-
GAMEPOD.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsbence
senior tag
Megnéztem az ofotré oldalán, nem egészen egyértelmű. A fő banner a látás hónapja, ott szó nincs róla. Alatta ugyan ott van, h jelentkezz be látásvizsgálatra, majd ezután taglalja, hogy az mlsz-szel együtt a banneren leírt látásellenőrzés és szaktanácsadás van.
Nekem igazából mindegy én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy hivatalosan ez nem látásvizsgálat, de mint korábban írtam ki így, ki úgy használja ki azt, hogy bemegy valaki a boltba.
Amúgy tuti meg lesz hosszabbítva szal aggodalomra semmi ok -
balazsbence
senior tag
válasz Tasunkó #185361 üzenetére
De pont ez amit írok, hogy a reklámot rosszul értelmezitek, látás ellenőrzésről van szó, nem látásvizsgálatról. Az ellenőrzés itt nem a dioptria megállapítására teszi a hangsúlyt, hanem arra, hogy látsz, nem látsz, ha nem, miért nem. Ez ennyi lenne. Aztán ki hogy lavírozik el ezen mind felhasználó, mind értékesítői oldalon ez ott helyben derül ki nagyjából.
Alszunk még egy párat míg sztk alapon akármennyit is támogatni fog egy magánrendelésen az állam..
Ma is van tb vénybeváltás de annyira el van lehetetlenítve, hogy többe kerül bent lenni a rendszerben mint amennyit hoz. Ennek mi értelme? Arról nem beszélve, hogy +/- 6 dptr felett van támogatés nem vékonyított lencsére. Ki az aki ilyet nem vékonyítva vesz? Tehát veszel egy drága terméket amin van párezer ft támogatás. Ez a közlönyben mind benne van, el lehet olvasni, szar az egész rendszer -
balazsbence
senior tag
Nem írtam az árakról semmit, mondjuk ez egy kicsit sarkos cikk gyanítom vmi hoya kitettségű 🤣🤣
Ez az ár dolog bármennyire meglepő a 10-20000 ft-os komplett szemüvegeknél lehet megközelítő. Márkás keretet az vesz akinek van rá igénye, van véleményem ezekről a termékekről de az sztem nem érdekel senkit. Az hogy egy varilux lencse pedig sajnos tényleg nagyon drága ez igaz.
Viszont
Bevételhez képest pl az essilor költi a legtöbbet innovációra, egy új multifokális lencse fejlesztése gondolom felemészt némi pénzt. Nyilván nem azt a műanyag darabot kell forintosítani, hanem a termékfejlesztlst, a gépet ami legyártja a lencsét, a fizikust aki megtervezi stb... -
balazsbence
senior tag
válasz Tasunkó #185355 üzenetére
Húha jó messziről indulunk. Az sztk-ban ingyenes.
Ha elmész egy optikába ahol optometrista vizsgál, ott a legtöbb helyen ha készül a szemüveg akkor mondjuk h díjtalan a vizsgálat, de nem mindenhol. Az teljesen logikus szerintem, ha valaki dolgozik rajtad akkor annak ára van ha igényt tartasz az eredményre, (egy 10 perces vizsgálatot nem feltétlenül tartanék vizsgálatnak, ok h látsz, kérdés, hogy hogyan láthatNÁL)
Orvosi vizsgálatra magánban szerintem mindenhol kérnek pénzt, van óradíja az orvosnak amit az h megállapítja h szürkehályogod vagy tökmindegy mi bajod van az az üzletnek nem bevétel.
Ez ilyen furaság is, mert manapság az orvosok nagy része kb a háta közepére nem kívánja Mari nénit a +2,00 sph olvasójával, le is kaksizza kb, teljesen korszerűtlenek a rendelők, hiányos karcos a próbakeretsor, régi műszerek... Nem is készítünk hozott sztk-s recept alapján szemüveget, mert nagyobb százalékban rossz mint jó, az meg nem hiányzik senkinek, hogy a vásárló elégedetlen legyen azért mert az sztk-ban esetleg rossz dioptriát írnak neki. Valszeg az optikába fog bejönni, de lehet akármilyen pontosan elkészítve ha a felírás nem ok...
Egy szemész tud műteni, kiszedi a szilánkot a szemedből, én úgy gondolom ez a területe. Az optometrista pedig ugyanúgy a sotén tanul 3-4 évet de ők a látásvizsgálatot tanulják meg, meg a kontaktológiát, nem a szemet mint szervet korrigálják hanem a látást, ez a kettő nem ugyanaz.Sambanez: teljesen igazad van sajnos
Az árakról én egy szót se ejtettem[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
válasz sambenez #185330 üzenetére
Már miért kellene odaadni az eredményt? Amúgy ha figyelmesen elolvasnátok akkor akár a beillesztett szövegből is kiolvasható, hogy a látás hónapja alapból nem arról szól, hogy minden optometrista az országban egy hónapig ingyen dolgozik, hanem arról , hogy beülsz és megnézik h látsz e vagy se, illetve van e szemészeti elváltozásod vagy nincs. Ezt jelentené a látásellenőrzés, és szaktanácsadás. Szó nincs látásvizsgálatról. Nálunk egy vizsgálat alsó hangon 35-45 perc...
Ilyen alapon lehetne autók hónapja, tök jó az ingyen munkadíj.
Eeszt-be pedig csak az orvosok rakják fel az adatot perpill. Elvileg majd az optometristáknak is fel kell, na akkor viszont valszeg ez az egész ingyenes dolog meg fog szűnni, mert az nem egészen fenntartható üzletpolitikailag, hogy majd valahol egy lelkiismeretes optometrista megvizsgál aki ül egy mondjuk 30 milliobol felszerelt vizsgálóban, ezután feltölti az eeszt-be az adataidat, más csak rákattint és elad neked egy szemüveget. -
balazsbence
senior tag
válasz V.Stryker #162428 üzenetére
Ez a lyukszemüveg kb semmire nem jó. Ahogy írták is, a lényege, hogy mivel kevesebb fény jut a szembe, ezért kitágul a pupillád. Így nő a mélységélesség viszont elfáradnak az izmok idővel. Nem javaslom.. időt kicsit lehet húzhatsz vele, de a szemüveg korrigál, azzal látsz jól.
-
balazsbence
senior tag
Sziasztok! Tölthető aa,aaa akksit keresnék, mi a bestbuy? Alin rendeltem párat hát nem hidal le tőle a gyerek se, ideje sincs rá mert nagyon gyorsan lemerülnek. Valaki rendelt már használhatót? Játékokba kellene, semmi extra.
-
balazsbence
senior tag
Sinceritytől megjött a 21-én rendelt 64gb-os microSDXC kemény 546 Ft-ért. Le vagyok nyűgözve
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest