Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz ginola #8856 üzenetére

    A linket csak mintának küldtem, nem tudom, hogy milyen minőségű az a kő. Szerintem a 400/1000 elég konyhába való késeket élezni/fenni. Ha élszöget is akarsz változtatni, akkor kell még hozzá egy kaszakő, de legalább 200-as vagy még durvább, hogy ne tartson túl sokáig a csiszolás. Az 1000 fölötti kövek már olyan finomak, hogy komolyabb anyagmennyiséget nem lehet leszedni velük, pontosan tartani kell az élszöget vagy egy kicsit tompábbra állítani a kezet, és akkor nagyon finom, szinte már tükrös élszalagot ad, ami baromi éles. A főzős műsorokban is azért vágják el pillanatok alatt a kezüket az amatőr versenyzők, mert otthon nincsenek hozzászokva a profin élezett késekhez. Húznak párat valami késgyilkos szerszámmal és kész, vág. Ehhez képest egy 3000-es kövön befejezett finom él az egy csoda, szinte borotva, amihez hozzáér már el is vágta. Meg kell szokni. Párszor én is próbáltam, nem egy nagy cucc gépi segítséggel polírpasztával, egyszerűen veszélyesnek találtam, és nem hozzáadott hanem elvett a konyhai késes munka élvezetéből, jobban oda kell figyelni, ettől lassúbb leszek, az eredmény meg semmivel nem jobb. Szóval nekem nem való. A 800-as nekem tökéletes, vagy kéttárcsás kerámián vagy kerámia csövön ráfinomítok néha.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés