Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Sziasztok.
G4 1.6 16v 2003 és 2004 évjáratú autóinkban szinte egyidőben halnak el a központizárak. Vagy behúz, de nem nyit, vagy fordítva. Újabban mind a 2 autónál többször előfordult, hogy valamelyik ajtó egyáltalán nem nyitható semmilyen módon. Ez gond, mert kisgyerek van, gyakran utazunk több személlyel is.
Egyik autót megnézte villamossági műhely, azt mondták, hogy a motorok rosszak, 20-25k darabja. Tesóm megrendeltetett 2 motort a szervizbe, hogy csinálják meg, mert a gyerek miatt fontos. Másnap hívták, hogy mégse vállalják, de 3 ezer forintot kérnek, meg bocs, de az ajtókárpitot nem tudják visszarakni...... No komment....
Tipp, hogy valóban lehetnek a motorok a hibásak, vagy ismeri valaki a leírt jelenséget, hiba okát? Fehérváron esetleg tud valaki egy jó szerelőt, akire rá lehetne bízni az autót ez ügyben?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
válasz gzbotii #173755 üzenetére
Köszönjük a válaszokat mindenkinek!
Esteleg valaki tud Fehérvár környék megbízható szerelőt?gzbotii: Most beszéltem tesómmal. Telefonba azt mondták, hogy nem vállalják, és 3000 lesz, de a kárpitot nem teszik vissza olyan indokkal, hogy úgy is szét kellene mégegyszer szedni, ha megakarja csináltatni máshol.
Odament az autóért, közölték, hogy mégis megcsinálnák, 17k/ darab áron, előtte nap meg 20-25k/db volt de nem vállalták. A kábelok, vezetékek össze vissza lógtak ki az ajtóból, kérdezte tesóm, hogy ide ültesse be a gyereket? Na akkor visszatették a kárpitot. Mondták 2500 lesz. Tesóm kártyával szeretett volna fizetni, erre ők: akkor 5500 mert számlát is kell írni.... végül 2000-et kaptak... Magyarország....
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Winchester95
őstag
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Audi a3 8l 2000 1.9 TDI piros szervo olaj kellene a kormány szervohoz.
Zöldet találtam csak, tud ebben valaki segíteni hogy melyiket kell bele rakni pontosan?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Reggie0
félisten
Ma erdekes anomaliak voltak. Konkretan inditaskor nem indult el az MMI es a kozepso kijelzo teljesen halott volt, de a gombok is, nem vilagitott a kivalasztast jelzo LED. Leallitottam, bezartam az autot, majd elolrol kezdtem mindent, de nem segitett. Megismeteltem az egeszet, de kozben a biztositekokat megnyomorgattam(nem huztam ki) es kb. a masodik inditasnal elindult, mintha mi sem tortent volna. Az MMI-nek van kulon biztositeka, ami fuggetlen mindentol? (2011 A4 B8 8K2 sedan)
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz negyedes #173747 üzenetére
megneztem most reggel az egr-t Pierburg 7.22785.17.0 van fent az auton, elmeletileg ez a kod megfelel az oem kodnak. Ugyan ettol a gyartotol van egy masik egr, pont azd kodhoz 7.28248.17.0. lehet ez a hozzavalo?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173761 üzenetére
Hány liter mehet bele?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173767 üzenetére
Veszek egy litert. Az elég lesz, még van benne. Köszönöm :)
-
i-sti
senior tag
válasz Reggie0 #173762 üzenetére
1x nekem is volt hasonló, gondom a 4 év alatt.
Azóta sem jött elő többé.Tipikus hiba, akkor utána néztem több Audis fórumban is jelezték hogy fennáll ez a hiba, de amíg következő újraindításnál helyrejön addig jól van így.
Szerintem szoftveres bug lehet.
Novum Forum Siculorum
-
gzbotii
nagyúr
Tegnap vettem ezt észre. Indítás előtt, a műszerfalon a visszajelző lámpák enyhén villognak. [link]
Ha jár a motor, akkor az nincs jelen. Ötlet?
Szépen, erőteljesen indít, nem hinném, hogy akuban lenne kevés delej...When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Hajas Mao
tag
Sziasztok!
Két darab 3as golf van családon belül. Mind a kettőnél adódtak problémák, véleményekre és segítségre lenne szükségem.
1, 1.4 abd. Tegnapi napon esős időben indítás után nem tudtam bekapcsolni a belső légfúvást egyik fokozaton sem. Azt hittem a ventillátor motorja adta meg magát, viszont reggeli indításkor beindult, majd a következő indításkor megint nem. Mi lehet a probléma?
2. 1.9tdi 1z. Indításkor csicsergő hangja volt neki, ki lett cserélve a hosszbordásszíj (gates) és a feszítőpatron. Viszont továbbra is hidegindításkor kb 1-1,5percig kísér a hang alapjáraton, magasabb fordulaton addig sem hallani. Egyenlőre nincs ötletem mi lehet. Vélemény?
Előre is köszönöm!
-
egykettő
aktív tag
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Hajas Mao #173772 üzenetére
A sebességszabályzó érintkezői szeretik megadni magukat esetleg elégni, elhajolni. Amikor nem fúj, akkor próbáld meg azt, hogy megfogod a tekerőt és óvatosan benyomod vagy kifelé húzod, ha megindul, akkor sima kontakthiba. Szerelőm azt mondta, hogy ez ilyen korban nem meglepő és simán el is szokott égni az érintkező, ha már rossz a kontakt. Lehet hozzá kapni azt hiszem komplett vezérlőt. Nekem olyan volt vele, hogy 2-4 fokozat ment, és az 1-3 nem, pont az a kettő amit én is és az előző gazdája is használt. 1-esen halk, de már fúj, 2 helyett már inkább 3, a 4-es meg túl hangos.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Ck.
addikt
Tiszteletem az egybegyűlteknek,
Egy Apple CarPlay kérdés a szakikhoz:
A 2017 és utána gyártott A4-A6, illetve Octavia, Superb és Kodiaq infotainment rendszere tudja-e a carplayt és ha igen, akkor alapfunkció vagy pedig felszereltség függő? Utóbbi esetében ha a hirdetésekben nincs külön jelölve, akkor hogyan lehet kiszűrni? -
Csabadi
tag
Sziasztok,a kocsimon(passat) szélvédő csere volt nemrégiben. Minden szép és jó is viszont 1 hete megind kapott egy kavicsot. Szerencsémre nem tört be és alig észrevehető.Viszont az ablaktörlő csíkoz tőle, és így vettem észre. KB gombostűfej nagyságú.Lehet ezzel kezdeni valamit, esetleg házi praktika lenne erre? Hívtam egy nagyobb nevű céget(carglass) 22600ft mondott a javításra.Ezt inkább kihagynám, mert akkor vehetek egy új szélvédő is.Lenne valakinek ötlete mit kezdjek vele? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Csabadi #173779 üzenetére
Eurocenter parkoloban van javito, 4-7 ezer-bol kijon, nem emlekszem pontosan az arra. Erdemes megcsinaltatni, mert a hideg nem tesz jon. Nekem konkretan egy felverodesbol vegigrepedt vizszintesen az uveg, pedig meg meg is csinaltattam, de nem lehetett jol megcsinalni, mert a muanyag volt a tuloldalt, ami akadalyozta a rendes javitast.
[ Szerkesztve ]
-
Csabadi
tag
válasz molnarpeter #173782 üzenetére
-
i-sti
senior tag
2011 A4 CAHA
Ez az olaj szintező talál?
[03L115418]Csak ezt kell vegyek és a dugó helyére rakni vagy más is kellene az "átalakításhoz"?
Novum Forum Siculorum
-
c00per
tag
Udv!
Az alany A4 B7 2.0 TDI BRD
Egy kerdes: a szelepfedelen van a levegozteto.A membran el van szakadva es szeretnem cserelni.Ebay-en talaltam, de az en motorkodom nem szerepel a listan.Nalam csak egyben szelepfedellel lehetne cserelni vagy megegyezik az 1.9 membrannal?Szet lehet szedni egyebkent,pattintos a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Csabadi
tag
válasz Winchester95 #173792 üzenetére
A csere az ingyen volt a szélvédő 21500ft...
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #173247 üzenetére
Ma meglett az olaj+szűrők cseréje. Munka után odavittem, megvártam helyben. 👍
Jobb oldalon egy gömbcsukló is cserélve lett, szerencsére volt a szereplőnek készleten. Reggel majd ellenőrzöm a szintet.
Múlt héten megnézték az előtöltés is, tökéletes.
Jövő héten elméletileg viszem a lakatoshoz.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz molnarpeter #173795 üzenetére
Egyik kókány gumis szétnyomott küszöböt.
+Sárvédő ívén pár helyen kőfelverődésWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Udvaron több hónapja álló B7 Passat 2.0 CR TDI-ből kéne leszívni a tankban lévő kb 50L gázolajat. ( még sokáig állni fog / egyéb ok/ és ne rohadjon bele)
A szűrő felé menő csövet ha leszedem, a pumpa ( gyújtásra téve) kinyomja a nyálat, vagy inkább az ülés alatt a tank fedelet bontsam meg?
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
Mivel az autó is jelezte az intervallumot, plusz vásárlás után mindig azzal kezdek, megvolt az elsö "idöszakos szerviz" a GTi-n.Olajcsere, mindenszürök, fékfolyadékcsere, akkuellenörzés, átnézés volt terítéken.
Olajból LM TopTec 5w30 került bele (5,7 liter, volt némi bírkózás a srácokkal, de végül belátták, hogy annyi megy bele).Akksitesztnél az eredmény "Akkuállapot: 63%, Töltöttségi állapot: 50%".
5 éves AGM akkunál érdemes még töltövel megwellnessezni, vagy jobban járok rögtön egy cserével? (Elsö Start-Stopos, AGM akksis autóm, nézzétek el tudatlanságomat). :)Ha érdemes, akkor töltöböl van valami javallott? Olvasgattam teszteket, két szimpatikusra szükítettem a dolgot, Bosch C3 (50€), és Ctek CT5 (90€), van valakinek tapasztalata ezügyben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest