Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz paatrick #61859 üzenetére
Így van, viszont ha a fertőzés az OS felől jön (mert honnan máshonnan), akkor abban a pillanatban visszamászhat, amikor az OS indul. Ezért mondtam a linux boot-ot, amit meg is csináltál, de az igazi az lenne, hogy a bios frissítés után egy érintetlen linuxot bootolsz.
-
zsiga68
őstag
válasz paatrick #61844 üzenetére
Annak örülj hogy csak a lankártya döglött be és nem az alaplap vagy a router. A lapot visszaküldeni se éri meg hiába garis. Szétszedni a gépet,elküldeni,várni a bevizsgálásra, és ha más típust kapnál akkor cserélni a windowst meg mindent...
Szóval használd így.
UI: Ha jön a vihar és nem használod a gépet/netet/ akkor ki lehet húzni a szolgáltatói kábelt /pláne ha nem optikai/ és az eszközöket a konnektorból. /Kapcsolós elosztó../ Ebből még baj nem lett
Még egy gondolat. Ha van tv-d és rá van kötve a routerre akkor a villám a külső antennán is bejöhet. Sőt, ha van közös erősítőd akkor azon is átmehet a többi eszközre..[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz paatrick #61835 üzenetére
Még azt kipróbálhatod, ha ezt letöltöd, kicsomagolod és az inf állományra rákattintatsz jobb gombbal majd ott a telepítést választod, akkor mit csinál.
-
Dzsekó
addikt
válasz paatrick #61822 üzenetére
Azért LAN kártya vásárlás előtt egy F7-es bios-t feltolnék, konkrét utalás van rá az Ethernetre F5-ös biosnál. Egyáltalán mit ír a bios, melyik van fent? Ha ezután a live cuccok sem mennek etherneten, akkor lehet, hogy tényleg meghalt az ethernet. Ha jól olvastam, ezt a kábelvéget rákötötted másik PC-re, és azzal ment gond nélkül a net. Akkor az elvileg kizárható lehet, hogy a router vagy a kábel a hibás. Még egy ötlet, kontakt spray a LAN csatiba. De az oxidáció inkább csak 5+ éves alaplapoknál szokott gondot okozni. Szokták mondani, hogy vesztenivalód nincs, kárt nem okozol vele.
-
zsiga68
őstag
Tiltsd le az alaplapi lankártyát és vegyél egy másik lankártyát. Persze gigabitest. Ez egyáltalán nem akkora probléma. Csak van egy üres slotod. Pillanatok alatt megoldható és nem annyira drága. Ez van.. Nekem pl van lankártyám, egerem, klaviaturám vésztartaléknak.Sőt még hangkártyám is valahol a spájzban.
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
A bios-t/uefit ha nem matattad, akkor ha usb linuxról nem ment az ethernet akkor valószínű megpusztult, de hogy pont vga frissítéskor az még mindig gyanús. Dugjál már rá valamit arra az ethernet csatlakozóra megy-e egyáltalán, nem e a kábel/router portja szart be és feleslegesen veszel hálókártyát... értem én hogy eszközkezelőben nem látszott az mit jelent amúgy mielőtt a fő kötekedő megint kötekedne, de kis lépésekben lehet haladni előre.
Ha veszel egy ethernet bővítőkártyát, akkor a gép kikapcsolat állapotában (és táp lehúzva az alaplapról) beszereled, aztán ha nem ismeri fel az os akkor felrakod a driverét oszt annyi nincs vele más.
-
zsiga68
őstag
-
Dzsekó
addikt
válasz paatrick #61812 üzenetére
Intel ethernet controller lesz az, a 3.
De miért rejtett, azt nem tudom. Ott megpróbálhatod beadni a letöltött i225-ös drivert az eszközillesztő frissítésénél. Ha nem működik, akkor esetleg tolj egy rendszervisszaállítást a videókártya driver frissítése előtti időpontra. Amúgy lehet az is, hogy vihartól meghalt a LAN, de akkor egyik LED-je sem szokott világítani.
Azt nézem még, hogy az F5-ös biosban is van LAN driver frissítés. Érdemes rátolni a legfrissebb F7-es biost az alaplapra. Aztán láttam még LAN alatt firmware frissítést is, azt is érdemes rátolni. Elképzelhető az is, hogy VGA-val együtt jött win update is, amivel a régi LAN firmware nem működik jól.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- E-book olvasók
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Eredeti játékok OFF topik
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.