Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trialboj #8794 üzenetére
Fentebb már válaszoltam neked amúgy a témában, nagyon mást így tapasztalat nélkül most se tudok írni. Profibb szintű vélemény alatt mit értesz? Szerintem itt maximum elmélkedni tudunk róla. Ahhoz egy tartósabb használat kéne, hogy mélyreható véleményt tudjon róla bárki megfogalmazni. Vannak róla már tesztek, alapvetően jókat írtak a bringáról és az Avinox rendszerről is. Sőt az EMTB magazin tesztgyőztesnek hozta ki a DJI Avinox rendszert: [link]
Az Amflow PL carbon egy jól sikerült Trail bringa, jól kezelhető, a motor természetes hatást kelt és nagyon erős, erősebb mint például a Bosch CX ami 600W-ot tud csúcson, a DJI meg 750-et. Szoftveresen is sok jót írtak róla.
Itt ugye a súly/teljesítmény arány a megdöbbentő, mert gyakorlatilag a full power pedelec rendszerek tetején van, de a súlya a light kategóriába is belefér. Mondjuk ehhez azért kellett egy nagyon könnyű carbon trail váz is. Nyilván durvább Enduro felhasználásra egy masszívabb vázba beépítve, biztosan nem tudja hozni a 20 kilós súlyt.
De a legnagyobb kérdéseket még senki nem fogja tudni megválaszolni ezzel az új rendszerrel kapcsolatban, mert nincs még annyi tapasztalat, se az Avonox-al, se az Amflow márkával.
A legnagyobb kérdés pedig a megbízhatóság, tartósság és a szerviz/alkatrész támogatottság. Ahhoz, hogy nyugodt szívvel ajánlható legyen egy ilyen rendszer, kéne hozzá az is hogy szélesebb körben elterjedjen, több féle nagyobb kerékpármárkába bekerüljön és legyen róla tartós teszt, elegendő felhasználói visszajelzés, hosszútávú alkatrész utánpótlás, mind az elektromos rendszerhez és mind az Amflow vázakhoz. Azt sem tudni még, hogy a motor felújítható e? Elméletileg minden adott, hogy egy sikersztori legyen belőle, de ha mégsem? Mégsem csap le rá a többi bringa márka és az eladások nem hozzák azokat a számokat amik üzletileg megérik a DJI/Amflow csapatnak, akkor akár pár év után el is engedhetik a sztorit és akkor aki vett ilyen bringát, ott fog állni alkatrész nélkül, egy kb eladhatatlan bringával. Az árazása amúgy szerintem rendben van, figyelembe véve a konkurenciát, de én még biztos nem merném megvenni, hacsak nem úgy áll az ember, hogy ez számára játék pénz.Valahol olvastam róla, hogy állítólag a Santa Cruz már érdeklődik a rendszer iránt, de ennek a valóság alapja még erősen megkérdőjelezhető. Én úgy gondolom, hogy ha a minősége rendben van, biztosan lecsap rá néhány nagyobb kerékpár márka.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Milyen videókártyát?
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok