Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Sanyo77 #3280 üzenetére

    Gondolod mindenki figyelembe vesz az aktuális hálózati feszt, mert vannak helyek ahol nagyok lehetnek az aktuális kilengések.

    Nem, azt én veszem figyelembe a fórumozók helyett, és azért nem írom bele a hozzászólásba, mert nem kell beleírni.

    Nekem a legnagyobb félelmem az, hogy van megvédve a töltő kimenete. A trafó, vagy bármely alkatrész halálakor egész szép pillanatnyi feszültségek (tüskék) kerülhetnek az akksira, persze pufferel, de én nem próbálnám azért ki.

    Ha az említett kis trafókra gondoltál, az fizikailag nem tud leadni túláramot, tüskéket, ártalmatlan. Még primer menetzárlat esetén sem, olyankor legfeljebb kiolvad a tekercsbe integrált hőkioldó.

    Ha a processzoros töltőkre gondoltál, az lényegében egy kapcsolóüzemű tápegység, felokosított szabályzókörrel. Aki ilyen tápegységek javításában járatos, az jól tudja, milyen problémákat tud okozni, amikor egy hiba miatt megfut, túlfeszültséget ad le a kimenetén, vagy "csak" impulzusokat, egy kiszáradt kondi miatt.

    Ilyenkor van az, hogy a tápegység agyonvágja a számítógép, TV, vagy bármilyen készülék további áramköreit is.

    Éppen ezért, egy kapcsolóüzemű tápegység mindig veszélyesebb, mint egy hagyományos trafó. Eleve, ami bonyolultabb, ott mindig több a hibalehetőség is.

    Ha egy technikai fórumon nem szabad technikai ötleteket adni, az már megint az a szint, mint amikor videókat mutattam más témában:

    https://www.youtube.com/watch?v=xPEa0Wc9iUc
    https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg

    Emiatt feljelentettek a moderátornál, mert soha nem lehet tudni, hogy valaki megnézi a videót és kárt okoz magának. Ami egy műszaki jellegű fórumon szerintem mondjuk nevetséges. (A dolog szépséghibája, hogy a feljelentő HDD-javításban üzletileg érdekelt volt, tehát inkább az volt a gondja, hogy rontom az üzletét.)

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák