-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1425 üzenetére
Sohnne is van? Csak mert eredetileg azt ajánlottad. De legyen neked igazad, a Rowenta a legjobb, azt érdemes venni. Senki ne vegyen Sharkot, mert a Rowenta katalógusban olyan szép dolgokat írnak.
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1423 üzenetére
Én legalább a Shark IZ201 és IZ300-at már próbáltam, szóval tudom, hogy jók....
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1420 üzenetére
Próbáltad is ezeket, vagy csak a gyár által megadott paramétereket írtad be...?
Még egyszer: nekem mindegy, ki mit vesz. Nekem a Shark bejött, lényegesen jobb gép, mint az amúgy itt is ajánlott Dreame T20. Abban viszont biztos vagyok, hogy a gyártók által közölt számok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Annak alapján ugyanis a T20 kb hülyére veri a Sharkot, de a valóságban pont fordított a helyzet. Olyan ez, mint az autóknál a katalógusban megadott teljesítmény és fogyasztási adatok: kb semmit nem mond a valós körülmények között tapasztalt teljesítményről.
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1413 üzenetére
Hááát... Az a Rowenta mindenben gyengébb, mint a Shark IZ400, cserébe 9000 forinttal olcsóbb. Én tutira a Sharkot venném. Nem annyira vágom ezt a garancia parát, Amazonról
rendelve is garanciális, de kb nulla eséllyel fog elromlani garanciaidőn belül.Nekem mindegy amúgy, mindenki azt vesz amit akar, de a Shark a Dysonon kívül kb az egyetlen igazán jó akkus gép, amivel dolgom volt. A 240W Rowenta ehhez képest egy elektromos seprű lesz, mint ahogy a "csúcs" Philips is az volt, amit próbáltam. Nyilván nem véletlenül próbálják a Sharkot ilyen aggresszíven árazni itthon.
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1411 üzenetére
Ismerem a Sharkot. IZ210 van a családban, hosszúszőrű kutya mellett napi használatban 3 éve. Tökélektes az áráért. Lényegesen jobb, mint az általam ismert és használt Dreame, Xiaomi és Philips gépek. Negatív review mindenhol lesz, de a Shark gépek igen jó pontokat szereznek, ha összehasonlítod más gyártmánnyal. 210 EUR sztem ajándék, nem is láttam még annyiért soha.
A negatív reviewk sztem kb bármilyen akkus gépre ráillenek.Lehet, hogy a Dreame T20 akkuja tovább bírja, de lénygesen gyengébb is, mint a Shark. Ha felkapcsolom turbo módba, akkor meg kevesebbet bír és akkor beszélhetünk hasonló telejesítményről.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz idegen lény #1409 üzenetére
A Sohnne jó eséllyel egy scam. Random Kínai cuccot árulnak átcímkézve, felhypolva, tetemes haszonnal.
https://malwaretips.com/blogs/sohnne-vacuum-cleaner/
A Shark ellenben egy igen fasza porszívó, ami mögött valódi gyártó áll. Dyson után az egyik legjobb választás. Igen, használtam Sharkot, nem, nekem nem az van.
-
Golota
aktív tag
válasz Geo19870322 #588 üzenetére
Ahogy fentebb írják, csak a különbözetet fizeted meg. A postázás nekem olcsóbb volt, de ez még ennyivel is bőven olcsóbb, mint a hasonló kategóriás gépek. Ezt a teljesítményt és felszereltséget 150 alatt nem kapod meg máshol. Így tokkal vonóval 90 ezer körül kapoid meg a Sharkot, ennyiért lopás megvenni. A szőnyegen simán partiban van a v15 és hasonló Dysonokkal.
-
Golota
aktív tag
válasz Geo19870322 #585 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb emlegettük a Shark porszívót. Szőnyegre kifejezetten ajánlott. Ennyi pénzért nem láttam jobbat (ami persze nem zárja ki, hogy legyen).
-
Golota
aktív tag
válasz Fox Mulder #560 üzenetére
Járólap/laminált felületre a legtöbb porszívó megfelelő lehet. Inkább az az érdekes, mekkora hányada szőnyeg és milyen vastag szőmyegekről van szó. Ott lehetnek jelentősebb különbségek. Pár hsz-szel feljebb beszélgettünk a Shark egyik modelljéről, ami az átlalam próbáltak közül messze a legjobb szőnyegre és az ára is igen kedvező.
Ha a szőnyeg kevésbé érdekes, akkor 2 dolgot vennék még figyelembe:
1) inkább csak portalanításra lesz, vagy pl gyerekek után lehullott morzsák, kajamaradék, behordott sár takarítására is? Ebben az esetben én pl a Dreame meg egyéb Xiaomi cuccokat nem ajánlanám, mert ezeknek a feje a nagyobb darabokat inkább tolja maga előtt. Ide megint csak a Shark lehet jó.
2) milyen kiegészítők vannak hozzá. Nekem a Dreame felxibilis gégecső toldata plusz bútorkefe nagyon jó polcokra és a kárpitra valófej is kiváló. Meg kell nézni, mit adnak hozzá.
Szóval ezeket tenném még mérlegre.
-
Golota
aktív tag
-
Golota
aktív tag
Pont ez a fej az, ami miatt jól működi. Ellentétben ugyanis a Dreame és a hasonló porszívókkal, ez nem tologatja maga mögött a cuccot, hanem átmegy rajta és fel is szívja azonnal. Nekem semmivel nem volt kényelmetlenebb ezt használni, mint egy barátom Dyson v15-ét meg a saját Dreame T20-at.
-
Golota
aktív tag
Igen, mindent adtak hozzá. A linken nem jelöli, de ha a képeket megnézed, akkor ott van a kárpittisztító, a réshez való, meg a porkefe. Vagy 5 plusz fejjel jött, ha jól emlékszem. Ami nincs benne, az a flexibilis gégecső. Annyit érdemes még tudni, hogy nem falra szerelhető, hanem "saját lábon áll", akinek ez fontos szempont.
Az amazonos reviewek között ha megnézed az elsőhöz képet is mellékeltek és ott a teljes csomag. Érdemes amúgy elolvasni a reviewkat, áradoznak róla a legtöbben. Szerintem is nagyon jó vétel. Ma is rácsodálkoztam, hogy mennyire könnyen összeszed elképesztő mennyiségű kutyaszőrt.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Én nemrég vettem magunknak egy Dreame T20 gépet, anyukámnak meg egy Shark IZ201-et. Utóbbi kifejezetten álattartóknak ajánlott. Nos, a Shark szerintem kb minden szempontból jobb, mint a Dreame. Erősebb, kompaktabb, behajtható csővel, jobb fejekkel, stb. Hiheteltenül jól összeszedi a kutyaszőrt, pedig ott van rendesen. Abszolút ajánlom és most a német Amazonon leértékelve fut, lénygesen olcsóbban a magyar árnál. 200 EUR-ért szerintem kapitális best buy, veri a másfélszer ennyibe kerülő általam ismert gépeket. Már bánom, hogy magunknak nem azt vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Sziasztok!
150m2-re keresnék akkus porszívót. Főleg laminált parketta, de van pár szőnyeg ois.Kutya/macska nincs, de hosszú haj az bőven akad. Van egy robotporszívónk, ami a nagyját letakarítja, de azért hetente 2x átmennék ezzel is, mert van, ahová nem fér be a robot.
A keret kb 130K-150K. Dyson kiesik. Van egy SVC 8 Sencor tartalékba, ami kifogástalan és ha jól tudom AEG motor van benne, ezért a SENCOR SVC 8725GD-t nézegettem, de nagyon új, semmi tapasztalat vele. Gyanúsan hasonlít paramétereiben az AEG 8000-re, csak fele annyiba kerül. Létezik, hogy itt is AEG technika van a Sencorban?
Xiaomi Dreame 30T még a másik jelölt, de szívesen fogadok bármilyen tanácsot/tippet, ha van ezekkel tapasztalat, vagy valami best buy ebben a kategóriában.