Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabolcs.sz
tag
válasz arcitec #81299 üzenetére
Tömör tégla, beton, vagy üreges válaszfaltégla ? Utóbbi esetben átmenő csavart tennék, fakötésű alátéttel a túloldalon. Min. 10-es, de inkább 12-es tiplit használnék, szakkereskedésből, a falnak megfelelő típusút. Pl. Fischer. Kezdj vékony, 6-os fúróval, aztán bővítsd fel a furatot, az utolsót már lehetőleg ne is ütvefúró / kalapács fokozatban készítsd.
-
DM-Fan
Topikgazda
Helyes, a TV-nek a falon a helye!
Az ajánlott konzolgyártók: Harmantrade, Vogel's, Stell, esetleg Hama.
A legtöbb konzol fali részén van annyi furat, hogy biztonsággal föl tudd fogatni. Nekem egy Harmantrade konzolom van, 2x4 darab csavarral fogattam fel anno, nagy biztonsággal megtartja a 65"-os plazmám 40 kg körüli tömegét is. A normális gyártók kiváló távtartóbakokat, alátéteket, csavarokat, sőt, olykor még tipliket is adnak a konzoljaikhoz.
Magasságot tekintve: az általános nézési pozíciódba ülj le és az ebben a helyzetben levő szemmagasságod legyen a TV horizontális középvonala. Ez egy kanapén ülve - testalkat függvényében - kb. azt jelenti, hogy a TV középvonala olyan 1 méteres magasságban lesz a padlóhoz képest. Tehát a készülék alja ennél lejebb lesz. Ha túl alacsonyra teszed, az sem jó, mert könnyen elalszol, ha meg túl magasra, akkor hamar megfájdul a nyakad.
Lehetőség szerint olyan konzolt válassz, ami legalább 6-8 cm-re eltartja a TV hátlapját a faltól. Így bőven lesz hely ventillációnak és semmilyen csatlakozással sem lesz gondod (nem kell semmilyen, más által említett pipa), mégha neadj' isten hátrafelé is nézne valamelyik csatlakozó.
Az általad linkelt Stell SHO 1004B kiváló választás, ilyet vettem anno szüleimnek, mikor elvittem hozzájuk az 50G20-at. Mindent adnak hozzá és kiválóan szerelhető. Kiváló, masszív darab, nem kell ennél jobb és megáll 8 eFt-ból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rootmin
tag
Konzolt én nem ajánlok, mert számomra mind satnyának hat a ProAV-s múltam után (az ott használt 30-50 ezres profikat meg nem merem ajánlani ).
Ettől függetlenül a miénk is egy sima VEPLB-46D-n van. Ez egyébként elég masszívan tartja ahhoz képest amilyen gagyinak tűnik és dönthető is, valamint jól szellőzik mögötte, de biztos (legalábbis remélem) hogy konzumer kategóriában is tudnak majd nála jobbat ajánlani a srácok.
Ami biztos: értelmes konzolhoz adnak csavarokat.
További tipp: Szerezz be egy "pipa" tápkábelt, akkor biztos nem lesz gond a kábelezés.
Továbbá, ha van rá lehetőség, vésess egy csatornát a falba a TV hátulja és az egyéb berendezések közé. (akár konnektor is mehet fentre). Ha ez nem megy, akkor lehet vállalható kinézetű kábelcsatornát. Sok helyen elképedve látom, hogy mennyire nem adnak erre, és csak úgy lógnak a kábelek.Ami a magaságot illetti: célszerű úgy tervezni, hogy a kép közepe essen szemmagasságba. Nálunk a körül ölelő szekrények szimmetriája miatt egy 5-10 centivel feljebb került az ideálisnál, de így még abszolút kényelmes. Nem találtam meg a végleges rajzot, erről pár méret még hiányzik, de példának beteszem a skiccet, amit a alapján szereltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- Bestbuy játékok