Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Jaja hallottam, csak tudni akartam ezt a postapontos dolgot is. Köszi a felvilágosítást! Egyébként fent is van a jófogáson ingyenes háztól-háziggal, csak még nem jelentkezett a vevő. Mondjuk a jófogás esetében még az a kérdés is felmerült bennem, hogy ha ma rendelik meg a terméket de ugye már csak hétfőn tud jönni a futár, akkor is ingyenes lesz még? Elvileg annak kéne lennie, de ha pénzről van szó akkor sosem tudni.
-
TaaT
nagyúr
válasz maestro87 #3498 üzenetére
Nem kell vaterázni, a vaterás névhez azt írsz amit akarsz, senki sem nézi.
"a vaterán keresztül történik meg a szállítás?"
Pont ez a lényeg, a jófogás háztól házig szolgáltatáshoz kell érvényes hirdetésnek lennie, tehát ott nem megkerülhető. A vaterán viszont semmi sincs, és remélem nem olvassák ezt a fórumot.
"így akkor mennyit bukhatok?"
A feladás költségét.
"Úgy nem lehet feladni, hogy én nem fizetek semmit?"
De. De ha nem veszik át akkor az emelt postaköltség ellenében kapod csak vissza a csomagod (ha jól emlékszem ez +50%)
Erről hallottál amúgy?
"Ilyenkor mi van?"
Ha a kalkulátor azt mondja hogy nem, akkor nem. Más szolgáltatást kell választanod, akár a postán belül.
Give them hell Ukraine!
-
maestro87
őstag
És ehhez nem kell vaterázni (mert kér felhasználónevet is, gondolom a vateráét)? A posta honlapján miért nincs ilyen? Vagy hivatalosan csak cégek igényelhetnék és lényegében a vaterán keresztül történik meg a szállítás? Mert jelenleg csak ezt tudom elképzelni.
Egyébként nem akarja előre utalni az összeget, így akkor mennyit bukhatok? Úgy nem lehet feladni, hogy én nem fizetek semmit?Posta kalkulátor: De az csak 500 g alatt számolja ki, 750 g alatt már azt írja, hogy nem vehető igénybe. Ez azt jelenti, hogy ha a postára beállítanék egy 600 g-os csomaggal akkor nem engednék utánvéttel feladni maximum csak ajánlottan? Mert tőlem azt kérték, hogy utánvéttel postázzak egy kb. 600 g-os csomagot. Ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz maestro87 #3495 üzenetére
"Hogy tudok magánszemélyként MPL szolgáltatást igénybe venni PostaPont-ra küldve a csomagot?"
A legegyszerűbb az MPL Vaterafutár. [link]
"de ér engem ez esetben pénzügyi kár úgy mint az utánvétes csomag esetében?"
Ha előre utalta az összeget a címzett akkor nem, max az extra szolgáltatásokat kell visszafele pluszban kifizetni.
"A posta saját kalkulátora nem ér semmit, mert utánvétes levelet sem tud kezelni."
Hogyne tudna. [link]
Give them hell Ukraine!
-
maestro87
őstag
Üdv!
Hogy tudok magánszemélyként MPL szolgáltatást igénybe venni PostaPont-ra küldve a csomagot? Nem találom az az oldalt ahol ki lehetne tölteni az adatokat, csak webshopok számára találok ilyet.
Meg azt nem tudom, hogy mi a helyzet ha a címzett nem veszi át a csomagot. Ilyenkor ugye visszakapom a csomagot 5 vagy 10 munkanap múlva, de ér engem ez esetben pénzügyi kár úgy mint az utánvétes csomag esetében?Illetve van ehhez valami díjkalkulátor? A posta saját kalkulátora nem ér semmit, mert utánvétes levelet sem tud kezelni.
-
Fancy-boy
addikt
-
yuyizi
tag
válasz Vadászmenyét #3492 üzenetére
Szerintem DHL illetve az UPS megbízható gyors még nem volt velük gondom soha.
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
Vadászmenyét
aktív tag
semmi ötlet?
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Milyen fuvarozó cég vállalná, hogy elvisz egy komplett PC-t Győrből Angliába? Elég drága gépről van szó, tehát a biztonság nagyon fontos. Ja és 27 "-os monitor is van plusz ugye a gépház, egér, billentyű stb. Melyik céget érdemes igénybe venni? Valamint egy csomagolási tippet is elfogadok. Gyári dobozukba belepakolva plusz kitömve elegendő-e? Kszönöm előre is.
-
Üdv.
Én is szoktam postázni,nem is olyan keveset mostanában,de mivel most az OLX a "menő" egyre többen kérik utánvéttel a csomagot.
Eddig még mindig átvették,szerencsére.
Holnap is adok fel egy csomagot utánvéttel,aminek a feladása majdnem annyi lesz,mint maga a termék ára.Egyszer már jártam úgy,hogy feladtam ajánlott levélként egy PS3-as játékot,amiért 4000ft-ot utaltak,de eltűnt a postán,és a feladási díj 15x-ösét kaptam vissza,vagyis olyan mintha 8500ft-ért adtam volna el.
mrab : A feladó adatait bal felülre,a címzett adatait jobb alulra kell írni.
[ Szerkesztve ]
-
Aakisan
senior tag
Sziasztok!Egy csomagot adnék fel,hova kell írni a címet,nevet és stb?
-
-
BaLee
addikt
Miért, mikor adták fel? Amúgy én többször mikor felhívtam kapásból elmondták, hogy 5 munkanap is lehet amíg megérkezik. Volt olyan, hogy egyszerre adtam fel 6 csomagot ajánlott levélként. 2 megjött másnap, 2 harmadnap, 1 negyedik, 1 ötödik nap, egyik meg csak 1 hét múlva.
Mind magyarországi címre. Leggyakoribb, hogy 2-3 nap mire megérkezik sajnos. -
Weaver
senior tag
köszönöm a válaszokat.
konkrétan ezt keresem: RL90070009376162
ajánlott levél, legeslegrosszabb esetben tegnapra ott kellett (volna) hogy legyen.
-
Weaver
senior tag
a küldeményazonosító RL számot hol tudom csekkolni , hol merre jár a dolog?
a posta oldalán lévő nyomkövetés nem nyerő.
-
kpal
nagyúr
Ha Angliában nyerek valamit ( akár félmillió értékben műszaki cikket ...) és ide kéne Mo.-ra postáznia az adott cégnek , nekem jár plusz költséggel az átvétele ?
[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
válasz Fancy-boy #3463 üzenetére
innen Ukrajnából nagyon drága lenne Magyarországra küldeni
szóval Magyarországon szeretném feladni a postán.csak nem tudom,hogy lehet e úgy hogy nincs lakcímem,és személyigazolványom(csak magyar útlevél).És hogy így meg lehetne e oldani hogy azona postán vegyem át a pénzt ahol feladtam a telefofont(nincs magyar bankkártyám se sajna)[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Ukrajnába lakom,de közel a határhoz,és szeretnék feladni postára egy telefont.Magyar állampolgár is vagyok,de lakcímem,és személyazonosítóm még nincs(csak magyar útlevelem).Így igénybe tudnám venni a magyar posta szolgálatot?(a telefonért kifizetett összeget jó lenne ha a postán tudnám átvenni)
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
válasz anonymus89 #3460 üzenetére
Köszi
-
anonymus89
addikt
Vaterafutar banki utalás 1 napos kézbesítés
háztól-házig utánvét 2kg-ig: 1255,-
postán maradó 2kg-ig: 1095,-Posta banki utalás 1 napos kézbesítés
házig utánvét 2kg-ig: 2000,-
postán maradó 2kg-ig: 1630,-[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
kpal
nagyúr
válasz anonymus89 #3458 üzenetére
30-34k kb .
-
kpal
nagyúr
vidokari utánvétel mennyi a posta ?
-
-
Vikusz77
tag
"Az alap szolgáltatást 1x kell kifizetni, ebben benne van hogy ha nem veszik át akkor ezért pénzért vissza is hozzák neked, az extra szolgáltatásokat (törékeny, alap értékbiztosítás feletti értékbiztosítás stb) kell a visszaútra is külön kifizetni"
Ez melyik szolgáltatásra vonatkozik? Én eddig úgy tudtam, hogy ha nem veszi át a címzett a küldeményt, a feladónak a visszautat pluszban ki kell fizetni, tehát két postaköltség a bukó.
-
fcbarca
őstag
válasz anonymus89 #3447 üzenetére
Magyarországi címre küldeném,magyar állampolgár is vagyok,de nincs lakcímem,ilyen esetben fel lehet e adni a postát?és ha igen,a pénzt a postán át lehet venni?vagy muszáj lakcím?
-
fcbarca
őstag
Es ha megerkezettba pénz akkor azt lekuldik vagy fel kell menni a postára? (nem Magyarországon lakom)
-
thomasa
senior tag
válasz anonymus89 #3441 üzenetére
Ezt hirdették valahol? Konkrétan csak múlt pénteken találtam rá erre az opcióra. Tény, hogy nem nézek tv-t, ha lett volna reklámozva.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz fcbarca #3438 üzenetére
Az alap szolgáltatást 1x kell kifizetni, ebben benne van hogy ha nem veszik át akkor ezért pénzért vissza is hozzák neked, az extra szolgáltatásokat (törékeny, alap értékbiztosítás feletti értékbiztosítás stb) kell a visszaútra is külön kifizetni.
Ha ennyire félsz a dologtól akkor ott a Jófogás háztól házig szolgáltatás. 1900ft, cserébe csak akkor kell kifizetned ha át is vették a csomagot, ha nem akkor ingyen visszahozzák.
Give them hell Ukraine!
-
fcbarca
őstag
válasz anonymus89 #3435 üzenetére
nem tudom mennyi a posta,de a teló ára 70000
-
fcbarca
őstag
sziasztok
segítenétek egy biztos telófeladásban?és jó lenne ha 100% megkapnám a pénzem.
szóval Vásárosnaményból Budapestre kellene feladnom egy Nexus 5-öst.Leirnátok egy biztos módszert? sosem postáztam még,és félek hogy nem kapom meg a pénzt -
Robyka
aktív tag
3db ajakápolót hol tudok küldeni utánvétellel a legolcsóbban?
-
emre
veterán
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Egy Sapphire 7870 ghz-ról lenne szó, ami a gyári csomagolásában 1kg körül van."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
BaLee
addikt
Szerintem igen. Ha megvan a gyári doboza, esetleg beteszed egy nagyobb dobozba és körbegyűröd újságpapírral vagy bubis fóliával annak semmi baja nem lehet. Ha az megsérül akkor az nem amiatt lesz mert nem törékenyként adtam fel.
Én jópár éve küldtem postán autólámpát, de az eredeti dobozában, csomagolásában meg minden. Összetörte a posta, de simán kifizették a kártérítést mivel rá volt írva hogy autólámpa van benne és gyári csomagolásban rendesen be volt csomagolva.
-
Fancy-boy
addikt
Nem tudom, hogy te hogyan szoktál csomagolni, ezért én csak magamról tudok beszélni.
Ha én küldenék videó-kártyát, akkor olyan alaposan becsomagolnám, hogy nem kéne felesleges pénzt kiadnom, a törékeny kezelésért.
Persze, érzékeny műszer, de azért mégsem üveg.Te mondtad, hogy sokallod a postaköltséget.
Rajtad áll a dolog, de természetesen nem vállalok felelősséget, ha mégis történne valami a kártyával. -
-
Fancy-boy
addikt
Ha 2 kg alatt van, akkor ajánlott levél lehetne, de nem is lenne olcsóbb.
1,5 és 2 kg között : 6670 Ft ( értéknyilvánítás nélkül )
Viszont van a gyorsabb, értékbiztosított Európa+ csomag ami: 7475 Ft.Tehát ha a levélre kérnél értékbiztosítást, inkább az Európa+ csomagot ajánlom.
Amennyiben 1 és 1.5 kg között lesz, ajánlott-elsőbbségi levélként: 5505 Ft
Teljesen biztonságos, nyomon-követhető. Kérhetsz rá tértivevényt is.Olcsóbb megoldást nemigen fogsz találni.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Üdv!
Tudja itt valaki hogy Cseh országba miként tudok a legolcsóbban egy 1,5-2 kg körüli törékeny csomagot feladni? Az MPL 7-9k körüli árát kicsit sokallom.
mod:
Egy VGA-t-ról van szó, szóval a levélként küldés szerint nem lenne túl bölcs döntés.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
evko
aktív tag
Az összefoglaló nem fedi a valóságot.
Egyrészt, egy levelet utánvéttel, banki átutalást kérve sokkal drágább feladni, mint csomagként.
Persze, nyilván függ az értéktől, én 30 ezres értékű levélre gondolok. Bizony ezt majdnem 3000ft feladni...Ha olcsó csomag feladást akartok, akkor ott a vatera futár... MPL - ugyan ez a csomag, amiről fent írtam, 3000ft helyett 1100ft, csomagként feladva, ráadásul már kinyomtatott papírossal mehetsz a postára...
Az összefoglaló legelejére ezt be lehetne írni, ha a vatera futár vaterától függetlenül is használható.. Márpedig használható, mert itt is írták, de én is megkérdeztem.. És koppantam egy nagyot, hogy nem azzal adtam fel. Most pedig szívok miatta...
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
TaaT
nagyúr
Igen, telefonon azonnal tudnak tájékoztatni.
Knobber: "Magyarországról küldenék Kínába egy 2kg alatti csomagot."
Ennek a legolcsóbb módja ha nem túlméretes, az ajánlott elsőbbségi levél.
Amúgy szerintem minden futárszolgálat drágább az MP nemzetközi postacsomagnál.
Give them hell Ukraine!
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok!
Kínába van valamelyik futár (DHL,DPD,GLS stb) amelyik árban felveszi a versenyt a postai csomagküldéssel? Magyarországról küldenék Kínába egy 2kg alatti csomagot.
Youtube: Knobber
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Mennyire esélyes, hogy emailben tájékoztatást adnak ajánlott levélről? Kedden adtak fel egy telefont így Pestről-Sopronba igaz csak este fél 8 kor, írtam tegnap emailt nekik mert közben Ausztriába ki kellett jönnöm, de nem jött válasz. Jó lenne tudnom héten várható-e. Telefonon azonnal meg tudják mondani? Köszi. -
XaraX
addikt
Nem írtad, hogy Te voltál a feladó.
"Németországból vártam csomagot, amit "Deutsche Post Weltpaket - Priority, Insurance up to 500 EUR"-ként adtak fel"
Nem tudom pontosan, mennyi idő után tudsz beadni tudakozványt a csomagod végett, ami a hivatalos módja a keresésnek.
Ennek hatására elindul a vizsgálat, hogy mi történt a küldeménnyel.
A vizsgálat lezárta után meghatározott időn belül kell megkapnod a kártérítést, ha a posta hibáját állapítják meg.
Viszont szerintem a felvevő ország postájánál kell reklamálnod Ők göngyölítik fel a küldemény útját.
De a legbiztosabb, ha utána érdeklődsz akár a MP ügyfélszolgálatánál telefonon.[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
Szia!
Köszönöm a gyors reakciót, kicsit részletezném. A feladó is én voltam. Számlával tudom bizonyítani. Végigmentem az utcán, ahova csak tudtam ragasztottam egy papírt amire leírtam, hogy ha valaki megkapta tévedésből a csomagot akkor legyen kedves keresni. A nyomkövetési számot nem kézzel gépeltem be. Voltam személyesen a postán, ahol tisztán látszott, hogy ki és mikor vitte a csomagot, kb. hol állt meg gps szerint az autó. Felhívattam telefonon azt a postást, aki aznap kivitte és fél napra a kézbesítés után annyit tudott mondani, hogy nem emlékszik rá, kinek adta oda és hol. Aki felhívta erre azt mondta, hogy hát jól van akkor. Gyakorlatilag szóban elismerte a hibát, a kézbesítő sok szabályt szegett, többek közt egy számomra ismeretlennek adta át a csomagot személyi igazolvány rlkérése nélkül. A kézbesítési cím egyértelmű volt. A név kint a kaputelefonon, telefonszám is volt megadva, nem hívott, egész nap vártam a csomagra, be sem csengetett.Szóval újra felteszem a kérdést, mennyi ideig fog rágódni azon a posta, hogy kifizesse a biztosítást, ami egyébként alig takarja be a csomag értékét? Ez nem egy kínai mobiltok vagy valami 1000 ftos kütyü.
-
XaraX
addikt
Elmesélek egy másik történetet Én is neked, hogy teljes legyen.
Ügyfél felháborodva telefonál, hogy látja, kézbesítették a csomagját, amit Kínából vár, de Ő nem kapta meg, és a nyomkövető szerint a szomszédos városba lett kézbesítve.
És hogy hogy képzeli ezt a Posta, és Ő most azonnal autóba ül, és már indul is, asztalt borogatni.
Nem volt rest végigmenni az ugyanúgy elnevezett utcán, végigkérdezve mindenkit, hogy kapott-e csomagot, nem zavarta az sem, hogy az a házszám, amiben Ő lakott, az adott városban nem is létezett.
Mert meggyőződése volt, hogy a postás a hülye, és nem nézte a város nevet, csak az utcát, és ezáltal rossz helyre kézbesítette az Ő várva várt csomagját.
Nem ragozom tovább, a vége az volt, hogy kicsit elgépelte a csomag azonosítóját....
Félre nézett valamit, vagy csak szimplán olvasni nem tudott, ki tudja.....
A csomag addig a feladó tulajdona, tudomásom szerint, amíg a címzett meg nem kapja.
Tehát kár esetén a feladó jogosult kártérítésre.
Te addig még bizonyítani sem tudod, hogy a Tied, mivel a feladást igazoló dokumentum is a feladónál van.[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Németországból vártam csomagot, amit "Deutsche Post Weltpaket - Priority, Insurance up to 500 EUR"-ként adtak fel, ezt MO.-ra érve az MPL szállítja tovább. Volt hozzá csomagkövetési szám is, amivel láttam, hogy tegnap sikeresen kézbesítették a csomagomat. Csak nem nekem. Valaki általam nem ismert személynek, akinek a vezetékneve szerepelt a nyomkövetési lista végén, ez nyomokban hasonlított az én vezetéknevemhez, de azért teljesen más. A futár odaadta valakinek (másnap reggel már nem emlékezett rá, hogy hol, kinek és miért) bármilyen okmány bemutatása nélkül, aki ráadásul nem is abban a lépcsőházban lakik mint én. Félreolvasott valamit, vagy csak nem tud olvasni... A lényeg, hogy hivatalos panaszt tettem, amiben leírták a fentieket, továbbá, hogy élni szeretnék az 500 Eurós biztosítási összeg kifizettetésének lehetőségével. Az lenne a kérdésem, hogy miként zajlik ennek az összegnek a kifizetése. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Robyka
aktív tag
válasz Fancy-boy #3401 üzenetére
Köszi a segítséget.
Ja ha már itt vagyok akkor megkérdezem...
Pesten adtam fel egy kis dobozba telefon adatkábelt ami 165 gramm volt. Csávó meglátja aztmodja hogy ezt csak ajánlott küldeményként lehet küldeni mert túl vastag a doboz. Ami volt kb vagy 2,5cm....
És ezért elkért 510Ft-ot -.- Átbaszott volna vagy tényleg így van?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hálózati / IP kamera
- SSD kibeszélő
- OpenMediaVault
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Iphone 12 64Gb Black - Kártyafüggetlen - Karcmentes - 87% - Magánszemély
- Anbernic RG405M
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest