-
GAMEPOD.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b3t3rv
csendes tag
válasz MolnárPéter #12322 üzenetére
Nekem 10 napja In Progress.
-
b3t3rv
csendes tag
Eladtam az eBay-en, rosszul jelöltem meg a termék helyét (Magyarország helyett Kínát kellett volna) a vevőm nem akarja átvenni a csomagot, a VÁM fizetéstől tart, pedig az már úton van. (Szállítási szám mellékelve)
A paypal egyből le is vonta a termék árát, 03.05-én visszautalják a vevőnek.
Mit tehetnék? -
b3t3rv
csendes tag
Mit tudok kezdeni akkor, ha a Paypal nem enged fizetni, mert elvileg mínuszban vagyok, de gyakorlatban nem.
A mínusz abból keletkezett, hogy eladásból kérte vissza a vevőm a pénzt, mert nem tudta elküldeni a megrendelőm a terméket. (A vevő fizetett nekem, én pedig a másik eladónak/megrendelőnek, majd vissza)eBay-en való $5.64 értékű vásárlást követő Paypal-es fizetésnél a alábbit látom:
A fizetésre kattintva ebbe a következő hibaüzenetbe ütközök:
Mi tévő legyek, hogy tudjak vásárolni, vagy tényleg mínuszban vagyok így elvben és gyakorlatban is?
-
b3t3rv
csendes tag
válasz Mormotacska #12232 üzenetére
Szia!
My Account -> Overview fül alatt lévő tranzakciók Other status/Actions oszlopban találod az Issue refound funkciót ez teszi lehetővé a pénz visszaküldését.
Vagy
Send Money fül alatt megadod a partner Paypalon regisztrált e-mail címét, beírod az összeget, kiválasztod a pénznemet és a küldés módját. -
b3t3rv
csendes tag
válasz lzorka #12186 üzenetére
Megvan a Sorry — your last action could not be completed hibaüzenet megoldása (legalábbis számomra)
A hibaüzenet nekem akkor adódott, ha megpróbáltam a valuta, vagy devizaváltást a Paypal helyett a bankomra bízni. (Other Conversion Options) Rájöttem, hogy nem másik böngésző kell, vagy törölni a sütiket, esetleg javítják a Paypal-t, hanem meg kell erősíteni a számlát/fiókot, meg kell növelni a limitet.
Paypal belépés után My Account -> Overview ablakban lévő View Limits fülre navigáljunk.
Válasszuk ki a kívánt ?számlát?, majd kattintsunk a Lift Limits fülre.
A fiókom olyan szempontból limitálva volt, hogy nem adtam eddig meg típusát, felhasználási feltételem vele kapcsolatban. Én bizniszt választottam (volt még egyéni cég és nagyvállalat).
Közben én már a személyigazolványom és lakcímkártyám szkennelt másolatával is bővítem a limitet/erősítem a fiókot, biztos, ami biztos. Identify account holder - Provide identificationMásik pénzváltási opció kiválasztásánál már nem ütköztem a hibaüzenetbe
Itt még Forintban mutatja, illetve váltja át a fizetendő összeget.Kiválaszthatjuk, hogy a Paypal-ra, vagy a Bankunkra bízzuk a pénzváltást. Bill me ...
Korábban idáig már nem tudtam eljutni a hibaüzenet miatt.Az utolsó képen látszik, hogy már nem Forintban, hanem Dollárban mutatja az összeget.
Egyelőre pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyiért is válthatok így dollárt, de az bizonyos, hogy kevesebbért, mint a Paypal 241,21 Ft-ért, az eBay 231,58 Ft-al számol, az OTP szerint ők 226,29 Ft-ért váltanak devizát. - Frissítek, ha tudok biztosat mondani -
Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a fórumtársaknak, illetve junkieeeboy-nak, pontosabban a blogjának a segítséget
-
b3t3rv
csendes tag
Üdvözletem!
Hogyan lehetne a Forint-Dollár árfolyam valutaváltást minimalizálni, realizálni. Eddig csak eBay-ről vásároltam ugye Paypal-on keresztül, fizetésnél mindig hozzávetőlegesen 10 Ft-al az USA Dolár aktuális deviza középárfolyamaihoz viszonyítva emelkedik, pl.: ma az USA Dollár aktuális középárfolyama 229.8 = 230 Ft etotalk-ról vásároltam ma, a Paypal pedig 241 Ft-ként váltott át 1 Dollárt. (az eBay automatikusan átváltja a külföldi valutában feltüntetett áru értékét a hazaira (Dollár->Forint), hozzávetőlegesen 231.588 Ft-al számol egy dollárt, ez hogyan van beállítva, napi szinten változik, követi a Forint erősödését, illetve gyengülését, vagy pedig állandó?)
Azt olvastam egy fórumon, hogy ha az itthoni Bankra és nem a Paypal-ra bízzuk/állítjuk be a valutaváltást, akkor ezt a 10 Ft-os részt lehet csökkenteni, 0-ra redukálni. Igaz ez? Ha igen hogyan tudom megtenni a szükséges lépéseket?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest