű VRM résszel ellátott alaplapot... az ASROCK és MSI a legalja szorosan épp hogy csak előttük a Gigabyte ... AMD vonalon legalábbis ... nagyon más nagyobb gyártó meg már nincs ... eléggé leszűkült a piac ...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
MSI.Navi
tag
válasz antikomcsi #81 üzenetére
Ezért nem vásárolok Asust 6 éve, meguntam hogy mindig baszakodnak, az MSI -ben még nem csalódtam de minden megtörténhet.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Csak erre nincs garancia.
Asus 990-es deszkát vettem anno, nem volt olcsó, de csak nem jött rá új bios.
Hiába felelt meg minden téren a követelményeknek, soha nem került be a listába a 9370/9590 cpu.Ha azonban vettél egy új lapot, ami szinte ugyan azt tudta, mint az elődje, akkor ott már benne volt, csak az asus éppen magasról tett arra, hogy az "öreg" deszkára biost adjon ki.
-
CsabaZz
tag
Respect AMD, az Intel meg bekaphatja a bekapnivalót.
"[...] Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük." :)
-
törölt tag
Biztos? Mennyi ilyen történet volt mindkét oldalon, hogy a lapok feléhez nem érkezett BIOS frissítés? Hiába mondta volna a proci gyártója, hogy csak az kell hozzá, hogy menjen a lapban, a gyártó azt nem csinálta meg.
#16: Milyen inkompatibilitások voltak a Core-2 időkben Intelnél ugyanazon foglalaton belül?
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Pont 2021 tájékán tervezek új gépet, úgyhogy ez jó hír, a ddr5-el együtt.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
DraXoN
addikt
ha idén nem jön 16magos AM4 cpu, az egyértelműen az intel hibája lesz ...
Felvetült itt a VRM mint téma, biztos, hogy nem fogja minden CPU támogatni a 105W+ új ryzeneket, a 105W a 95Whoz képest nem sok, így valamennyi alaplapban lehetett tartalék, de van olyan B350/450 alaplap ami hűtetlen 2+1 fázissal rendelkezik, azok még a 95Wos modelleket se támogatják, tőlük nem is lehet elvárni a nagyobbat, de ez igaz lehet egy hűtetlen 4+1(vagy 4+2) fázisú alaplapra is.. azok max akkor lennének jók ha jó minőségű, nagy terhelést elbíró hűtött fázisok lennének... a hűtés még csak-csak előfordul, de a legtöbb alaplapban "gyenge minőségű" kínai fázisáramkörök vannak (amin nem, az meg drágább úgyis). Ha a 16magos cpuk rényleg 125 és 135W TDP-vel jönnek, akkor szerintem egy minimum 6 fázisos (a cpu oldalon) alaplap kellhet nekik, de ha tuningot is akar valaki (kicsit komolyabban) akkor inkább 8 fázisos alaplap kell majd...
persze nem kizárt, hogy 1-2 alaplap a kevesebb fázisa ellenére megkapja a támogatást a cpuhoz, de nem hiszem, hogy az adott alaplapban a cpu teljesen kifog tudni futni...
az adoredes csókának meg nem kell magyarázkodnia .. nem feltétlenül téved ő a termékpalettáról, lehet csak szándékosan "felhasználják" őt reklámra, hisz mekkora hájpot generált már az amit közzétett... egyszerűen a forrásai "dezinformálják" (még ha valódi is lesz az infó később, a dátumok szándékosabban korábbiak). Tehát lehet ez egy marketing trükk, szivárogtassunk adatokat a szivárogtatónak "jó minőségben" de más dátummal (valami "korai, de távoli" dátummal, csak annyira, hogy még ki akarja várni sok-sok ember "hátha mégis" alapon)... de a felépítés alapján simán jöhetnek azok a termékek amiket mondott. ha meg nem jelenik meg idén a 16mag vagy csak jóval a 12mag után, az mint ahogy kezdtem, már csak az intel miatt lesz... mert azt jelentené, a 12magos is nevetve elég lesz ellene.
Zen2+ meg nem lesz, nincs sehol terv róla, jövőre maximum némi optimalizálás jöhet (kicsit jobb fogyasztás/teljesítmény mutató) ahogy a gyártás finomodik.. de közel se lesz akkora munka mögötte mint a zen és zen+ között.
Bár ez nem teljesen stimmel, mert elvileg az EUV 7nm-ert csak a zen3 kapta volna meg, viszont infók alapján a zen2 lett volna az utolsó AM4 cpu, a ddr4 vezérlő miatt... most átgondolva a chipletes design még is lehetővé tenné a zen3 chip használatát AM4be... na jó.. ezt az utóbbi eszmefuttatást tartsuk meg később...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
exedoc
senior tag
Abszolút igazad van. 8/16, 12/24 olyan usereknek jön jól amilyen én is vagyok. Játszom is, de közben dolgozom az Unreal motorral,(ott azért vannak a lightmaphez 10-12 órás "renderek") 3ds max-be megy hozzá a modellezés, meg PS-ben is rajzolok, közbe megy videózás is stb. Akinek ilyen öszvér gép kell ami jó játékra, de közben munkára is van fogva, de mégsem horror áron. Alapesetben játékra bőven jó a 4/8 vagy 6/12. Ja meg ugye nálam alap ehhez a 32GB RAM. De már inkább 64 kéne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szép-szép.
De mi van azokkal a lapokkal amiknek a bios ROM-jába nem fér bele az új mikrokód, mert spúr volt a gyártó?
Jó múltkor mintha lett volna már erről cikk a PH-n de most nem találom... -
Dyingsoul
veterán
Én azért reménykedtem benne, hogy 2020 a DDR5 éve lesz...
Kár érte.Az mindenképp jó, hogy az AM4 ilyen sokáig marad. Aki pedig CPU fejlesztésben gondolkodik a későbbiekben, gondolom nem 15-20k-s alaplapokból választ magának... ezért nem is értem néhány hozzászóló kompatibilitásról szóló kommentjét... Aki későbbi gépfejlesztésben gondolkodik az meg is eheti amit kifőzött ha a kínálat aljáról választ. Hardvert ésszel kell venni.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
eldiablo
addikt
válasz Hellwhatever #59 üzenetére
Ha az AMD-t érdekelné, hogy szar ami a nevéhez köthető, akkor nyomást gyakorolna valmilyen formán az ASMediára.
Pont ugyan ez volt anno az Intel IGP-kel, szartak rá, hogy 6-8 hónap volt a terméktámogatás, mosták kezeiket.
-
Tian66
senior tag
Az átlag felhasználó igazából semmit!
Ahogy az átlag mobiltelefon használó se az aktuális csúcs telóból.
Mégis az kell sokaknak. Van rá igény. És vannak akiknek még azért kell mert ki is tudják használni. Én Vray-t nyomok rajta. Alig várom a 12/24-et vagy a 16/32-t. Az lesz ám a szép világ
😀 -
Hellwhatever
aktív tag
válasz andy19770128 #52 üzenetére
A gyártó vette a fáradtságot és implementálta a támogatást ennek így kéne működnie.
A probléma ott kezdődik amikor a gyártó vagy a chipset tervező (ASMedia az olcsóbb AMD chipseteknél) szarik bele és meg se csinálja vagy hibáktól hemzseg a megoldás és az AMD-t kezdik szapulni holott nem az ő saruk.
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
Zotya84
őstag
válasz kleinguru #56 üzenetére
mondanám, hogy hesstegmetoo, de mégse...
Én is arra várok, mert ugyan most is elég sokat meg a procinak max a negyede-fele, de amikor dologzani kell, akkor bizony ez a 16 szál se sok (mondjuk a 16G RAM-ból se marad szabad byte...) – pedig nem is rendelerek.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
addikt
Igazad van, de mi van a Vér Istvánokkal
Megjegyzem én is 16/32-esre várok, persze ha nem lesz, akkor nagy duzzogva megveszem a 12/24-et. (rendereléshez igen jól jönne)
Hubba12: csak arra akartam célozni, hogy van az a réteg, aki mindenből a legjobbat akarja.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
válasz Vitamincsiga #53 üzenetére
Az átlag felhasználó mennyit is profitál abból, hogy 16/32-es procija lehet?
Nagyjából semmit. Az átlag felhasználói esetek (gamerkedést is ide sorolva) 95%-ában a 4/8 vagy 6/6 esetleg 6/12 proci is több, mint megfelelő. Már a 8/16-ból sem profitál a játékok elsöprő többsége. Nem csak most, még várhatóan évek múlva sem. Jönnek folyton a Battlefield 1 és V 64 játékos multi mércével, csakhát kb. ez le is fedi a kihasználtsági listát, meg a grafikai programok. A felhasználók hány százaléka rendererel vajon az asztali gépén?
-
MSI.Navi
tag
válasz andy19770128 #52 üzenetére
Csak trollkodik.
-
Vitamincsiga
tag
Ezt a 16 mag dolgot kicsit máshogy gondolom.
Az AMD-nek egyetlen célja lehet:
Növelni a piaci részesedést! Szaknyelven szólva: "ahogy a csövön kifér"!!Az Intel beleragadva a 14 nm-be. A 10 mag is nyögvenyelős, ráadásul más tokozásba.
Ezt az esély kihagyni?Pletyka szinten az Intel új architektúrája - ami bitang jó lesz, mert ők is tudnak, meg tikk-takk-olni is - 2021 környékén jelenik meg. DDR5 ugye.
Ez 2 év.
Ezt az időt elpazarolni?!Jó, nyárra legyen 12/24 500 dolcsival. Meg ugye az AM4: amit a TDP kereted elbír, azt belerakhatod!
De karácsonyra - megint 500 dolcsi - legyen 16/32
Másfél év.
Cirka másfél év és pariba kerülhet a 2 cég.Hogy 2021-re - ezek a hírek rém korrektek! Lehet, hogy pletyi, de teljesen életszerű - Zen 3, 5 nm-en.
Szerintem az AMD fel fogja pörgetni a tempót.
Végül is?
A piac 10%-án egy darabonként 100$-os haszon-e a nagyobb, vagy az 50%-án 75$? (A 2 összeg csak példa!!)
Szerintem egyértelmű...[ Szerkesztve ]
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
andy19770128
aktív tag
válasz Hellwhatever #41 üzenetére
B350 es lapom van . beletettem a ryzen2600 ast. Ismeretlen cpu hibauzenet. Biosba be lankábel előtte bedug. Bios frisstese automatikusan. A rendszer hiba mentesen dolgozik
-
Ragnar_
addikt
A szoftverek behatárolják a Procik valós teljesítményét, és gondolom az AMD is annyira akar konkurenciát az Intelnek, (meg a saját Threadrippernek) hogy a 12c/24t-t elhozza az asztali szegmensbe a HEDT-ből. A sor már a szoftvereken van, a többmag térnyeréséért így is elég sokat tett az AMD.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Vitamincsiga
tag
A TDP téma!
"Valamikor az idők homályába veszvén, amikor Nyóc mag és Tízenhat(?) szál vala megvásárolható az évek óta gyűjtögetőknek - ezek mi lennénk! - akkor a varázsgömbbe bámuló deszkagyártóknak eszükbe sem jutott, hogy a mágikus - ez valami olyan, mint a 3, a 7, meg a 13 - 105 W-nál többet kérhet egy processzor
Hisz' oly nehéz esztendők után maga a Csoda Korszaka köszöntött Reánk " - idézet a Legendák Kora Almanachból, kiadva 2035Azaz:
A B350-esektől felfelé a 105 W rendben van. Ha lesz 12-16 magos processzor, aminek a TDP kerete ekkorra, akkor BIOS frissítés után menni fog. A csúcs 16-os, vagy a túlhúzott 12-es, 8-as, meg nem olyan biztos. 106 W felvételénél nem fog leállni, az is biztos.
A B550, illetve az X570-esnél valószínű, hogy nagyobb TDP keretből gazdálkodhatnak a processzorok. 135, 165? Jó kérdés. De nagyobb lesz, az biztos.
Végül is? A Hűtés 220-250 W-ig megoldhatóÉs egy gondolat:
Lehet, hogy az AM4 utolsó chipsetje az 5xx lesz?
Végül is? PCI-E 4.0 benne, nagyobb TDP keret rendben. És csak a Zen 2+ miatt - ami pletykák szerint az utolsó generáció lesz - nem érdemes még egy chipkészletet kiadni.
A 6xx már az AM5-höz készülne.
Szerintetek?Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
hokuszpk
nagyúr
ha igaz, hogy elsokorben nemlesz 16 magos modell, ( en mar reg ezt mondtam ) akkor kivancsivagyok az adoredcsoka hogy vagja ki magat a felesemigaz de megmagyarazom jol CES elotti/utani performanszok utan.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Vitamincsiga
tag
Saccperkábé 1 memória típus, 1 tokozás.
Korrekt.Az AM4 (DDR4) 2x2 év, azaz 2 fő termék és két "szépségtapaszos".
Korrekt.A DDR4 a ~2014-2021 ciklust futott be.
Ha a DDR5 is hasonlót fog - JEDEC szabvány DDR4 1600-3200 MHz -> DDR5 3200-6400 MHz - akkor az AM5-ös foglalat 3x2 ciklust kell, hogy felöleljen. Zen 3 -> Zen 5+.
Korrekt lenne![ Szerkesztve ]
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
MSI.Navi
tag
válasz Hellwhatever #45 üzenetére
Ennyi baromságot egy hét alatt sem lehet olvasni amennyit összehordtál 2 óra alatt..
-
Ragnar_
addikt
Én is azt mondom, ha idén akarsz váltani akkor a Ryzen 3xxx szériát várd meg, és egy legalább 3 GHzes DDR4 ram kittel is számolnod kell a váltásnál, de az manapság már 40k-ból megvan a 2x8Gb 2 éve még 60k-nál kezdődött, és a DDR5 is biztos elég drága lesz vagy1-2 évig, és a gyakorlati teljesítménynövekedés sem lesz valószínűleg egetverő. Szerintem egy AM4+Ryzen 3xxx elég lehet még akár 5 évre is.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Hubba12
senior tag
Csak az ASUS!
-
MSI.Navi
tag
válasz Hellwhatever #36 üzenetére
Hülyeségeken nem vitatkozom, szórakozz mással.
-
eldiablo
addikt
válasz andy19770128 #35 üzenetére
Így elsőre: [link]
"Supports 8-Core CPU" mindezt állítólag 125W-ig tudja.
De elég bele olvasni az FX topikba.
Amúgy hűtött, hűtetlen 3+1/4+1 fázis szart sem bír, volt 970/990 FX Extreme 3/4 lapom is, ismerem mit bírnak.[ Szerkesztve ]
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz andy19770128 #39 üzenetére
Így van, de nem is erről van szó. Hanem arról hogy ténylegesen legyen is mire frissíteni és az a frissítés ténylegesen probléma nélkül kezelje az új hardvert.
-
törölt tag
válasz andy19770128 #35 üzenetére
Dehogynem.
-
andy19770128
aktív tag
válasz Hellwhatever #21 üzenetére
bios csere nem a világ. letölt a bioson belül és klick.. ezt egy majom is meg tudja csinálni
-
skyrush7
aktív tag
Nyilván olcsó alaplapba eddig se nagyon vettünk felsőkategóriás processzort, vagy ha igen, ott nagyon szoros a büdzsé. Ugyanakkor a magasabb kategóriát képviselő alaplapokba ugyanúgy belemennek az olcsóbb processzorok, így aki a jövőben tervez fejleszteni, az valószínűleg alaplapba fektet többet.
Aztán lehet hogy csak én vagyok ennyire naiv, hogy az emberek figyelnek erre is. -
Hellwhatever
aktív tag
A BIOS nem foglalat specifikus. Tartalmaz számos CPU és család specifikus kódot, általában ezért szükséges a frissítés új támogatott termék(ek) esetén.
Az hogy a memóriavezérlő hol van ebből a szempontból irreleváns. Alaplap és mikrokód szinten dől el az egyes típusok támogatása. (Egyébként pont a Ryzen3-nál már nem a processzorban, hanem mellette a tokozáson lakik.)
Rendben fejezd be, de vedd le szépen a piros orrot előtte!
-
paprobert
őstag
Ha a mostani elég arra, amire használod, akkor akár várhatsz is.
Ha az volt a kérdésed, hogy jön-e rövid távon valami óriási ugrás, akkor nem. CPU-ban kellemes, GPU-ban a memóriasávszélesség miatt csak visszafogottabb fejlődés várható a most következő generációkban.
A DDR5-re ne várj, mert elmegy az élet.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
MSI.Navi
tag
válasz Hellwhatever #21 üzenetére
Az hogy a CPU belemegy a foglalatba még nem jelenti azt hogy a BIOS kezeli és a VRM is tudja tartani a tempót. Lap-RAM oldalról ne is beszéljünk.
Ha AM4 procihoz adják ki a Biost akkor hogy ne tudná kezelni, A RAM vezérlő 10 éve a processzorban lakik, be kellene fejezni a bohóckodást.
[ Szerkesztve ]
-
válasz margithid #24 üzenetére
A Ryzen 3. generációjáról már van hír?
A Ryzen 3. generációja (kódnév Matisse), ami most jön, a Zen2. Alias Ryzen 3000 széria.
Most azt erősítették meg, amit kb. eddig is sejteni lehetett, hogy a Zen / Zen+ esetén is történt, most is lesz egy optimalizált változat, a Zen2+, aminek a kódneve Vermeer.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Dani_kp
addikt
Én idén tervezek váltani a 6 éves fm2-es a10-5800k-ról, am4 ryzen 5 2400g-re. Érdemes vagy várjam meg a ddr5-ös korszakot?
-
Televan74
nagyúr
Lehet hogy olcsó lesz idén számomra a fejlesztés,ha az Asrock biztosítja az új biost a meglévő X370 -es alaplapomhoz.Akkor csak berakok egy Ryzen5 3600/3600X -es processzort a jelenlegi Ryzen5 1600 -as helyére. +2 mag/szál,jobb ipc. PCIE 4.0 -ra még nincs szükségem,a többivel meg még elvagyok.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Foglalt név
addikt
Dícséretes az AMD hozzáállása, de azért ne csináljunk majmot magunkból
Aki félévente lapot cserél, annak a. ez a hobbija, ergo még többet tud "játszani", mert nem csak CPU-t, hanem lapot is vadászik, b. kell neki az utolsó 1% számítási teljesítmény is, akkor meg miért nem használ több utas rendszert eleve?
Nekem most pl. Intel-em van és évek óta nem kellett lapot cserélnem, egész egyszerűen, mert nem érzem szükségét, hogy lecseréljem a 4690k-t. -
margithid
veterán
64 mag? azta
A Ryzen 3. generációjáról már van hír?
Ha a közeljövőben ilyen 64 magos szörnyetegeket adnak ki, akkor illene már a 16/32-nek megjelennie a kommerszebb kategóriában. (100k körül) -
satz18
őstag
A TDP nem elemkedik lineárisan a megszámmal. Simán lehet, hogy az a lap, ami most viszi a 8 magos OC-val, az fogja vinni a 16 magosat OC nélkül, vagy a nem X verziót, hanem az alacsonyabb TDP-jűt.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
syberia
veterán
Felhasználóbarát koncepció, a kékek profitbarát szemléletével szemben.
https://howbad.info/
-
Hellwhatever
aktív tag
Az hogy a CPU belemegy a foglalatba még nem jelenti azt hogy a BIOS kezeli és a VRM is tudja tartani a tempót. Lap-RAM oldalról ne is beszéljünk.
Tyrel
Pontosan. Ebből az egyszeri user megint csak annyit fog látni és felfogni hogy: 1. AMD 2. Nem megy
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Szerintem arra gondolt - jogosan - hogy 2020 - 2021-re az elsőgenerációs AM4 lapok már kifutnak a jellemzően kb. 3 éves terméktámogatási ciklusból, és hiába lesznek fizikailag képesek a Zen 2+ fogadására, elképzelhető hogy az AMD már nem ad ki olyan AGESA-t ami pl. egy B350 - 4600X kombót támogat... vagy ha ők ki is adják, maguk az alaplapgyártók könnyen beinthetnek, mondván ők azokhoz a régi deszkákhoz már nem csinálnak BIOS frissítéseket, vegyél újat.
Másfelől az is volt már pletykálva több felé, hogy lehet hogy a régebbi chipsetek annyi magos processzorokra lesznek korlátozva amennyi a megjelenésükkor a maximum volt. Pl. B450-es deszkához tudsz venni 8/16-os 2700X-et, akkor a Zen 2 generációból lehet hogy a 3600X lesz a plafon (az várható 8/16-osnak).
Igaz ez mind csak feltételezés meg pletyka, nem az AMD-t akarom lehúzni, nekem is az van és érdeklődve várom az idei újdonságokat, de szerintem arra azért ne számítson senki sem, hogy vett X éve egy elsőgenerációs Ryzenes alaplapot, és abba majd bele fogja rakni a 16 magos csúcs Ryzeneket... ha az AMD nem is, az alaplapgyártók ezt szinte biztos hogy megakadályozzák, kell nekik is a bevétel...
Másfelől nézve mondjuk egy 1600X-et 3600X-re cserélni is példátlan előrelépést jelentene, pláne az Intel platformjaihoz képest.
Turenkarn
-
nemlehet
őstag
Esetleg olyasmire gondolnak amit már más Ryzen 2-es témában is pedzegettek: Pl az új sokmagos R7-ek nem fognak menni az olcsóbb lapokban mert nem bírja a VRM. De pl sokszor eddig is kellett mikrokód frissítés az újabb procik támogatásához ami meg vagy lesz vagy nem...
Mindenesetre örvendetes hír, hogy legalább elméleti szinten nincs akadálya csak procit cserélni valami újra ha előre akar lépni az ember
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
eldiablo
addikt
3+1 fázisos 15 ezres lapban nem fognak menni a 10-12-16 magos procik.
Ahogy az FX prociknál is csinálták, 8 mag alá hűtetlen 3+1 es VRM, aztán megy a pislogás, hogy miért throttlingol.
Egyébként az AMD kompatibilitási hibáival még nem volt szerencsém találkozni. Pedig szórakoztam ezekkel eleget, pl. 890-es lap FX8xx0 procival, DDR2-es lap Thubannal stb.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Akkor az új 2400G vagy 3400G-m biztos elég lesz nekem, addig
Mivel pc-n már nem játszom olyan 2.5 éve, 70% mert nincsenek jó játékok (amik engem érdekelnek) 30% meg a pénz és ez a sok ár érték / tényező.
Arra meg hogy a windows 10 vagy Linux menjen arra bőven elég .....
az új gépem paraméterei :
Ryzen 2400G
ITX alaplap ( még nem tudom a típust)
16 GB DDR 2400 ram( bőven elég nem kell (2600-3000-3200 ) minek is -2 GB a proci Vga chipjé-nek 14 GB
Vízhűtés
A házam az marad a CM Elite 130
Vga nem kell elég a procié
Ami még marad 3TB HDD 3.5", 120 GB SSD (840 Samu 5 éves pár hónapos 6 TB írással) és a külső 1 TB WD Elemets HDD-m, ja és kicsike Pio 209 BD-RW-m2021 ben majd visszatérünk rá
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
MSI.Navi
tag
válasz Hellwhatever #12 üzenetére
Milyen kompatibilitási problémák lennének ha szintén AM4 -re adják ki a processzort?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Nah, ez megnyugtató, akkor a kis ITX/IGP vonalnak is van biztos jövője... már csak a bios támogatásban kell reménykedni...
-
Lacika112
aktív tag
Dicséretes mint mindig!
Ez a legszimpatikusabb az amd be, nem vált foglalatot mert ugyan azon gen 4,6,8 magos az 3 foglalt intelnél
am4? generációkat kihúz, am3 szintén, am2 pláne.
Nem kell alapot cserélni és azonos teljesítményt fele áron haza viszel, és a boltba hagyhatod a biztonsági réseket amiket intel MAJD!!! TALÁN!!! 2021? 2022? ben HA!!! javít
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
satz18
őstag
Nem tom ennek így mi értelme. Legalább évente foglalatot kéne váltani. Tessék csak megnézni az intelt. Ők is pont így csinálják, és tök jó fejek emiatt.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Hellwhatever
aktív tag
Az addig szép és jó hogy a foglalat maga marad, de mi a helyzet a támogatással és az esetleges kompatibilitási problémákkal? Gondolok itt az Asmedia viselt dolgaira.
Kicsit úgy érzem megint a már jól ismert tipikus AMD-s forgatókönyv valósul meg: az elképzelés jó, a megvalósítás és a gyakorlat sajnos lehúzza az egészet.
-
fanti
addikt
Totál igazad van!!! Hiszen úgy a legolcsóbb a foglalatváltás, ha pár lábikót felcserélsz a bekötésnél és még új foglalat-költség sincs....a profit meg extra!
coolabácsi
óóóó de sajnállak pedig mennyire hiányozhat Neked is a félévenkénti alaplapváltás ugye???[ Szerkesztve ]
-
Till@
tag
Szemét AMD , öt évente cserélhetek deszkát
-
bear_
aktív tag
Ha nem így lenne majd csinálnak hozzá az oroszok.
-
veterán
Helyes, jó döntés
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Szerintem ez egy elég jó hír, mindenféle szempontból. A ddr5-el szerintem el jöhet az apu-k aranykora! Majd egyszer érdemes lenne ránézni arra, hogy ki meddig tart ki egy foglalatot!
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
fanti
addikt
Hát igen. AMD.
Az Intel addig legalább háromszor vált foglalatot..... muhahahahaha
-
MSI.Navi
tag
Na majd 2021 -ben leváltjuk a jó öreg 1600x -et valami frissebb AM4 procira, köszike AMD hogy nem kell évente lapot vegyek!
-
Petykemano
veterán
Azért kár, hogy a DDR5 csak 2021-ben érkezik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Crypto Trade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest