- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
van egy kedves késem, ami új korában még vitte a szőrt, de mostanra elvesztette az élessége egy részét, már nem az igazi. magam nem állnék neki, mert a videók meg az olvasmányok alapján úgy látom, hogy eszközök és gyakorlat nélkül max. tönkretenni tudom, elvinném valahova éleztetni (és majd gyakorolok valami eldobható késen ha lesz időm).
tudtok ajánlani megbízható helyet késélezésre, ahol rendesen megélezik, de nem is köszörülik el a felét, mint a piaci pista bá?
-
DeFranco
nagyúr
válasz PH!überrangú #317 üzenetére
úgy ok, hogy ha utána meg is kened. én úgy értelmeztem, hogy eddig kemotox kolléga bedobta a csap alá aztán ment tovább, nem kente. ezzel kapcsolatban jeleztem már az elején, hogy tán' kenni is kellene.
de a fáradt, koszos kenőanyagot eltávolítani érdemes, valóban
-
DeFranco
nagyúr
válasz PH!überrangú #315 üzenetére
akkor úgy kérdezem, hogy nincs az ott ellátva valamilyen gyári kenőanyaggal (legyen az folyékony vagy szilárd, mint a grafit) amit a víz kimos, kenés nélkül hagyva a csupasz fémfelületeket?
-
DeFranco
nagyúr
válasz PH!überrangú #313 üzenetére
ez jó ötlet
a vizes tisztítás viszont nekem azért gyanús... egymáson mozgó fémeket nem szoktak vízzel tisztítani.
-
DeFranco
nagyúr
szerintem a víz inkább árt mint használ, mert azt a kevés kenőanyagot is kimossa, ami benne van, és azt a forgó részek nem köszönik meg. műszerolaj 800 Ft két deci, de én olyanra nem használnám ami étkezés közelébe kerülhet, mert tényleg zorall cuccok vannak ráírva.
persze lehet, hogy csak túlzott előfigyázatosság, de amíg nem tudom hogy mi van benne addig én kerülöm.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
én tuti olajjal adnék neki. azt nem tudom megmondani, hogy mit lehetne használni, a műszerolaj/varrógépolaj/fegyverolaj, ki hogy hívja az sajnos fokozottan mérgező, most vettem, meg is lepődtem, hogy mennyi komoly figyelmeztetés van rajta, az étolaj meg lehet nem kenne rendesen, vagy belerohadna.
valami olyat kellene találni ami tartós kenést biztosít, de utána tudod használni a bicskát egy májkrémes kenyér elkészítéséhez is.
-
DeFranco
nagyúr
hidegfem.eu-ról tud valaki valamit? hívnám az ürgét de vagy nem veszi fel vagy ki van kapcsolva, emailre nem reagál egy napja.
-
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
van egy mora 840 carbon steel késem, ami nagyon tetszik, csak éppen használni nem merem, mert nem rozsdamentes (tehát kiváló vétel volt )
a késekhez általában teljesen kezdő vagyok, de olvasgattam, hogy van lehetőség valahogy patinázni a nem rozsdamentes késeket, hogy ne fogja meg őket a korrózió, és használhatóak legyenek.
van ebben valakinek tapasztalata? érnek ezek valamit? ha nem, milyen módon tudnám mégis megóvni a kést a rozsdásodástól?
-
DeFranco
nagyúr
Tramonita-k vannak nekünk évek óta, egész jók, sőt az árukhoz képest kiválóak, sokáig nagyon élesek, és ha vesztenek is az élükből valamennyit, még akkor is mindent elvágsz vele. Csak ezt használjuk reggelizéshez-stb. a konyhában, amihez elég a kiskés.
Mivel séfkést nem találok megfelelőt megfelelő áron, ezért főzéshez is gyakran előkerülnek.
-
DeFranco
nagyúr
Jöttem borzolni a kedélyeket
A vicc az, hogy meglepően stabil, nem tört bele az első konzervbe
(régóta kerestem már ilyet, direkt valami gagyi mindenest, amiért nem sajnálom a pénzt, mert szinte soha nincs rá szükség, de csak ilyen vicc árat voltam hajlandó érte fizetni, pont azért mert nem használom csak félévente egyszer... ide sem dicsekedni linkeltem be, csak a vicc kedvéért )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 20 éve regisztráltam
- GTA VI
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Autós topik
- LG LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest