Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Malibutomi #28946 üzenetére
Attol fugg melyik V-t nezed.
voodoo98
Hat, akkor varunk a 16GB Superig -
-
voodoo98
addikt
-
PitLee
őstag
-
egyedülülő
őstag
válasz
Busterftw #28937 üzenetére
A konzolok teljesítménye alapvetően nem változik, sőt ahogy kiismerik, fogok látni némi fejlődést is. Az, hogy két év múlva a pc tulajok gépén menni fog több fps-el vagy nagyobb felbontásban ugyanaz, a kutyát nem fogja érdekelni a konzolosok közül, mivel ők emg kapják ugyanazt a minőséget akkor is.
-
-
Chalez
őstag
válasz
paprobert #28930 üzenetére
Nahh, bennem is ez motoszkált, h elvileg konzolgeneráció váltás lesz, most az új vga-knak arányaiban nagyobbat kellene villantani teljesítményben, és aránylag visszafogott árazást kell produkálniuk, mert különben a pc-sek fennmaradó részéből rengetegen térhetnek át, és húznak be egy ps5-öt, v egy xbox sx-et inkább, mint 400-600-x $-t kiadjanak csak egy komponensre...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ez belevag az elmeletembe 90 = 80 + koprocis kartya, de az a megoldas akkor is fura. Ha ez igy mukodne, akkor a koprocis kartya varhato kulon is, amit szvsz nem enne meg a piac. Majd a kov generacional ugyis rakerul egy mcm lapkara. Masra nem tudok elkepzelni egy kulso tapos megoldast.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A gf256 volt a nagy lepcso, az mas kerdes, hogy a ddr gyarthatosag miatt egymasra csusztak a generaciok, es alig par honapig volt csucskartya.
a gf6 nem volt egyertelmuen nagyobb sebesseglepcso, Foleg az x800al osszevetve igy irhattad volna a gf3at is. Amiket irtam nagy generacios ugrasok voltak, es nem volt versenykepes konkurenciajuk. -
paprobert
őstag
Ennyi szokott lenni vagy csak új architektúránál, vagy egy régivel, csak frissített node-on. Amikor a kettő együtt jön, mindig sokkal nagyobb az ugrás.
A másik, hogy most egy konzolgenerációs váltásban vagyunk, vagyis arányaiban sokkal kevesebbet kínál a PC hardver. A gyorsított iramban elavulttá váló előző generációkhoz viszonyítani kényelmes (igazából nincs is más, amihez tudunk), de a helyzet az, hogy nagyobb az elvárás most.
Nem lehet lineáris skálán gondolkodni, amikor a környezet lineárisnál gyorsabban növekszik, és inflálja a hardvert.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
-
Én várom az ampereét de csak mert szeretem az úk HW-t úgysem veszek mert megvárom a Bnavit, majd akkor eldöntöm mit veszek.
Navival ár/teljesítményben meg voltam elégedve nagyon remélem előre lépnek és csúcs közelben is hoznak valamit. -
carl18
addikt
Hát csak sajnos a Turing le lett nyomva a vásárlók torkán extra fellárért.
Ha az emberek választhattak volna hogy +50-60% Ray Tracing nélkül, nem lett volna nehéz döntés mit vegyenek. Kár hogy a GTX is 1660 TI/Super volt a legnagyobbb, simán megnéztem volna egy GTX 1680-at.
Sokan meg is ragadtak a Pascalon mert a 2xxx generáció nem azt hozta amit vártak.
Talán az Nvidia is rájött hogy a 40-50% sebbeség ugrásra szükség van, inkább elszál a TDP csak meg legyen a nagyobb teljesitmény. Mert ha megint jön a 25-30% akkár a vásárlok megint mondják hogy "Kevés". -
-
GAI
senior tag
válasz
Yutani #28906 üzenetére
Itthon használtan se nagyon bukkannak fel ref kártyák amióta csak az NV-től lehet beszerezni. A 1060-al kezdték ezt (1070 és 1080 refkártya még volt különböző márkák színeiben is), és a 1060 refkártya ritka is mint a fehér holló. A 2000-es széria szintén, itthon gyakorlatilag nem létezik belőle refkártya
-
nubreed
veterán
Amúgy teljesen más kérdésem van, a DLSS 3.0 csak az Ampere -el lesz elérhető? Vagy működni fog Turinggal is?
-
-
arn
félisten
válasz
Devid_81 #28907 üzenetére
Ez szokott lenni a tipikus novekedes... a pascalos volt kiugro. En a sima kartyara rt nelkul nem is varnek tobbet (hasonlo fogyasztassal), a koproci meg kiderul mire jo is igazan, es milyen aron.
az a ketslotos fenti kep szvsz fake, az a haromslotos dolog olyan beteg a mashonnan is megerositett speci tapjaval, hogy olyat nem talalnak ki. De nvnal eddig mindig az volt, hogy a pletyik fele sem volt igaz.
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz
PitLee #28899 üzenetére
PDF XChange-ben huzigáltam rá ilyen mérővonalakat.
Az optikai csalódás miatt, szögeltérés, távolság stb. látszódhat az új kártya lába kb. 5 mm-el hosszabbnak, miszerint a 3 slot-nyi vastagság miatt közelebb van a kamerához vagy nem tudom ?
A régi lábát a 84 mm-ert állítottam be, majd az alapján írogatta a többi méretet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
PitLee #28899 üzenetére
hajlitott finek hocsovekkel.
Alpenföhn Olympra emlekszem meg, de ilyen szinten draga, ugyanakkor kizarolag esztetikai okokbol jo megoldasra (kartya tapellatas feloli vege) nem emlekszem.
es nagyon remelem a pciE fele meno bordazat csak disz, es a GPU melegenek a felevel nem toljak telibe a lapot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Külpolitika
- Milyen autót vegyek?
- OTP Bank topic
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest