Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dgyuri0123

nagyúr

válasz Gabor970 #7981 üzenetére

Igazad van.

Én is szívesen néznék pl. természetfilmet 3D-ben, márcsak azért is, mert az nyilván nem
    az akcióra lenne kihegyezve. Szerintem a lassú svenkelések és a látvány a fő elem.
    Csakhát ilyen filmekből nem élne meg egy filmkészítő sem.

Kicsit más:
    Műszakilag viszont ezek a 3D-s tv-k natívban csak az SD-t tudják k.b. ezért eléggé silány a minőségük. Most a 3D-s produkcióra gondolok, nem a 2D-re, mert még megköveznek érte.Én csak demókat láttam eddig különböző üzletekben, de elég gyengének ítélem meg a felbontást, ami ezer sebből vérzik. Mindez persze lehet, csak nekem számít. Lesz még jó ez a technika egyszer, de az még egy kicsit odébb van. Csakhát az eladások nem olyan ütemben nőnek, mint szeretnék a gyártók, ezért valamit virítani kell. Szerintem.a Pana sem áll olyan szinten 3D-ben, hogy mást szinte nem is forgalmaz 2012-ben.

"csak a zene van"

• DM-Fan

Topikgazda

válasz Gabor970 #7981 üzenetére

A korábban általam linkelt listán látható, valós 3D filmek közül sok pontosan így készül. Az Avatar extrái között Cameron bemutatja az ő közreműködésével kifelesztett technikát, amit egyedi módon két kamerából raktak össze és pont a két objektív távolságának változtatásával játszanak. Persze annak a filmnek a forgatása még ettől függetlenül is extra bonyolult volt a tömérdek CG-miatt, erre is volt egy érdekes, tablet-méretű kütyü Cameron kezében, amin kvázi real-time látta az eredményt. Nagyon brutális technikai innováció volt azon film mögött, nem véletlenül készült majd 10 évig, technikailag meg kellett teremteni a feltételeket. Cserébe a mai napig talán leginkább hihető 3D-élményt nyújtó filmet kaptuk meg. Mondjuk Cameron filmjei mindig is jövőbe mutatók voltak technológiailag, elég csak az Aliens-re, A mélység titkára, a Terminator 2-re, vagy épp a Titanic-ra gondolni.

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák