Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RangerFox
Topikgazda
válasz szasanyi #23249 üzenetére
Screen Space Reflection.
Számomra ha olyan a játék világa, hogy nagyon jól álljon neki a RT reflection (WD Legion, CP2077), akkor kérdés nélkül beáldozom a 60FPS-t. De van ahol nem jön ki annyira a különbség, ott elég, ha csak ray traced árnyékok vannak. Mivel annak kevesebb az erőforrás igénye, így ott akár a 60fps is megoldható lenne. Mondjuk a W3-nál nem tartom elképzelhetetlennek ezt az opciót.
-
Kicsimix
őstag
válasz szasanyi #23246 üzenetére
Ne terjeszd már ezt a hülyeséget... Azt se tudjuk mit tud a 3080 igazából RT alatt.. Az összes játék amivel eddig ki lehetett próbálni mind dxr 1.0-ás volt.. Sem az xsx sem a ps5 nem használja ezt a legelső generációs api-t.. A látványhoz pedig jelentősen hozzáad még akkor is ha 30 fps lesz.. A baromság amit te írsz... Mit kell itt paráztatni a népet nem értem..
Szép dolgokat fognak belőle kihozni hidd el nyugodtan......Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
nagyúr
válasz ricshard444 #23245 üzenetére
[link] Ennyit...
Egyébként az RT azért nehéz kérdés, mert az ember szeme sokmindent természetesnek vesz, hogy ott van, így fel se tűnik neki. De, ha egymás mellett mutatják, vagy nincs, az azért feltűnik.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
szasanyi
félisten
válasz RangerFox #23251 üzenetére
Igen, hát ez egyén és szem függő ki, mit preferál. Bár nagyobb gáz, hogy még mindig választani kelll... natív 4K, 60FPS és mextgen látvány nem lesz egyszerre. Azért nem dobtam el az agyamat...
Egyébként lehet már tudni (az előzőekben linkelthez hasonlóan) milyen lesz játékban a PS RayTracing? Mert gyabíton, hogy azt a látványt legfeljebb csak közelítheti (tudva azt, hogy a 2x annyiba kerülő VGA-kat is megfekteti, amihez kell még ugye egy ~200k-s "körítés" pluszban és ugye csodák nincsenek). -
hombre[EU]
veterán
lehet az több frémmel is csak ahhoz le kell menni 1440-1080p köré...a DMC5 1080p60 RT-vel
Life, Uh, Finds A Way
-
Madwe
nagyúr
válasz hombre[EU] #23255 üzenetére
Autós címeknél azért meglehet a 4k60 rtvel, azok kevésbé erőforrásigényesek sőt ki tudja, lehet lesz egyszerűbb indie cím 4k120 rtvel is, csak az ezt is tudjuk végett
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"...kivancsi leszek mennyit ad hozza a latvanyhoz." - ezzel szerintem nem vagy egyedül! Ez nem biztos, h releváns, de PC-n nem sokat. A "játék hevében" észre sem veszem kb. Ezért most úgy gondolom, h konzolon sokkal inkább választanám a magasabb képfrissítést, mint a Ray Tracing-et. Nagyon remélem, h a legtöbb játéknál opciós lesz (mondjuk ebben szinte biztos vagyok).
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz RangerFox #23266 üzenetére
& megyer11: rendben, köszi!
bulikavagyok: igen, ez mint lehetőség nagyon jó lenne - több más grafikai opcióval együtt, és akkor mindenki a saját igényének (szemének) megfelelőt használhatná. De ez nem PC így kétséges, hogy túl sok ilyen opció lesz.
Deck: ezek szerint csak érthetően fogalmazok, nem írtam baromságokat és vannak akik hasonlóan szemlélik a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
MODERÁTOR
válasz szasanyi #23264 üzenetére
Ez szerencsére azért nem kérdéses, mert a mérete és a formája miatt talp nélkül nem is állna meg. Egy nagyon okosan megoldott talpat kapunk, ami az állított és a fektetett helyzethez is kelleni fog.
Egyébként úgy tűnik, hogy jócskán visszavett a Sony az egyedi, szabadalmaztatott megoldásaiból amiért vagyonokat kért régebben. Szinte csoda, hogy csak szabványos csatlakozók és foglalat van, és nem szükséges drága/drágább kiegészítőket vásárolni. -
Deck
titán
válasz hombre[EU] #23272 üzenetére
Szerencsére ez is igaz. A Valhalla, Demon's Souls, Cyberpunk-hoz lesz. De a Witcher 3 (rt-el 60fps) is érkezik majd, lesz boost mód is és a Ghost of Tsushima is 60fps-el fog menni.
PS5
-
szasanyi
félisten
válasz bulikavagyok #23270 üzenetére
Nem is kell sok. A legfontosabb (számomra legalábbis) az lenne, hogy RT vagy 60FPS. Utóbbi esetben sokkal simább és gyorsabb a grafikai megjelenítés ami fontosabb mint egy olyan feature ami talán fel sem tűnik, ha nem közvetlenül egymás mellett / után látod.
Kendek: igen, ez mindenképpen pozitívum. Na, de majd megfizetjül a különbözetet a játékok árában.
hombre[EU]: vidéken! Azért várjunk azzal a mindenhol 60FPS-sel (főleg 4K mellett, ami ha nem lesz meg megint csak félsiker)
ProEvoFan: már van több mint 20 éve, és éppen ez az! Aki ahhoz van szokva annak a 300FPS horror, szado-mazo. De úgy gondoltam - naívan -, hogy itt már csak nem kell megalkudni a framerate rovására...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
kazuma921
aktív tag
válasz szasanyi #23275 üzenetére
Sziasztok!
PS5 visszakompatibilitásról és 'quick resume'-ról lenne kérdésem, nem találtam ezekkel kapcsolatban semmilyen konkrét infót.
Azt ugye már tudni lehet, hogy a PS5 teljesen visszakompatibilis lesz a PS4-el, csak pár játék képez kivételt. Ez nagyon szuper, de mindenhol azt olvasom, hogy az Xbos Series X|S jobb ebből a szempontból. Lehet tudni, hogy miért? Gondolom ami Series X|S-en nyers erőből jobban fut (Xbox One játékok) az PS5-ön is így lesz, vagy talán nem?
Nekem tetszik a játékok gyors betöltése az X|S-en, és noha a Sony nem jelentett be semmi hivatalosat, az UI reveal videóban gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan váltanak a játékok között, mint Xboxon. Nem reklámozza a featuret a Sony, vagy esetleg nincs is ilyen funkció, vagy csak "gyengébb verzióban?"We aren't welcome in the heavens, our place is down there.
-
Moby
addikt
De eddig minden játékról azt tudjuk, hogy lesz ilyen opció! Akkor most min megy a vergődés? :D
-
szasanyi
félisten
válasz kazuma921 #23277 üzenetére
Gyanítom ez nem direkt címezted nekem. Én is tájékozódom, infókat gyűjtük ami alapján el tudom dönteni megvegyek-e egy PS5 konzolt.
De ha már PS vs XBOX... mindíg is volt különbség és valszeg lesz is, de általában nem ezek a döntő fontosságúak. Inkább a játékfelhozatal, és annak preferája az ami alapján érdemes platformot választani.hombre[EU]: nem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy 185k sem aprópénz míg a játékok konkrétan drágák lesznek tehát akinek ez számít és/vagy nem ostoba, az elgondolkodik valamint előre, alaposan tájékozódik. Úgy is mondhatnám, hogy az ár és a várható kompromisszum együtt vállalható-e, megfelel-e számára. Még mindig jobb, mint hülye módon bevásárolni aztán jönni ide köpködni meg fikázni (olyat amit előre tudni lehetett csak gondolkdni kellett volna, és megfontolt a döntést). Tehát akinek ehhez nincs elég esze vagy nem számít a pénz mert annyi van, az ignorálja az előzőeket.
[ Szerkesztve ]
-
kazuma921
aktív tag
válasz szasanyi #23282 üzenetére
Ahh, bocsi, valóban nem neked akartam címezni. A kérdéseimet csak általánosságban tettem fel, szeretnék 2021 vagy akár 2022-ben egy PS5-öt, de akkora a hype az új konzolok körül, hogy szívesen beszállok a beszélgetésekbe mindkét oldalon. XSX-t rendeltem elő, de azt akarom, hogy végül mind a kettő oldal ott virítson a polcomon.
[ Szerkesztve ]
We aren't welcome in the heavens, our place is down there.
-
-
MODERÁTOR
válasz kazuma921 #23284 üzenetére
A PS5-nél azért rosszabb, mert csak PS4-re van BC, és mert számos esetben szükség lesz a DS4 kontrollerre is. De ha fordítva nézzük akkor azért jobb a PS5, mert funkcionálisan még a kontroller is drasztikusan megújul.
Hasonló várható az új PSVR-től is, hiszen a Wi-Fi 6-ot bizonyosan nem a jobb internetes hálózati kapcsolat indokolja (ahhoz semmi értelme nem lenne, csak a költségeket növeli), illetve a kontrollerről sem véletlen hagyták el a világítást ami a követéshez kell. Szóval az új VR felszerelés esetén is tutira nem lesznek majd kompatibilisek a régire készült játékok. -
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #23281 üzenetére
Jah. Meg fosotop sem fut rajta.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Carlos Padre #23292 üzenetére
Jó de a VR egy külön kategória, engem nem nagyon érint.
The Truth is out there...
-
MODERÁTOR
Most számoltam össze, és nekem arányaiban ennyi jött ki.
Az újgenerációs VR-re azért vannak jelek. Mint írtam a Wi-Fi 6 is már az, meg a most már beépített 3D hang és a számos bejegyzett kapcsolódó szabadalom is. Múltkor már valami videó is volt az újfajta kontroller működéséről amit most nem keresek elő, de nagyon jónak ígérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PS1 játékok eladóak,csere,beszámítás van
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
- Star Wars Outlaws PS5 / + Steelbook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest