-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
Sziasztok
Fél éve vettem a gépembe 2x8 GB Kingstone Fury RAM -ot, 1866 MHz -est.
A stabilitás miatt 1600 MHz -re állítottam - ennyit támogat hivatalosan a CPU - , itt JEDEC szerint 9-10-9 -et kellene mennie.Auton hagytam mindent, így 10-11-10 -re állította be magát, ami annyira nem érdekelt, mert ekkora sebességkülönbség úgy sem számít.
Valamelyik nap nézegettem a CPU-Z -t, és azt láttam, hogy levette az időzítéseket 9-10-9 -re, és CR=1T.
Két kérdésem van:
1. Miért gondolta meg magát az alaplapom, hogy akkor mégsem CL10 -be, hanem CL9 -be állítja őket?
2. A CR emlékeim szerint a memóriamodulok számától függ, és ha jól rémlik, akkor két modul esetlén ennek 2T -n kellene állnia. Vagy rosszul emlékszem?
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
A két új modulomnál ezt látom:
Auto Self Refresh - TámogatvaA régieknél:
Auto Self Refresh - Nincs támogatvaMi ez a funkció, és okozhat-e problémát, hogy a két régi modul nem tudja?
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
válasz trolltarto #36794 üzenetére
Nézd meg 1333 MHz CL9 -en, hogy úgy megy-e. És 2T legyen a command rate.
Ezeknek a régebbi Asus lapoknak van egy problémája, többnyire csak a kék slotban lévő ramokat lehet tuningolni, és az 1600 MHz már annak minősül, mert ezen CPU -k hivatalosan csak 1333 MHz -t támogatják.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz marec1122 #36791 üzenetére
Szia.
Én is most bővítettem ki 4*2 GB -ra. Annyit javulást fogsz elérni, hogy a rendszergyorsítótár ki fogja használni a +4GB -ot, így - főleg több órás használat után - nem fog romlani a gép válaszideje. Ha megnézed a win7 alatt a Resmon -t láthatod, hogy valójában nem azt a 30..40% -ot használja ki, amit irkálnak az egyes progik, hanem sokszor 95% körül van, mert ott van még 2-3 GB "készenléti" adat, a rendszergyorsítótár. Így ha olyan programot vagy fájlt nyitsz meg, amit már egyszer megnyitottál, akkor nem kell a lemezen turkálnia, mert a memóriában van, és csak átsorolja passzívról aktívra, ami pár másodperc. A superfetch is ide tölti be indítás után 5 perccel a gyakran használt adatokat.
Nálam a leglátványosabb a BF3. Először 30..40 másodperc a töltési idő, lemezről. A 4GB -al másodszorra 10...40 sec volt attól függően, hogy mennyit kellett a lemezről olvasnia. Most 5 másodperc a töltés lemezolvasás nélkül, merd mindet begyorsítótárazza.
-
Colos1
őstag
Ha egy csatornán két modul van, akkor nem bírja el az 1T -t. Eddig azért bírta a 2 modullal, mert unganged módban volt, ami gyakorlatilag 1 modul csatornánként. Most már 2 van csatornánként, ezért kell neki ez a késleltetés.
-
Colos1
őstag
válasz Hitmaner #36772 üzenetére
Igazából mindegyik a valódit mutatja. Valójában ezen mennek a RAM -ok, de órajelenként 2 műveletet végez, ezért szokás 2-vel szorozni, és az 533 helyett 1066 -ot mondani.
-
Colos1
őstag
válasz Hitmaner #36770 üzenetére
Az Aida a valódi órajelet írja. Az effektív = valódi x 2. 533 MHz x 2 = 1066 MHz.
(#36769) Baltoafarkas Az xp -nek bőven elég a 2 GB RAM, feltéve hogy nem használsz memóriazabáló programokat. Viszont azt a 2 GB -os korlátot - amelyet egy program kaphat - meg lehet növelni, asszem a boot.ini -ben kell turkálni, és valami /3GB kapcsolót berakni, de ezt nem tudom pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Szia
Ha igaz amit az adataidnál írsz, hogy 1T -ben próbálod hajtani a 4 modult, akkor azért fagy. Tedd a CR -t 2T -re.
Ha 2T -n van, akkor ellenőrizd, hogy a két ram teljesen ugyanolyan-e. Az Asus AMD -s lapok rohadt érzékenyek a 4 modulra, már attól is képesek fagyni, ha az egyik RAM picit pirosabb, mint a másik.
Nézd meg a lapod QVL -jét, hogy egyáltalán megeszi-e ezt a RAM -ot. Létezhet az is, hogy bizonyos típusból nem tűri a 4 darabot. Ha benne van a RAM a QVL -be, de csak a single ill. dual channelt jelöli, míg a 4 modult nem, akkor ez a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz #90933760 #36757 üzenetére
Az SPD -t néztem, abban 1,5 V -ot ír. A Kingston honlapjáról letöltött speckóknál is ennyi. Azért néztem, hogy miért teszi ez 1,6 V -ra Amúgy nem a többletfogyasztás zavar, hanem az elégett memóriamodulok De ha biztonságos egy hűtés nélküli RAM -nak az 1,6 V, akkor hagyhatom autón is.
Épp az volt a gondom, hogy a Mugen 3 ventijét feljebb kell majd tennem, hogy beférjenek alá a modulok. De az meg azért van lejjebb mint a borda, mert az alatt elfújva gondoskodik arról, hogy a CPU-VRM ne váljon hamuvá. Ezek a modulok azonban tökéletesen beférnek alá, így a VRM hűtésem is megmaradt
De nem esett le, hogy pont ezért ilyen[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Vettem a lapomba még két 2GB -os modult, így most 4x2 GB van benne. A BIOS -ban AUTO -n van a DRAM fesz, az Aida -val láttam, hogy 1,6 V -ot ad nekik, legalább is ennyit olvas ki. Sima 1333 -as 9-9-9-24 -es Kingston memóriákról van szó.
Lefixáljam 1,5V -ra, vagy hagyjam 1,6 -en
Amúgy mi ez az új módi, hogy olyan alacsonyak az új modulok, hogy elvesznek a slotban
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SK hynix 4GB DDR3L 1600MHz, Laptop memória, Több darab, 27% áfás
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 F5-6000J3036F16GX2-TZ5NRW
- Hibátlan - TEAM GROUP T-Force Vulcan 2x8GB (16GB) DDR4 2666MHz CL15 RAM memória modulok
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7000MHz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest