Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoltan70
tag
Én így csináltam tegnap a 391-gyel. Ma jött rá OTA a 392.
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz bernina #20925 üzenetére
Nekem volt ilyen gondom. Illetve még valakinek. Random leállt videó nézése közben. YouTube, vagy MX Player, mindegy mi volt. Ezek megjavultak maguktól. Vagy az egyik szoftver frissítés rakta rendbe, vagy pedig az alkalmazást frissítették. Legyen naprakész a telefonod minden téren.
-
Steelheart2
őstag
válasz sirokipatrik #20952 üzenetére
Felraktam a 392 es szoftot FF el.Makd kiderül,hogy milyen lessz.Melyik szoftnál került bele 3D panoráma funkcio?392 ben még nincs?Köszi!
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Steelheart2 #20953 üzenetére
B399 vagy Cunaja V7.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
japy
őstag
A FF-el 392 felrakása után törlődik a letöltött 2.02GB állomány? Vagy nekem kell manuálisan törölnöm valahonnan?
-
KrAt
veterán
válasz Steelheart2 #20953 üzenetére
Nekem (talán, bő fél nap után) úgy tűnik, mintha az akksit kevésbbé' enné..
-
fecus
őstag
válasz szoltan70 #20951 üzenetére
Nem merem megcsinálni. Csak feltettem az FF-et és már le is törlődött minden szinkronizált adatom ami a céges outlook-kal szinkronban volt. Vissza tudtam hozni, de nem merem használni az FF-t.
Megváltozott valami eszközazonosító (nem IMEI) csak attól, hogy feltettem és az MS szerver egy másik telefonnak érzékelte.
Miért nem tud ez a k cég rendes frissítést küldeni?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Nessiel
csendes tag
Én tegnap váltottam üzenetet a Huaweiblog-gal Facebookon. Nagyon készségesen válaszoltak a kérdéseimre. Azt az információt kaptam, hogy azért nincs frissítés az L19-es modellekre, mert nincs különösebb gond a szoftverrel, amit javítani kellene. Ez nálam amúgy stimmel is, tökéletesen megy a telefon. A szolgáltató függő telefonok szoftverével amúgy is volt gond és ha már azt javították, akkor adtak ki rá biztonsági frissítést is. Persze ez azon nem változtat, hogy nem igazán jó a Huawei terméktámogatása.
Firmware Finderrel kapcsolatosan azt az infót kaptam innen, hogy lehet, hogy talál frissebb szoftvert a B386-tól az L19-es készülékekre, csak épp azokat nem erre a régióra szánják és olyan hibákat javítanak benne elvileg, amik nem itt voltak jellemzők. Gari ugrik, amíg nem kerül vissza gyári szoftver a telefonra, bár ez ugye megoldható. Az FF nem hivatalos módszer.
-
Cunaja
Topikgazda
Nessiel
Most erre mit írjak?
C432 EU Magyarország EU, C150 egyenlő a német C150 verzíóval, ha valaki utána olvasgat. C02 se magyar Vodafone. Egyvalami magyar, az a C128 Magyar Telenor.
Egyszóval a romokról most lehet vitázni, de a C432 nem régió részekből tevődik össze. L09 EVA-L09C432B395, L19 EVA-L19C432B392 EU rom.
Az FF-et jól írták, hogy gari vesztéssel jár.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
dl650
tag
válasz Cunaja #20964 üzenetére
Hali! Szóval ha én felraktam az L19-emre az FF-el a B388-at és utána OTA-n jött a B392 és a HiSuite is hivatalos romnak ismeri fel, akkor is ugrott a gari? Mert én tegnap ezt csináltam. Töröltem az FF-t.Csináltam egy hardrresetet és most minden olyan mint volt ,csak B392-vel. Ha OTA-n jött akkor hivatalos nem?
-
Cunaja
Topikgazda
Gari ugrik, amíg nem kerül vissza gyári szoftver a telefonra. Igy írták!
Ha hivatalosan kijött a telefonra ( Imei szám alapján ) a B392 és úgy viszed be, akkor garis. Ha megállapítják az imei alapján, hogy még neked nem érkezhetet meg, akkor nem garis. Röviden ennyi!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
dl650
tag
Köszi. Értem. Bár én azt hittem,hogy ha OTA jött akkor az már hivatalos. Mások is írták,hogy érkezett OTA-n B392. Gondolom lassan már jönnek a frissítések. Sokan írják,hogy miért várjuk annyira a frissítést? Én azért ,mert szeretem az újdonságokat és néha jön egy-két új funkció is a frissítéssel. Nem tehetem meg,hogy mindig telefont cseréljek. Van egy qrva jó telefonom,de lassan érik egy Cunaja rom
-
-
fecus
őstag
válasz eastsider #20969 üzenetére
Szerintem ott valami huncutság van. Akkor dobta el az MS szerver a telómat, hogy másik telefon lett és nem hagyja szinkronizálni.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
bbence96
csendes tag
Sziasztok!
A legújabb verzió (B386) van az L19-emen, de még így sem tudom beállítani a mobiladat figyelő korlátokat rendesen.
A telefon ragaszkodik ahhoz, hogy a mobilnetem fordulónapja hónap elseje, miközben nekem 8.-a (és még további pár ezer embernek ebben a flottás előfizetésben). Eddig nem különösebben érdekelt a dolog, de most hosszabb távon megyek külföldre, és elő szeretnék fizetni egy mobilnet csomagra, amiből 13.5 GB-ot használhatok fel havonta, majd utána minden megáért horror túlforgalmazási díjat fizettetnek, így jó lenne a mobilnet forgalom pontos mérését és a mobilnet keret elfogyása utáni letiltást beállítani, mindezt pontos fordulónappal.
(Van Telenor app, ahol nagyrészt tudom ezt követni, de azért nem szeretnék csak erre hagyatkozni. A csomag korlátlan, tehát nem jár figyelmeztető SMS a 13,5 GB után, de külföldön ennyi használható fel ingyen..)
Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek?
Köszönöm
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bbence96 #20972 üzenetére
Szia, csak külső alkalmazással tudod megoldani. Azt nem tudom melyikkel, mert a saját romom ezt tudja, így nem foglalkozom vele.
Más: Aki felrakta a V7-et, tapasztalt valami hibát?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz bbence96 #20972 üzenetére
3g watchdog
2 simet is kezel, wifit is külön.
Pro verzió kb 250 ft.#?*@&!
-
csihun
csendes tag
válasz balazsbence #20979 üzenetére
Nekem régóta Cunaja romok vannak fent, probléma nélkül és a V7 -t is tudom ajánlani.
-
Rusi
senior tag
Sziasztok!
Szoftverbuherálással utoljára kb. a Samsung X600-asomnál foglalkoztam, most viszont a P9-esem egyelőre kifogott rajtam. A helyzet a következő:
Adott egy Huawei P9 (EVA-L09, tehát egy sim+NFC kivitel), gyári független változat. Egyik barátomtól vettem meg, épp akkor jelent meg a 7.0-s frissítés hozzá, ezt még átvétel előtt fel is tette nekem. Ez viszont egy szolgáltatói verziós szoftver, egész pontosan az olasz "3" (Tre) szolgáltatóé, a pontos verzió EVA-L09ITAC555B362. Namost, a telefon tegnap feldobott egy értesítést, hogy van frissítés hozzá, mégpedig a EVA-L09ITAC555B384 verzió. Gondoltam, hogy már úgyis egy ideje halogattam a gyári verzióra való visszaállítást, akkor most ezt ténylegesen megteszem. Le is töltöttem a EVA-L09C432B394 verziót (elvileg már 395-ös végű is van, de azt OTA-val feltehető erre). Ugyebár van egy update.zip fájlom, amit kicsomagoltam, abban ott figyelt az update.app fájl. A leírásnak megfelelően ezt felmásoltam az SD-kártyára, egy dload nevű mappába. Ezek után ugye háromgombos indítás, majd a frissítés el se indul, Software update failed! üzenet, aztán csak újraindítani lehet, hogy rendesen elinduljon. Próbálkoztam már belső memóriára másolni a fájlt (persze ott is dload mappával), volt, hogy a teljes kibontott update.zip tartalmát feltettem, szintén mindkét memóriahelyre. Kipróbáltam vagy 10-féle kombinációt, belső memóriát, SD-kártyát, mindig ugyanaz az eredmény. Hogyan lépjek tovább, mert most már azért se fogom így hagyni, fel akarom tenni a legfrissebb, gyári, szolgáltatófüggetlen Huawei verziót a telefonra.
Előre is nagyon köszönök minden segítséget, remélem, hogy pár perc alatt megoldható, de ha tovább tart, akkor se baj.
Mobilaréna (2010-2017)
-
balazsbence
senior tag
válasz csihun #20980 üzenetére
Akkor röviden:
adb
bootloader nyitás
twrp a saját romnak megfelelő c150b367hez, itt egy backup
aztán recovery hozzá, akkor megvagyok a mentésselfrissítés
letöltöm ezt: EVA-L09C150B130 Full rom
aztán elvergődök a c432b395höz a leírás szerint, majd onnan cunaja v7 megintcsak leírás szerint?
[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
kér kínai számot... valaki? kicsit frissebb a felület is
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Látom többen C432-t akarnak, senki ne csináljon semmit Nogaton.
Rollback rom, azután a telefonjának megfelelő 6.0-ás rom, majd a blogomban lévő leírás alapján kell csinálni a többit.
Szóval az Olasz telefonnal is így kell.
Rollback, 6.0-ás Olasz rom, BL nyit, TWRP fel, oeminfo csere, majd gyári recovery C432B136 vissza, és mehet a gyári C432B136.
Verziókat és régiókat nem keverünk, mert tégla lesz.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Rusi
senior tag
válasz Cunaja #20984 üzenetére
Ó anyám, agyonütöm a haveromat, hogy olasz szolgáltatói 7.0-t tett fel annak idején.
Most oda sikerült eljutni, hogy FF-el leszedtem a C432 legújabbat, sikerült is telepíteni, de a verzió mégsem változott, maradt C555, viszont eltűnt a fájlkezelőm, a frissítő funkció a beállításokból és még néhány kisebb dolog (HiCare meg ezek, de ezt feltettem). A telefon működik, de most ez az állapot végképp nem megfelelő. Biztonsági mentésem amúgy már van róla. Ha jól láttam a blogodnál, az egész projekthez PC fog kelleni (mert nekem MacBookom van), bár az megoldható családon belül. Szép menet lesz, de most már annyira felhúztam magam ezen, hogy azért is visszarúgdosom rá a gyári, legfrissebb, 7.0-s szoftvert.
Mobilaréna (2010-2017)
-
balazsbence
senior tag
válasz balazsbence #20985 üzenetére
fakk tartalmas irományomnak oda.
szal
az alap problémám, hogy a bootloader nyitás nem akar nekiindulni adbvel, talán ezért:Ha meglenne akkor mehetne a rollback, aztán
[Oem info]
[TWRP 3.2.0.2 Eva]
[C432B136 EU]
itt leírás alapján ugye vissza gyári recovery a rom telepítéshez
aztán 3 gombossal? ez [EVA-L09C432B386]
bootloader nyitás blabla leírás szerint
és végezetül:
[L09C432-Cunaja-V7]
[TWRP 3.1.0.2. Cunaja romhoz] -
Cunaja
Topikgazda
válasz balazsbence #20987 üzenetére
Fejlesztői menü-oemfeloldás engedélyezése legyen bekapcsolva.
Rusi: Ott is megoldtható, de bonyolultabb.
Amúgy ha már annyira felidegesít, Cunaja V7-ig ne is állj meg.
Amúgy a data/hw_init mappa hiányzik, azért nincsenek meg a dolgok.
A régiószám nem fog változni oeminfo cseréig.
Balazsbence: Igen, csak a TWRP- 6.0-ra és a Cunaja romhoz valót, ne keverd majd össze. A hibás BL nyitásról meg küldjél képernyőképet, hogy mit ír ki, mert a PC-n a driver rendben van, ga BL-be lépés után, átvált majd bootloader interface-re.[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
válasz balazsbence #20989 üzenetére
na már elindul viszont akkor meg lecsatlakozik a hi suiteról
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz balazsbence #20990 üzenetére
A BL nyitásnál nem a HiSuite-vel dolgozol.
-
Steelheart2
őstag
Na ujra szervizbe vittem a telefont és nyomatékosan megkértem öket,hogy akksit cseréljenek benne.Ma ledig vettem egy megkimélt P9 et,de az már L09 es. Nem akarok megválni ettöl a telotol.
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
balazsbence
senior tag
válasz balazsbence #20992 üzenetére
twrp átnevezés az oeminfo előtt... megőrülök. A linkelt oldalon ugye van egy img és egy md5 végű. Az md5ttel legalább történik vmi, de frissíteni akarja a recoveryt viszont nem tudja. az img végű ami sztem kell, és átnevezés után a neve twrp.img na arra nem csinál a világon semmit. a c meghajtón, a győkéren lévő adb mappában van benne a többivel együttc:\adb>adb reboot recovery
c:\adb>cd c:/adb
c:\adb>adb reboot bootloader
c:\adb>fastboot flash recovery twrp.img
error: cannot open 'twrp.img'valaki tip?
[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
válasz balazsbence #20994 üzenetére
hátha mégis itt van valaki... szal a recovery lemaradt, lehet ez a gond? hova kell visszamennem? a legelejére?most bootloader nyitva,c150b130. merre tovább
bármelyik recoverys imgre megyek, ugyanaz h nem tudja megnyitni
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz balazsbence #20995 üzenetére
Alszol már? 20 perc múlva leszek, most meló van.
Ha a rollback felment, akkor a C150B130 kell neked.
Ezután BL nyit megint, mert a rom bezárta, de az oem feloldás legyen előtte engedélyezve. Ezután a 6.0-ra való TWRP és oeminfo csere.
Gyári recovery vissza és C432B136, BL megint zárni fog.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz balazsbence #20997 üzenetére
[TWRP Marshmallow rendszerhez. Ezt nyomd fel, majd oeminfo csere és [Gyári recovery Marshmallow] felrakása. A végén C432B136.
Előtte nyisd ki újból a BL-t, mert a C150B130 bezárta.
30 percet vezetek, utána megint itt vagyok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- iPhone topik
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Hisense LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone XR 64GB Yettel Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3818
- iPhone 12 Pro Max Vodafone Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 83%/p3815/
- Iphone 15 Pro Max 256gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs