Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz hunspikey #15000 üzenetére

    Ugyebár alapvetően a 24p sosem lesz 100%-osan folyamatos, az a bizonyos mozis 24p judder - amit ténylegesen látsz a mozivásznon is - megmarad. Mondjuk ez a legtöbb BD-nél csak igen kiélezett helyzetben látható, elsődlegesen svenkeléseknél (én pl. az utóbbi pár filmnél a stáblistánál nem láttam ilyet).

    Amikor bekapcsolod a 24p Smooth Film-et maximális fokozatra, akkor rögtön 60 Hz módba vált a panel (ezt látod is, mert bekapcsoláskor egy pillanatra elfeketedik a panel) és interpolálni kezd az elektronika, beilleszti a plusz képkockákat a frame-ek közé, ezért lesz végletekig folyamatos. Közepes üzemmódban talán megmarad a 24p mód, viszont akkor is interpolál, olyan, általa alkotott képkockákat illeszt be az elektronika, amelyek eredetileg nincsenek ott. Viszont ezáltal érzetre is teljesen megváltozik a film, soap-opera effektes lesz, ráadásul artifaktok is megjelennek. Ezért kerülendő, ha azt akarod látni, ami a mozivászonra is kerül. Ez kb. olyan, mint a komolytalan music-centereknél a hangzás-javító áramkörök voltak, komoly hifista azzal kezdte, hogy ezeket gyorsütemben letiltotta, mert módosították az eredeti hangzást.

    Nem egyedi, hogy ezt felveted, sokan teszik, pont ezért kacsingatnak a filmesek a 48p felé (idén év végén jön a Hobbit, amit már így forgattak ugye), mert sok az elégedetlenség a HDTV korszakban is a rég elavult 24p miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák