Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Én más irányból közelítem meg a kérdést.
Attól, hogy az Intel beleírja, hogy milyen adatmozgás mennyiségnél mennyire csökken a kondíciója, az nem mérésen alapszik, hanem előre betáplált értéken, ami ha igaz amit mondasz, még kevésbé fedi a valóságot, mintha nem írna semmit. (Ez esetben tervezett avultatás lenne, bár hibátlan a termék.) A Kingston és a HyperX is írja a mennyiséget, csupán nem fog 3-4 TB környékén kondíció csökkenést mutatni, mivel bőven többet kell tudnia.
Az Intel leírásában [link] is azt írják, hogy napi átlag 20GB adatmozgással számolva, minimum 5 évig hibamentes a termék. Ezt a logikát követve, lefordítva az elmúlt éves adataimat, még kb 10 évig hibamentesnek kellene lennie az eszköznek. Akkor nekem ne írja ki, hogy már nem 100%-os a kondíció, ha ezzel a felhasználással és adatmennyiséggel még 9 évig hibátlanul kellene mennie.
Amire te gondolsz, az a tervezett hátralévő élettartam, amit természetesen jó ha jelez, akár kerekített írási műveletre, akár adatmennyiségre, de nem a jelenlegi kondíció helyén. -
AlyrArkhon
senior tag
Alapvetően agree, de...
Attól, hogy x program nem látja/nem jól jelzi ki, még bőven ott lehet az a paraméter valahol. Javasolnám az egyéb programok mellett a flash ssd topikban keringő ssdok programocska bevetését, és ha nem hozza/látja a valószínű jó értékeket, mert mondjuk épp máshova tették, akkor a progin vagy a topikon keresztül a fejlesztő megkereshető. És persze minden más ellenőrző proginál is (sajnos) a mindenkori legfrissebb kell, hiszen az SSD gyártók előszeretettel változtatgatnak - sajna itt nem alakult ki nem hogy szabvány, de még kváziszabvány sem. Még az inteleseknél is előfordulhat változás (sőt ha jól emlékszem, legutóbb épp ott volt)Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest