Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
-
-
e=mc²
őstag
Na router reset segitett ugy tunik. Komolyan regen volt ennyire elhuzodo problemam itthon, amit nem tudtam megoldani zaros hataridon belul. Oregszem.
A kabelekkel kezdtem, mert az egyik rj45-nek nem volt pocke es lotyogott. Akkor vettem a faradtsagot es minden kabelt megvizsgaltam es javitottam, csereltem ha kellett.
kozben uj kedvencem lett zeneben.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
Winner_hun
titán
Amikor ugyanazzal az árazással valaki azt mondja hogy ez sok, ennyiért nem kell, más meg azt, hogy másokhoz képest olcsón dolgozunk akkor aztán be tudom lőni hogy mennyi legyen az annyi... igaz ez a két véglet, a legtöbben elfogadják az árat aztán hajrá.
Első megrendelők nem mindig várnak, bár van olyan aki látja hogy másnál mit hogy csináltunk és kivárja amíg lesz rá időnk. Olyan is volt aki azt mondta mindegy hogy mikor, de mi csináljuk. Akiknek dolgoztunk ők inkább várnak amíg sorra kerülnek (+ időben szólnak, nem úgy hogy a múlt hétre kell).
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
-
-
BlacKSouL
addikt
Értem én.. De én meg a hullámokon lovagoltam
Amúgy nem követtem a LC mostani fejlődését méretét/kinézetét, de valamikor azért ez sem a családi kisautós stílust képviselte. Szóval inkább volt egy drabális állat a Patrol GR-el egy brancsban. Na de mindjá' rájuk nézek...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
e=mc²
őstag
Futott kb. 15 percig a pingeles. (terheltem is a vonalat elobb bongeszessel, majd Steamrol jatek letoltessel - ami ment teljes savszellel, torrenklienssel a feltoltest, stb.)
Tovabb nem lattam ertelmet, mert ez ido alatt sem volt idotullepes, nagysagrendi valaszido valtozas sem volt es uzemmelegek voltak a routerek. (orak ota bekapcsolva es altalanos halozati forgalom utan tortent a teszteles)Az elso (sajat) routernek 1ms volt a valaszideje.
A masodik (Telekomos) routernek 2ms volt a valaszideje.Mindezt olyan gepen inditottam el, ami kapott ip-t es van internet.
Azon a gepen, ami nem kap ip-t es fix ip-vel sincs internet, tettem bele a PCI-e LAN kartyat, de a problema azzal is ugyanugy elojott.
Amit igazabol nem ertek, hogy a halozatban van osszesen 4 db kabelen osszekotott, es 3 db wifis eszkoz. A problemas gepen kivul a tobbi eszkozon mukodik minden, igy a gepet gondoltam hibasnak, azon belul is a halokartyat, ugye ezert probaltam ki masikkal. De ez se jott be. Innentol kezdve meg vagyok love.
Mondjuk az meg beugrott, hogy a sajat routeremet visszaallitom a gyari beallitasokra es ujra konfigolom (a firmware frissites utan ez nem tortent meg, mert megmaradtak a beallitasok). Na majd este.
Ambulimax Provider
-
tildy
nagyúr
Ugye nem gondolod, hogy egy sony805c tv-t, aminek gyonyoru kepe van, csak ugy elrakunk a suttba , es projektorra csereljuk?
Tv marad, gyerek marad, falrarakas marad ( nem a gyerek falrarakasa, a tv-e) . Meg megnezzuk mit tehetunk.
Bobsys: ez engem annyira erszornyulkodtet. Ahol laktam korabban minden fal igazi fal volt, vagy teglabol, vagy valyogbol, de ez, hogy levego legyen a ket gipszkarton kozt, es az valaszt el ket szobat... horror.... Legalabb hang/hoszigeteles lenne vagy valami, de fursz egy lyukat, benyulsz, es semmi, levego... ahhh.
Peterket: jahm, ikeaban lattam olyat, de csak ezert a nappali butorunkat nem kukaznank. Ellenben adtal egy igen nagyon jo otletet!
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
parandroid
félisten
Hát igen, szerencsésebb helyeken valamikor 90-92 között megtörtént az átállás PC-re (IBM-kompatibilis, LOL). Amúgy is utána már a Commodore már nem volt tényező, talán épp akkoriban indultak el a lejtőn, az Amiga még kitartott egy darabig, de már érezni lehetett, hogy mi a jövő. Bezzeg 84-ben még amikor nagyapám hazaállított a BNV-ről az első Primoval!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Winner_hun
titán
-
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
nyilván nem örök érvényű cáfolat, de azért támadtak kétségeim, azért ha a másik 2 is kiég 1-2 hónapon belül, arra sztem már rá lehet mondani, hogy nem volt poisson eloszlás
konyhában is 1 hét különbséggel halálozott el a 2 izzó amik együtt kapcsolódnakvagy fullba vagy sehogy :D
-
lorcsi
veterán
azért a véleményekben nem pont ezt írják..
eladó: vadi új soundcore motion+
-
félisten
Nem igazan lehet kivarni, szerintem. Mondjuk 10G kep felhobe archivalasa (igen, nem muszaj, de en szeretnem) meddig tart? Harom nap, ugy, hogy kozben gyakorlatilag nincs internet.
Felhoben persze lehet dolgozni, de vagy cloud IDE-t hasznalok (ezer problemaja van), vagy remote desktopon/VNC-n keresztul hasznalok egy gepet, ahhoz meg megint viszonylag kicsi a savszel. Nem az igazi, na.
Tenyleg megneztem sok-sok cloud kornyezetet, es meg szerintem nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Ott csinalom, kenyszerusegbol; viszont felhoben nincs (olyan) IDE, amit szeretnek, etc. Tehat igazabol plusz par lepes (modositas - docker push helyett modositas - git commit - git push - masik terminal - git pull - docker push).
Ezenkivul a sajat cuccaim felhobe tologatasa is kvazi lehetetlen (== mediat megosztani a csaladdal).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
-
Viszlát
addikt
Jogos a felvetes, de az or nem fog le senkit, elzart teruletrol kontrollaljak a bejaratot es az ajtokat. Ha mondjuk a delikvens nekiall torni-zuzni, akkor kihivjak a rendorseget. Vagy ha nekiall hozongeni, akkor valoszinuleg kaptam volna meg egy hivast, hogy menjek le, de ez a ficko csak leult es vart. Mondjuk lehet ha tudta volna, hogy ram kell varnia akkor nem lett volna ilyen nyugodt, nem volt tul derult az arca amikor meglatott...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
parandroid
félisten
Tech-szférában, sőt, szerintem banki területen is, ahol az ipari és üzleti kémkedés reális veszély, szerintem általános gyakorlat, hogy a ki- és belépésnél, illetve általában az egész benntartózkodás során a kapcsolattartó személy felügyelete alatt kell állni, és nem mászkálhat az illető kísérő nélkül. Hogy milyen rendészeti jogköre van egy privát biztonsági szolgálatnak, az jó kérdés, de szerintem feltartóztathatja, és visszatarthatja a delikvenst, amíg nem tisztázódik, hogy miért is lófrál egyedül, és hogy ezt ki igazolja neki - főleg, ha nincs erre feljogosító belépőkártyája. Nyilván ha igazolják, akkor ok, ha nem, akkor a rendőrség érkezéséig ugyan nem megy sehova, és ez szerintem még csak nem is illegális.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
parandroid
félisten
Igen, ilyen viszonylag új retro-gépeim nekem is azért nincsenek, mert általában elosztogatom őket a tágabb családon belül. A P3-as Compaq iPaq pl. nagymamám téli estéken passziánszozós és mahjongozós gépe volt, amíg le nem cseréltük neki egy Pentium M-es laptopra - ami helyett valószínűleg most fog kapni egy másik, számítástechnikailag aktívabb családtag által kinőtt C2D-s laptopot (asztali gépet nem akar, mert nem szereti a nagy szürke dobozt az asztal alatt, meg a billentyűzetet és az egeret rakosgatni). A logoutos cikkben linkelt Toshibát meg anyósék használták sokáig egy PCMCIA WLAN kártyával. Szóval az ilyesmik úgy szoktak már csak visszakerülni hozzám is max, hogy már sehol nem jók. Általában én is kukázom, az ilyen tényleg érdekesebb darabokat szoktam csak megőrizni , de mondjuk mezei P3-as, P4-es konfigok már tényleg sesmmire nem jók, meg érzelmi kötődést sem nagyon tud az ember velük kialakítani. Sőt, sajnos a C2D-s gépeket is lassan kénytelen leszek cserélni, ahogy manapság csinálják a böngészőket, meg a honlapokat, lassan sikerül ellehetetleníteni velük még a hétköznapi böngészést is. De ez már egy másik morgás, meghagyom Blekinek, nekem ma örülős nap van.
p
-
addikt
Van pár jó P4-es gép, ami ok, elmegy Win7-el is nyilván nem 1GB memóriával, de többségük ilyen 10-en éves, jó ha van benne 1 GB memória, 40GB-os vinyó, na azt bővíteni lenne jó pár ezer Ft, inkább mondom nekik, hogy 20-25-ből vehetnek valami 2 magos használtat, vagy kb. 60 körül vadonat újat.
SSD ? annyit 1 ilyen gépre tuti nem költenek (csak vinyóra!), sokan még a használt gépre is sajnálják a pénzt, amivel megint nem lenne gondjuk teljesítményben jó pár évig. -
addikt
Sokan még a te Legretróbb gépedet használják XP-vel (vagy rosszabbat), mikor elkapnak, hogy rendbe kéne tenni őket, csak lesnek, mert mondom nekik kukába valóak.
C64 Impossible Mission, faterom mennyit nyomta, te jó ég
Én meg ezt szerettem[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Tedd fel ebayre 1 EUR-ért, hadd örüljön valaki.
C64 mekkora király cucc volt már, azon nőttem fel, emlékszem, még talán gépi kódban programozgattunk saját játékot, ami abból állt, hogy a képernyőn irányítottál egy figurát stilizált gombák között. És ennyi. Igaz, hogy teli volt bugokkal, de nagyjából működött. És erre komplett napok mentek el az életemből... Hogy a tényleg játszós emlékeket már elő se vegyem. Próbáltam egyébként én is emulátorokat, de aztán arra jutottam, hogy az emlékeimben sokkal szebbek ezek a játékok, mint amilyenek, szóval hagyom inkább őket úgy.
p
-
tildy
nagyúr
Termeszetesen nem volt. Azt hittem ez egyertelmu, az "Abszolut a filmtol fuggetlenul." hozzafuzesembol.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Igazandibol akkor szokott itt idezet lenni, ha megint valami nagyon kirivo/eltero szokasuk van, vagy "tipikusan" itteni dolog . Abszolut a filmtol fuggetlenul.
Amugy szerintem teljesen konkret volt, elotte levo hozzaszolasodra reagaltam
-
tildy
nagyúr
A gyaloggaloppos idezettel kapcsolatban lettem volna kivancsi a velemenyedre, miutan leirtad, hogy nem kellvalamilyenorszagit a degradalo jelzovel illetni , illetve hogy ha nolf moderalasa nem tulmoderalas szeriinted, akkor az idezetet szerinted kene-e moderalni vagy sem , de vegulis tokmindegy. Ha nem értetted, nem értetted. Máskor megpróbálok szájbarágósabban fogalmazni, ha kiváncsi vagyok a véleményedre.
-
tildy
nagyúr
Erre reagaltam : "Nem kell a valamilyenorszagit a degradalo jelzovel egy szokapcsolatban hasznalni. En ezt nem erzem tulmoderalasnak."
Node ha nem haragszotok, most lepek a gyerekkel jatszohazba(children centre)
-
tildy
nagyúr
Akkor az angolos szoveget miert nem moderaljak/moderaltak korabban?! Volt itt mar parszor.
vagy az maradhat, mert ugye filmidezet?[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
Tokeletesen egyetertek a felreerthetoseg miatt, a rasszizmust tovabbra is ragalomnak itelem meg.
bitpork: de, a prohardver neveben megkaptam elso figyelmeztetesemet Qru kollegatol, hogy a jovoben mellozzem a rasszista kijelenteseket.
[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
"Valamilyenorszagi degradalojelzo" volt a szokapcsolat, talan felreertheto, de max ha belemagyarazzak. Mert attol hogy valamilyenorszagi, meg lehet kereszteny, zsido, muszlim, buddhista is, tehat az en szememben semmikepp nem azert lett degradalva mert az adott orszagbol szarmazik hanem mert egy hazudozo seggdugasz.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
bobsys
veterán
Majd legkozelebb, ugyis hiv par nap mulva valami masik idiota. Egyebkent tudom, hogy hova kersenk, az egyik nagy allami contractra ahove raadasul meg secret clearence is kell.
EQMontoya: nagyjabol tudom mennyi amit ott osztanak
gaborbol : meg kicsibe nyomom eddig csak osszeraktam egy uj CV-t meg feltoltam monsterre meg ket helyre elkuldtem. Nem hajt a tatar
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
Elfogadom, hogy bizonyos felhasználásnál megúszható, lányom Nexus 7-ét sem hackeljük (videólejátszásokkal van is gond, de most hogy mondod, Kodit lehet, kipróbálom, ezt nem is tudtam, hogy létezik droidos tabra is), de még mindig ott tartunk, hogy ez csak internetezés, illetve azon belül is csak böngészés.
Néztem amúgy megint a használt üzleti gép kínálatot, de úgy döntöttem, tovább vergődök. X220 és X420s volt, ami tetszett (előbbi jobban), de X-ből teljesen reménytelen az 1366x768-asnál nagyobb felbontás, ellenben mindkettő 500 EUR körülre felcsúszik árban, mire belekerül egy SSD, illetve az összesen 8GB RAM (T420S már ennyiért van 1600x900-as is). Ehh, alszom még erre a projektre párat, asszem.
p
-
parandroid
félisten
Ami másnak előny az androidon, az nekem mind hátrány: a testreszabhatsága, a hekkelhetősége, a fantasztikus, de amire kell, arra sosem megfelelő 3rd party programok, meg az egész káoszba fulladó play store mind olyan dolgok, amit én bármikor lelkesen feláldozok a stabilitás és használhatóság oltárán. Valószínűleg egyszerűen öreg vagyok már ahhoz, hogy mindig újat tanuljak, mindent átszabjak, rootoljak, meg napokig szívjak, ha pl valami, amit meg akarok nézni, valami olyan hangkodekkel van betömörítve, amit a világ összes PC-je lejátszik ugyan, de valamiért az androidos lejátszók pont utálják. Szívtam vele eleget már telefonként is, aztán tabletként is (utóbbi célra egyébként még inkább bejött), de életem legnagyobb stresszcsökkentő tényezője volt, amikor átállítottam az egész családot droidról almás telefonra (akkor még a windows nem volt alternatíva).
p
-
parandroid
félisten
"Miert, androidon mi a baj a netezessel? Meg te mit netezel, ami mar nem megy tableten?"
Hát, az kérlek úgy megy, hogy ha hazaérek, akkor megnyitok 2-3 nagyobb híroldalt, rákattintok minden érdekesnek tűnő címre, hogy megnyitás új tabon, aztán ha végigszaladtam a címoldalakon, akkor azt bezár, és elkezdem olvasgatni a cikkeket, amiket addig megnyitottam. Fórumokkal, egyéb apróságokkal, amik még legutóbbról nyitva maradtak, ilyenkor van vagy 30 open tabom. Tudom, hogy ez szánalmas, és faszság, de már vagy 10 éve így netezek, és eléggé felhúz, ha valamilyen hardver nem tudja velem tartani a lépést, főleg, hogy mások meg könnyedén (ez az asztali i5+8GB RAM, ami most van, sem egy mai cucc, két éve vettem használtan, de ennek még megy a dolog).
Androidtól meg hányinger, szédülés, kettős látás, és epilepsziás roham jön rám, van itthon egyébként egy Nexus is (második generációs verzió, kisebbik lányka néz rajta sorozatokat, meg youtube-ot), mondjuk az még a mai mezőnyben is egy elég potens hardver droid vonalon, és az állandó frissítésekkel még használható is, de attól még utálom.
Amúgy meg a család már átállt tabletre, nagyobbik lánynak Surface Pro 3-at tojt a Jézuska még tavaly (mármint tavalyelőtt), párom meg egy Surface Pro 2-t használ. Szóval prübáltam én már mindent, Surface-eket egyébként imádom is, csak a nyeklő-nyakló Type Cover a problémám vele. Surface Book esetében megoldották, de nagyon úgy néz ki, hogy az meg olyan elképesztően pofátlan áron indul, ha végre indul, hogy annyit végképp nem költök gépre - most semmiképpen.
Monty: "Főleg tisztességes (1600-as) kijelzővel." - Pont ez a legnagyobb baj az üzleti gépekkel, hogy az 1600-as az nem egy tisztességes kijelző. Bakker, a S3P-nek 12"-en 2560x1440-es kijelzője van, olyan gyönyörű a képe, hogy beszarok. A S2P 10"-en tudja a fullHD-t, teljesen jól használhatóan. És akkor itt jönnek a 14"-es féltéglákkal, és dupla árat kérnek érte (használtan is), ha ips-es, és fullHD kijelzővel szeretném venni. Pont ez a legnagyobb gond a Thinkpad-del is, különben már vettem volna egy X2x0-at, és meg lenne oldva a dolog. Így viszont már gyakorlatilag egy Thinkpad sem olcsóbb, mint egy Surface, példának okáért.
Tim: Köszi a linkeket, ezeket nem is ismertem, átnyálazom. Van egyébként itt a tornyos kis faluban mellettünk egy üzlet, ahol ilyen gépeket árulnak, de ők is csak a fejüket csúválták, amikor fullHD kijelzőt kerestem. Pedig szép gépeik vannak, csodásan kiglancolva, sok garival, jó akkuval, kérésre dokkolóval, és valami nevetséges felárért jogtiszta oprendszerrel, ráadásul bődületesen nagy választékban, de valahogy nem áll össze a dolog az igényrendszernek megfelelően.
p
-
parandroid
félisten
Erre is gondoltam, de épp a minap sírt a szám, hogy az Atomos Dell (Venue 8 Pro) tabletem már netezéshez is kevés szegény, Androidot nem akarok, iPad is volt (páromnak), az sem jött be igazán, szóval egyelőre marad netezni az iPhone (telefonban többé-kevésbé ki vagyok békülve az IOS-sel, bár a Win10-es mobilok piszkálják a fantáziámat most). Szóval amelyik Win10-es tabletben már normális hardver van, ott meg már jönnek az egyéb igények (proci, RAM, kijelző, felbontás), és pillanatok alatt ott vagyok, hogy akkor már minek mellé asztali gép?
Szerk.: Még annyi a tablet témához, hogy egy Surface 2 Pro elég is lenne, de pont a linkelt hozzászólásban keseregtem, hogy újan már nincs, használtan meg ahhoz képest, hogy használt, betyár drága. A Surface 3 Pro-ról nem is beszélve. Ráadásul, ahogy ott is írtam, mindenképpen jó lenne a fix billentyűzet, hogy nem asztalnál ülve, is lehessen pl. fórumhozzászólást, emailt, stb-t írni.
Ráadásul anyának mindenképpen kell vennem egy gépet húsvétig, ahogy néztem, azt olyan 50-60k alatt úgysem úszom meg (akkor már i5, meg normális mennyiségű RAM, hogy időtálló legyen), ellenben nekem itt van egy az asztal alatt, amit alig használok, downgrade-elem belőle a VGA-t (R7850), talán azért még kapk valami keveset, mert maga a gép úgysem menne el amúgy egyben.
p
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Gödöllő gépész. Ok, elég sokmindenhez kellhet a hőtan később is, mint alapismeret ráadásul ez még csak tényleg a felszín amit kapirgál a tárgy, de akkora anyag, hogy simán ketté kellene venni, hogy fogható legyen elsőre vagy max másodikra. Ezt el is mondtam, mire mondták, hogy ez eredetileg két féléves volt, csak összevonták. Namost az meg szerintem sem csak és kizárólag a hülye hallgató hibája, hogy 90-95% a bukási arány, hogy minimum 4, de inkább 5-6 évfolyam jár vissza sokadik TF-el, meg hogy mecha szigorlat és más egyéb nehéz tárgyak simán 4-essel 5-ösel tol le valaki, ebből meg ugyanaz az ember 3 TF-el is 4-5 vizsgával tud csak átmenni.
Ja, és a 4. tf vagy a 6. sikertelen vizsga ugye a kiszórás, és magasan vezet a hőtan ebben. TO szerint is elég durva. Pedig alapvetően nem tűnik extrémnek: van egy online megoldható 2 részes házi feladatsor, csak eredményt kell beírni, max 3 próbálkozás van. Ha nem jó 3 próbálkozás, akkor nincs aláírás. Van egy ZH, ami 51%-ra kell az aláíráshoz. Van 2 db pótZH. Viszgán van egy írásbeli beugró, 75% fölött maradhat szóbelire. Viszont az anyag sok. Tömény. Az szerintem elég tömény, ha az angol és a görög ábécé minden betűje legalább 3x van felhasználva, és minden témakörben mást jelent... És a szóbelin néha nagyon nagyon szigorúak, és a 70-80%-ra megoldott és előadott 2 tétel sem elég a 2-eshez. Az meg hogy 1 db hiányzó képlet esetén is kib...nak, kicsit gáz.
Mondjuk jó, el tudom képzelni, hogy szükségem lesz arra, hogy a szikragyújtású belsőégésű motor körfolyamat termodinamikai hatásfoka 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken, vagy hogy a kompressziós gyújtásúé 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva ró a kappadikon mínusz egy per kappa szor ró mínusz 1. Vagy hogy a vegyes körfolyamaté 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva lambda szor ró a kappadikon mínusz egy per lambda mínusz 1 plusz lambda szor kappa szor ró mínusz 1... de valahogy jobb, hogy ez most pár hónapig nem jön majd elő (bónusz, hogy speciel értem is hogy mi mit jelent, tehát sikerült nem csak képleteket magolni, de valami mögöttes tartalom is megrekedt az agyban. Ami jó. Csak néha sűrű.)[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
-
EQMontoya
veterán
Hát amivel Te foglalkozol, ott igen, de a harmadik melóhelyen dolgozva 6 év alatt egy problémát láttam, amihez jól jött egy kis szabtech.
Viszont szerintem annyira borzalmasan oktatják, hogy ha jelest kapsz belőle, akkor se lesz lövésed sem, hogy mire való.
Prog eleje nálunk már C és C++ volt, az szerintem nem volt vészes, analízis sem. Diszkrét matek azoknak volt szívás, akik nem kaptak rendes matek oktatást középiskolában. Adatbázisokból volt vérengzés, de az kellett is, így is túl sok adatbázist látok mínusz harmadik normalformaban.Same rules apply!
-
concret_hp
addikt
szabtechet konkrétan 5* vettem fel (most az más kérdés, hogy az első 3 alkalommal kb. abban bíztam, hogy hátha a megoldást osztják ki a feladatlap helyett ), azon kívül 2 tárgyból voltam kereszten, a bsz szigóm 2 nap tanulással majdnem 5ös lett, akkor én most csíra vagyok?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bobsys
veterán
-
-
concret_hp
addikt
hát az xp korszakban nem ez volt a divat (mondhatjuk, hogy azon szocializálódtam), hogy ezek a klónozások pöccre mennek, meg nagyon gyorsak, meg volt 1-2 hw elhalálozás / azonnalra kell csere és akkor keletkezett vinyón egy telepítő pakk, ami jónéhány évvel ezelőtti konfigon jelentett szűk 2 órás reinstallt, amikor meg jött a sok mag meg az ssd akkor meg ~1 órát. azért meg már tényleg nem keresgélek progit ami vagy jó lesz vagy nem ésatöbbi. meg nem használok csillió programot, modot tököm tudja mit, hogy azok visszaállításával menjen el sok idő (fontos dolgot meg nem tárolunk rendszer partíción az alap)
tudom oldscool vagyok[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Friss informaciom nincs, de nem igazan latom miert valtozott volna nagy mertekben barmi. Anno az akkori Logout foszerkeszto allitasa szerint az oldallekeresek jelentos resze a forumon keresztul generalodott, a lapcsalad foszerkesztoje szinten beszelt errol. De szamomra logikus is, hiszen maga a forum joval nagyobb (kontrollalt!) tartalmat general mint a hazigazdak, eleg csak megnezni, hogy egy google kereses mekkora aranyban vezet cikkhez vagy hozzaszolashoz.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
BlacKSouL
addikt
Na és az miért van, hogy a telefonom szinte minden átlagos wifi hálózatra felcsatlakozik 5-6 másodperc alatt, de az itthonira kell neki 30-40. ? Két Asus [link] van bekötve, a második klónozott repeaterként. Bár utóbbinak nem tudom lehet-e köze hozzá. A telefonon ez úgy jelentkezik, hogy megtalálja a hálót, ip-t kér, majd megkapja, ezután 1-3 másodpercig nem mutat (wifi)térerőt, ekkor felugrik kb. 70%-osra a jel, majd kb. 10 másodperc után megy fel 100%-ra. De ekkor még nincs net, innen kell még neki 20-30 másodperc. Aztán egyszercsak elindul. Ha elindult, onnan már megy szépen zökkenőmentesen.
-
EQMontoya
veterán
Biztos, hogy ilyenkor egyedül vagy rajta?
Semmi más host, mobil kliensek, stb?
Torrent és hasonlók is bele tudnak dumálni, sőt, egy ilyen régebbi routert simán ki is nyírnak, ha úgy van. Én is szemezgetek az 1900acs-sel, de elég sok lóvé egy routerért...Same rules apply!
-
parandroid
félisten
Nyilván van egy adag civilizációs ok is mögötte, meg nem véletlen, hogy a legfejlettebb országokban a legnagyobb a gáz, de hogy az nem segít, amire én is céloztam, és concret_hp is megemlíti, miszerint éppen a legfontosabb (gyermekvállaló, gyermeket nevelő) korban élő fiatalok (ráadásul közülük is a magasabb végzettségűek, képzettségűek, és vállalkozó szelleműbbek) hagyják el a legnagyobb számban az országot, az is biztos.
Nyilván rendkívül összetett a probléma, és mindenképpen foglalkozni kell vele, de hogy látszatmegoldásokban tobzódunk, ráadásul arrogáns és agreszív módon kommunikálva, ráadásul bicskanyitogató cinizmussal megfogalmazva, az is biztos.
"...illetve azt is ertem, hogy figyeljetek, jobb kezzel mindenki kap 10 millat, ja, nem mindenki, porgessuk bele a nepet, hogy mi hogy igazsagos es hogy nem, addig se a bal kezemet nezitek."
A lényeget pedig valószínűleg az utolsó tagmondatod foglalja a legjobban össze.
p
-
concret_hp
addikt
picit kiszámíthatóbb gazdaságpolitika mellett merne az ember vállalkozni, a kisember is és igen nagy cégek is szívesebben jönnének ide. talán nem ment volna el ki tudja hány százezer ember nyugatra az utóbbi években és máris annyival bentebb lennénk.
egyszerűen nem tudom megmondani mibe merjek pénzt fektetni amit biztosan nem einstandolnak 1 éven belül (jó a gyereket talán nem einstandolnák, de azt meg tán nem befektetésként kéne tekinteni) és nem nagyon tudok olyan szélesebb társadalmi réteget mondani akit nem szivattak meg az utóbbi években. (most úgy pl egy 5-10 évnyi generáció jelentős részét aki a következő 2-3 évben 1 lyuknál picit nagyobb lakást akart volna venni)
és az a baj, hogy olyan szinten szólnak bele az életetbe, hogy Bleki eszmefuttatása nem is annyira abszurd
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: mini PC Snapdragon X Elite-tel
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen switch-et vegyek?
- CES 2025: Műholdas nyakörv? Nem lesz olcsó
- Apple notebookok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...