Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Septum15
aktív tag
válasz Attila8006 #19650 üzenetére
Amikor felrakod, akkor nem kell bejelentkezni. Elég végig Skippelni.
-
Attila8006
aktív tag
az első update zip leért..a másik a vodafonos valami az is lejött,de az nem zipbe,van O.o
2 mappa...főcím: vodafone azon belül default mappa,azon belül egy file aminek ez a neve: update_data_ ennyi O.o ez meg csak 1.1gb..létezik?de miért nem zipbe van?Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
Attila8006
aktív tag
ok a végére tettem hogy .zip és ok..tehát a 2 file akkor megvan...
ki kell jelentkeznem a fiókokból?
illetve ha újraindul és kikapcsolom mikor kéri a pint stb..és úgy kiveszem a memokarit és gépről kártyaolvasóba átmásolom a dolgokat és utána vissza a telefonba a memokari és úgy a 3gombos indítás ismét,az jó?Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
Attila8006
aktív tag
mielött bárminek is nekikezdek kell csinálni valami factory resetet vagy valamit?
Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
Attila8006
aktív tag
akkor ahogy én értelmeztem (kérlek javítsatok nehogy elrontsak valamit is)
1: lépjek ki a huawei fiókból..
2 esetleg töröljem a telefonról a gmail fiókot is
3. másoljam a memória kártyára (nem telefon memóriára) az update.zip-et a dload könyvtárba kitömörítve.
4. 3gombos bekapcsolás és futtassam le...
5 mikor újraindul akkor várjam meg míg kéri a pint és kapcsoljam ki..
6 a memókarit kártyaolvasóüba átteszem..törlöm a dload könytvár tartalmát és bemásolom oda a másik zip-et a vodafone xy.-t
7 memókarit vissza a telefonba és újra a 3gombos indítás
8 utána minden rendben lesz?
nem kell recovery vagy cache particon vagy semmi se?se abd (amiket olvasgattam vagy bootloader nyitás zárás.).semmi se?
csak ahogy most írtam?Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19655 üzenetére
Igen.
Ennyi amit most írtál. -
őstag
válasz redbiro #19644 üzenetére
Ne máááá.... Nougat-on vagy?
Én még 6-oson... Vagy csak én vagyok a szerencsés, hogy az átlagnál jobb hardvert kaptam?
A telefon nem hibásan jött ki. Én nem emlékszem, hogy 60 fps-en gond lett volna a kamerával bármilyen tesztben. Nálatok valami szoftver hiba van... pl. Nougat vagy ilyesmi... vagy nem?Meliora sunt bono inimica
-
Tybor99
tag
V6 vagyok valaki segítsen a mikrofon érzékenységén lentebb állítani csak a videó felvételnél mert jól jön néha a plusz hangerő de egy koncerten élvezhetetlen lenne .
-
Attila8006
aktív tag
válasz MK VII #19656 üzenetére
Minden ugyan az maradt mint volt O.o
pedig mindent úgy csináltam ahogy kell...
első telepítés végig ment..
második is..elvileg abban lenne a kamera és egyéb dolog,de semmi..minden maradt a régiben.Hogy lehetséges ez?[ Szerkesztve ]
-
Attila8006
aktív tag
És a második telepítés alig 10mpig tart...és semmi..azt írja kész,de semmi nincs.
-
MM
őstag
válasz redbiro #19644 üzenetére
Sajnos nem vígasztal, de köszi, hogy leírtad!
A gond sajnos valószínűleg szoftveres, de a legdurvább az, hogy a P10, P1PLUS vagy MATE9 ugyanúgy érintett, gyakorlatilag az összes video akadozik, pedig ezeknél már a részletesség teljesen rendben van.
Pl az itteni tesztvideoóban is látszik, 30 és 60 FPS-nél is... : [link]
Ugyanezen a tesztoldalon bármelyik másik gyártó telefonjával készített video folyik, legyen az G6, U11, S8.
Igaz, hogy több helyen írják a, video kódolása sem teljesen kompatibilis a Youtube-al, illetve a GoogleDrive-al. Még ha ez igaz is, az én P9-emmel készített video a telefonon visszanézve is akadozik.Számomra ez azért nagyon dühítő, mert ezen kívül teljesen elégedett vagyok a telefonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Néhány hónapja én is P9 tulaj vagyok. Eddig nagyon jól elvoltunk egymással.
Viszont néhány nappal ezelőtt kikapcsoltam éjszakára (nem szokásom, de azért egy-két hetente megteszem). Mikor visszakapcsoltam, nem is volt semmi gond, az érdekességek utána jöttek:
- a képernyő kikapcsolás ideje megváltozott. Egy percen volt eredetileg, de átkerült 30mp-re.
-a csengőhangom lecserélődött a gyárira, manuálisan vissza tudtam állítani.
-a hotspot sehogyan sem akar működni. Bekapcsolom, de semmi eszköz nem tud rá csatlakozni. Eddig jó volt. Ha átírom a nevét, ha a jelszót, ha a sávot, ha a frekit, akkor sem. Látszódik, de semmi nem tud rá csatlakozni.
Más tapasztalt ilyet hogy egy kikapcsolás után ilyenek történnek?
A hotspoton kívül ezek a dolgok csak elgondolkodtatóak voltak, így viszont már zavaró.
Csak playből telepített dolgok vannak a telefonon, kivéve az okoslottó. Nincs piszkálva, gyári telenor ROM van rajta, semmi hekkelés, semmi root, stb.
Ha nyomnék egy gyári visszaállítást az lehet hogy segítene, de utána megint ezer dolgot beállítani, nagyon nincs kedvem.
Esetleg valami ötlet, hogy mi történhetett azon az éjjelen és hogy lehetne orvosolni? -
Cunaja
Topikgazda
válasz Hosssszu #19663 üzenetére
Minden éjszaka, sőt napközben is ki van kapcsolva a telóm, amikor alszom. Szóval passzolom a jelenséget. Lehet valami a rendszerbe írt, ami bezavar és csak hideg indításnál aktiválja magát. Ez előfordulhat, esetlegesen vírus is okozhat ilyet.
Attila0086: Garancia van rajta? Gondolom igen, de ez annyira nem gond. Ha gondolod lehet mókolni is vele, de ha nem szeretnél, akkor Rollback rom és egy 6.0-ás full romot rádobni, ami persze Vodás. Ha mókolni szeretnél akkor a legjobb heyen vagy, de itt veszélyek is lehetnek. 1 lépést nem úgy csinálsz ahogy kell, akkor hosszú napokat fogunk szenvedni a Csipkerózsika álomból visszatérni.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Hosssszu
őstag
válasz sirokipatrik #19664 üzenetére
Azt nem tudom hogy hány órakor, mivel aludtam. . Valahogy 22:00 és 06:00 között. Már eltelt néhány nap azóta, csak a hotspotot most kapcsoltam be azóta először. A többi két anomáliát már hamarabb észrevettem. Csengőhangot tegnap, a képernyő kikapcsolást meg talán tegnap előtt.
Most viszont a hotspot megoldódott. Playről feltettem a "Portable Wi-Fi hotspot" nevű cuccot, azzal megy tökéletesen. De szerintem az is a gyári hotspotot indítja el, mert a ilyenkor az is bekapcsolódik.
De ezeket a hülyeségeket attól még nem magyarázza meg.Biztonsági mentés mindenre kiterjed? pl. SMS, játék állás (persze ami a telefonra és nem a felhőbe ment), híváslista, stb.?
Cunaja: Neked is köszönöm szépen a választ. Elvileg vírus nem kellene hogy legyen, mert nem piszkáltam a telefont, de persze az ördög nem alszik.
Ha úgy érzem hogy másnap nyugodtan fogok kelni, akkor előző este megint kikapcsolom, és reggel megnézem hogy mi a szitu. De eddig is kikapcsoltam néha és nem volt gond.[ Szerkesztve ]
-
Attila8006
aktív tag
2017.01.12 2.509GB FullOTA-MF-PV,-ből a felső update letöltve telepítve...az alatta lévő vodafone file is letöltve (1.1GB) telepítve..pár mp alatt a telepítés a végére ér..leszedtem a 2.vodafonost is abból a packbóül..azzal is semmi..ha gépről akarnám telepíteni valami aláírás hiba..ha telórol külön apk-t akkor csomaghiba...
-
Attila8006
aktív tag
de ami furcsa..a legelső update lefuttatása után mikor újraindult a telefon,akkor is a beállításaim háttérképeim minden ott volt mintha mi se történt volna O.o
-
Attila8006
aktív tag
válasz Cunaja #19665 üzenetére
Garanciás,de a volt tulaja még nem küldte el a garilevelét.
Rollback rom és egy 6.0-ás full romot rádobni...ha az én tudásommal is kivitelezhető,kérlek írj le mindent.
De mókolni nem szeretném,mert úgy érzem elrontanám...Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19670 üzenetére
Itt le tudod ellenőrizni a telefonod garanciáját.
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz Hosssszu #19667 üzenetére
Azt, hogy mikor történt csak hülyeségből kérdeztem.
Igen, te választod ki, hogy mi legyen mentve. Mindent elment, ha akarod még az SD kártya tartalmát is (ami ha SD kártyára mentesz nagyon hülyeség). Elvégezhető számítógépre, de pendrive-ra is, illetve ugye az SD kártyára. Az alkalmazások adatait is kipipálhatod, ilyenkor azokat is nyilván elmenti.
[ Szerkesztve ]
-
Attila8006
aktív tag
válasz Cunaja #19665 üzenetére
Esetleg az a finderből ha másikat választunk?Mert látom ott sok van.
pl az EVA-L09C02B350 2017.10.18 1.979 gb fullota-MF 100101? abból az update meg mondjuk az alatta lévő?
mert pl felül van az update.zip.
Alatta public/update_data_full_public.zip
vagy ami alatta van
EVA-L09_vodafone_default/update_full_eva-l09_vodafone_default.zip[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19673 üzenetére
Remek..
Viszont a garanciapapírt/számlát mindenképp hajtsd be ez embertől. Nehogy elmismásolja.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Attila8006 #19674 üzenetére
Csak C02B3.. kezdetű lehet, mert ha nem, meghal a teló.
Hosssszú: A belsőtárhely Android/data mappát is mentsd el külön, mert itt vannak a játék állások. Ezt nem menti el semmi rendesen.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Attila8006
aktív tag
válasz Cunaja #19676 üzenetére
de mindent úgy csináltam ahogy írtad és érdekes hogy minden beállításom megmaradt (de gondolom vissza olvastad) és mikor a másik update-t csináltam,akkor alapból felugrott 5% utána 29% majd 55% végül kész..újraindítás.és minden maradt a régibe. :S
-
Attila8006
aktív tag
válasz Attila8006 #19677 üzenetére
És memoria kártyára kellett másolni ezeket ugye?Nem a készülék belső memóriájába? már nem tudom mi lehet a gond..csak írok írok :S
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19678 üzenetére
Csak kíváncsiságképp...
Kérlek nézd meg és írd le a pontos build számot ide amit kiír a telefonod!
Vagy tedd ide be a képernyőképét a telefonod infójának. IMEI számot satírozd ki.[ Szerkesztve ]
-
Attila8006
aktív tag
válasz MK VII #19679 üzenetére
modell: Eva-L09
build szám: EVA-L09C02B340
emui: 5.0
android 7.0android biztonsági javítási szint 2017.jan.1
alapsáv verzió: 21.258.00.00.030
kernel verziója: 4.1.18-g91b370 android@localhost#1 wed jan 11 20:44:43 CST 2017Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19680 üzenetére
Tényleg csináld azt amit Cunaja mondott...
Rollbackot told fel aztán egy full 6.0 vodás romot kell ráhúzni.
Bár én nem sokat teketóriáznék a helyedben... Átmennék C432-re aztán élvezném a telefont, csak ugye nem akarsz BL-t nyitni meg ilyesmi.
Mondjuk addig ne is csinálj ilyet amíg nincsen meg a garipapír/számla. -
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19682 üzenetére
Innen töltsd le a rollbackot. Kicsomagolod aztán a mappákban lesz egy UPDATE.APP nevezetű fájl... Na azt a memóriakártya dload mappájába bemásolod és felrakod háromgombossal.
Viszont kell neked egy full 6.0-ás vodás rom is... Abban nem tudok segíteni, de valaki biztos ad egy linket.
Rollback, ha felment akkor lesz egy C900B300-as buildos telefonos. Erre még véletlenül se telepítsd fel megint a rollbackot. Erre kell a 6.0-ás vodás romot ugyan úgy 3 gombos módszerrel telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19684 üzenetére
Basszus, bocsi!..
Benne volt a vágólapon a másik link. Havernak küldtem, közben ide is írtam neked aztán ez maradt bent.Na itt van a jó link.
Jobb felül a lefele mutató nyílra nyomj és ott tudod letölteni.[ Szerkesztve ]
-
Attila8006
aktív tag
válasz MK VII #19685 üzenetére
Semmi gond bárkivel megeshet =) köszönöm azt már töltöm is.
Akkor várok mielött bármit csinálok egy remek romra...ha lenne a közelembe egy olyan aki tényleg keni vágja,nem érdekelne ha bootloadert nyit..csak működjön végre rendesenAz elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
Attila8006
aktív tag
húúegy emberke azt mondja lehetséges hogy eprom hibás a telefon?ebben az esetben létezik hogy nem mennek fel a driverek (amit a vodafone pack tartalmaz) csak külsdő programmal vezérelhetőek?
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19690 üzenetére
-
Attila8006
aktív tag
válasz MK VII #19691 üzenetére
okok értem.
Akkor előszőr a rollback a dload könyvtárba másol...
kikapcs
3gombos indítás
utána mikor betölt,kikapcs..memókarira a dloadba (kitöröl a rollback és a helyére) bemásolni a másik romot.
utána 3gombos indítás
és kész is lenne?Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Attila8006 #19689 üzenetére
eprom hibás. Ki volt az? Az még nem látott Huawei telót.
Eprom hibás telefon, nem is menne.
Nem tudom olvastad-e a munkáimat, de olyan telefont is visszahoztam a halálból, amire a Huawei is azt mondta kuka, vagy alaplap csere 144K-ért.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19692 üzenetére
Így ahogy írod!
-
Attila8006
aktív tag
válasz Cunaja #19693 üzenetére
Azta O.o na ezért sajnálom hogy nem vagy itt. te biztosan megtudnád oldani én meg csak szerencsétlenkedem :'(
Ezért hallgatok a ti tanácsaitokra,csak számomra is érthetetlen hogy amiket írtatok lépésről lépésre nyomon követtem..mint egy debil még vissza is kérdeztem vagy 3x..és érdekesen visszadob mindig.
Ugyanakkor gépről ha egyessével akarnám az appokat feltolni,meg visszadobja aláíráshiba hibaüzenettel...remélem ez a mások már jó lesz.bár bevallom férfiasan félek. :S
Jön a rom lefele...még 16Perc :S"semmit nem kell elötte törölni?értem ez alatt factory reset vagy wipe/cache reset vagy tudom is én.."?
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19695 üzenetére
Nem kell törölnöd semmit...
A full rom úgyis gyalul mindent! -
Attila8006
aktív tag
őőő rollrom elindítva azt írja sucessfulk..vagyis kész..és betöltötte a rendszert rendesen O.o már mint olyan mint eddig...most másolom rá a másik romot.de azt hittem vlami változás lesz O.o vagy valami nem ok?
-
MK VII
veterán
válasz Attila8006 #19698 üzenetére
Annyi a változás, hogy C900B300-as lett a készüléked... Ellenőrizd le.. Annak kell lennie. Ha az lett akkor mehet fel a vodafone-os rom.
A rollback rom csak egy köztes rom amire fel lehet tenni a 6.0-ás romot, mert a 7.0-ás romra közvetlen nem lehet telepíteni a 6.0-át.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 11 pro max 64GB 100%-os Akkumulátor 1 év Garancia Ibrány Szabolcs út 11.TEL:30/2605667
- Apple Iphone 14 pro 128 GB 1 év Garancia.Ibrány Szabolcs út.11 TEL:30/2605667
- OnePlus Nord 2 128 GB
- Apple Iphone 13 pro 128 GB 1év Garancia Ibrány Szabolcs út 11.tel:30/2605667
- Samsung Galaxy Z Flip4 8/128GB 1 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest