Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz - = Zk = - #120 üzenetére
Akár. Na meg, ha már dobálóznátok az érveitekkel pro/kontra, hasonlítanátok a két részt, akkor miért nem a játék(ok) topicjában teszitek ezt meg? Oda véletlenül többen járnak. És ez tudtommal nem a játék hanem az értékeléseinek a topicja, de mindegy.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bambalazs #121 üzenetére
Grid 1-re gondolt szvsz
úgy meg jogos a felvetés...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz Mister_X #119 üzenetére
elméletileg ez is az, nem?!....ha nem, akkor miről kell (lehet) itt beszélgetni?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Mister_X
nagyúr
válasz - = Zk = - #118 üzenetére
Grid topicban, ha lehet...
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bambalazs #114 üzenetére
én is billel toltam évekig. onlány főleg. és ott lehetette "testreszabni" minden irányítási lófact. emlékszel rá vagy megmutassam képpel?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
.LnB
titán
válasz ProEvoFan #115 üzenetére
"Tudom, hogy van komolyabb szimulátor játék is a piacon. Azok rengeteg belefektetett munkát megkívánnak (beállítások, gyakorlás) , és sajnos nincs időm már ilyen szintű játékra. De tisztába vagyok vele, hogy nem a Forza4 a legélethűbb, ezért is írtam le fentebb, hogy ez az én véleményem csak, és nem általános. "
56.Kommentem.
Forza 4 Fanatec CSR kormánnyal hidd el elég jó tud lenni
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bambalazs
senior tag
válasz - = Zk = - #113 üzenetére
Mióta megjelent, azóta, de akkor még billentyűzettel.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bambalazs #112 üzenetére
Azt, ami hardveresen meg van szabva, pl nyomógomb érzékenysége?
pontosan!szerk
mi baj? nem érteni fejet verni miért falba?
játszottál a Grid1-gyel?....[ Szerkesztve ]
-
Bambalazs
senior tag
válasz - = Zk = - #111 üzenetére
Nálam tökéletesen működik gamepad-del. Igaz, hogy 370Z-t irányítani közel sem egyszerű ezzel se, még félgázon is könnyű keresztbe tenni. Viszont többi autónál hiba nélkül működik. Annyi a nyitja, hogy rá kell érezni, és kanyarban kifelé jövet ne tökig nyomd a kakaót...
Mit akarsz rajta finomhangolni? Azt, ami hardveresen meg van szabva, pl nyomógomb érzékenysége?(#113) - = Zk = -:
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bambalazs #110 üzenetére
paddal a drift és pár autó... ami nem baj, hisz hásókerekes nem 4wd... oké, aláírom.
de hogy ne lehessen finomhangolni a padot, na az már kibacca a biztosítékot." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bambalazs
senior tag
válasz - = Zk = - #109 üzenetére
Mi nem megy? Gamepad vagy bill?
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bambalazs #108 üzenetére
oké, akkor tanítson meg engem használni azt.. nekem nem megy.
mintha tojásokon lépkednék a verdákkal....
full gáz ohne gáz.. ezt a kettőt ismeri ez a car. és ugye beállítani/szabályozni nem lehet[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
A grafika gyakorlatilag High-on és Ultrán, ugyanúgy ahogy Dirt2/Dirt3 minimális különbséget mutat. 1080p 4xMSAA. Highon 2x annyi a minimum fps. Beleraktak pár értelmetlen és szinte láthatatlan effektet megint. Kb a kontraszton kívül semmi látványos különbség nincs.
Törés és fizika pedig jobb volt sokkal az egyben, ebben odakúrtam a kocsit többször rendesen és vígan nyertem Hardon. Az egyben Hardon váltóval azért nehezebb volt, és ha odacsaptad a kocsit, lehet hogy restart volt a vége egyből. Visszajátszást nem használom azt a nyomiknak rakták a játékokba.
Van benne potenciál, k*rva jó játékot csinálhattak volna belőle, így csak 10/6,5.2-3-4 ezer Ft-ért jó vétel, mert van benne split-screen és a Codemasters középszintet simán hozza. Kb mint a Dirt3.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bambalazs #104 üzenetére
Ha van haverodnak Box akkor ahhoz is lehet majd használni. Én is vettem egy Wireless for windows-ost 2 éve és 1 éve egy másodikat is hozzá. Ugyanúgy veszi mintha XboX-om lenne csak jobb a grafika Imádom mikor jönnek emberek hogy "de TV-n meg ágyból/fotelból tolom" ezért jobb mint a PC. Hát én is. És már 2 éve natív 1080p-ben
Csak nincs minden játék PC-re.
Hogy ne csak off legyen:
az értékelések a jelenlegi játékpiaci helyzeten megállják a helyüket, de az első függvényében már nem ilyen pontozást kapna szvsz.Blitz23:
Akkor jön esetleg cockpit patch ha sokan megveszik és sokan sírnak a supportnak. Bár akkor sem valószínű, mert a nyomorék xboxosok leszavazták. Érdekes módon itt és gamestar fórumon is többen írták hogy abból tolták, mint akik ellene voltak. Mondjuk 10:1-hez.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
KisDre
senior tag
Természetesen
Na de, vissza az eredeti témához, igazából minden játékot össze lehet hasonlítani minden játékkal
DE
Oda kell figyelni hogy abból az adott műfajból, stílusból, világból mi az amit ki lehet hozni. Mert pl művészeti értékeket keresni egy autós játékban mint pl ugye a Grid vagy a Forza, nem igen lehet, nem erről szól, míg ugyan akkor pl a Witcher-ben máig lenyűgöznek már szimplán csak a Loading screen-ek is.Most ha egy műfajon belül is tekintjük, ott is vannak bizony ilyen dolgok.
(ui.: minden mit írok úgy írom hogy nem játszottam se a Grid2-vel (még) se egyik Forzával se (még? nem vagyok konzolos) szimplán a dolgok elméleti részét vitatom )[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
Bambalazs
senior tag
Megvettem 7490 Ft-ért az Xbox 360 Controller for Windows cuccost és nagyon jó vele vezetni. Teljesen más, mint billentyűzettel. Hozzá képest a billentyűzetes irányítás tényleg csapnivaló.
-
Blitz23
tag
Lejárt a szerk idő.*eröltetni
Nekem nagyon tetszik! Gyertek multizni magyarok![ Szerkesztve ]
-
Blitz23
tag
válasz Syrius XIX #93 üzenetére
Az elején szídtam a csúszást összevissza,de tényleg ahány autó van a játékban annyiféle irányítás.Nyílván a "drift" kategóriában lévő autó csúszkálni fog,mint a rohadás.Viszont a grip tapad,mint az állat(nem is szeretem őket )
Nincs is jobb multiban úgy beérkezni elsőnek,hogy lehagyod őket és letelik a 30mp a maradék 11 embernek
Volt 1 magyar pali is. Nem hitte el szinte!KisDre: Szerintem konzolos verziónál jogos a teljesítményre való hivatkozás.Anno lebenchmarkoltam drága fraps barátommal mennyi fpsem van belső és külső nézetben. Egy egész replay-t megnéztem(hülyeség a benchmark a grid 2-ben,a dirt showdown-ban,mert egy benchmark-nál az a lényeg,hogy ugyanaz történjen=ugyanazt számolja bármilyen kártya,de mivel annyi az egész,hogy a bot lemegy egy kört nyílván máshogy történik mindig minden=más számolás=más eredmények.Persze arra jó,hogy megnézd hogy fut,de összehasonlításnál nem pontos és csak durva értéket kapsz) és tényleg 20%-al kevesebb volt az fps belső nézetben. Konzolos verziónál meg 30fps limit mellett hát nem igen kéne azt erőltetni.PC-seknek patch formában jöhetne és szerintem,ha sokat sírunk jön is
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Igen ilyen is létezik? És olyan, hogy 1/5-ad arcade, 3/5-öd szimulátor, a maradék pedig roncsderbi? olyan is van ugye?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
KisDre
senior tag
válasz callmeakos #50 üzenetére
Meg ott van az is hogy fél-arcade, vagy fél-szimulátor. Mint a világban a legtöbb dolog, úgy ez is átmenetes De én örülök is annak ha van ilyen a piacon, csak azt a fránya belső nézetet Ne vették volna ki
KisDre.artstation.com
-
törölt tag
kipróbáltam a játékot, de szerintem nem lett jó
az előző részhez képest szinte minden rosszabb benne, egyedül a grafika lett szebb picivel.
nem fikázni akarom a játékot, csak elővigyázatosságra intek mindenkit, aki premier áron rohanna a boltba megvenni...ps.: az irányítást hogy a rákba tudták ennyire elszarni, egy drift az egész játék
-
Bambalazs
senior tag
válasz Syrius XIX #94 üzenetére
Én említettem a törésmodellt.
Jobban érezhetők a sérülések, hallani a törött a kipufogót, defekt (!) pl egy kiálló karosszéria elemtől. Érezhetően csökken az autó teljesítménye, ha csak a falnak csapódsz az autó oldalával is.Szerk.: A falnak csapódást pont ma vettem észre, mikor a WSR Season 2 barcelonai versenyén Golffal túl rövidre vettem egy féktávot és felkenődtem a betonfalra. Az oldalelemek csak behorpadtak, viszont érezhetően lassabban gyorsult utána az autó.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz Syrius XIX #93 üzenetére
Most akkor neked mi a véleményed? Fogsz vele játszani vagy marad az első rész?
Szerk.: Látom közben megírtad.[ Szerkesztve ]
-
Syrius XIX
addikt
válasz BoneDragon #89 üzenetére
1 darbig próbálkozok vele és ha végképp nem megy, akkor marad az 1!
Nem tudunk mit kezdeni vele, olyan amilyen!Az 1-et le se töröltem (szerintem nem is fogom), az már jól be van járatva és napi szinten toljuk! Na jó, nem Online, hanem LAN! Na és akkor mivan? Ugyanaz a társaság +van LAN is, mint aki volt Online!
Grafika? Az 1-hez képest nem győzőtt + (akkora változást nem fedeztem fel rajta. A GRID és ez is Ultra-ra van beállítva, minden max.-on!
Valaki említette a törésmodellt! Arra igazából még nem tudok mit mondani, mert annyira nem sikerült összetörni a verdát, h (jelentős) különbséget fedezzek fel!
Steam név: Syrius XIX. NVIDIA forever! A cél nem az, hogy kilökjél, hanem az, hogy megelőzzél! Nyerhetsz úgy is, ha kilöksz, attól nem vagy jobb (és nem is leszel legfeljebb "csak" előrébb végeztél)! :) Code: Grid1971
-
Syrius XIX
addikt
Igazad van, nekem GRID 2, azért itt vagyok és nem a Forza Topic-ban mondjuk!
Bár folyamatosan ezt magyarázom, akinek nem tetszik ne játsszon vele és szia!Ebben is igazad van! Akinek Forza, annak Forza, de mit keres itt??? Szerinte szar a GRID 2! Ok, elfogadom, de mit keres itt? Akkor menjen és Forza-zzon, ennyi!
[ Szerkesztve ]
Steam név: Syrius XIX. NVIDIA forever! A cél nem az, hogy kilökjél, hanem az, hogy megelőzzél! Nyerhetsz úgy is, ha kilöksz, attól nem vagy jobb (és nem is leszel legfeljebb "csak" előrébb végeztél)! :) Code: Grid1971
-
Syrius XIX
addikt
Belinkelheted a fejfogos témát! Akkor is rossz helyen vagy!
-
geratn
tag
Megérdemli a jó értékeléseket, sok időt fordítottak az optimalizációra,
megvan a magas fps-is, ami az autós játékoknál elég fontos tényező,
a grafika pedig a jelenlegi konzol generáció maximumát hozza,
az irányítás pedig a könnyed szórakoztatást szolgálja, el kell fogadni hogy ez nem szimulátor,
hanem laza versenyzős kikapcsolódás. Mondom ezt úgy, hogy én jobban örültem volna ha
szimulátorok irányába mozdulnak el, csak annak nincs ekkora piaca. -
Csapoati
nagyúr
válasz BoneDragon #89 üzenetére
Nem mindegy minek hívják a fizetőeszközt? Felőlem söröskupak vagy üveggolyó is lehet. Mi egyszerűsödött amúgy? Mert a fizika tuti nem, az előzőben elég légpárnás volt. A 24H Le Mans hiánya bánt csak engem.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
BoneDragon
veterán
Sajnos egyet kell értenem a fanyalgókkal. Kipróbáltam a "demo" verziót és valami brutálisan leegyszerűsített ganyé lett. Most komolyan, nem azért hívják folytatásnak a játékokat, hogy többet adjon hozzá, mint ami az előző részben volt? Konkrétan kukáztak mindent, ez hogy fanokat kapsz pénz helyett meg hab a tortán. Inkább felraktam az első részt, mert ez így nem sokat ér. Egy pozitívuma van a szép optimalizált grafika, de ezzel nem érek semmit...
-
Blitz23
tag
Megy itt a vita látom .
Akinek forza annak forza,akinek grid 2 annak grid 2.
Inkább játsszatok velük egymás b@szogatása helyett -
.LnB
titán
válasz Syrius XIX #81 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
nekem azzal se megy... gázadás, és keresztben a kocsi. pedig a G1ben ezt a gázadást is tudtad szabályozni. még billre is... mostmár csak a támogatott kormányokra hozza elő a speckó beállítást
-
Syrius XIX
addikt
Nem baj, de akkor se azért van, h szidjuk, ilyen-olyan hű de rossz! A lényegen nem változtat! Ez van, ezt kell elfogadjuk, vagy hagyjuk! Ennyi! Akinek nem tetszik, az nem játszik vele és pont! Nem értem miért kell szidni!
Nekem se tetszik, h nem lehet az irányítást úgy finomhangolni, mint a GRID Speciális részében ,de nem tudok vele mit kezdeni, ez van! Max. annyit tehetek, ha ezzel nem tudok +barátkozni, akkor nem játszok vele és kész!
Részemről ez a része lezárva!
-
Mister_X
nagyúr
válasz Syrius XIX #83 üzenetére
Tévedsz, ez a topic automatizáltan jött létre a kapcsolódó hírhez
-
Syrius XIX
addikt
az hogy te kettőből összeollózol hülyeséget azzal mit csinálja?
Összeollózok, erőlködök. LoL!
Barátom olvasd már el a saját #43-as HSZ-edet és utána írj
hülyeségeket!Igenis ez nem szimulátor!!! Nem tudom miért vagy ezen kiakadva?
EMBER!!! Sajnos csak ismételni tudom: EZ ITT A GRID 2 TOPIC!!!
Nem gondolod, h rossz helyen vagy??? Ennél 1értelműbben már nem tudok fogalmazni!Nem tudom, ki miért van itt, de abban biztos vagyok, hogy:
Ez a Topic azért jött létre, hogy a GRID 2-vel kapcsolatos problémáinkat +beszéljük, ha tudunk, akkor segítsünk 1másnak,
és nem azért, hogy a GRID 2-őt szapuljuk!Legalábbis szerintem (és én ezért vagyok itt)!
Semmi bajom veled, komolyan, de ha nem tetszik, akkor ne játssz vele és annyi! Részemről befejeztem veled a vitát (lehet támadni, lehülyézni, nem érdekel, mert meddő vita)!
[ Szerkesztve ]
-
Syrius XIX
addikt
Nem látok ebben értéket, az szerintem az igazi teljesítmény mikor csinálnak egy valósághű (szimulátor rajongók részére is fogyasztható terméket) amit le lehet könnyíteni beállitásokkal okyan szintre, hogy az arcade stílus hívei is jól szorakozzanak vele.
Én pont ezért nem játszok szimulátorral! Én szórakozni és kikapcsolódni ülök a gép elé és nem beállítgatni, + görcsölni! Többek között ezért is vagyok itt és nem akármelyik szimulátor topic-ban!
-
Bambalazs
senior tag
Tökmindegy!!!! PC-re nincs se Forza, se GT! Nem tökéletes a GRiD 2, de jobb a DiRT baromságoknál. GRiD vezetés szempontból jobb volt, de az autó törését tekintve sokat fejlődött. Sajnos nem lehet állítani se kipörgésgátlót, se menetstabilizátort. NFS dizájnjátékhoz bűn hasonlítani, mert valljuk be, jobb annál a fosnál. Ha nem tetszik a GRiD 2, akkor ne játssz vele, ott a Forza! Azzal, hogy hülyét csinálsz itt magadból - elnézést, de tényleg -, egyikünknek se lesz jobb.
Mit nem adnék, ha a Forza kijönne PC-re, vagy legalább a ps only Gran Turismo, de azt kell szeretni, amink van. Azért hangsúlyozom ezt, mert nem lehet egymás mellé tenni a kettőt, ha nem elérhető az adott platformon. -
.LnB
titán
válasz Syrius XIX #78 üzenetére
Addig oké hogy próbálsz érvelni az álláspontod mellett, ennek én örülök. De hogy arra képtelen vagy, hogy helyesen értelmezd amit írok azzal én nem tudok mit kezdeni. Elég sok kommentben fejtettem ki a véleményem, az hogy te kettőből összeollózol
hülyeségetazzal mit csinálja?
Röviden:
1. Autós játékról beszélünk, és annak beállítási lehetőségeiről, nem forgalomban lévő autókról.
2. Ezt nehéz hova tenni. Mert addig oké, hogy a Forza nekem az etalon és ahhoz viszonyítok. De itt nagyon sokat erőlködtél mire sikerült kiollóznod azt az oda nem illő Mario Kartos rész!? Kár volt mert a két dolog nem következik egymásból. De megmagyarázom ezt is, hogy megértsd. Azt arra írtam, hogy miért ne lehetne összehasonlítani az autós játékokat egymással?! A gond ott van amikor emberek próbálnak azzal érvelni, hogy arcade az nem szimulátor. (és erre te pont ezzel jössz: "+ Ez nem szimulátor!!!")De legyen igazad!
Utólag elnézést a hangnemért, én nem szeretek ilyen hangnemben érvelni. De ha te így akkor én is...„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Syrius XIX
addikt
Haggyad már a gagyi GRID-et. Nem tudjuk útontartani, igen... Egy olyan játékot ahol fék nélkül lehet végigvinni az egészet
Megnéznélek Forza4-el játszani, úgy hogy minden segítség ki van kapcsolva.Mutass már nekem 1 olyan autót, amin abszolút semmilyen segítség nincs (ma már)!
+ Ez nem szimulátor!!! Mi a reteknek kellene kikapcsolt segítségekkel menni???
Bírom azokat, akik jönnek ezzel a "ne hasonlítsuk szöveggel" Az ilyenek tipikusan olyan játékkal hasonlítják össze kedvencüket aminél jobb. Egy ilyen Grid a Mario Kart szintjén mozog,....kicsivel lejjebb: ....Nekem etalon a Forza4, ahoz hasonlítok mindent. Ahhoz képest pedig ez...
Akkor te most itt tulajdonképpen mit is csináltál? A kedvenc játékodhoz hasonlítottad ugyebár, vagy nem? Logikai 0!
Am. ha ennyire nem tetszik, akkor nem játszol vele és pont! Ahogy olvasgatom, te ennél sokkal magasabb szinten mozogsz! Maradj is ott és ne alacsonyodj le "egy Mario Cart" szintjére!
[ Szerkesztve ]
-
Syrius XIX
addikt
Hy all!
Feltettem, kipróbáltam! A GRID-ben esc, Speciális rész volt. Itt enm találom! Lehet nincs is?
Tud valaki valami tippet? Előre is THX!
-
.LnB
titán
Igan, vagyis részben. Van pár (sajnos nem sok) játék ahol van rá lehetőség a , hogy a játékos válasszon. ezért is vallom azt, hogy nem lehet külön kategóriába venni az autós címeket És manapság több éves fejlesztés után kiadnak ilyen játékokat. Úgy gondolom, hogy azok a fejlesztőcégek akik kiadnak ilyen nulla fizikával és kevés realisztikus dologgal megálldott játékokat, azok ne verjék már a mellüket, hogy ők mekkorát alkottak. Nem látok ebben értéket, az szerintem az igazi teljesítmény mikor csinálnak egy valósághű (szimulátor rajongók részére is fogyasztható terméket) amit le lehet könnyíteni beállitásokkal okyan szintre, hogy az arcade stílus hívei is jól szorakozzanak vele. Például a szóban forgó Grid, Nfs, Wrc szériák.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz callmeakos #70 üzenetére
Nem, szerintem az a bajuk, hogy használt Pirelli gumikat raktak fel a kocsikra.
-
.LnB
titán
válasz callmeakos #70 üzenetére
Egyszer sem említettem, az irányítást. Nem értem miért hozod fel másodjára is.
-
nagyúr
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Mister_X
nagyúr
Egy kis gerincet erőltess magadba. Ez egy fórum. Azzal, hogy írsz ide, vállalod, hogy reagálni fognak az írásodra. Fussd át az Alapelveket, mertahogy elnézem, nem volt meg.
-
nagyúr
Stílusból lehet vissza kellene venni egy kicsikét addig míg ki nem vágnak innen. Nem mintha nagyon hiányoztál volna ide, ilyen szöveggel, szóval annyira nem lenne kár érted...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
.LnB
titán
"Wikipedia? Ne már..."
Mondtam, hogy süllyedek... Na jó igen egyéni gondolkodás, és vélemény. Ez a lényeg. De jót szórakoztam azért
-
Csapoati
nagyúr
Wikipedia? Ne már...
Amúgy senki nem mondta, hogy hivatalos kategorizálás az árkád- szimulátor. Én szinte minden autós játékot kipróbálok, így még továbbiakat is megkülönböztetek magamnak: rally, off-road, pályaverseny, stb. Nálad egy kategória a Grid és a Forza, nálam meg nem, Ilyen egyszerű ez. A netes játékmagazinoknak meg nem is nagyon van okuk kategorizálni, tekintve hogy mennyi autós játék jelenik meg egy évben mostanság...tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
.LnB
titán
Mostmár érzem, hogy egyre mélyebbre süllyedek az igazam bizonyítása végett.
Ezt nézzétek meg. Ha ez se segít elfogani, hogy egy kategória akkor feladom (az oldal alján lehet lapozgatni ABC szerint.)
Ez olyan vita kb, mint mikor sokan felhozzák, hogy a COD-ot és a BF et ne hasonlítsuk össze mrt nem egy kategória... Vagy a Fifa és a Pes...(mondjuk annyira azért nem durva de lassan közelítünk ahoz a szinthez )„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem pedig igenis más kategória a GT és a Forza, valamint az NFS és társai (Burnout Paradise pl.), de a Gridet egyik kategóriába se merném betenni. Nyilván árkád, de itt nem lehet faltól-falig menni, valamint ugye valós és "képzelt" városi pályák váltják egymást. Autóknál is ugyanez, vannak benne GT1-esek, de Alfa MiTo is. Nekem speciel pont tökéletes, mert nincs mindig kedvem kormányt felcsatolni és erősen koncentrálni minden egyes kanyarra, viszont az NFS-ek faltól falig fék nélkül c. módszere sem tetszik igazán. Megvan ennek a játéknak is a célközönsége, hidd el. Mindemellett nem vitatom, hogy a Race Driver részek jobbak voltak ennél, sőt a Grid 1 is (már csak a több valós versenypálya miatt is), de az árkádosabb autósok közül még mindig ez a legjobb.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
deicide
veterán
válasz ricshard444 #13 üzenetére
Dettó, billentyűzettel játszom, ugyan irányítható, de nagyon hiányolom a beállítási lehetőségeket. (steering sensitivity, deadzone-ok)
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
.LnB
titán
válasz callmeakos #50 üzenetére
Igen minden autós játék egy kategória, attól függetlenül persze van különbség köztük. Nagyobb gamer portálok év végi szavazásán sincs külön arcade, és szimulátor kategória. A Forza attól még nem rétegjáték mert csak Xbox-ra jelent meg. Nem tehetek én arról, hogy sok embernek nincs konzolja. A Forza4 messze a legigényesebb, és legjobb autós játék amivel valaha játszottam. Ez az ÉN véleményem. Én ehez a játékhoz viszonyítok. Nem arról beszélek, hogy ez általános vélemény. Nem vagyok hülye látom, hogy ez nem így van. Ezt az eladási adatok is tükrözik. Ez teljesen természetes dolog, hogy a véleményünk nem egyezik. Ez így van jól. Csak ne akard már megmagyarázni, hogy nem egy kategória. A Forzában van lehetőség olyan beállításokkal menni, ami arcade szintig butítja a játékot. Ott meg van oldva. Van a játékosnak választása, én minden segítséget kikapcsolva, sokszor vért izzadva játszom. És élvezem.
Mondok egy példát, én tapasztaltabb játékosnak vallom magam, mikor átjönnek a barátaim, szoktunk játszani egymás ellen, és van rá lehetőség, hogy ők arcade beállításokkal, versenyez ellenem. Mégis izgalmas versenyeket tudunk játszani, élvezik ők is, és én is a játékot. Az, hogy erre más játékok készítői nem képesek arról nem tudom ki tehet, de ezért az én értékrendem szerint a GRID egy sz@r.Ui: Elnézést kérek az esetleges GT fanoktól, sajnos ahoz a játékhoz, még nem volt szerencsém
(#55) Csapoati: Tudom, hogy van komolyabb szimulátor játék is a piacon. Azok rengetegg belefektetett munkát megkívánnak (beállítások, gyakorlás) , és sajnos nincs időm már ilyen szintű játékra. De tisztába vagyok vele, hogy nem a Forza4 a legélethűbb, ezért is írtam le fentebb, hogy ez az én véleményem csak, és nem általános.
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
Haha, Forza... Szólj majd, ha tényleg rendes szimulátorokkal játszol.
#48: Úgy értette a kolléga, hogy ez nem általános, a te példádat nézve tavaly ilyenkor nem tudtad volna beregisztrálni a játékot Steamre. De nézzük pl. a Dirt 3-at, az Steamen kapható volt és dobozosan is, de utóbbit nem tudtad feltolni Steamre.
[ Szerkesztve ]
-
Számomra marad a Shfit2
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
wolfman
veterán
Nincs a játékban irányítás finomhangolás billentyűhöz? Arra gondolok, hogy mennyire gyorsan forduljon a kormány, milyen intenzitással stb.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
callmeakos
veterán
Szóval te azt mondod hogy minden autós játék egyforma, nincs különbség köztük. Gratulálok, bizonyára akkor sok, különféle autós játékkal játszottál életedben. De ki kell hogy ábrándítsalak: attól még hogy te azt hiszed, hogy minden egyforma, nem így van, és bizony van külön Arcade és van külön Szimulátor típusú játékok. A Forza4 meg a Grid2 max annyiban hasonlítanak, hogy autók mennek benne, és versenyezni kell. És pont. A Forza amúgy is egy rétegjáték, kizárólag xboxosoknak, a Grid meg egy multiplatform, ami mindenütt ott van. És az irányítás körüli pattogást végképp nem értem. Egy versenyzős játéknak, mért kell szigorúan szimulátoros, vagy ne adj isten, 100%ig élethű irányítással rendelkeznie? Ez egy írott szabály vagy mi? Az első rész se rendelkezett ilyennel, mégis mindenki kajálta. Csak a fanyalgók jöttek, hogy "méilyenszarazirányítása?" Arra nem gondolt a tisztelt internetes troll társaság, hogy léteznek a földön olyanok, akik szeretnének egy komolynak kinéző versenyjátékkal játszani, de nem feltétlen akarnak szimulátoros irányítással küzdeni? El kéne már jutni a kicsi fejekbe, hogy valószínűleg vannak más emberek is a földön, akinek esetleg, más az ízlésük.
All→M8
-
nagyúr
válasz BigBlue69 #44 üzenetére
EZEK A JÁTÉKOK SIMÁN STEAMWORK-öt Használnak..
23 éve vettem a gtr2-őt és 2012 decemberében került fel a játék a steamre. Ez tényleg steamwörköt használ.Attól nem lesz minden steamen kapható dobozos játék is regizhető steamre..
Az én példám pl. nem steamen megjelenő dobozos verzió, mert fentebb írtam, hogy 2012-ben jelent meg a játék steamen és 2010-ben vettem a játékot. Akkor ez a te fogalmazásodban meg is bukott mert NEM steames dobozos játékot vettem és steamre be engedte regelni. És ha értetted volna, írtam is, hogy nem biztos hogy minden cd kulcsot elfogad a steam amit pl. dobozosban megveszel és nem steamwörksöt használ. Értelmezni kell egy kicsit. És ebben semmi félrevezetés nincs szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
A legszigorúbb gémer újság 9/10-et nem viccből szokott adni.EDGE 9 pontja kb annyit ér, mint a többi magazin "12/10"-re értékelte volna a GRID 2t A 9 pont náluk nagyon ritka, durva magas pontszám.
-
wolfman
veterán
Én nem játszottam vele, nincs meg a virágbolti verzió sem, de nem hiszem hogy annyira borzalmas lenne (amit láttam belőle eddig, abból gondolom). Biztos nem szimulátor, de aki azt akar, ne is üljön neki ilyeneknek.
No de kíváncsi vagyok én már rá naonaon.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
.LnB
titán
válasz BigBlue69 #44 üzenetére
Ha elolvastad volna mit ír Sub-ZeRo akkor láthatod, leírja azt is, hogy ez nem biztosíték arra, hogy minden játék esetében működik a dolog, de neki 2/2 működött. "ez aztán tényleg aljas félrevezetés"...
[ Szerkesztve ]
-
BigBlue69
őstag
Úgy van vezzesétek félre az embereket.. EZEK A JÁTÉKOK SIMÁN STEAMWORK-öt Használnak.. Attól nem lesz minden steamen kapható dobozos játék is regizhető steamre..
[ Szerkesztve ]
(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2
-
.LnB
titán
Haggyad már a gagyi GRID-et. Nem tudjuk útontartani, igen... Egy olyan játékot ahol fék nélkül lehet végigvinni az egészet
Megnéznélek Forza4-el játszani, úgy hogy minden segítség ki van kapcsolva.(#36) Mister_X Bírom azokat, akik jönnek ezzel a "ne hasonlítsuk szöveggel" Az ilyenek tipikusan olyan játékkal hasonlítják össze kedvencüket aminél jobb. Egy ilyen Grid a Mario Kart szintjén mozog, de még az is jobb mert az legalább nem akar komolynak tűnni. Autós játékok ez egy kategória, azt hasonlítassz össze benne amit akarsz, nincs oylan hogy csak arcade. Nekem etalon a Forza4, ahoz hasonlítok mindent. Ahhoz képest pedig ez...
(#42) Sub-ZeRo: Akkor csak jól tudtam
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BigBlue69 #18 üzenetére
Pedig igaz. Én a 3 évvel ezelőtt vásárolt GTR2-őt 2 hete aktiváltam be a steam fiókomba és simán aktiválta és működik is. A GT Legend-et online vásároltam, nem steam-en 1,5 éve és azt is 2 hete aktiváltam be steam fiókba, probléma nélkül ment minden. Az nem működik cask, ha nincs fent steam-en a játék amit aktiválni akarsz. Persze lehetnek kivítelek cd kulcsban, de nekem eddig simán ment 2-ből 2-nél. Amúgy meg annyit írt ki, hogy egy harmadik féltől származik a cd kulcs, de mivel eredeti, mindegy volt neki.De ezt azt hiszem a gtr 2-nél írta ki.
-
kengyel
nagyúr
Elég szép értékeléseket kapott. Vajon megérdemelten kapta a pontszámokat ?
kengyel
-
laceszgamer
addikt
Ma kipróbáltam ismerősnél a " nem hivatalos " verziót, és továbbra is úgy vagyok vele, hogy pénteken várom a futárt vele.
Nem szimulátorként kell kezelni és így máris egy remek játék, szórakoztat, ennyi a lényeg.
Az hogy még mindig az Ego van alatta szerintem egyáltalán nem gond, mert még ma is szép, és amellett igen kellemes a gépigénye is.
Bármelyik NFS t bőven kenterbe veri szvsz.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Mister_X
nagyúr
válasz Hunpriest #34 üzenetére
De mi a francnak mértek egy árkádabb beütésű autós játékot a direkt szimulátorokhoz "Hát ez az új VW Golf nem lett a definitív jármű, a BMW-t és a Mercedest meg sem közelíti." - kb ennyi az értelme.
-
Hunpriest
senior tag
Hát nem ez lesz a definitív autós játék az biztos. A Forza és a GT trónja nincs veszélyben. (teszem hozzá sajnos, mert az erős konkurencia sosem árt, de ez nem az)
Mi lett veled TOCA?
[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
Nagyon jó indulattal 8, amúgy 6. Nagyon béna lett, teljesen más a közönség, mint az előző résznél.
-
Petyyyyy
addikt
Hát nem pontozták agyon... Azt lehet tudni ez a rész is használ e majd EAX-xet?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
GeryFlash
veterán
válasz Hunpriest #30 üzenetére
a 2008-as technika? simán, ugyanolyan gyenge a grafikája, mint az f1 seriesnek, jó öreg ego engine gondolom itt is dübörög, cserébe nfs-edik a játékmenet is...
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Hunpriest
senior tag
Az Intel HD Graphics logó az elején különösen vicces.
Hogy futhat olyanon?
-
KisDre
senior tag
Ennyiből egy olcsóbb kormány jobb választás lenne, nem?
KisDre.artstation.com
-
őstag
x360 pc-n nekem bejön, billentyűzettel alapból szar lehet minden autós játék
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Bambalazs
senior tag
Ehhez a játékhoz kötelező lenne egy gamepad.
Nézek is egy Xbox 360 conteroller for windows eszközt, annál jobb nem igen van.. -
Mister_X
nagyúr
Azért a sok "pró drájvert" megkérdezném, hogy próbáltak-e már nem versenygumival padlógázt adni (pl. PC-n csak így lehet) egy élesebb kanyarban? Hármat lehet találgatni, hogy mit csinál az autó. Holnap én is meglesem a játékot élesben - már megvan, csak nem tudtam még vele játszani.
[ Szerkesztve ]
-
VictorHUN
aktív tag
egy gané
David Icke: Ébred már az oroszlán
-
efegyke
tag
Próbáltátok úgy hogy gáz-A fék-Y
Egyből jó lesz ha nem egy kézzel oldotok meg mindent.... -
.LnB
titán
válasz BigBlue69 #18 üzenetére
Sajna már nem tudom szerkeszteni... Sebaj, nem akartam senkit félrevezetni. Nekem rémlett valami, mintha valamit utólag aktiváltam volna. Hóó! beugrott, a King Artur-t!! Egyik ismerősöm kapta PCGuruhoz, és mondtam, hogy nem kell a lemez és csak a kódot aktiváltam. Vagy ha biztosra veszed, hogy nem lehet, akkor valamire nagyon rosszul emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Bambalazs
senior tag
Nálam 9/10
[ Szerkesztve ]
-
-Rolika-
senior tag
Amennyire jó volt az 1, ez sajnos annyira rossz lett. Folyton driftel a verda. Szépnek szép, de nálam soha sem a grafika volt az első.
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
nanorambo
őstag
Sajnos nagyon gagyi lett...
-
.LnB
titán
Ha jól tudom de egyáltalán nem biztos, hogy így van. Ha egy játékot árulnak a steam rendszeren, és te megveszed azt dobozos verzióban, akkor tudod aktiválni a steam rendszerbe is a kulcsot. Még egyszer kiemelném, hogy ez nem biztos, de mintha úgy rémlene nekem, hogy én valamit aktiváltam ilyen módon.
-
Peat;)
veterán
A pc-s dobozos verzióban van steam aktiváló kód? Nincs dvd olvasóm, steamen meg méregdrága.
-
ricshard444
veterán
Én már kipróbáltam /yep virágbolti, de nem releváns/ és 60%-t adtam neki. Borzalmasan butított az egész az irányítással egyetemben, persze ha valakinek ez jön be...
Vannak dolgok...
-
addikt
Ezt megvesszük szülcsinapcsira. Úgyis a héten lesz.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
.LnB
titán
"Észak-Amerikában a mai napon jelent" Ugyan kérem! Ami egyszer valahol megjelent az megjelent "mindenhol"
-
Mister_X
nagyúr
Edge 9 pont? Mi történt? Új szerkesztő?
Mondom én, hogy nem lett rossz.
-
GeryFlash
veterán
+1, ugyanaz a technika van alatta, ami a gridben.... vicces
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
LackoMester
addikt
Jó lesz ez.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
prolad
addikt
Kíváncsi vagyok mit sikerült alkotniuk.
-
joey04
titán
Kíváncsi vagyok most már. hogy milyen lett a játék, mert nagyon negatív volt az előszele, de ezek az értékelések meg mást mutatnak. És nem hiszem, hogy mindenkit megvettek...
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Nézem ezt a képet, aztán ez ugrott be!
[link]„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest