Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elite: Dangerous
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- War Thunder - MMO Combat Game
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz mauimagic #18982 üzenetére
Te most direkt helytelenül írtál , nem baj , egy ilyen fórumon sok féle ember van és megfér mindenki , mindenkivel , ha megunom , majd tovább állok ! Tegnap nállatok voltam Magyarországon egy szintén mezőgazdasággal foglalkozó ismerősömnél , (rengeteg ismerősöm , barátom van nállatok) , különben elhoztam a nemrégen említett Gama Garden GSS2800 ágaprítót 45mm/2800W , de csak a hétvégén lessz időm vele foglalkozni ( írok majd , egy pár sort rolla , de csak röviden , úgy kevesebb lessz a helyesírási hiba lehetőség ) . Nem akarom én itt magamat sajnáltatni , írni is nehéz ( pedig itt van idő átgondolni ) de beszélni sokkal nehezebb , mező témáról beszélgettünk gépek , termelés , munkálatok stb , de mi itt sok kevert szót ( román) használunk , máshogy fogalmazunk , és nehéz , higgyétek el nagyon nehéz ! Amikor megy hozzátok alkatrészeket vásárolni , ( de már rengetegnek tudom a becsületes Magyar nevét ) indulás előtt utánna olvasok , hogy mit is kell kérjek ( nem röhög ) , de ez van !!
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz mauimagic #19008 üzenetére
Amugy hanyan lattak itt mar szetfagyott KPE/LPE csovet? Nem egy napkollektor van fenn beloluk a haztetokon telen-nyaron vizzel toltve, van, amelyik mar cca 20 eve. Megfagy, aztan majd kiolvad. Annyi a lenyeg, hogy a gombcsapokban ne legyen viz.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Rive
veterán
válasz mauimagic #18897 üzenetére
Akácra sok helyen írják, hogy gátolja az aljnövényzet növekedését.
Én erről nem tudok. Úgy rémlik, akácerdőkben jellemzően elég dús aljnövényzetet szoktam látni.
Az akác csak magról és gyökérről terjed: ezektől kell félned. A (hullott) lombja szerintem teljesen OK./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
simico
aktív tag
válasz mauimagic #18719 üzenetére
Csak hát ugye nem csak szivattyúból áll a rendszer, vannak még mindenféle egyéb hülye dolgok is a szivattyú előtt és után is. Meg a legtöbb esetben a leírt, lerajzolt dolgok nem teljesen egyeznek a valósággal, plusz az elhallgatott dolgok amikről nem is tud az ügyfél vagy nem tartotta fontosnak megemlíteni. Helyszínre kimenve már rég megoldódott volna a probléma.
-
Rive
veterán
válasz mauimagic #17263 üzenetére
...a legrosszabb időpont az átültetésre.
Tényleg az Egy-két nap ilyen forró szél mint most volt és lábon kiszárad.
Ha tényleg most muszáj, akkor én lehet megpróbálkoznék valami fátyolfóliás burkolással a gyakori locsolás és párásítás mellé./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
H-Zol
senior tag
-
6030D
őstag
-
-
simico
aktív tag
válasz mauimagic #17161 üzenetére
Legnagyobb "problémám" vele, hogy 2-szer kell visszavágnom, mert évi 60-80 centit nő. Bizonyára azért, mert nem érzi jól magát ezen az éghajlaton
Biztos meglepő lesz amit most írok, de tud attól a tetején nőni, hogy nem érzi jól magát és az oldala meg haldoklik. Nálam is egy nyár alatt egy-másfél méteres mini "karácsonyfák" nőnek a tetején, több teljes napom rámegy tavasszal és ősszel mire végigérek a több mint 50 méternyi leylandin. De ettől függetlenül az oldalán bizony tud erősen rozsdásodni, akár fél-másfél méter szélesen is (teljes tő). Hiába van csepegtetővel locsolva és tápozva, havonta kell permetezni. Amikor átvettük az előző tulajtól (aki nem foglalkozott vele), eléggé rozsdás volt sok része, gomba és (most nem jut eszembe a neve) kártevő miatt is.
Ha nálad még nincs gond, akkor szerencséd van és addig örülj amíg a környékeden nem terjednek el a kórokozói és kártevői. De abba azért gondolj bele, hogy milyen éghajlatú helyről (átlagos hőmérséklet és főleg páratartalom) is származik a növény és most mi van nálunk nyaranta. A tuját is hiába locsolod, a légköri aszály (túl alacsony páratartalom) és a perzselő napsütés miatt kiszárad. Nálunk az egyik tuja délnyugatra néző része a legutóbbi három hetes hőségben a locsolás ellenére egy hét alatt totál elhalt - miközben a másik, nem nap felé néző oldala még rendben van.
A kertészeteknél pont a tuja meg a leylandi még mindig a sláger, szépen lehet állandóan eladni a kidöglöttek helyére is (meglepően sok ember nem tanul a saját kárán se), szóval ahogy Rive is írta, ha van is valami összeesküvés akkor az pont az ellenkezője annak amit gondolsz. -
Rive
veterán
válasz mauimagic #17161 üzenetére
..a kertészeteknek mindig kell egy új slágernövény.....
Ami azt illeti, a kertészetek vidáman élnek a nyaranta halomra döglő tuják pótlásából.
Ha összeesküvést keresel, akkor azügyben nézelődj, miért nincs jobban elöl mennyire elment a tuja fölül az éghajlat./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
válasz mauimagic #17159 üzenetére
De neked ez az alacsony volt vagy a magasabb? Mert furcsa lenne ha az alacsony oldalát is kinyomja.
Illetve ez a hatszög vagy négyzet? Mert a négyzetesnek is kinyomhatja, de a hatszögnél már közelebb van az ideális körhöz a formaAzóta találtam ezt: vidaXL ezüstszínű horganyzott acél kerti magaságyás 129 x 45 cm
10.870 forintért nem jön ki fából sem az egész és még meg is kell csinálni.3db 10% kedvezménnyel (a nyers fa ára nem jönne ki ennyiből ):
[ Szerkesztve ]
.
-
totron
addikt
válasz mauimagic #16941 üzenetére
Önmagába forditott PET palack, benne ecetes vagy cukros vizfolyadékkal. Érdemben hatékonyabb nem létezik tapasztalataim szerint, a marketingek által megkreált párhuzamos univerzumokban persze de, de minket nem az érdekel. Talán még a lentebb irt feromonos téma, de hm.
(#16944) soldi3r, a védelembe vevéssel sincs feltétlenül baj. Nyilván aki termeszt annak ezek az állatok kártevők lesznek, a félremenésekben gazdag anyai ösztönök meg óvják az élet minden formáját is, differenciálatlanul. Mondjuk ők nem gazdasszonynak valók. Nem tetszik viszont a gunyoros hangnem amivel illeted a topikot, nem hiszem, hogy valaha is agyatlan szélsőségek lettek volna itt. Persze nézőpont kérdése.
A fácán még a nagy ellenség, ilyenkor is.(#16945) Batib, ugyanez volt a szimptóma szar kút esetén itt is. Tipp volt még, hogy beomlott/elérkezett élete végéhez, de nem, csak a sok éves PVC-illesztés elengedése miatt kapott levegőt és ez a már emlitett ciklikusságban tudott kifejeződni. Aztán végül sikerült ragasztó nélkül megoldani; csak körbe lett tekerve és az új kútfej önsúlya már intézte a többit. Na meg a rá visszahányt anyaföld. Azóta megy mint ló.
Ha jól értem pillanatnyila folyamatos a hozam. Jó a Jet, de hosszú távon szerintem nem köszöni meg.
-
Csabroncka
addikt
válasz mauimagic #16942 üzenetére
Szia én ilyet vettem, sör van bennük és a mellékelt rózsaszín feromon lötty. Darazsakon/legyeken, muslicákon kívül mást nem fog...
"in medias res"
-
-
addikt
válasz mauimagic #16143 üzenetére
nekem van HighFlex 3/4"-esben, de így 3 évesen az is hajlandó megtörni (20 méteren eddig egy helyen, de ott minden alkalommal már)
vettem többféle 5 rétegűt (aldis, tescos sárga "prémium" meg Cellfast Green) de egyik sem volt olyna jó, mint a Gardena egyébként. a 6 rétegű Cellfast-ot még nem próbáltam“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
laci06
senior tag
válasz mauimagic #16115 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor azért nem olyan evidens, hogy nem támadnak, vagyis elég aggrasszívnak írták le őket, és mivel van két kisgyerek, Ők nem biztos, hogy nem kezdenek el csapkodni ha a közelükben van... tényleg nincsen semmi amivel tudnám őket likvidálni? Valami jó csapda, ilyesmi? Próbálkozok akkor majd valamivel amit a neten találok...
-
btraven
őstag
válasz mauimagic #16115 üzenetére
Egyszer egy szökőkutat bámultam egy budai parkos részen rövidnadrágban. Egy darázs berepült a nadrág szára alá. Én meg amikor arrébb léptem akkor hozzáért a nadrág szára a lábamhoz, alatta a darázs. Támadásnak vette, akkorát csípett belém, mint amikor injekcióval megszúrják az embert.
-
-
Stylewars_kp
őstag
-
soldi3r
veterán
válasz mauimagic #15289 üzenetére
Miert ne sikerult volna? Igen, elofordul, hogy megtelik a ragasztoszalag vagy sok eso meg szel utan mar nem ragad annyira, olyankor cserelni kell.
Valoszinuleg nem kell, de azert nalam is van egy Teppeki tartalekban. De azelott en meg az osoktol tanult csalanlevet is megprobalnam.E30 (oo=[][]=oo)
-
modflow
veterán
válasz mauimagic #7699 üzenetére
"12 méter mély, kb 150-200 litert tudok kivenni belőle"
Hmm.. Ez érdekes. Én ezt sosem mértem. Viszont többször volt olyan, hogy ment min. két órát a szivattyú (elvi max. 4500 l/h), továbbá feltöltöttem a 200 literes esővízgyűjtő tartályt és simán van víz.
A kút kb. 7 méter mély. Akkor itt valami óceán van? 😅 -
modflow
veterán
válasz mauimagic #7697 üzenetére
A szűrő tisztítva van amúgy, csak itt nem ment 1,5 hónapja és a belső fal algás vagy mi lett. :)
Hát nem szeretnék 100k-t arra költeni, abból egy új szivattyút tudnék venni, vagy kettőt....
Nincs ma már olyan szivattyú, ami merülő szivattyú és elfér egy 20 cm átmérőjű csőben és elfér a kb. 1,5-2 m-es vízoszlopban?
-
Barret001
addikt
válasz mauimagic #7606 üzenetére
Én meg mindenképpen forgótárcsás/késes működésűt vennék,mert az könnyen élezhető,legtöbben könnyen hozzáférhető átfordítható kések vannak. Ráadásul APRÓRA vág! A hengeres élezése komoly gépet igényel,már ha megoldható. [forgótárcsás/késes]
[ Szerkesztve ]
-
válasz mauimagic #7262 üzenetére
Hmm... Nálam egyetlen egy szál parlagfű volt azt kitéptem gyökerestől. A cickafarkfű maradt meg, az zöldelt. Aztán előjöttek a nyúlsóskák is itt-ott (ez utóbbit nem is értem, talán valahonnan folyton kaptak vizet )
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Panthera
őstag
válasz mauimagic #6940 üzenetére
A geotextil mennyire (gyorsan) engedi át a vizet, nem kezd el rohadni a mulcs rajta?
20*1 méteres (betonos szegéllyel körbevett) ágyást szeretnék valahogy gyommentesen tartani, amiben rózsák vannak. Sajnos elég nagy több is, csak bevágva vagy több részletben tudnám leteríteni a szövetet. Időnként a vakond is szereti dúrni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz mauimagic #6938 üzenetére
Köszönöm! És a heti 1x-i öntözésnél mennyit adjnak nekik?
Ez a föld elnyel bármennyi vizetÉn is úgy gondoltam hogy harmadával vágom vissza az ágakat, de a vezérhajtáson kívül mindet? Vagy csak ami szemre is nagyot nőtt?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lemmy71
őstag
válasz mauimagic #6375 üzenetére
Igen jó a Dithane, az egy széles spektrumú szer, csak azért nem azt írtam mert decembertől betiltotta az eu a forgalmazást. Nekem is van még majd egy kilónyi belőle, de van topas -om is és inkább azt használom el most és egy két kajszimon barnás levélfoltosságot vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz mauimagic #6370 üzenetére
Bordóilét ne keverj hozzá, azt esetleg tisztán a tujákra ciprusokra érdemes fújni év közben. Gyümölcsre, rózsára ilyenkor a Mospilan mellé Topas 100 EC vagy Score 250 EC -t keverj.
A kajszikat a jövő hét folyamán nekem is kezelni kell, mospilan és topas 100 ec kombinációval. -
nagyúr
válasz mauimagic #6265 üzenetére
igen, ezért vagyok itt. végig a 3/16" valószínűleg nem lesz jó, a gardena szetthez adott pumpa kis teljesítményű. szerencsére igazából csak a kifolyók előtt kell majd nekem ez a keresztmetszet. odáig vinni a vizet tudom akár 3/4es csővel is. vagy fél colossal.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz mauimagic #6085 üzenetére
Én ültettem egy csomót egyik évben, és nekem is elvitte az aszály ilyen heti 1x-ig öntözéssel. Nem derült ki, hogy csak az elején kell e sok víz neki, vagy végig. Szőlővel, málnával is így jártam akkor. Egyedül azok maradtak életben, amik a komposztáló árnyékában voltak.
Buliban hasznos! =]
-
vendingo
veterán
válasz mauimagic #6085 üzenetére
5 perc gyalog a melóhelytől, a patak méterekre folyik a telektől, minden adott.
Mi nem nagyon gondozzuk, se takargatva nincs, vizet is csak heti 1-2 alkalommal kap. Nyáron nagy melegben minden este öntözünk.Inf3rno: nekünk mindig finom a pálinkánk, vannak évek amikor top kategóriás. Mondjuk a legutóbbi birsem elégette a főzőmester, abból ablakpucoló lett.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
zsiz
őstag
válasz mauimagic #5637 üzenetére
Teljesen jók ezek az akkus háti permetezők. Porlasztani porlaszt rendesen, de nyilván nem szabad egy benzineshez hasonlítani. A benzines nagy mennyiségű levegővel dolgozik, átmozgatja a leveleket, így a levelek alá is rendesen be tudja fújni a szert. Meg ugye messzebbre is hord. Na ilyet az akkusok nem tudnak. Cserébe sokkal könnyebb, csendesebb, egyszerűbb, olcsóbb és jobb velük dolgozni.
A gyengepontjuk sajnos pont az akkumulátor. Ugye szezonban vannak használva tavasszal esetleg ősszel, de rosszabb esetben tavasztól-tavaszig állnak. És állásban tönkremegy az akksi.
Nekem van itthon egy Agrimotor, meg kettő Straus. Az Agrimotor érezhetően minőségibb anyagból van, mint a Straus. Nehezebb, vastagabb műanyagból van a tartály, vastag szivacsos pánt van rajta, kényelmesebb. Igaz, kétszer annyiba is került. Mégis ebben ment tönkre először az akku. A Straus könnyebb, vékony műanyagból van. A vállpántján alig van szivacs, vágja az ember vállát szinte. Plusz használtam vagy 8 darabot, mindegyik csöpögött valahonnan, de nem találtuk meg, hogy honnan. Egyszer rendeltem egyet, ami nem működött csak töltőről. Szétszedtem és kiderült, hogy az akksi lefogató alá került egy vezeték és ahogy meghúzták a csavarokat, a lefogató elvágta az akksira menő vezetéket. Illetve volt egy másik, aminél meg túlhúzták az egyik csavart és az elrepesztette a tartályt. Szóval az összeszerelés és a minőségellenőrzés sem 100%-os ezeknél.
Van itthon egy 170 ezres benzines Cifarelli is, de azt csak akkor használom, ha már nagy a lomb. Egyébként mindent megoldok az akkumulátorosakkal.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
lemmy71
őstag
válasz mauimagic #5642 üzenetére
Lehet, csak ne legyen olajos Tujánál azért érdemes a réztartalmút használni, mert e réz beépül a növénybe és így belülről öli meg a gombát elméletileg. Babérmeggy, leylandi és egyéb dísznövényeknél nem keverném nagyon töményre szert. Azoknak talán jobb lenne a bordoilé neo sc, abban kevesebb a réz nem perzsel annyira, de a gazda boltban tudnak kimondottan dísznövényekre való szert ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest