Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
IG55
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Üdv!
Domoticzba intergrálható wifis okosizzót keresek. Yeelightot használtam sokáig, de sajnos egy ideje folyton offline-ba megy, amire nem találtam megoldást. Tudnátok tippet adni?
Köszi! -
IG55
senior tag
Olyan villanykapcsolót keresek, ami Domoticz-ba integrálható, ha lehet wifis, és ne be-ki kapcsoljon, hanem csak kapcsoljon. Arra használnám, hogy ha billentek a kapcsolón, egy Domoticz script alapján kapcsoljon be egy meghatározott időre. Egyébként pedig egy másik script vezéreja az automata világítást.
Tudtok ilyet? -
IG55
senior tag
Egy Yeelight okos izzó mennyire bírja a kültéri használatot? Párát, mínuszokat?
-
IG55
senior tag
Nem használ itt senki Yeelight color bulb-ot Domoticz-ba vagy HA-ba intergrálva? Ha igen, a 2.0.6_0051-es firmware náluk nem okoz gondot a működésben?
Úgy néz ki teljes mértékben el kell távolítanom Domoticz-ból, vagy legalábbis disabled-re kell állítani a hardware-eknél. Még csak hozzá sem kell adnom a devices-nél ahhoz, hogy időnként pár másodpercre ping timeout-ot produkáljon az égő. Úgy látom ez egy jelzés arra, hogy valami nincs rendben. Csak akkor nem tapasztalok ilyet, ha Domoticz-ból kiszedem. -
-
IG55
senior tag
Mióta frissítettem firmware-t (pár napja, tehát a legújabb van rajta) a Yeelight Bulb II Color izzómon, azóta állandóan leszakad a Wifiről. Hol órák múlva, hol hamarabb.A routeren jól látható, hogy eltűnik Wifiről.
-
IG55
senior tag
Üdv!
Relés kazánhoz keresek olyan termosztátot, ami működik teljesen offline is, és pl. wifin keresztül, Domoticz alól is.
Vampire17 által ajánlott Tado ha jól látom ezeknek a kitételeknek mind megfelel, viszont állandóan ki-be kapcsolgatná a relét, és nekem erre túl drága.Van olyan megoldás, ami normál módon kapcsolgatja a relét, akár manuálisan megadott feltételek mellett. Pl. 24 foknál kapcsolj a relén (be), 25 foknál kapcsolj a relén (ki)?
-
IG55
senior tag
Nemrég frissítettem a Domoticzot a 10717 verzióra, nem működik a log funkció a különböző eszközöknél. A dashboardra dob, ha rányomok.
-
IG55
senior tag
Totál kezdőként próbálkozok a blocklyban a meglévő sunset vagy sunrise értékekhez hozzáadni x percet, és aztán ezt az eredményt megadni valamilyen feltételhez. Úgy látom erre semmi esély. Az egyik szöveges script nyelvet kéne használnom? Dzvents-re nincs valami jó oktató oldal?
Egy Yeelight lámpát akarnék programozni, ha lehet úgy, hogy fényerőt, színt is meg lehessen adni. -
IG55
senior tag
A Domoticz-cal ismerkedek, egy Windows szervert indítottam. Próbálnám itthon a mobil appból elérni helyi hálózaton. Milyen local server address-t és portot kell megadnom? A mobil egy AP-ként működő routerre csatlakozik.
-
IG55
senior tag
Erről az okosizzóról van tapasztalat? Mi gatewayen keresztül használnám kezdetben, aztán később majd valamilyen HA rendszerben. Külteret vajon hogy bírja? Eső nem érné, csak a hideg meg a pára.
Esetleg kültérre ehelyett van tippetek? -
IG55
senior tag
Ha sleep módba teszek egy Xiaomi kamerát Mi home appban, mennyire lehetek biztos abban, hogy kínában sem látják a kamera képét? Sötétben oké, mert az éjjellátó ledek kikapcsolása miatt ők sem láthatnak semmit.
-
-
IG55
senior tag
Nem akarom félrevezetni a beszélgetés fonalát, egy kérdést azonban közbeszúrnék:
Ez az, ami pl. nekem szükséges lesz, ha itthoni szervert akarok létrehozni, és kínát kihagyva akarom a smart home eszközeimet használni? Raspberry Pi 3 model B+ (Plus)
-
IG55
senior tag
Xiaominak nincsen semmilyen kültérre szánt eszköze? Gondolok itt pl kamerára, mozgásérzékelőre. Ha az ő Mi Home rendszerüket használom, akkor nincs is lehetőség más gyártó termékeit bevonni?
-
IG55
senior tag
Xiaomi-s, Mi Home-os környezetbe csak Xiaomi-s smart socket-et lehet beépíteni, más gyártóét nem?
Domoticzba, vagy más HA rendszerbe viszont igen?
-
IG55
senior tag
Xiaomi Aqara Window Door Sensor-nak milyen funkciói lehetnek egy okos otthonban? Ajtónyitásra kapcsoló lámpa, kamera, oké. Ezeken kívül?
[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Köszi a segítséget!
-
IG55
senior tag
Ehhez a Xiaomi Gatewayhez kell EU plug, ha jól sejtem. Milyet ajánlotok?
-
IG55
senior tag
Azon gondolkodom belevágnék ebbe az okos otthon témába.
Xiaomi Gateway (régi típusú), plusz néhány szenzor beszerzésén gondolkodom egyelőre. A kínába való kommunikáció kiiktatásához kellene otthonra valami (Raspberry Pi?), amin futna egy szerver? És ehhez szoftver oldalról Domoticz, vagy más ehhez hasonló app?
-
IG55
senior tag
Keresek egy olyan írást, ami bevezeti a kezdőket az okosotthon világába. Összefoglaló jelleggel, milyen dolgok valósíthatóak meg a segítségével, mi szükséges ehhez hardver és szoftver oldalról.
Köszi! -
IG55
senior tag
Üdv!
Saunier Duval Themaclassic f25e kazánhoz szeretnék RF thermosztátot kötni (esetleg Wifist). Milyen interfészen tud kommunikálni a kazán? Olvastam itt relé kapcsolásost, Openthermet. Érdekelnének olyan extra funkciók, mint hőmérséklet, páratartalom loggolása. Olyan RF thermosztát létezik, ami telefonos appról is vezérelhető, mint a Wifis fajták?
Jelenleg ilyen thermosztátom van: Eberle INSTAT 2 -
IG55
senior tag
Üdv!
Lakás riasztóval összefüggő kérdésem lenne. Van egy kiépített 3 mozgásérzékelős riasztó a lakásban (vezetékes kiépítésben). Távfelügyeletre is volt már bekötve, most éppen nincs. A kezelőpanel valami Satel márkájú lehet, ez van ráírva.
Ezt szeretném úgy átalakíttatni, hogy az érzékelők helyére kamerák kerülnének, a kezelőpanel pedig rendelkezne Wifi-val, rögzítő funkcióval, ilyesmikkel. Budapesten tudnátok ajánlani valakit, akit meg lehetne bízni ilyesmivel? esetleg én magam is ki tudnék építeni egy ilyent? Be tudnátok linkelni kamerákat, kezelőpaneleket, amelyek alkalmasak lennének?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest