Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
Ahová a céges autókat hordjuk csak jövőhónapra tudna adni időpontot, jegeltük őket.
Ismerős ajánlott egy szerelőt, voltam nála, megnézte a kerékcsapágyat csere. Kérdezte milyen árkategória, mondom valami normálisat, kaptam, hogy FAG, ez a drágábbik, ő ezt ajánlja.Meg meglátta mit műveltem az oldalával, kérdezte ezzel lesz valami? Kaptam ajánlást hova vigyem megjártam a fényezőt és a lakatost is. A lakatos része a dolognak az ugyanannyi, mint máshol, de a festés 50k helyett 15k.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz grizlisandor #153351 üzenetére
Van kamra, láttad már valamelyik munkáját az ajánlott fényezőnek?
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Reggie0
félisten
válasz grizlisandor #153351 üzenetére
Jo fenyezo? Mi az elerhetoseguk?
-
grizlisandor
veterán
válasz molnarpeter #153352 üzenetére
Van és ott volt a szerelő öccsének az autója, ami körbe volt fújva, én meg nem mondtam volna.
(#153353) Mágus2:
Autos topikba belöktem(katt) mondom ez nem VAG specifikus probléma.
Jön a 40HD kép a kocsiról, csak ezt megcsináltatom, megy egy nagy tisztításra Alti.(#153354) Reggie0:
Állítólag, de majd kiderül. -
fixer92
aktív tag
Hello
VW Golf 3 1.9TDI AHU '96
A gondom az, hogy a jobb első fék befog, ennek következtében a felni is átforrósodik egy viszonylag rövid út alatt is. Ha le van véve a kerék, és a betéteket egy picit csavarhúzóval megmozdítjuk akkor utána rendben van, egészen a következő fékezésig, ahol ismét megszorul. Közlekedés közben szinte észrevehetetlen, de felforr a felni, meg gondolom semminek sem tesz jót a folyamatos extra hőmérséklet.A féknyerget levettük, a dugattyút vissza lehet nyomni a helyére, nem olyan nagyon könnyen, de nem is nehezen. A betétek és a tárcsák kb. 1 évesek, párban lettek cserélve, a bal oldalon nem tapasztalom a hibát.
Szét lett szedve a nyereg, a tartó, ki lett véve a betét, meg lett pucolva, elvileg szépen jár minden, mégis megvan a hiba.
Mi a véleményetek, mi lehet a probléma forrása?
Köszönöm!"Victory loves preparation!"
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz fixer92 #153357 üzenetére
Szorul a dugattyú, vagy belül van egy szakadás a gumicsőben a nyereg és a fém cső között ami visszacsapóként működik. A gumi cső ilyenkor csak 1 irányba engedi át a fékfolyadékot.
Ha biztosra akrasz menni, felújító készelet a nyeregbe és új cső. Biztosan megoldja. Annak a dugattyúnak könnyen kell járnia. 1 újjal vissza lehet tolni, amikor minden új benne.
[ Szerkesztve ]
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Az miért történhet, hogy alacsonyabb üzemanyag állásnál ha pl. munka után este lerakom az autót (kb. 20km hazaút), akkor reggelre az üzemanyag szintet sokkal alacsonyabbnak mutatja a műszerfal? És nem, nem szívják le
Tegnap délután munkából hazaérve a piros sávok előtti utolsó fehérnél állt az üzemanyag szint mutatója, mikor reggel beindítottam akkor nem nagyon mozdult el az üres jelzésről, a kompúter is sípolt meg azt írta, hogy 1km-t tudok még menni...
Szerencsére van a közelben benzinkút, töltöttem a 60 literes tankba 13 litert. Amikor beindítottam, akkor a teljes szint kb negyedénél állt meg a mutató, majd ahogy mentem vele pár száz métert felkúszott egészen a feléig.Voltak korábban nem ennyire drasztikus "elpárolgások" is, de jellemzően akkor fordul elő, ha kevesebb, mint fél tanknyi üzemanyag van még benne (vagy legalábbis ezt jelzi...).
Lehet ezzel valamit kezdeni? Nem hiszem el, hogy ennek így kellene működnie.
Audi A4 B6, 1.8T
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
fixer92
aktív tag
válasz Mágus2 #153367 üzenetére
Ok, köszönöm.
+ Furcsaság, hátha erre is van ötleted mi történhetett...
Amikor a féktárcsát és a betéteket cseréltettem, az is érdekes történet volt.
Elvileg ABS-es az autó
Ezek alapján ahhoz való tárcsát és betétet rendeltem hozzá.
Itt kikerestem őket: [link]
Az oldal elég egyértelmű, kiválasztottam az ABS-eshez való tárcsát és betétet, s ezeket rendeltem:
Tárcsa: 09.5166.14
Betét: P 85 032
A szerelő szerint viszont ezek nem voltak jó az autóra (túl vastag volt a tárcsa), s vett rá ő tárcsát meg betéteket, s majd egy éve azok vannak rajta. Lehet, hogy ezek használatához mást is cserélni kellett volna?"Victory loves preparation!"
-
fixer92
aktív tag
válasz Mágus2 #153369 üzenetére
Még 1 kérdés, aztán elvileg végeztem, legközelebb csak a leírt alkatrészek cseréje után jelzek, hogy mi lett...
Az lehet, hogy a gyári immobilizeres kulccsal nem indul az autó? Az az egy kulcsom volt hozzá, működött is, tavaly másoltattam immoval együtt, s azóta a másolt kulccsal használtam. Tegnap megpróbáltam az eredetit, azzal meg most nem megy."Victory loves preparation!"
-
-
Qru
MODERÁTOR
Kormiban ismét letérdelt az EGR (kb 50k km-t bírt). Reggel még semmi baja nem vt most meg már chcengine... ez ilyen.
Gyors olvasás után ott is tartották a gépet, addig egy jó kis BXE-vel kormolok tovább. Szokni kell a CBBB után a tahóbb karakterét de legalább van benne egy kis zsiványság.Ezek szerint ezért akart hétről-hétre regenerálni csórikám?
Volt még egy hibakód a digitklíma/szellőzés állítómechanikára vmi hiba de az már kb apróság.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
Handball94
aktív tag
Ár/értékben szerintetek jó vétel lehet? Lehet egyáltalán 3 misi körül korrekt benzines SuperB-et kifogni?
[link] -
08danikA
csendes tag
Üdv!
Egy Golf 4-hez kapott kulcs csomón két ilyen távirányító volt. Azt megtudtam hogy ez egy utólagos riasztó rendszer (GT Alarm) része .Az autó a gombok nyomogatására nem reagál semmit. Valakinek van tapasztalata az ilyen rendszerekkel? A távirányítók a kulcs nélküli nyitásra alkalmasak? Gyárilag erre az autó nem képes csak sima távirányító nélküli kulcs van hozzá.
Késöbb mindenképpen kulcs nélküli nyitást szeretnék beépíteni ezért lennék rá kíváncsi, hogy ez erre való-e?Válaszotokat előre is köszönöm!
Oneplus 5T 8/128 | VW Golf MK4 1.9PD | Canon EOS 700D |
-
rajmi97
csendes tag
Audi BKD motorok, valakinek valami tapasztalat? 2.0 PD
-
Doki16
addikt
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ebből csak gyárit érdemes venni, vagy van olcsóbb ami jó?
[link]A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Galahed
senior tag
Szaisztok!
Skoda Fabia I. 2007-es, 1,4 benzin, 55KW autóról lenne szó.
Előírás szerint mikor kell benne vezérműszíjat cserélni?
Feltúrtam a netet, de nem találok információt arról, hogy melyik kötelező szerviznél lenne (vagy volt) itt az ideje...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
aero.
veterán
Akadna egy Fóbia, amit elég jó áron tudnék venni, lóti-futinak jól jönne. 2001-es, 1.9 TDI, 101 ló. Ez PD már?
Egyetlen baja van, egyáltalán nem működik a szervója. Mi lehet a legnagyobb gond? Mert ha pl. pumpa akkor beletolnék egy használtat aztán jólvan az úgy. -
Viperator
őstag
ATE DOT 4 fékolaj megbízható? (ATE tárcsákat és fékbetéteket veszek és mellé olajat is)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
Fékmester webshop megbízható? Valaki vásárolt már tőle?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest