- Path of Exile 2
- GTA VI
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- Half-Life 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz muxi-muxi #17 üzenetére
"Más: Ezekhez a játékokhoz vas is kell, és nem tehetem meg, hogy az engem érdeklő játékokra évente 100E forintot költsek, mert a top címekhez éves szinten annyit is kell költeni, hogy fussanak."
Ha nem teheted meg hogy megvedd, akkor ne játsz! A lopás nem megoldás.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
fekeandras
őstag
Tárgyalás ezért nem volt: "Végzés: Az XY bíroság -tárgyalás mellőzésével- meghozta a következő végzést: A bíróság Feke András vádlottal szemben 30 (harminc) rendbeli szerzői jogok megsértésének vétsége miatt melyet 11 (tizenegy) esetben folytatólagosan követett el (a Btk. 329/A.§(1) bekezdésébe ütköző e szerint minősülő és bűntetendő) 180 napi tétel pénzbűntetést szab ki.Egy napi tétel összegét a bíróság 300,- (háromszáz) forintban állapítja meg.Az összesen kiszabott 54.000- forint pénzbűntetést -meg nem fizetés esetén- 180napi fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell változtatni.A bíróság az eljárás során lefoglalt és az xy rendőrkapitányságonxy tételszám alatt bevételezett, a bűnjegyzék xy sorszám alatt kezelt cd ill. dvd lemezt elkobozza.A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, azomban az ügyész és a vádlott a végzés kézbesítésétől számítot8 napon belül tárgyalás tartását kérhetik.
Indoklás: A bíróság mellőzte a tárgyalás tartását - az ügyész indítványára - mert a tényállás egyszerű, a vádlott a cselekmeény elkövetését beismerte - a törvény pénzbüntetés kiszabását lehetővé teszi és a bűntetés célja tárgyalás tartása nélkül is elérhető."A felesleges részeket átugrottam.Ez így szép és jó lenne de: kértem tárgyalás tartását mert csak részben ismertem el az elkövetést.De lehet hagyom a fenébe az egészet és inkább fizetek csak hagyjanak már végre nyugton. 2007 szeptember közepe óta tart ez a herce hurca.Már f@xom kivan az egésszel. és akkor megjelent a károsultakat képviselő zug ügyvédi iroda is aki be akarja vasalni az okozott 500e ft kárt...
mondjuk azt úgy sem tudnám megtéríteni.Egyenlőre ennyit az ügyről.Amint megvan a jogerős ítélet mindent részletesen beleírok a blogomba.
-
dabadab
titán
válasz fekeandras #47 üzenetére
Ha meg targyalas se volt, akkor mirol van szo?
Hogy a rendorseg lefoglalta? Vagy hogy az ugyeszseg a filmek es zenek kapcsan is meglengette a szerz. es szomsz. jogok megserteset? (Ha igen, akkor konkretan mit?)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
fekeandras
őstag
Van papírom.Engedd meg, hogy ne idézzek belőle (még).E hó 26.-án lesz a tárgyalásom első fokon.Azután már többet tudok mondani.Ha megvan a végleges döntés az ügyben akkor konkrétan pontos információkkal írok egy blog bejegyzést, hogy mások okuljanak belőle és ne kövessék el ugyanazt a hibát amit én elkövettem.Szar kimondani de az okos ember nem a saját kárán tanul, én meg hülye voltam.
A filmek közűl csak a sima mozifilmek jöttek vissza.Pl: a koncert dvd-ket simán elkobozták. Ami vegyes tartalom volt.Pl netes videók,családi fotók, és 1db! xp szériaszám (xp nélkül) annak szintén búcsút inthettem.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz fekeandras #44 üzenetére
Nezd, ha a sajat borodon tapasztaltad, akkor nyilvan van papirod is arrol, hogy konkretan mi zavarta oket a filmekben meg az mp3-akban, es azt biztosan idezni is tudod nekunk.
Egyebkent nem vagyok ugyved, csak a szerzoi jogi torvenyt pont eleg jol ismerem.DRM is theft
-
sHafiii
tag
Igen-igen, meg mondjuk érdekes, hogy egy 2 éves játék, a Call Of Duty 4 most csak most, csak neked 13 ezer magyar pénz, a 2008 év végi játék, ami sokkal több mindent nyújt (Far Cry 2) 8 ezer forint. És csodálkoznak, hogy miért nem eredeti a COD4, szinte mindenkinek? Annak eredeti szinte csak, aki elég kocka ahhoz hogy klánozzon.
♥♣♠♦♥♣♠♦♥♣♠♦shafish♥♣♠♦♥♣♠♦♥♣♠♦
-
fekeandras
őstag
Sántít mi?Mondod ezt te...
dabadab: Értem.Akkor miért van az hogy a filmek kb. 15%-át nem kaptam vissza?Jó az mp3 az utolsó darabig visszajött az már más kérdés, hogy nagyobb barázdák vannak rajta mint egy bakelitlemezen = kuka.Én csak leírtam azt amit a saját bőrömön tapasztaltam.Nem másod harmadkézből hallott sztori, nem külvárosi legenda (ismerek egy olyat aki ismer egy olyat akivel ... stb).Ezekután tegyen mindenki belátása szerint.Ha esetleg valakit fülön csípnek a jövőben warezolás miatt akkor jussak eszébe.
[ Szerkesztve ]
-
mad1
veterán
-
GegeWarrior
senior tag
Megmondom őszintén én két játékot vettem meg idén:a Stalkert(1790Ft) és a CNC3(3990Ft)
Idén esetleg ha lemenne a Far Cry 2 és a Mirros's Edget ja meg ha kijön Starcraft2
Az árak marha magasak a fizetések alacsonyak(NÁLUNK)Én biztos több játékot vennék ha itt is 300-400ezret lehetne keresni DE NEM!Hát ez vanREKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
dabadab
titán
válasz fekeandras #35 üzenetére
"ott vannak még a filmek az mp3 zenék"
...amikbe nem lehet belekotni.
DRM is theft
-
arty
veterán
muxi-muxi: van bőr a pofádon, nem mondom
hogy valaki 10EUR-t sem szán az igazi kedvenceire, az azért nem semmi... és még be is írja ide
hát ezért nincs értelme árat csökkenteni. 80 forintért (irható verbatim) árában mégse adhatják a játékokat ... pedig van egy jelentős réteg, aki nem az ár miatt nem vásárol - mint láthatjuk - eredeti játékot
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
dejó lenne elfelejteni végre a 10-15ezer forintos játék fogalmát talán tessék lecsekkolni mibe is kerül egy uj játék (pécére) ... megannyi szinvonalas cím, megjelenéskor 6-9 ezerért.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Atocha
senior tag
válasz --Disztroj-- #29 üzenetére
1000-2000 ft-ot adnék egy játékért! Ami jár nekik az jár...
Na de 5-től fölfelé l****z a *eggükbe szvsz!Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
anulu
félisten
válasz fekeandras #35 üzenetére
"Tudom mert keresztűl mentem rajta idén nyáron (vagyis tavaly)..."
a tortenet tobb szempontbol santit. reszleeteket pls...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fekeandras
őstag
válasz adalbert1 #15 üzenetére
Nálam pont aktuális a téma amit felvetettél.
Akkor röviden:
Mindenért felelned kellene.A cd-k/dvd-k/hdd-k/pendrive teljes tartalma, használt operációs rendszer stb ...Csak egy példa: Ha van 24db warez játék lemezed de megvan ugyanaz a gépeden iso-ban mindegyikről 1-1példány az már 48 rendbeli szerzői és szomszédos jogok megsértésének minősül.És akkor még nem számoltam a programokat pl. windows,total commander,nero,winrar és egyéb szokványos programok amiket mindenki használ a gépén + ott vannak még a filmek az mp3 zenék amivel manapság mindenkinek roskadásig teli a merevlemeze.Minden tételért felened kellene 1 től 1 ig.És bizony egyre agresszívebben lépnek fel a szerzői jogvédő szervezetek itthon is a warez tevékenységet folytató emberekkel szemben.Tök mindegy, hogy csak magadnak töltötted le, és nem kereskedtél vele.Marhára meg leszel hurcolva.Amúgy ha csak 1db! illegális másolatot is találnak nálad az már vétség nem pedig szabálysértés.(mielőtt valaki félreértené a vétség is bűncselekmény) itt nem értékhatárra megy a dolog, hogy xy forint alatt csak szabálysértés.Szépen vesznek ujj és tenyér lenyomatot, csinálnak egy sztárfotót és mész a bűnügyi nyilvántartásba.Tudom mert keresztűl mentem rajta idén nyáron (vagyis tavaly)...
Egy ilyen pitiáner hülyeség miatt.Vajon megéri?A válasz egyszerű: NEM.Hidd el: olcsóbb ha besétálsz a boltba és megveszed 2-5 vagy akár 8e-ért mint ha megtalálják nálad az illegális másolatát...
Az egy dolog, hogy elkobozzák a kalóz példányokat és kapsz egy valóban horror összegű pénzbüntetést.Ha ennyivel megúszod rakd össze a két kezed és adj hálát az égnek.Mert ha az okozott kárt is meg kell térítened akkor van igazán cumi.(Bár ennek elég kicsi az esélye de volt már rá példa).Számolj utánna.1-2 windows lemez + xy db játék (ahány példány annyiszor szorozd be) + felhasználói programok + zenék + filmek + a bűntetés + a nyomozati költség + minden járulékos költség a tiéd.(a jogvédő szervezetet képviselő ügyvéd költségei stb...) Elég drága buli és nincs a végén happy and.
És aki most elégedetten hátradőlve a fotelban azt mondja, hogy miért pont én akadnék fent a hálón annak csak annyit mondok, hogy miért ne pont te?Mindennek van nyoma a hálón.Mindennek amit csak csinálsz.Használhatsz akármilyen torrent programot bármilyen moddoló programot a szolgáltatónál minden adatforgalmadról megvan a nyílvántartás amit 3évig meg kell őriznie.Ha ma megbuksz warezolással 3évre visszamenőleg kikérik az összes adatodat, hogy mit hova/honnan mikor töltöttél fel/le.Visszamenőleg rádverik az egészet és az elég kínos ...
Mindenki gondolkozzon el ezen.Bocsánat, hogy beleoffoltam a topikba.Szép napot.
Üdv. fekeandras
-
KilgoreTrout
senior tag
Egyértelműen az online terjesztés felé fog eltolódni a pc-s játékipar, ami teljesen rendben is van. Nem kell a dvd+doboz gyártására költeni, nincs logisztika.
És ezzel meg is van oldva a régi játékok hozzáférhetősége is. Mert szép, amit Disztroj írt, de sok régebbi játékot nem találsz meg boltban, hiába fizetnél érte. -
--Disztroj--
senior tag
Igazából ezeket az új nagy nevű (belbecsben pedig hitvány) játékokat el kell felejteni és előszedegetni a régi jól bevált játékokat, és azokkal nyomni...főleg ajánlható ez azoknak, akik nemrég újítottak gépet (pl. én ) és gyönyörködni a grafban, meg a sebességben.
Emellett sok régi játék kapott látványjavítókat (+mod-ok), amivel simán helytállnak napjaink megjelenései mellett is. (pl. Oblivion, Stalker SoC, ...)A régi játékok ugye olcsóbbak is lettek, így a jobb multival kecsegtetőkre simán megéri beruházni.
Mire végzel a nosztalgiával, már kijön az a kevés (reméljük) valóban remek alkotás, amivel megint elleszel egy darabig.[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
marcias
őstag
Jah a GTA-s résszel maximálisan egyet értek. Elkérik a szarukért a 12k-t, amikor a PC-s portra költöttek összesen 12k-t, haverom pl megvette egyből eredetiben, akar neten játszani, aztán kiderül, hogy a games live f@szság ebben a régióban nem elérhető, na fasza. Aztán 4850 CF mellett nem lehet highra rakni a textúrákat. Nevetséges. Aztán a végén ráfogják hogy a PC-sek kalózok, több rész nem is készül erre a platformra, azt szevasz tavasz. De a R* komolyságát azért jellemzi, hogy beállításoknál X-box kontroller látszik, még azt se volt energiájuk kicserélni fél év alatt egy billentyűzetre... Én már több patchben sem bízok, ... sőt, azt is le merem fogadni, hogy már le is állították az embereket a PC-s GTA-ról, és csinálják a DLC-s konzolra. Persze ők mindent megtettek, csak hát a fránya warez... ejnye.
-
mad1
veterán
válasz --Disztroj-- #29 üzenetére
Persze,ebben igazad lehet,De arányaiban mérve kinnt sokkal tobb jatek fogy mint itthon.
Ne szemetelj ! = Steam
-
athomi
veterán
A büntetés és az azzal való fenyegetőzés biztosan járhatatlan út, erre már a szoftverkiadók is rájöttek. A multiplayer játékoknál még meg is lehet oldani, hogy csak origival rendelkezők játszhassanak, ezzel rákényszerítve a váráslót a vásárlása, de single játék esetén nem tudom mi lehet a megoldás.
Idén és tavaly néhány játék már baráti áron jelent meg (TR: Underworld, FC2, stb.), viszont néhány kiadó még mindig tolja aranyáron a rosszul sikerült játékait (EA: NFS).
Az olyan PC-s portok sem érnek sokat, mint a GTA4. Rengeteg embernek van gondja a játékkal (nem indul el a játék, hibásak a textúrák, lassan töltődnek be a textúrák, elfogy a VRAM fél óra játék után, és még lehetne sorolni sokáig). A patch meg olyan jól sikerült, hogy akiknek addig működött hibátlanul, még azoknak is sz@r lett a játék. Mindez 12k-ért. -
--Disztroj--
senior tag
"Most 1000ft ert ki nem venne meg magyarorszagon?"
Hidd el, még akkor se sokan, ha meg tudja szerezni ingyér ...pláne ha csak single player játékról beszélünk.
Ott is a példád, hogy nekik mennyibe fájna, mégsem veszik.
A kalózkodásból eredő probléma meg nem hiszem hogy a mi régiónk miatt élA jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
mad1
veterán
válasz Alvin_ti4200 #25 üzenetére
Szerintem azert a magyar penztarcakhoz meg a 7000sem realis,foleg hogy ez nem konzol,es ha jatszani akarsz rajta,kolts hardverre is.
Nemetbe es angliaban kb 1000ft az ottani penztarcakhoz viszonyitva.
Most 1000ft ert ki nem venne meg magyarorszagon?Ne szemetelj ! = Steam
-
RexpecT
addikt
válasz Alvin_ti4200 #25 üzenetére
Tényleg sokat csökkentek a játékok árai,15k meg csak a Collectors Edition szokott általában lenni.
Csak egy pár példa:
Dead Space - 6 990 Ft
Command and Conquer: Red Alert 3 - 6 990 Ft
Far Cry 2 - 6 290 Ft -
Alvin_ti4200
félisten
Az új játékok közel fele már 7 ezer forint körül kerül a boltok polcaira, a max a 10-11 ezer, de azok olyan kiadóktól is vannak, akik megpróbálják lehúzni az embereket. Nem tudom honnan jött ez a 15k...
-
Apollyon
Korrektor
Nos, kb egyezik a véleményünk. De ami igazán tetszik, azt legalább megvehetné a user, hogy a fejlesztő legközelebb is hasonlóan tetszőt dobhasson piacra.
Szerintem ennek is meg lesz a böjtje, vagy már megvan, azért ma már nincsenek olyan ütős címek mint régen a Doom II, Starcraft, Carmageddon 2 meg ilyenek, ma meg mi van?
Crysis talán, de az senkinek a gépén nem megy( ), Far Cry 2, hát a réginek sztem jobb feelingje volt mindegy, az a lényeg hogy saját magukat is szívatják a kalózkodók.
A játéksorozatok (ha mondhatjuk így) akkor túlnyomórészt elődjeikből fognak megélni, lásd pl a Starcraft 2 ugyebár, az UT is egy kicsit, bár sztem az új is jó, akkor a Far Cry, és nem tudom még mi van...Amúgy sztem az új játékokhoz már csak azért is kellhet mindig új és drága vas, hogy egyrészt minél szebb legyen, másrészt meg biztos van vmi szerződés a szoftverfejlesztők és a hardvergyártók között hogy legalább ebből legyen bevétel. Van is..
Pár év múlva tuti lesz valami drasztikus változás és nem csak játékpiacon, hanem úgy az egész interneten. Sztem van egy lufi, ami egyre nagyobb és egyszer csak eldurran....
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
hoffman_
nagyúr
Lerágott csont, de sosem lakunk jól vele
Részemről szomorú... Én is birtokában vagyok virágbolti cumónak... Game software-eim száma legyen 10 és ebből bizony 2 origi.
Azonban ebből 4 db olyan van, amit érdemesnek tartok játékra, így már mindjárt csak 50% vs 50% .... Ha egy játék olyan szintet üt meg mint pl a Witcher(magas...), és olyan áron van, mint pl a Witcher(5k...), és a kiadó is olyan korrekt mint pl a Witchernél(ingyen kieg már meglévő gémhez...), akkor lelkem rajta, megveszem, mégha csóró is vagyok... (nem akarok ajnározni amugy )
De hozzá tartozik, komolyan az összes játékot megvenném, ha lenne rá itthon pénz. De sajna nincs mindig 6-8-10k kidobandó. 500k-s fizuval, havi 2őt is vennék, de így sajna meg van kötve a kezem
Élvezem azt, ami van.
(mellesleg zene és film - főleg főleg film - ugyanez, csak pepitában, még drasztikusabban... )
szerk.:
22# Wolverine:Hát szerintem nem annyiért van már polcon, de úgy rémlik, mintha CoD: WaW 15k-ra lett belőve mielőtt kiadták... (lehet tévedek, és akkor 12 )
Jah igen! És az etalon játékom a The Elder Scrolls IV : Oblivion ... Persze van CE olyan 13k-ért, és van GOTY is olyan 5k-ért(ember legyen a talpán aki ma már talál bármelyikből....) De az alapjáték 3k + az első kieg 5 vagy 6k + a második kieg 6k ... Szerintem ezt tekinthetjük 1 játéknak, tulajdonképpen az. Az alapjátékban(mint mindenhol) látszik, h bele volt tervezve kiadás előtt még a kieg, szóval legyen csak egy játék...
És ez nem CE meg semmi extra, mégis 14-15k
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Wolverine
félisten
Az lehet, hogy warezben is megszerzed a játékokat; de akkor is, mutass nekem olyan PC-s cuccot, ami 15k és nem CE-változat A konzolok nem érdekelnek, nekem nincs és nem is tervezem, hogy veszek.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
sasa311
veterán
Egy mérésben nem feltételeznek semmit, hanem valahogy mérik.
Pl.: úgy, hogy mikor elindul a játék (akár az eredeti akár a kalózmásolat) észrevétlenül információt küld - valószínűleg anonim módon - a gyártónak a felhasználóról és arról, hogy eredeti-e a játék vagy sem.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
adalbert1
veterán
Még jó hogy más országokban nem a második bekezdésben vázolt alapján gondolkodik mindenki.
Elvégre ha senki nem fizetne a játékokért, akkor rövid idő alatt bedőlne teljesen a pc-s játékipar (legalábbis szerintem, azt a vonalat most hanyagoljuk hogy a hardwaregyártóknak is érdeke hogy legyen pc-s játékipar).Kiegészítésre : a profi programokat meg csak a cégek és az egyéni vállalkozók veszik, de ők jobb esetben ki is termelik az árát... Aki meg csak meg akarja tanulni a kezelését azok egyértelműen lewarezolják otthonra, ezzel semmi baj sincs, sőt előnyös a program fejlesztőjének is. Hiszen ha emberünk az ő programjához ért, akkor valószínűleg a munkahelyén is azt fogja használni és akkor már egyből van eladása is.
Szerk.: a többire: Persze abban igazad van, hogy a mi régiónkban az emberek anyagi helyzete is rosszabb, sőt a játékok nagy része is drágább... Én se vagyok szent, nekem se csak eredeti játékaim vannak (mint a fórum 90-99%-ának), de ami jó áron van és tényleg jó játék azt igyekszem beszerezni, hiszen a fejlesztők is megérdemlik a pénzt érte. Jó, nem az én 2-4k HUF-om miatt nem fog csődbe menni egy kiadó, vagy leépíteni egy adott fejlesztőcsapatát, de akkor is számít.
[ Szerkesztve ]
-
muxi-muxi
senior tag
Arcpirító árak vannak nálunk, pedig tőlünk nyugatabbra olyan címeket láttam 10 euróért, hogy leesett az állam (Age of Empire CE, S.T.A.L.K.E.R., Bioshock - Saturnban, holott nálunk nem éppen a "fukarságukról" híresek, a ha a pc-osztályukról van szó).
Tudom, hogy engem minősít, és biztos hogy most sz@ralaknak tartotok, de még ennyiért sem venném meg őket, mert olcsójános vagyok (a Stalkeren nagyon izzadtam, de otthagytam a polcon).Tessék tudomásul venni, hogy az internet ellenőrizhetetlen, az emberek mind jobban a kifinomultabb és INGYENES (evolúció, Morpheus, evolúció. Napster, Bearshare, DC++, uTorrent, és persze az előfizetéses warezszerverek, zárójel most már bezárva) megoldások felé veszik az irányt, (mert ez egy alapvető emberi tulajdonság - minek megvenni, ha ingyen is megszerezhetem???) akkor sem zavartatva, ha éppen az iso vírusos, bár a nagynevű törőbandák nem égetik magukat ilyenekkel. Ők viszont baromira álszentek, mert minden nfo-juk tele van szemetelve ilyenekkel, "hogyha tetszik, akkor vedd meg, te láma", ésatöbbi.
Más: Ezekhez a játékokhoz vas is kell, és nem tehetem meg, hogy az engem érdeklő játékokra évente 100E forintot költsek, mert a top címekhez éves szinten annyit is kell költeni, hogy fussanak. Nekem ne mondja senki, hogy egy 3D-s játékkal nem akar csúcs körülmények közt játszani, mert azt szemen köpöm (hú, bocs, ez talán durva volt...). Aki szerint nem szükséges versenyképessé tenni gépeinket, az maradjon a wolf3d.exe-nél, vagy takargassa igénytelenségét a "játékélmény" kifejezés gyakori használatával. Játékélmény: igen valóban nagyon-nagyon fontos szektor, de manapság nem mi HC-gamerek vagyunk a célközönség, hanem a casual playerek, akik meló közben vagy unaloműzésként tolják, nem órákban, hanem tízpercekben mérve. Neki teljesen elég az, hogyha pónikat tologatnak egy boltban, vagy szendvicsere kattogtatnak egérrel - megrágják néhány óra alatt, majd újat igényelnek, hasonló témában. Ezért dübörögnek például a pókeroldalak is - persze rájuk senki sem fúj, pedig Magyarországon tök illegális, és ami marha fontos: nyeresége ADÓMENTEEES, és itt villan ki a magyar villanykörte az agyban.
Kultúra: mert bizony a fogyasztásnak is van kultúrája. Nyugaton már rafináltabb módszereket vetnek be a vásárlókért mint nálunk, itthon inkább a habzsolás eszméje dívik, ezért marha sok a warez. A Lajtán túliak már rájöttek, hogy a vásárlás egy komoly döntés, és alaposan megrágják - más kérdés persze, hogy ebben kövérebb pénztárcájuk...
Bocs, ha belekontárkodtam a topicba, és az a véleményem, hogy a kelet európai, és ázsiai piacokon reális lehet a 90%, az észak atlanti régióban semmiképp sem.
Kiegészítés: nem érdemes vitatkozni a játékok árán, mert relatíve olcsók. Nézzen meg az ember egy CAD programot vagy egy profi videóvágót, tudom, ezek már munkaeszközök, de azért mégis...
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
-kdM-
senior tag
ha tenyleg tobb lenne a beveteluk alacsonyabb arak mellett akkor annyiert adnak, de mivel gondolom marshall kereszttel hatarozzak meg ezt az arat es ezt nem magyarorszaghoz szablyak igy ez van
kulfoldon alapjaraton olcsobbak a jatekok, annyival, hogy megeri inkabb onnan rendelni...a berekrol meg ne is beszeljunk
-
adalbert1
veterán
Wolverine ugyan megelőzött, a software letöltés nem legális itthon sem (az mondjuk érdekelne, hogy a birtoklásért is megb*sznának, vagy csak a telepített softokat vizslatnák)?
A technikai felkészültség teljesen oké, arra egyik szervezetnek sincs kapacitása hogy az aktuális felhasználókkal minden törvényt betartassanak...
Amúgy meg rengeteg budget sorozat van, nagyon sok jó címmel... Akár 1-2 éves jó játékokat is ki lehet fogni néha egész olcsón úgy hogy nem valamelyik hasonló sorozat tagja. Így meg legalább hardwarre se megy el egy vagyon, mivel nem kell mindig a legújabb cuccokat beszerezni.
Aki meg online játszik (talán így tudják rávenni az embereket hogy fizessenek minél többen valamiért) azok úgyis megveszik az eredeti játékokat. Viszont ők meg nem ritkán hónapokig ugyanazt a game-et tolják.
Wolverine 13# : konzolos játék is rengeteg van 15k alatt, elég belenézni az x360 topicba hogy mennyien vesznek külföldről játékot (ugyan macerásabb mint besétálni az 576-ba vagy MM v. Saturnba, de sokkal olcsóbban kijönnek). Plusz virul a használt játékok adás-vétele, cseréje is. + ugye az x360-on mennek a biztonsági másolatok (habár akkor meg jó eséllyel bukod a garit, ami egy ilyen megbízhatatlan hardware-nél elég nagy érvágás)...
[ Szerkesztve ]
-
bigz
tag
válasz Wolverine #13 üzenetére
Ez igaz, ezert irtam oda, hogy a letoltes maga, mint muvelet. Az egyenlet vegen nagyjabol ugyanaz van mindenutt, de jogilag tamadhatobb vagy egy ausztral vagy amerikai es vedhetobb egy magyar vagy cseh kornyezetben. Nem vagyok teljesen otthon ebben, ugyhogy a tevedes jogat fenntartom, nekem nagyjabol ez a kep rajzolodik ki a szaksajtobol nyert info alapjan.
Ok, ez megint belekotheto lesz, de mindegy, ertsd jol Este van kicsit fogalmazni, az elozo hsz-t vagy negyvenszer irtam at.
[ Szerkesztve ]
I <3 Razer Mantis Control.
-
Wolverine
félisten
15k-ba a konzolos játékok kerülnek, azokat viszont nehezebben is fogod warezben megszerezni PC-s esetben ami 15k, az Collector's Edition olyan extrákkal, amit fanatikusoknak és gyűjtőknek szánnak.
szerk: #12: a szoftverletöltés bizony minden esetben illegális Magyarországon, ha az a szoftver fizetős... (freeware/demo/shareware persze nem számít)
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
bigz
tag
Hogy jonnek ide a PR reszleg vezetoi? Egyaltalan a "PR reszleg"? Kerlek, ne vedd rossz neven, de ez kicsit hasonlit az inflacios sokakocsogos Dzsino (Olah csalad) fele rosszabiztonsag megallapitasra.
A jatekgyartok nagy resze eleg apro ahhoz, hogy az illetekes "reszleg" kb egy marketingesbol vagy 3-4 sales kollegabol alljon, bar felteszem, a marketing java resze a kiadoknal tortenik, ahol viszont rendesen termekmenedzserek abajgatjak a jatekokat. Az arazas altalaban az o dontesuk, amit kulonfele piackutatasokra alapoznak. A M$ kotelekeiben is dolgoznak termekmenedzserek, akik a Live kozossegek marketingjebe beepulve, szinte buyer feladatkorben tartjak a kapcsolatot a 3rd party studiokkal es a kiadokkal, valoszinuleg nekik is van szavuk a dologban.
Egyebirant az ar valoban visszatartja az embereket, de szerintem az ar, a torvenyek es a technikai felkeszultseg egyarant hozzateszi a magaet. Magyarorszagon sok a "gyakorlott" felhasznalo, a letoltes onmagaban nem bun. Ez a kornyezet es a gazdasagi/politikai helyzet "teremtette" eletszinvonal elvetemulten arerzekeny piacot jelent majdnem minden szolgaltatasnak es termeknek, ami kaphato, ezert neha fura azt latni, hogy kulfoldon olcsobban lehet hozzajutni a jatekokhoz (ahogy egy csomo minden mashoz is).
Sokszor egyebkent az ar sem segit, en pl. mindent leszedek es vegigjatszok, ami erdekel, es, habar nem szoktam kiirni semmit, nem mindent veszek meg azok kozul sem, ami tetszik. Ebben a mondatban benne van az ars poeticam alapja, a tobbit megtartom arra az esetre, ha odakerulnek egyszer, ahol a dontesek szuletnek... bigz sejtelmesen mosolyogva el
[ Szerkesztve ]
I <3 Razer Mantis Control.
-
Atocha
senior tag
Külföldön a fizetés átlag 300-400 e ft-nak felel meg, mig itthon a híresztelésekkel szemben még mindig 100 alatt vagyunk.
Szóval 400 ból havi 1 játék 15 ezerért kontra 100-ból 1 játék 15-ért.
Nem tudom érted-e mire célzok...
ui: arról nem is beszélve már végképp, hogy van hogy egy játék 1xüen játszhatatlanul xar. ...és ezér 15-öt????
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
Eagl3
veterán
Valóban szomorú a helyzet.
Simán el tudom képzelni, hogy nemhogy erre a játékra, de összességében kb. 90% -ban warez játékokkal játszanak.
Korábban már felmerült hasonló téma, akkor írtam, hogy én egyetlen megoldását látom a kalózkodás csökkentésének, hogy csökkentik az árakat. Itt viszont megint csak bejön a képbe, hogy még kevesebb játék fog PC -re megjelenni mivel konzolra eleve kisebb a kalózkodási arány, ráadásul konzolra általában drágábbak is a játékok mint PC -re. -
Atocha
senior tag
A kutya itt van elásva: "ösztönözhetők a játékosok az eredeti példány megvásárlására, például a játék árának megfelelő megválasztása."
10-15 ezerért nem vagyok hajlandó megvenni egy nyamvadt játékot se!
Pedig van eredetim és nem loptam, hanem vettem. Igaz 2500 Ft-ért darabját!
Ha ennyiért adnák az újat, akkor lássuk csak...
Ha 10-ért adnak egy játékot és megveszik 100-an, akkor a bevétel: 1 milla
Ha 2,5-ért adnák és megvenné 1000-en, akkor 2,5 millaMelyik a több? A ritka forint, vagy a sürű fillér...
Részemről no comment, aki nem érti - leginkább a buta játék gyártok PR részleg vezetői - azok ássák el magukat.
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
harry
veterán
Na, komolyan mondom meglepett, hogy így zárult a sor: "a játék árának megfelelő megválasztása." Azt hittem ismét valami védelem, díj, szabály, vagy hasonló fog jönni. Szerintem ez egy pozitív hozzáállás.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
mad1
veterán
Interneten nagyreszt mar llecsekkoljak ki jatszik eredetivel.Gondolom a stat innen is lehetne.Bar ez sem 100%os,mert mindenkinek nincs nete,a vilagon.A farcry2 es a gta4 el sem indult nekem amig a netre csatlakoztam,aztan blokkoltam az fsecureval..Fc2 megvettem magyarul,Ha jon gtabol a magyar tuti az is kell majd.
Ne szemetelj ! = Steam
-
Wolverine
félisten
-
edward2
addikt
A felmérést hogy csinálják? van 5 milliárd ember feltételezik hogy 10%át érdekli egy ilyen ócska játék majd megnézik hogy 100darabot adtak el és ebből a félig képzelt félig valos tényből számitanak %ot?
-
Gregorius
őstag
Korrekt. A 90% kevésbé, a hozzáállás viszont annál inkább.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M Ryzen 5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB GDDR6 CM TD500 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest