-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz chungee #10798 üzenetére
Hu, gyerekként én is csináltam pár hülyeséget, de azért ilyet pont nem.
Oh tudod mit kéne. Haza érsz, és tajtékozva meséled, h. most voltál a rendőrségen, mert vki visszaélt a kártyáddal és biztos te voltál valahol figyelemtlen és hozzáfértek az adatokhoz. Majd egy picit rájátszani, h. milyen igazságtalan az élet, h. ennyit dolgozol érte, mások meg meglopnak...
Aztán várni a reakciókat, utána meg leülni megbeszélni, h. ilyet miért nem jó csinálni.
tepenzed Válts ki KATA-t egy hónapra, ha van bejelented állásod, akkor 25k-t kell befizetni egy hónapra és évi 8 millioig alanyi áfamentes vagy, 1 hónap esetén 8/12-ig.. Ha van ügyfélkapud, akkor 15p alatt meglehet neten csinálni, ha több ilyen melód is van, akkor meg már rég meg is kellett volna csinálnod Olvass utána, most részletesen azért elég hosszú lenne.
Számlázásra, meg számlázz.hu
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
-
válasz chungee #10796 üzenetére
Van gyereked? Nem fér hozzá ezekhez véletlenül? Azt tudod honnan történt a vásárlás? A cég nevét beírva egy játék fejlesztő cég ugrik fel.
Tudom h mennyi az annyi, de 20k alatt a rendőrség csak köszön. 100k alatt már hajlandó papírozni, és legalább 7 számjegy kell itthon egy lári-fári nyomozáshoz.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
DJ WOKKY
addikt
-
szaszayanou
aktív tag
válasz chungee #2147 üzenetére
A régi szabálysértési törvényben volt az, hogy adók módjára behajtották a pénzbírság összegét. Ha ez nem járt sikerrel, akkor közérdekű munka, ha ez sem, akkor elzárás. Az új szabs-ban főszabályként választhatod a ledolgozást. 5000 Ft 6 órányi munkavégzésnek felel meg. A nem osztható részt nem kell ledolgozni. Várd meg, hogy kapj határozatot a pénzbírságról, ezután 30+3 napod lesz jelentkezni az állami foglalkoztatási szervnél.
(#2154) Apollo17hu
A jog nem egyenlő a kötelezettséggel. Ha a haszonélvezet jogosultja egy ideig nem akar vele élni, az örökösök pedig nem váltják meg, akkor üres lesz az ingatlan.
(#2155) qdak
Szerintem az NMHH-val vedd fel a kapcsolatot, ők majd a körmükre néznek az elégtelen szolgáltatás miatt. A szolgáltatóval kötött szerződést és az ÁSZF-t kellene még átolvasnod, hogy mit ír az elállásról, esetleg kötbérről.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz chungee #2150 üzenetére
Igen jövedelemnek számít, mert te veszed fel azt a pénzt.
A segély is jövedelem, mert 100%ával te rendelkezel.Az ilyen feljelentéseket a volt szolgálati helyemen (Brfk. XVII. ker.) volt hogy 60-90 napon belül küldték ki a nyári szabadságok és a -nekik- "sok" ügy miatt.
Szóval ne idegeskedj.
Egyébként én is úgy tudom, hogy első körben letiltanak. Amennyiben erre nincs lehetőség, csak akkor jön szóba a közérdekű munka. Legalább is ez még két éve így volt. Sajnos azóta nem tudom, hogy változott-e...kiegészíteném: hogy mivel vonnak járulékokat jövedelemnek számít... Tehát be is hajtható ezen keresztül a bírság összege. Ez vonatkozik jelen esetben rád.
Viszont segélyre, gyes-re, közmunkára, stb. nem adnak hitelt. Tehát ebből a szempontból meg nem.[ Szerkesztve ]
-
tolts.hu
őstag
válasz chungee #2147 üzenetére
- Lehet hogy lesz itt olyan aki tud nálam pontosabb választ adni, de: szerintem emiatt ne idegeskedj, mert nem fogsz túl nagy összegű bírságot kapni, szerintem olyan 15-20 ezret ha adnak.
- Közmunka vagy elzárás pedig csak akkor van, ha semmilyen más módon nem hajtható be az összeg. Akár a fizetésedből is letilthatja hatóság.
- Szerk: A már megszűnt "APEH"-nak (ami jelenleg NAV) pedig aztán végképp semmi köze az ügyhöz![ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
DJ WOKKY
addikt
válasz chungee #2102 üzenetére
Feltételezhetően azért, hogy te is elmondhasd mi történt és egyeztessétek a körülményeket.
De lehet, hogy csak írásban értesítenek és szintén írásban lesz lehetőséged fellebbezni.
Nálunk leginkább behívták a szabálysértőket és személyesen, közvetlen utána írásba foglalva a beszélgetést, meghozták a szankciót. -
Gyantusz
tag
válasz chungee #1127 üzenetére
Persze ez az egész magyar szemmel nézve "nem kötelező" (genetikai kódolás). Azaz lehetsz simán "hivatásos" adóelkerülő, de ha úgy jársz véletlenül, mint szerencsétlen Dare2Live és az orvosok karmai közé kerülsz, akkor - ill. utána - lesznek a problémák. Lévén nem vagy biztosított. Ellátniuk kötelező téged, mert ez alanyi jogon jár neked, mint magyar állampolgár, de eztán ráduszítják az APEH nevű harcijószágot és akkor lehet futkosni.
[ Szerkesztve ]
Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)
-
Gyantusz
tag
válasz chungee #1127 üzenetére
Noha én nem vagyok jogász, csak hozzád hasonszőrű szenvedő alany, magyar állampolgár.
Abban pontosítanék, hogy nem 42, hanem 45 nap a "türelmi idő" és a 46. naptól kell fizetni. Azaz a főállású munkaviszonyod megszünését követő 46. naptól kell fizessél egészségügyi szolgáltatási járulékot.
Eehh-ehhh, a másik. Én úgy emlékszem, hogy noha kértem az APEH-től ilyen papirost még tavaly ősszel (08T1011), de végül nem ezt adtam be. Elbattyogtam a helyi Egészségügyi Pénztárba és ott is adtak ilyet (meglepetés, kíváncsi vagyok, vajon a sarki fűszeresnél van-e ilyen nyomtatvány ). De itt fel is homályosított a hölgyemény, tőle tudtam meg ezt a türelmi időt is. Azaz kell vinni az uccsó, leszámolói/elbocsájtó munkaügyi papírjaidat. Igaz nekem bemondásra elfogadta a nőci a dátumot, de gondolom a rendszerükben is az a dátum szerepelt, mert nem reklamált... Kaptam egy 08T1011-est tőle, kiszámolta/megmondta a beírandó dátumot is, ott helyben kitöltöttem és soron kívül beadtam, majd csókoltam a kacsóit.
Aztán csak vártam, csak vártam... és vártam.
És lesett a hó. Micimackó meg-fázott. Eljött a szilveszter.
Az APEH-es csekkeknek még nyomuk sem volt... Idén február elején jött meg a 2008-as csekkcsomagom(!), majd március elején a idei teljes évi (12 db), a 2010 januári dátumos utolsóval. Gondoltam királyok és gyorsak vagytok, de lefőképp előrelátóak.
Hogy mi van a felhalmozódással, azt nem tudom, mert még én se pengettem be a tavalyiakat teljesen... Bár nem egy nagy összeg, sajnos kell másra is.
Hogy lehet-e fizetési haladékot kérni, még nem tudom, illetve van-e és mennyi a nemfizetési "türelmi idő".
Elméletileg ha ismét főállású munkaviszonyod lesz, ezt a csekkes témát le kell mondjad (meg nekem is) egyhasonló papír beadásával (csak azt nem értem, ha a TB-rendszerben benne lesz a páciens újra, lévén a munkadó bejelenti, miért nem tudja meg az APEH is ezt egyből, na de mindegy, ez még nem olyan fejlett világ...).[ Szerkesztve ]
Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)
-
Ariadne
őstag
válasz chungee #1122 üzenetére
Ööö, hát nem tudom, ennyire nem végzed ténylegesen az ügyvezetőséget? Mert az kissé veszélyes dolog, ha helyetted mások irányítják a céget, hivatalosan meg te felelsz érte, azzal nagyon pórul lehet járni, kellemes börtönévekkel súlyosbítva...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz chungee #1120 üzenetére
Biztos nem munkaviszony? Ez gond...
Ebben ugyan nem vagyok 100%-ig biztos, de tb-t talán lehet úgy is fizetni, hogy azt mondod, itt vagyok, fizetem, havi x ezer forint. Ennek utána kellene nézni, de amikor jött ez a tb kártya ellenőrzés, akkor rémlik, hogy hallottam ilyet. Sajna a tb az egy külön világ, nem vagyok járatos benne egyáltalán...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz chungee #1118 üzenetére
Gt. 22. § (2) A vezető tisztségviselőt e minőségében megillető jogokra és az őt terhelő kötelezettségekre - a törvényben meghatározott eltérésekkel -
a) a Ptk. megbízásra vonatkozó szabályait (társasági jogi jogviszony) vagy
b) a munkaviszonyra irányadó szabályokat
kell alkalmazni.
(3) A vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja.Szóval attól függ, hogy állapodtak meg. De remélem az ezzel együttjáró jogokkal és kötelezettségekkel meg felelősséggel egyébként tisztában vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Szerintem nem. Mármint ha ők nem mondták, hogy kell, akkor szerintem csináld úgy, ahogy neked kedvezőbb. Ha sok dolog lenne benne, akkor csoportosítva személyes és szakmai dolgokat, szöveg nélkül, ha meg kevesebb, akkor szépen szövegben. De ez csak tipp, azért kérdezz rá, van-e valami elvárásuk.
mod: Hát kicsit azért paranoiás dolog lenne, remélem itt még nem tartunk... Nem merek belegondolni, mire kell a kézírásos forma... Talán csak azért, hogy biztos magad csináld.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Akkor szerintem az alapvető adatokon kívül mikor hol laktál, mivel foglalkoztál, szerintem ezekre lehetnek kíváncsiak. Érdekes, hogy kézzel írott kell, hmm, furcsa lenne,ha grafológussal nézetnék meg.
-
Ariadne
őstag
Tehát először tartózkodási engedélyt kell kérni, ennek két esete van.
Ha a felsorolt három eset valamelyikébe esik a menyasszonyod, akkor itthon, a szálláshelye szerint illetékes regionális igazgatóságon kell benyújtani a kérelmet (itt a link az irányelvhez, 7. oldalon van a II. melléklet, ha pedig ezek egyike sem áll, akkor az állandó/szokásos tartózkodási hely ("lakcím") szerint illetékes országban, az ottani magyar külképviseleten kell benyújtani a kérelmet. Na és ha ez megvan, akkor lehet letelepedési kérelmet benyújtani, de annak van még egy sor feltétele plusz, azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Mármint üzembentartóra gondolt valszeg. Nem jó, tulajdonos kell hogy legyen, ha eladod neki, és át kell íratnia a nevére.
mod: Itt [link] találsz róla részletes infót.
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Woodslave
félisten
A magyar állampolgárság megszerzése
Honosítás
4. § (1) Kérelmére honosítható a nem magyar állampolgár, ha:
a) a kérelem előterjesztését megelőző nyolc éven át folyamatosan Magyarországon lakott;
b) a magyar jog szerint büntetlen előéletű és a kérelem elbírálásakor ellene magyar bíróság előtt büntetőeljárás nincs folyamatban;
c) megélhetése és lakóhelye Magyarországon biztosított;
d) honosítása a Magyar Köztársaság érdekeit nem sérti; és
e) igazolja, hogy alkotmányos alapismeretekből magyar nyelven eredményes vizsgát tett, vagy ez alól a törvény alapján mentesül.
(2) Kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, aki a kérelme előterjesztését megelőzően legalább három évig folyamatosan Magyarországon lakott, és az (1) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott feltételek fennállnak, ha
a) magyar állampolgárral legalább három éve érvényes házasságban él, vagy házassága a házastárs halálával szűnt meg;
b) kiskorú gyermeke magyar állampolgár;
c) magyar állampolgár fogadta örökbe, vagy
d) magyar hatóság menekültként elismerte.
(3) Az (1) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott feltételek fennállása esetén - kérelmére - kedvezményesen honosítható az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem magyar állampolgár, aki Magyarországon lakik és felmenője magyar állampolgár volt.
(4) Kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek a kérelem benyújtását megelőzően legalább öt éven át folyamatosan Magyarországon volt a lakóhelye, és az (1) bekezdés b)-e) pontjaiban meghatározott feltételek fennállnak, ha
a) az ország területén született;
b) kiskorúsága idején létesített magyarországi lakóhelyet;
c) hontalan.
(5) Az (1)-(4) bekezdésekben meghatározott időtartamú, folyamatos magyarországi lakóhelytől a kiskorú tekintetében el lehet térni, ha a honosítását a szülővel együtt kéri, vagy szülője a magyar állampolgárságot megszerezte.
(6) A magyar állampolgár által örökbefogadott kiskorú gyermek lakóhelyétől függetlenül honosítható.
(7) A köztársasági elnök a folyamatos magyarországi lakóhely tekintetében az (1)-(4) bekezdésben meghatározott időtartam, valamint az (1) bekezdés c) és e) pontjában meghatározott feltétel alól - a belügyminiszter javaslatára - felmentést adhat, ha a kérelmező honosításához a Magyar Köztársaságnak fontos érdeke fűződik."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Ariadne
őstag
-
mahatma
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Starfield
- Durrogtass
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Napelem
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest