Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #1330 üzenetére
A RAID0 valóban hoz gyorsulást a sima winyóhoz képest. Viszont alaplap illetve vezérlőhöz kötött. Vagyis ha vezérlőt váltasz, akkor szétesik, az adatok elvesznek. Pont ezért a megbízhatósága töredéke az egyedüli drive-énak. Hiszen két winyó és a vezérlő is meghibásodhat. Éppen ezért kell az a másik winyó (amit moongoose említett), hogy a fontos adataid ott is meglegyenek. Különben lehet, hogy szakmailag is találkozunk
. Valódi gyorsulást viszont csak méreg drága raid controllerrel tudsz elérni, amin minimum 256MB cache RAM van.
Fontos: A működési biztonság és az adatbiztonság két külön dolog. A működési biztonságot adja a redundáns adattárolás (RAID 1, 5,...) ami a folyamatos zökkenőmentes használatot biztosítja. Az adatbiztonságot viszont csak és kizárólag fizikailag is máshol tárolt visszaolvasható (ellenőrizni kell, mert nemegyszer pl: DAT kazettáról nem jönnek vissza az adatok!) másolat biztosítja. Sőt! A biztonsági kópiának legalább 2 változatát, cég esetén 5-7 állapotát (heti forgó) illik kialakítani. -
Ottoka
őstag
válasz
Egyértelmű gyorsulást eredményez a raid 0. De hogy ne csak az én véleményem legyen, olvasd el az 1325-ös hsz-t is.
-
válasz
Megmondom miért kötöttem raid0-ba két hdd-t..
Azért, mert a sajátom nem tudtam eladni...Nem kellett senkinek egy 120gb-os sata samsung.
Mivel bővítenem kellett a kevés hely miatt, így vettem hozzá egy uan.ilyet.
Így elértem a 250gb körüli kapacítást.
Amit venni akartam az egy hitachi lett volna 250gb-al.
Bootoláskor semmivel sem gyorsab, mint más hasonszőrű vinyó.
Másolást még nem próbáltam a saját tömbön belül.
Szerver játékokba belépéskor nagyon gyors.
Ha módod van nagyobb vinyót venni, és a sajátod el tudod adni, akkor vegyél egy nagyobb gyorsabbat.
Ha uaz, a szitu mint nálam, akkor maradhat a raid0 ötletnek.
Viszont mellé kell egy tároló hdd.Olyan kapacításal, ami letárolja az általad fontosnak vélt dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...